Alla inlägg under oktober 2015

Av Karsten - 8 oktober 2015 13:15

Anna Dahlbergs ledare i Expressen skakade om Media-Sverige så mycket att Aktuellt tog upp den för några dagar sedan där man lät Anna Dahlberg debattera med Karin Pettersson från Aftonbladet. Vad är det då som Anna Dahlberg skrivit som är så kontroversiellt? Jo, hon har skrivit det ingen vågar säga högt i dagens Sverige, i kort het skriver hon: "landet börjar bli fullt det finns inte plats för att ta emot fler flyktingar, det finns inga bostäder åt dem, Migrationsverket går på knäna något måste göras". Anna Dahlberg menar att Sverige måste sända signaler till omvärlden att Sverige inte kan ta emot fler flyktingar. Det enda svaret Karin Pettesson gav var en anklagelse mot Dahlberg för att vilja sätta upp taggtråd på Öresundsbron, samt de vanliga svepande svaret om att vi måste bygga fler bostäder och skaffa jobb åt de nyanlända samt att de måste lära sig svenska. Samma intetsägande svar som vi hört Stefan Löfven leverera.



Det är hög tid att börja diskutera flyktingkrisen med iskall logik och utan alla empatiska politiska finter som vänstern är så duktiga med. Det är snart vinter i Sverige och det börjar bli kallt, folk kan inte bo i tält på något av militärens skjutfält. Sverige har en stor brist på bostäder vilket i stort sett gör det omöjligt för nyanlända asylsökande att få en bostad om deras asyl beviljas och de får uppehållstillstånd. Det finns materiella och rent praktiska detaljer som omöjliggör ett fortsatt mottagande av 1500 asylsökande om dagen. Fortsätter det kommer delar av våra städer att se ut som romernas läger på tomten vid Industrigartan i Malmö, folk kommer att bygga tillfälliga kåkstäder över allt där det finns plats.



Det är dags att börja lyssna till röster som Anna Dahlberg och Hans Rossling som säger samma sak som Jimmie Åkesson, det är bättre att vi hjälper folk i närområdet än att vi hjälper dem här. En nyanländ flykting kostar mellan tusen till flera tusen kronor om dygnet här i Sverige, i Turkiet, Jordanien eller Libanon kostar samma flykting cirka 45 kronor dygnet. För de miljarder vi lägger ner på att ta emot flyktingar här i Sverige kan vi hjälpa oändligt många fler i närområdena. En annan egendomlighet är att majoriteten av de som söker asyl i Sverige är unga män i åldern 18 till 35 år, ytterst få kvinnor och barn syns bland de nyanlända. De får bli kvar i flyktinglägren och vänta, så varför inte hjälpa allihop på plats och få slut på människosmugglingen genom Europa?

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards