Alla inlägg under januari 2017

Av Karsten - 20 januari 2017 15:00

Är det något jag är hjärtligt trött på så är det all spelreklam på TV och i tidningar. Spel kan vara lika beroendeframkallande som nikotin eller heroin och borde därför begränsas starkt. Kan man ha varningstext på cigarettpaketen så borde man ha samma typ av varning på all spelreklam, samtidigt borde staten lägga en speciell skatt på alla spel där pengarna skulle gå till behandling av spelberoende personer.


Man försöker lura in folk i allehanda former av kasino och kortspel genom att dela ut pengar gratis, pengar som ska användas att satsa i spel. Sätter man in en hundralapp så får man femhundra att spela för, allt för att få folk att börja spela. Samhället är väl medvetet om att folk har ruinerat både sig själva och sin familj på hasardspel och satt sig i skuld. När väl speldjävulen fått folk i sitt grepp så är de beredda att låna pengar fölr att fortsöätta spoela när deras egna pengar är slut. 


Hade jag fått bestämma hade all form av reklam för spel varit förbjuden samt kraftigt motarbetat spelbolagen att locka in nya spelare i sin verksamhet. Själv har jag aldrig varit begiven på spel i någon form, varken om pengar eller bara på skoj. Däremot har jag sett människor som fastnat i spelberoende och som blivit som förhäxade, de kan inte sluta. I spelbranchen finns det bara en stor vinnare och det är arrangörerna av spelen, att man sedan påstår att pengarna går till idrotten eller något annat behjärtansvärt ändamål spelar ingen roll, spel om pengar är ett djävulskap.

Av Karsten - 20 januari 2017 12:52

Idag klockan sex svensk tid avlöser en ytterlighet en annan, då avgår den förste färgade demokratiske presidenten för att ersättas av en vit republikansk affärsman med mycket kontroversiella åsikter. Idag svärs Donald Trump in som USA:s 45:e president, en president som för första gången inte kommer från det politiska etablissemanget i USA. I ett tal Trump höll nyligen talade han om en ny rörelse som skulle ena Amerika och göra det stort igen. De tongångarna har vi här i Europa hört förr, då var det en "bewegung" som skulle göra Tyskland stort igen och alla vet hur det gick. Vi får hoppas Trump inte har samma ambitioner, han har lovat mycket i sina kampanjtal nu får de amerikanska väljarna se om han kan uppfylla åtminstone några av dem. Någon mur längst den Mexikanska gränsen lär det inte bli, men kan han skapa alla de nya jobb han lovat kommer nog de flesta att glömma muren. 


Intressantast blir att se vad för utrikespolitik han kommer att föra med Rex Tillerson som utrikesminister. Tillerson är personligt vän med Vladimir Putin i Kreml så vi kanske får se ett helt nytt förhållningssätt till Ryssland. Förhoppningsvis blir det slut på alla mer eller mindre grundlösa anklagelser om rysk aggresion. Vad gäller anekteringen av Krim så tillhörde denna halvö Ryssland ända fram till det att den ukrainafödde Sovjetledaren Nikita Krustjev anslöt både Krim och Donetsk regionen till Ukraina då han tyckte regionen var för liten. Att denna anektering av Krim som Putin genomförde stack i ögonen på både USA och NATO får man förstå då dessa hoppats på ett ukrainskt medlemskap i både EU och NATO vilket skulle ge väst tillgång till flottbasen i Sevastopol och därmed kontroll över Svarta havet. När det gäller aggresiv utrikespolitik så leder nog USA med all sin inblandning i divese statskupper och avsättningar av lagliga regeringar i både Sydamerika, Mellanöstern och Nordafrika.


Själv tycker jag en avspänning mellan stormakterna USA och Ryssland skulle vara av godo för världsfreden, något vi knappast skulle få se med Hillary Clinton som president. Denna ständiga hets mot Ryssland och kopplingar mellan högerpopulistiska partier och Kreml som västmedia sysselsätter sig med börjar bli tröttsam och tjatig. Det är som om väst ständigt behöver en fiende för att överleva som civilisation. Själv anser jag att den västliga demokratiska kapitalismen spårat ur totalt, klyftorna mellan fattiga och rika blir allt större. En liten ekonomisk elit styr världen med hjälp av sin totala kontroll av de finasiella verktygen, de kontrollerar alla banker och finasinstitut och kan därmed sätta agendan för världens nationer. Man försökte knäcka Ryssland ekonomiskt efter Sovjetunionens fall för att få full kontroll över landets råvarutillgångar, det var detta Putin satte stopp för och blev därmed västs värsta fiende. Den värsta fienden världens folk har är den finasiella eliten som styr världen bakom ridån av demokrati och parlamentarism, en ridå som bara är en illusion av frihet och rättigheter.

Av Karsten - 19 januari 2017 21:59

Moderatledarens utspel om att med hjälp av Sverigedemokraterna fälla regeringens budget öppnar upp för ett helt nytt politiskt scenario i Sverige. Liberalernas och Centerns halstarrighet att under inga omständigheter göra sig beroende av SD verkar splittra alliansen något som svetsare Löfven kan dra nytta av. Vänsterns Jonas Sjöstedt forsätter med sitt vanliga tjat om SD som ett rasistiskt parti, något som inte bör förvåna någon. Skulle bli en intressant situation om regeringen fälls innan nästa val och vad som då händer. Antingen får Löfven utlysa ett extraval eller så får han försöka knåpa ihop en ny konstellation med hjälp av MP, C och L. För Centern och Liberalerna vore det förödande om de skulle stödja regeringens budget och inte ställa sig bakom Moderaternas motbudget. Sverige är ett parlamentariskt sjukt land som utestänger ett av riksdagspartierna med sitt svammel om rasism och värdegrund.

Av Karsten - 17 januari 2017 23:48

Jag älskade min hund mer än något annat. Aldrig kommer jag att finna en lika lojal och godhjärtad kamrat som honom. Min saknad och sorg är outsäglig, bara den som själv haft ett djur som man älskat gränslöst vet vad det vill säga att en dag mista det.


 

Av Karsten - 16 januari 2017 23:58

Kollade precis den 22 år gamla filmen "Nätet" med Sandra Bullock om datahacking. För den yngre publiken måste denna film framstå som rena stenåldern med fem och en kvartstums disketter och gamla Motorola mobiler med utdragbar antenn. I filmen skildras hackingen av datorer och skärmbilderna på ett för den tidens datorer helt orimligt snabbt och grafiskt fantasifullt sätt. 1995 hade Pentium processorerna från Intel precis kommit och Internet var något ganska nytt, speciellt här i Sverige. Jag började själv surfa på nätet 1995 och kommer ihåg hur lång tid allting tog. De flesta hade gamla Intel 486:or på den tiden då de nya Pentium datorerna var vansinnigt dyra. Hårddiskarna var på ett par hundra megabyte och kostade skjortan de också,  samma gällde RAM-minne där man fick betala 300 - 400 kronor för några ynka megabyte. När persondatorerna kom i mitten av 1980-talet kostade de mellan 20 000 - 30 000 kronor.


Ändå är filmen "Nätet" intressant ur den synvinkeln att den tog upp ett problem som skulle bli gigantiskt i framtiden. 1995 bestod de flesta datahackare av finniga tonåringar som totade ihop en algoritm som rymmdes på en disket och kunde luras på en användare som ett roligt spel. På sin höjd ställde den till med lite djävelskap men programmet kunde som dagens hackare använder sig av inte ta kommando över tusentals datorer. Ändå förutsåg filmens skapare faran som låg i att alla våra personuppgifter lagrades på datorer som för skickliga programmerare stod vidöppna. Vi har skapat ett samhälle som är fruktansvärt sårbart genom att vi gjort oss helt beroende av datalagring och datoriserade system. Det pågår ständigt ett lågintensivt cyberkrig mellan stormakterna. Man skyller från väst på Ryssland och Kina, men ingen ska inbilla mig att inte USA och NATO också ägnar sig åt att försöka hacka både ryska och kinesiska datasystem. Med hjälp av ett skickligt konstruerat program skulle en fientligt sinnad nation kunna ta över kontrollen av el- och vattenförsörjning, samt slå ut hela det ekonomiska systemet genom att ta kommandot över bank- och finansvärldens datorer.


Vad skulle hända om folk inte längre kunde betala med sina bankkort, inte längre få ut några kontanter ur uttagsautomaterna? Våra städer skulle vara mörklagda och inget vatten kommer ur kranarna längre, det skulle mycket snabbt uppstå totalt kaos. De flesta människor tänker alldrig på hur sårbart samhället har blivit tack vare att vi förlitar oss så totalt på datorer. Värst av allt är att många dataanvändare är fruktansvärt godtrogna och går på de enklaste försök att kapa deras datorer. Får folk ett mejl där det står att de vunnit en miljon och att de bara behöver trycka på en ikon för att få pengarna så är det ofattbart många som är dumma nog att trycka på ikonen och därmed installera farlig programvara som gör att allt i datorn krypteras och bara går att avkryptera om användaren sätter in en summa pengar på ett konto. Vad man än påstår så finns det inga 100 procentigt säkra datasystem, alla system går att hacka och komma in i.

Av Karsten - 16 januari 2017 20:06

Såg inslaget på Rapport om demonstrationen utanför Malmö stadshus mot våldet och skjutningarna där en intervjuad invandrarkvinna ställde frågan varför just vi invandrare drabbades av våldet? Precis som om det vore svenskarnas fel att de kriminella invandrargängen skjuter på varandra. Vad jag vet är det bara Peter Mangs och Ausonius- Lasermannen som varit svenskar och skjutit specifikt på invandrare, alla andra skjutningar har invandrare själva stått för. Kanske på tiden att invandrarföräldrar frågar sig vad deras söner har för sig på kvällar och nätter. Det verkar som om föräldrarna till de flesta utomeuropeiska invandrarungdomar har noll koll på vad deras avkomma sysslar med i det nya landet. Man kan inte skylla allt på de svenska myndigheternas oförmåga att integrera och skaffa fram arbeten till de allt för många som man gett uppehållstillstpånd till, individen själv har ett ansvar över sina handlingar. Skiter man i att gå i skolan och ägnar sin tid att hänga med kriminella invandrargäng som ägnar sig åt drogförsäljning och som tar till våld för minsta småsak så får man skylla sig själv.


I fallet med den 16-årige pojken som blev skjuten vid en busshållplats i Rosengård kan det mycket väl vara så att han fällt en nedsättande omdöme om en annan ung invandrare med kopplingar till något kriminellt gäng med tillgång till skjutvapen för att detta ska utlösa en hämndaktion. Många av dessa unga män har drogproblem och tillgång till vapen, en kombination som när som helst kan utmynna i skjutningar. Man verkar ha de amerikanska gängen som förebilder, för dessa spelar en människas liv ingen roll, de kan skjuta ner en människa för han tittat för länge eller på annat sätt provocerat gängmedlemmarna. Kriminalisera medlemskap i gäng, öka straffen för olaga vapeninnehav speciellt om det är i relation till gängmedlemskap.


Att försvåra inköp av legala vapen och göra tillvaron svårare för skytteföreningar hjälper inte, då de flesta vapen som används av de kriminella invandrargängen är smuggelvapen från Balkan. Gör det lättare att upphäva medborgarskap och utvisa invandrare som begår grova våldsbrott. Sätt press på föräldrarna och gör dem ansvariga för vad deras barn har för sig på fritiden. Framför allt måste sociala myndigheter sluta dalta med de kriminella invandrarungdomarna och börja ställa krav på dem. Man ska inte komma undan ansvar för sina våldshandlingar med snack om traumatiska upplevelser under flykten eller kriget i hemlandet. Att ge dysfunktionella individer med mentala defekter uppehållstillstånd är vansinne och ett svek mot ursprungsbefolkningen.

Av Karsten - 16 januari 2017 15:37

Tittar på SVT1 eftermiddagsmatiné "Bokhandlaren som slutade bada" efter en roman av Fritif Nilson Piraten. En fantastisk historia liksom alla Piratens historier. Det var så länge sedan jag sist såg den så jag hade glömt handlingen och det dråpliga slutet. Filmen spelades in 1969 med gräddan av svenska skådespelare, som Jarl Kulle, Ingvar Kjellsson, Allan Edwall, Margareta Krook, Ulla Sjöblom bara för att nämna några. Idag är det mest skit man spelar in, speciellt det man kallar komedier. Det var bättre förr.

Av Karsten - 15 januari 2017 01:42

Såg filmen "Noa" med Rusell Crowe på TV4:a och kunde inte låta bli att kolla i första Mosebok vad som stod om Noa där. Gud hade ju helt rätt när han ville förinta människorna då deras hjärtan var fulla av ondska. Kollar man var den ondskan tagit oss idag så undrar man om Gud är död eller sover. Aldrig förr har mänskligheten varit så fylld av egoism, ondska, girighet och ogudaktighet i största allmänhet. Det är hög tid för några världsomfattande naturkatastrofer som skickar större delen av mänskligheten åt helvete där den hör hemma. Exempelvis kunde vulkanfältet i Yellowstone i USA få ett superutbrott, det hade fått USA att försvinna som nation och stora delar av världen hade drabbats av missväxt då enorma lager av stoft hade täckt atmosfären och hindrat solens strålar från att nå jordytan. Här i Europa hade det räckt med att Versuvius fått ett nytt utbrott för att hela Medelhavsområdet skulle drabbas både fysiskt och ekonomiskt. 


Vill naturen eller Gud/Skaparen ställa till det för den ondskefulla människan så finns det en upposjö av naturkatastrofer att ta till, men inte fan tror jag människan skulle bli ödmjukare och eftertänksammare för det, hon är av naturen ond. Allt det där med civilisation, humanism och medmänsklighet är bara ett tunnt, tunnt lager fernissa på pälsen på det odjur som kallas människa. Det behövs något mer än en tsunami som sköljer ut några tusen i havet, det behövs något som åtminstone halverar mänskligheten, helst dödar 80 procent. Själv har jag inget till övers för mänskligheten och tycker synd om de oskyldiga djuren som får lida för människans vansinne. Som de där vidriga kineserna som tror att malt noshörningshorn ska få deras små pittar att stå bättre, det är många djur med horn som hotas av utrotning för att de vidskepliga asiaterna tror att det främjar deras sexualitet att äta malt horn.


En jord utan människor där djuren får leva fritt vore det bästa, människan får betraktas som en naturens felsteg, en mutation som gick åt helvete. Jag tycker alla vida djur ska vara fridlysta, hellre fler vargar och färre samer. Så länge människan höll sig på en nivå med max några hundra tusen individer så funkade det, men när hon började yngla av sig som kackerlackor tacka vare medicin och läkekonst var det kört för planeten jorden och alla dess andra arter. Jag älskade min hund tusen gånger mer än någon djävla människa. Människan är en falsk opålitlig varelse långt farligare än det värsta vilddjur vi har i får fauna.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards