Alla inlägg under januari 2017

Av Karsten - 9 januari 2017 19:02

Har totalt missat att prinsessan Leia (Carrie Fisher) har dött i ett hjärtstopp under en flygresa 27 december 2016. Den förste som dog av skådespelarna var Alec Guiness, men han var ju gammal redan 1977 när första filmen hade premiär. Carrie Fisher blev bara 60 år och hennes aska ska begravas i ett jättestort Prozacpiller. En som också är död är Kenny Baker dvärgen som satt inne i R2D2. I vår är det 40 år sedan Star Wars hade premiär i USA, i Sverige hade den premiär våren 1978, så de som var med i de tidiga episoderna har börjat komma till åren.

Av Karsten - 8 januari 2017 23:02

Tittar på Papillon med Steve McQueen, en förbannat bra film som det var så länge sedan jag såg så jag nästan glömt hur bra den är. Har ett minne av att jag läste boken innan den blev film 1973. Steve McQueen och Dustin Hoffman gör helt fantastiska rollprestationer. Det är en film som håller än idag. Finns det någon sensmoral i filmen så är det att staten är grym och skoningslös.

Av Karsten - 8 januari 2017 21:15

Det pågår ett propagandakrig mellan Ryssland och västmakterna där Sverige är med. Sverige har sedan slutet av andra världskriget ljugit och bedragit omvärlden och sitt eget folkj om dess ställning. Man har påstått sig vara alliansfria i fredstid och neutrala i krig. Ända sedan svenskarna insåg att Hitler skulle förlora kriget har man stått västmakterna och sedan NATO bi, man har tjänstvilligt utfört signalspaning och spionuppdrag för NATO:s räkning mot Sovjet. När sedan Sovjetunionen kollapsade i slutet av 1980-talet och de forna öststaterna upplöstes i början av 1990-talet, rådde en viss förvirring i Sverige. Man trodde USA vunnit det kalla kriget och beslöt därför att i stort sett lägga ner det svenska försvaret. Tidigare hade man förlitat sig på en hemlig överenskommelse att i händelse att Sverige utsattes för ett invasionsförsök från Sovjetisk sida så skulle USA agera som om Sverige var medlem i NATO.


Ryssarna har alltid vetat var de hade svenskarna och litade naturligtvis inte på det politiska svamlet om fredsnation. Ryssarna insåg att den svenska regeringen förde en dubbel politik, en avsedd att invagga svenska folket i en tro på den svenska neutraliteten och en där Sverige gick USA:s ärenden och bedrev spioneri mot Sovjet. Vad Sverige inte hade räknat med vid Sovjets kollaps var den ekonomiska katastrof som skulle drabba det ryska folket och breda vägen för Vladimir Putin. De dumma svenska politikerna blundade för den ryska upprustningen av flyget, flottan och armen. Det var först när det ryska bombflyget började göra provokativa fingerade anfall mot svenska mål som man så sakteliga började vakna bland politikerna. Liberalerna började med sitt tjat om ett svenskt NATO-medlemskap. 


Med Donald Trump i Vita Huset och den isolationistiska politik han vill föra där det är slut med USA:s stora ekonomiska bidrag till NATO kommer Sverige att plötsligt befinna sig i en ganska prekär situation. Att då som Margot Wallström stå och vara stor i truten mot Ryssland och kritisera dem för anekteringen av Krim, som från början var ryskt kan visa sig vara ganska oklokt. Att förutse Rysslands utrikespolitiska drag är idag inte det lättaste. Man har nu aviserat att man tänker ta hem den ryska personalen i Syrien vilket tyder på att man anser Assads regeringstyrkor kapabla nog att rensa upp resten av landet på rebeller och IS-terrorister. Samtidigt har Ryssland och Turkiet närmat sig varandra efter den turkiska nedskjutningen av en rysk SU-24:a, som man får anta vara provocerad av USA. Gissningsvis misstänker Erdogan USA och CIA för att ligga bakom den misslyckade statskuppen, därav närmandet till Ryssland.


Det var patetiskt att höra Löfven stå och svamla om motåtgärder mot de ryska cyberattackerna mot Sverige utan att skjuta till npågra nya pengar till FRA eller försvaret. Svetsare Löfven börjar redan komma med anklagelser om att Ryssland via Internet  kommer att försöka styra det svenska valet 2018. Ja man kan ju alltid hoppas att ryssarna ser till att få bort miljöpartiet och socialdemokraterna från Rosenbad. Frågan är vilka de ska gynna? Sverigedemokraterna? Anklagelser haglar om att ryssarna stöder Le Penn med stora summor pengar. Säga vad man vill om Putin men styra och ställa kan han, någon medelmåttig politiker är han inte och han har stort förtroende hos ryska folket.

Av Karsten - 8 januari 2017 19:58

Hur vet vi att inte de påstådda ryska cyberattackerna är falska nyheter iscensatta av CIA och NSA? Klart en dumskalle som Löfven hänger på sådana anklagelser och påstår att det svenska valet 2018 också kommer att utsättas för ryska påtryckningar. Det kommer väl att heta att Putin stöder SD och Jimmie Åkesson. Hur är det med FRA:s egna cyberattacker mot Ryssland och andra stater, eller den moraliska stormakten Sverige ägnar sig inte åt så tarvliga metoder som hackerattacker mot andra nationers datasystem?


Det hela är så uppenbart, Hillary Clinton förlorar valet mot alla förmodanden och Trump vinner. Trump har uttryckt sig i positiva ordalag om Putins ledarskap vilket retat upp vissa kretsar i USA. Obama har kontrollen över CIA och NSA som han gav ytterligare befogenheter som gick långt över dem som George W Bush hade gett dem, de tackar naturligtvis genom att ge underlag som gör att man kan ifrågasätta valresultatet och anklaga Ryssland för att ha ett finger med i spelet.

Av Karsten - 7 januari 2017 23:20

Favoptik erbjuder glasögon till sliperipriser, det skulle i praktiken innebära cirka två tior, för det är vad två glas kostar att slipa oavsett synfel. Hade en kompis som jobbade på Hoya som talade om vad det i verkligheten kostade att slipa glas, detta var i början av 2000-talet så priset låg på under en tia. Glasögonbranchen är ett enda stort bedrägeri som utnyttjar folks handikapp och beroende av synkorrigering. Billigaste priset för ett par enkelslipade glasögon utan extratunna glas ligger på 1500 kronor med båge. Går man till de dyraste optikerna hamnar man på ett pris på 8000 kronor. Jag fattar inte att hundratusentals människor snällt låter sig luras år efer år av dessa snikna optiker kedjor. De billigaste är också de dåligsaste, Smarteyes har så dålig antireflex och antrep beläggning att den börjar släppa och falla av redan efter ett och etthalvt år till två år. Smarteyes skickar alla sina slipningar till Kina som gör dem för några kronor oavsett synfel. 


Detta är ett område staten borde gripa in i och sätta stopp för monopol och kartellbildning, för att kunna arbeta behöver folk glasögon precis som folk med hörselnedsättning behöver hörapparat. Staten borde gripa in och sätta ett högsta pris för själva glasen och slipningen, vill folk sedan betala överpriser för att det står Calvin Klein eller Björn Borg på bågarna så är det upp till dem själva och deras dumhet. Detta djävla kapitalistsamhälle med sin fria konkurens håller på att flippa ut totalt. Vad fan ska vi med en stat och en regering till när de ändå samarbetar med marknadskrafterna och inte alls går väljarnas och folkets ärenden? Se till att skapa prisregleringar på hjälpmedel och sätt stopp för ockret. Optikerbranchen är ett av de största bedrägerierna vi har i Sverige.

Av Karsten - 7 januari 2017 22:24

Med nuvarande politikergäng är Sverige räddningslöst förlorat, med den där medelmåttige svetsaren med potatisansiktet är Sverige till ett åtlöje internationellt. De sitter där i sin riksdag och låtsas att de bedriver demokrati genom att käbbla och ständigt vara i luven på varandra. De skiter fullständigt i hur det går för Sverige och dess folk så länge de har sina 50 000 kr/mån plus traktamenete, ja en delhar ju mer som den där Jimmie Åkesson som förutom riksdagslönen uppbär lika mycket i partilön som ordförande i SD. Inte undra på att han har råd att spela bort miljonbelop på nätkasino eller poker. Karln borde läggas in på en psykiatrisk klinik för beroendemissbruk. Undas hur mycket SD uppbär i ekonomiskt bistånd från staten Israel via bröderna Ekeroth där Kent Ekeroth belönats med en medalj från staten Israel.


När fan ska de svenska väljarna genomskåda detta gäng av myglare och prasiter, som sitter i vårt parlament och uppbär lön för att i stort sett göra ingenting mer än att förhoppningsvis trycka på rätt knapp vid voteringarna. I stort sett altt är i förfall i Sverige, skolan, sjukvården, äldreomsogen, polisen, försvaret, posten, listan kan göras hur lång som helst. Vad fan betalar vi skatt för när vi inget får fört perngarna? Har folk slutat tänka och reflektera i Sverige? Är svensken som ett gäng själlösa zombies? När jag växte upp var Sverige en fungerande nation om än under socialdemokratiskt styre, men så kom den där djävla Olof Palme och rörde runt i grytan och allt gick åt helvete. Klart det var krafter inom Sverige som såg till att fanskapet blev skjutet, han var ju en fara för nationen.


Nu finns det inget hopp för Sverige längre, det är bara att vänta på att muslimerna tar över och inför sharialagar. I värsta fall väntar ett inbördeskrig mellan sunni och shia muslimer. Vad fan skulle dessa extremhumanister öppna våra gränser för dessa kulturfrämmande varelser från vilt främmande länder? Det där om att alla människor är värda lika mycket är den stösta lögn och myt som lanserats. Européerna har alltid varit de mest inovativa och uppfinningsrika de senaste 500 åren. Ska vi överleva som art måste vi göra oss av med de primitivaste folkslagen som bara ligger de smarta som en börda, som en hop parasiter som kräver att bli försörjda.

Av Karsten - 7 januari 2017 19:41

Idag törs man knappt visa några som helst sympatier för Vladimir Putin som ledare och politiker för då anses man som en fiende till sitt västerländska fosterland. Trots att vi i Sverige har politiker så dumma och medelmåttiga så i jämförelse med Putin framstår de som förståndshandikappade. Snart blir man väl fängslad av SÄPO och satt i konsentrationsläger om man utttrycker sympati för Ryssland. Detta kallas demokrati och yttrandefrihet. Jag lever nog hellre under en ledare som Putin som tar vara på sitt lands rättigheter och gör de som gagnar det egna folket bäst än lever i ett land som går den internationella finansjudendomens intressen. Bara att uttrycka det sistnämnda är liktydigt med antisemitism i Sverige där familjen Bonnier styr större delen av media. Vill de kasta mig i fängelse för mina åsikter skull, eller manipulera ihop någon kriminell anklagelse med utplacerade vapen eller droger så var så god visa ert sanna ansikte bakom skendemokratins genomskinliga ridåer. Tids nog kommer en majoritet att vakna upp och vända sig mot den korrumperade makten i Sverige, inklusive det förrädiska Sverigedemokratiska partiet. Storpolitiskt är Sverige inte mer än en klick hundskit under skosulan.

Av Karsten - 7 januari 2017 19:16

Nu har politikerna fått en ny syndabock att skylla på då de förlorat ett val - ryska hackare. Demokraterna i USA har tagit CIA till sin hjälp och skyller nu på att det var Ryssland som hjälpte Donald Trump att vinna över Hillary Clinton. CIA har haft ryssnoja ända sedan organisationen bildades ur OSS efter andra världskriget. USA hade chansen att normalisera förbindelserna med Ryssland efter Sovjetunionens kollaps men valde att istället sätta press på Ryssland och kräva omedelbar återbetalning av de lån Ryssland hade inter heller ville USA via IMF skriva av några lån. Istället kastade man in Ryssland i en ekonomisk situation som gjorde ett fåtal oligarker svinrika medan vanliga ryssar fick sälja sitt bohag för att få mat på bordet, detta banade vägen för Putin som satte stopp för rövarkapitalismen.


Hur kan CIA vara så säkra på att just Ryssland ligger bakom hackerattackerna och inte Kina eller Nordkorea? En skicklig hacker kan få en attack att se ut som om den kom från ett betämmt land genom att ta kommandot över datorer i detta land. Det finns massor av länder som hatar USA så mycket att de via cyberangrepp vill skada USA, vi har till exempel hela arabvärlden som hatar USA av hela sitt hjärta. Själv är jag övertygad om att det är Hillary och Obama som ligger bakom dessa illasinnade rykten som CIA glatt ställt upp på att vittna inför senaten om. Det var för övrigt den amerikanska militären som skapade Internet eller Arpanet som det hette från början. Sedan kom Tim Berners Lee på WWW - World Wide Web. Så USA skapade själva det system de nu anklagar ryssarna för att använda mot dem. Hur är det man säger: "Den som gräver en grop åt andra faller ofta själv där i".

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards