Alla inlägg under februari 2017

Av Karsten - 27 februari 2017 13:23

Läser att Migrationsverket har svårigheter med att den nyrekryterade personalen har bristande kompetens. Är jag förvånad? Knappast varför skulle ett statligt verk rekrytera kompetent personal när inget annat gör det. Som vanligt ororar sig våra vänstervridna journalister för att utredarna på Migrationsverket ska göra dåliga bedömningar och skicka tillbaka folk med som det heter "skyddsbehov". Själv oroar jag mig för det motsatta, att man anställt en massa flyktingkramare med humanistiska griller i skallen som snällt köper allt snyft från de asylsökande och ger dem uppehållstillstånd. Men vad kan man förvänta sig av ett statligt verk som en sådan som Dan Eliasson varit generaldirektör för. 


Frågar ni mig så är det en skandal att Sverige har något som kallas för Migrationsverket, jag tycker att vi inte ska ha någon migration till Sverige, vi klara oss alldeles utmärk med vårt eget inhemska bus utan att behöva importera mer. Så länge invandringen bestod av sydeuropéer gick det väl an, men när det började välla in araber i samband med bråket med palestinier och kriget mellan Iran och Irak i början på 1980-talet var det nog för min del. Kristna européer går väl att ha som grannar men muslimer är något helt annat. Att dessa jävla politiker inte fattar att dessa muslimer innerst inne hatar oss svennar och helst hade kokat lim på oss.

Av Karsten - 27 februari 2017 11:46

Den där Leif GW Persson är en gudabenådad berättare, hans stil är rättfram utan något knussel. I mellanåt gapskrattar man högt när man läser. Låt mig ge ett litet smakprov ur den roman jag håller på att läsa just nu, "Bombmakaren och hans kvinna":


-Zigenare, sa Ove Kristiansson. De stjäl som korpar så fort de har lärt sig gå. Eller romer som det heter bland alla fisförnäma jävlar.

-Faktiskt inte. Just de här som vi fått tips om lär vara negrer, sa Lina som gärna anpassade sitt språk till den hon talade med om det var till gagn för jobbet som hon skulle göra.

-Somalier faktiskt, tillade hon med oskyldig min för att se hur mycket kallt stål han tålde.

 Hur fan man nu kunde skilja en neger från en annan neger, sa Ove. Själv kände han inga negrer. Han hade aldrig pratat med en neger. Svarta var de hur som helst och där fanns nästa problem i samband med observationer av just sådana.

-Hur menar du då? sa Kajsa.

-Ja, så fort solen går ner så blir de ju osynliga, flinade Ove.

 

Riktig så här går han dock inte på hela tiden, men det kommer ständigt sådana här små litterära pärlor att skratta åt. Han har ett flyt i sin berättarstil som gör hans böcker lättlästa. I mellanåt ägnar han kanske lite myckt tid åt huvudpersonernas personliga förhållanden som ibland kan te sig lite överflödigt. Kanske bara jag som är lite skadad av för många amerikanska polisromaner från 1960-talet medan Leif GW Persson är lite influerad av Per Sjöwall och Maj Wahlöö. Hur som helst så är GW:s romaner mycket underhållande och roande samtidigt som de innehåller en god portion samhällskritik.

Av Karsten - 26 februari 2017 23:11

Jag har en otäck känsla av att "The Skit has hit the Fan" vad gäller vår civilisation och mänskligheten, Trump president i USA, Putin styr i Kreml, Europa hotas av en flodvåg av folkvandring från Afrika, Mellanöstern och Asien, de högerpopulistiska partierna vinner terräng i hela EU. Aldrig förr har kulturella normer och värden stått under sådant hot som idag. I tider av social och ekonomisk oro har världen en tendens att ta till våld och starta krig. Det känns som ett "deja vu" av 1930-talet. Jag tror inte vi får se någon ny Hitler i Europa, i så fall en mängd små Hitler fördelade på de eruropeiska nationerna. Med den massinvandring vi haft till Europa främst till Tyskland och Sverige ligger rasismen och gror under ytan. Den dag den exploderar står Europa inför ett etniskt inbördeskrig. Redan på 1980-talet förutsåg jag denna utveckling då jag tidigt begrep att politikerna inte skulle besinna sig i tid utan låta massinvandringen pågå tills befolkningarna i Europa revolterade. 


USA kommer att drabbas av svåra raskravaller och med tanke på alla skjutvapen som finns i privata händer kommer detta att leda till svåra inre strider. Då de vita är i majoritet kommer vi att få se ett folkmord på den svarta och latinska befolkningen. Med ett USA i kaos kommer Ryssland och KIna att växa i styrka och betydelse, förmodligen kommer de att dela upp Asien mellan sig. Ryssland kommer att få en starkare ställning i Europa och de Baltiska staterna kommer förmodligen att anekteras av Ryssland. Nato kommer med ett försvagat USA att falla samman då många av EU-staterna ej kommer att anse sig ha har råd att finansiera detta föråldrade projekt. Detta är bara en föraning en känsla jag har, kanske har jag fel, vi får se.

Av Karsten - 26 februari 2017 20:19

Hanns Hörbinger presenterade sin ide om världsisläran under nazistepoken i Tyskland, en teori som föll vissa nazister på läppen. Hela idéen vilar på den eviga kampen i det oändliga universum mellan is och eld, mellan krafter som drar till och stöter bort. Hörbinger hade väl inte riktigt förstått helheten men det ligger dock ett korn av sanning i hans teori. Då universum bildades för 13,5 miljarder år sedan i "Big Bang" fanns inga atomer eller elementarpartiklar, dessa bildades först då ursoppan började svalna, då värmen mötte kylan. I rymden råder det en temeratur på fyra grader Kelvin, detta är den rest som finns kvar efter värmen av Big Bang. Vid noll grader Kelvin avstannar allt, även elektronernas vibrationer kring atomkärnan. Stämmer det att universum expanderar kommer temeraturen med tiden att falla mot noll Kelvin och allt kommer att lösas upp. Stannar atomernas rörelse upphör den svaga växelverkan och elementarpartiklarna skingras.

På Hörbingers tid kände man inte till teorin om Big Bang, man hade bara börjat nosa på det vi kallar kosmologien - universums bildande. Hörbingers teorier ansågs givetvis helt galna av alla astronomer och vetenskapsmän, men Hitler ställde den mot det han kallade judisk vetenskap - mer känt som kvantteori och kärnfysik. Idag vet vi vem som hade rätt.

Av Karsten - 26 februari 2017 18:13

Med den höga invandringen till Sverige har det följt en massa oönskade kulturmönster som inte passar in i Sverige. Folk med en annan syn på ärlighet och hederlighet, folk som inte är solidariska med det samhälle de valt att flytta till. De som exempelvis väljer att bosätta sig i USA tvingas svära en ed till den amerikanska flaggan och konstitutionen samtidigt som de avsvär sig all solidaritet med det samhälle de lämnat. Här i Sverige har vi inget liknade, här har man en naiv godtrogen inställning till de som kommer. Traditionellt är svensken en ärlig, hederlig och pliktmedveten medborgare. Förr låste folk aldrig sina dörrar på små orter för man visste att ingen skulle komma på tanken att gå in och stjäla hos sina grannar. Detta förändrades på 1970-talet då invandringen tog riktig fart, då kom folk från Sydeuropa där man hade en lite annan syn på dit och mitt.


Jag minns när jag tillbringade en sommar 1987 i en liten by i Ungern och mitt värdfolk varje kväll låste in trädgårdsmöblerna i en bod, jag frågade varför? Jo fick jag till svar, här stjäl man allt som inte är fastkedjat. Jag fick vidare veta att kom det zigenare till byn gick folk man ur huse för att driva ut dem ur byn. Jag kom att högakta ungrarna som ett mycket klokt och förutseede folk. Om ryssar tyckte de inte på den tiden. Det är få eller inga politiker som vågar eller vill erkänna att vi med invandringen fått hit oönskade normer som spillt över på ursprungsbefolkningen. Bidragsfiffel var ganska sällsynt förr i Sverige då svensken hade en inställning att man skulle göra rätt för sig och inte ligga samhället till last. Med invandringen fick vi hit en massa fifflare som levde på Försäkringskassans bekostnad. 


Idag är det så illa att nästan alla som kommer automatiskt beviljas bidrag att leva på. Man föser in dem i 1960-talets betonggetton och ger dem pengar som kallas för allt från "etableringsbidrag" till "sjukbidrag". Vi har fått en stor del medborgare som utgör en tärande del på samhällskroppen, parasiter kallar en del dem för och det med all rätt. Ta exempelvis somalierna, i stort sett alla lever på bidrag. För att få en uppfattning av en människas nationalkaraktär är det bara att kolla hur det ser ut i deras hemland. Är det totalt kaos och anarki kan man utgå från att de som kommer därifrån har en asocial inställning till samhället. Det är hög tid att vi börjar rensa ut i våra invandrargetton.

Av Karsten - 26 februari 2017 14:29

För många hundra miljoner år sedan måste jorden ha varit en grönare plats, under juraperioden var syrehalten i jordens atmosfär hela 33 procent mot dagens 21 procent. Forsätter vi att tillåta avverkningen av regnskog kommer säkert syrehalten i atmosfären att sjunka ändå mer. Växterna upptar koldioxid samtidigt som de avger syre, detta kallas för fotosyntes förenklat. En regnskog har en större biologisk yta än ett fält med raps eller vete och avger såleds mer syre som är livsavgörande för alla däggdjur och människan är som bekant ett däggdjur.


Problemet för jorden är att det finns så många munnar att mätta inom arten människa. Alla dessa människor struntar i om regnskogen producerar syre och tycker det är viktigare att röja och bränna ner den så man får ett stycke åker att odla mat på. Sett i ett helhetsperspektiv är detta rent vansinne då en kvadratkilometer regnskog oftast innehåller mer ätbart än en åkerareal på en kvadratkilometer, men detta försår inte de primitiva bönderna i dessa länder där det finns regnskog, Asien och Sydamerika. Man räknar iskallt med att det om 50 år knappast finns någon regnskog kvar om utvecklingen fortätter. Vad att göra? Elake Karstens tes är att slå ihjäl en massa onödiga människor.

Av Karsten - 26 februari 2017 14:19

I ett inslag på TV nyheterna sa man att Sverige hade den högsta siffran av folk i arbete i hela EU, ordagrant sa man "i arbete eller sysselsatta på annat sätt". Det där sista kan i praktiken betyda vad som helst, socialdemokraterna har alltid varit specialister på att jonglera med siffror och statistik. Sysselsatta på annat vis kan betyda att folk står på gågatan och tigger pengar till Röda Korset eller Individuell Människohjälp. Dessa "hittepå jobb" är finansierade med skattemedel och är såldes tärande på nationalekonomin. Samtidigt påpekade man i inslaget problemet med den ökning i arbetsslösa som det stora inflödet av flyktingar 2015 utgjorde. Snacka om att sköta en nation dåligt, det är bara "hjärta smärta" som tycks styra kärringarna i riksdagen. Frågar ni mig så skulle man aldrig gett kvinnorna rösträtt!!

Av Karsten - 26 februari 2017 12:48

Rätt roligt att läsa en bok av GW Persson där huvudpersonen är SÄPO:s kvinnliga operativa chef. Jag har alltid haft ett intresse för olika underrättelsetjänster, speciellt de svenska alltifrån Carlos Adlercreutz militära C-byrå som sorterade undergeneralstaben till polisens som låg under Stockholmspolisens kriminalavdelning det som senare skulle bli SÄPO. Det verkar som det från början var ganska rejält folk som besatte tjänsterna inom den svenska underrättelse- och säkerhetstjänsten, men det hela spårade ur under Palmes diktatoriska välde då en inkompetent idiot som Hans Holmer blir SÄPO-chef. Liksom att Palme inte litade på militären utan skapade sin egen underrättelseyjänst IB uttytt som Informations Byrån eller Inhämtning Birger efter dess chef Birger Helmer. 


Den siste SÄPO-chefen värd namnet var väl P.G.Vinge som kom på kant med Palme och hans IB. Efter IB, Geijer-affären, Ebbe Carlsson-affären och alla andra affärer har det mest varit skit med SÄPO, det gick politik och prestige i hur det skulle skötas. På den militära sidan ersattes C-byrån efter kriget av T-kontoret under Tede Palms ledarskap, detta upphörde 1964 i samband med att den hemliga militära underrrättelsetjänten omorganiserades. Idag sköts verksamheten huvudsakligen av MUST och FRA. Som med all underrättelseverksamhet så blir det mest skit när politikerna lägger sin näsa i hur det ska skötas. Idag är det inte sunt förnuft och kompetens som styr verksamheten utan politisk korrekthet, något som inte minst avspeglade sig i det så kallade zigenarregistret som Malmöpolisens underrättelsetjänt upprättat med all rätt.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards