Direktlänk till inlägg 19 maj 2017

Sverige allt närmare NATO

Av Karsten - 19 maj 2017 12:02

Det var ju betryggande att höra att USA kommer att bistå Sverige i händelse att landet blir attackerat, huruvida det gäller både en yttre och en inre fiende framgår ej. Helt klart är ju att Putin är fullt upptagen med att planera ett fullskaligt anfall på Sverige, åtminstone om man ska tro idioterna på Rosenbad. Hade det inte varit på tiden att lägga alla kort på bordet och erkänna att Sverige aldrig varit neutralt utan att det funnits hemliga avtal mellan USA och Sverige om försvarssammarbete i händelse av krig. Dessa avtal går tillbaka till tidigt 50-tal och innefattade att Sverige skulle vara NATO behjälplig med signalspaning mot dåvarande Sovjetunionen.


De avtal försvarsminister Peter Hultquist slutit med sin amerikanska motpart James "Mad Dog" Mattis i Pentagon kan få vittgående följder för Sverige, i den händelse att läget i Östersjöregionen trappas upp kan amerikansk trupp komma att förläggas på svenskt territorium samt svenska hamnar kan komma att utnyttjas av amerikanska sjöstridskrafter. Detta skulle i ett slag göra Sverige till ett mål för eventuell rysk aggression. Sverige spelar schack mot en mycket skicklig och farlig motspelare, det är inte Ryssland som trappar upp aggressionen utan Sverige låter sig snällt fösas in i NATO fållan av USA. 


Vår idiot till försvarsminister gör följande uttalande: "Den europeiska säkerhetsordningen är inte längre som vi är vana vid på grund av Rysslands aggressiva uppträdande. Regimen i Kreml är nära knuten till säkerhetspolisen, oligarkerna, kyrkan och den statliga administrationen. Fokus är att återskapa moderlandets stolthet och återigen bli en global stormakt". 

Jaha vad är det för fel med lite nationell stolthet? Vad är Hultquist ute efter, att Ryssland ska uppföra sig som ett mähä och finna sig i att utplundras av amerikanska multinationella företag? Vem är den svenska regimen knuten till, Bryssel, familjen Bonnier? Den svenska regimen är den statliga administrationen med alla dess politiska tillsättningar. Så bäste Hultquist kasta inte sten i glashus.


Det hade inte funnits några hinder för att Sverige skulle kunna utveckla vänskapliga förbindelser med Moskva och göra som Polen och Ungern obstruera mot EU. Sanktionerna mot Ryssland som baseras på den ryska anekteringen av Krim är enbart ett utslag av bitterhet från NATO:s sida över att ha blivit snuvade på flottbasen i Sevastopol på Krim och därmed ett taktiskt övertag i Svarta havet. Hade det inte funnits något geopolitiskt intresse i Krim ur västlig synvinkel så hade affären aldrig fått de proportioner de har idag. Man kan jämföra det med att USA blivit av med Guantanamobasen på Kuba eller basen på Diego Garcia. 


Jag tvivlar på att svetsare Löfven och hans försvarsminister Peter Hultquist vet vad de sysslar med, jag tror de är helt i händerna på de mörka krafter som styr i den kapitalistiska världen. Man leker med både Sveriges och Finlands säkerhet genom att gå amerikanska strategiska intressen till mötes. Får USA tillgång till svenska hamnar för bunkring och proviantering ändras det strategiska läget i Östersjöregionen. Fortsätter USA med sin aggressiva politik i NATO:s norra intressesfär så kan vi förvänta oss en motsvarande rysk upptrappning, i värsta fall kan de Baltiska staterna utsättas för rysk press med hänvisning till säkerheten för den ryska befolkningen i dessa nationer. 


Ett tänkbart scenario är att en ökad närvaro av NATO och amerikansk trupp i de Baltiska nationerna kan urarta i arresteringar av ryssar med motiveringen att de spionerar för rysk räkning. Detta skulle få diplomatiska efterverkningar och Ryssland skulle trappa upp sin närvaro vid Baltikums gränser. Jag är mycket tveksam till att USA och EU skulle riskera ett fullskaligt krig i Europa för att skydda Baltikums suveränitet, i synnerhet om det är den inhemska befolkningen i dessa nationer som själva trakasserat den ryska befolkningen. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards