Alla inlägg den 24 juli 2017

Av Karsten - 24 juli 2017 16:53

Det enda haveriet i den här historien är det mentala haveri som drabbat svetsare Löfvens hjärna och resten av hans regering, hur dum tror han att vi medborgare är? Tror han på fullt allvar att vi köper att han inte visste något förrän Maria Ågren sparkades och fick sitt strafföreläggande i januari 2017? Skulle Ygeman ha suttit och tryckt på denna historia utan att delge Löfven informationen? Naturligtvis inte, Ygeman har informerat Löfven på ett informellt sätt och de har i samförstånd bestämt att blir saken uppmärksammad så ska det heta att statsministern inte blev informerad förrän i januari i år. Lite svårt att bevisa utan diarier och dokumentation, men det sunda förnuftet och kunskapen om den mänskliga naturen talar för att Löfven ljuger i denna fråga.


Infrastrukturminister Anna Johansson skyller på sin dåvarande statssekreterare Erik Bromander som hon påstår höll henne ovetande om affären tills i januari i år. Den som köper detta är klent begåvad eller utvecklingsstörd. Försvarsminister Peter Hultqvist har känt till saken lika länge som Ygeman vilket bekräftas av Marinette Nyh Radebo, Hultqvists pressekreterare till Expressen. Informationen skulle ha nått honom i mars 2016.

Överbefälhavare Michael Bydén å sin sida försäkrar att det inträffade inte påverkar Sveriges försvarsförmåga. Nä tacka fan för det har man ingen försvarsförmåga så kan den heller inte påverkas. De här gökarna ljuger och skyller ifrån sig, de skyddar varandra uppåt och offrar lägre tjänstemän. 


Detta så kallade "haveri" avslöjar hur rutten och inkompetent regeringen är när någon gjort bort sig och klantat till det. Bara detta att komma på tanken att outsourca driften av servrar med känslig information visar att de ansvariga skiter i hur det går för Sverige. Samma oansvariga anda som råder inom migrationspolitiken som råder inom synen på IT-säkerheten. Vi har att göra med ett gäng obildade bondlurkar och skojare som leker statsmän. Använd riksdagen till det den är till för, lägg en misstroendeförklaring mot hela regeringen Löfven och fäll den så vi får till ett extraval.

Av Karsten - 24 juli 2017 11:58

Feministiskt Initiativ har aldrig kommit över fyra procentspärren och ligger i opinionsmätningarna på omkring dryga två procent, ändå redovisar många opinionsinstitut Fi i sina väljarundersökningar. Innan SD kommit in i riksdagen och låg på två tre procent så redovisades aldrig partiet i opinionsundersökningarna, det enda man såg var att "övriga" hade stigit procentuellt och av detta kunde man sluta sig till att SD tog alltfler röster.

Är detta ett ärligt och objektivt sätt att förhålla sig till de politiska partierna? Fi är minst lika extremt som man påstår att SD var en gång i tiden. Man kan misstänka att samma vänstersympatisörer står bakom opinionsinstituten som de som befolkar tidningsredaktionerna, man vill favorisera Fi och feminismen.

Själv tror jag aldrig FI kommer att komma över fyraprocent spärren då partiet är allt för extremt och verklighetsfrämmande. De är ett enfrågeparti för extremfeminister som endast vänsterpartiet kan tänka sig ta stöd från om de mot all förmodan kom in i riksdagen. Jag tror inte socialdemokraterna skulle sätta sig i en regering med Fi då detta skulle uppfattas som att S helt tappat sin verklighetsförankring och bara var ute efter regeringsmakten tillvarje pris.

Av Karsten - 24 juli 2017 10:38

Jag är övertygad om att höga tjänstemän och ministrar ljuger om sin roll i Transportstyrelsens upphandling av IT-tjänster från IBM. TS generaldirektör Maria Ågren måste på ett ganska tidigt stadium ha varit medveten om att utländsk icke säkerhetsklassad personal skulle få tillgång till den information som fanns i serversystemet. Jag har svårt att tänka mig att hon på eget bevåg tog beslutet att bryta mot gällande säkerhetslagar utan att förankra beslutet högre upp. Jag misstänker att hon antingen informerade Anna Johansson på Näringsdepartementet eller inrikesminister Anders Ygeman. Denna kontakt kan ha varit informell och saknar därför all dokumentation.
Detta skulle i så fall betyda att regeringen redan i april 2015 hade informella informationer om att Maria Ågren tvingades frångå gällande lagstiftning för att snabbt få igång IT-driften och servicen av TS serversystem. Motiveringen skulle ha varit att försäljningen av bilar skulle bli lidande om registret inte snabbt kom igång. Ansvariga ministrar kan ha sanktionerat beslutet muntligt men sagt att skulle något hända eller komma till offentlighetens kännedom så är det Maria Ågren som får bära hundhuvudet och ta fullt ansvar.


Jag har en känsla av att de ansvariga inte insåg vidden av vad beslutet innebar. De hade för dålig kunskap om IT-teknik och vad full administratörs tillgång av ett datasystem innebär. Det kanske var så illa att man inte hade klart för sig vilken typ av information som detta datasystem innehöll. Information om vägars bredd och ytbeläggning, broars bärighet och konstruktion, hamnars utformning och kapacitet är allt information som en eventuell utländsk angripare har nytta av. Likaså ett register över försvarsmaktens fordonspark som ger en uppskattnig av styrkan på vårt försvar. Nu är jag ganska övertygad om att GRU den ryska militära underrättelsetjänten redan har dessa uppgifter men de skulle nog uppskatta att få dem bekräftade och uppdaterade.


När statsminister Stefan Löfven säger att det skett ett haveri på Transportstyrelsen så är det en kraftig underdrift, det har skett ett haveri i den svenska maktstrukturen. Denna affär är så allvarlig att det inte räcker med att offra några statsråd och sedan gå vidare som inget hänt, man måste gå till botten med det hela. Det finns uppenbara brister i maktstrukturen när en hög statlig tjänsteman vid ett ämbetsverk kan bryta mot gällande säkerhetsbestämmelser och lagar utan en omedelbar reaktion. Något sådant ska inte få hända, information som rör rikets säkerhet ska inte kunna handhas av några andra än svenska IT-tekniker som är statligt anställda och därför omfattas av de regler som gäller för dessa. Svenska makthavare har dålig kunskap om IT-teknik och datasäkerhet, de tar för lättvindigt på frågan. Riktigt känslig information borde vara helt oåtkomlig för utomstående, vilket innebär att den skulle förvaras i ett internt slutet datasystem.


Fortsättningen på denna smutsiga affär kommer att bestå av försök till mörkläggning, plötsliga minnesförluster, försök att vältra över ansvaret på någon annan, kort och gott den vanliga svenska cirkusen vid sådana här avslöjanden.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards