Direktlänk till inlägg 30 juli 2017

Det politiska landskapet är inte vad det en gång var

Av Karsten - 30 juli 2017 17:43

Den som tror att han röstar på ett socialistiskt arbetarparti om han lägger sin röst på socialdemokraterna är helt ute och turnerar, Socialdemokraterna, SAP har förvandlats till ett kryptoborgerligt parti som är för utförsäljning av de gemensamma tillgångarna och för en fortsatt privatisering. Dess huvudmål verkar vara att tillvarje pris klamra sig kvar vid makten, kosta vad det kosta vill. Dess storhetstid är för länge sedan över och de hankar sig kvar tack vare traditionsröstare som röstar som tidigare generationer gjort.


Gamla Högerpartiet som numer kallar sig Moderaterna eller Nya Moderaterna, kallar sig ibland för Sveriges nya arbetarparti vilket de är i så måtto att de vill ha alla i arbete, arbetslinjen som de kallar politiken (något som Hitler också ville på sin tid). De vill sänka alla skatter speciellt för de allra rikaste. De är på tillbakagång då de lämnat sin gamla konservativa högerpolitik och allt för länge fört en generös asylpolitik.


Centerpartiet som en gång i tiden hette Bondeförbundet och tillvaratog böndernas intressen och sympatiserade med nazisterna i Tyskland har förvandlats till ett globaliseringsparti som vill att Sverige ska ta emot 30 miljoner fattiga från tredje världen. Deras ledare Annie Lööf åker på årets Bilderbergmöte med världens kapitalister och kosmopoliter.

Folkpartiet som idag kallar sig för Liberalerna är ett förvirrat litet parti som inte riktigt vet vad de vill, de stöder neoliberalismen och galningar som Ayn Rand en extrem nyliberal på gränsen till anarkoliberal. Det märks att Lööf har läst sin Ayn Rand eller Rosenbaum som hon egentligen heter det är bara jag, mitt, min. 


Vänsterpartiet som en gång var det gamla Moskvatrogna Kommunistpartiet samlar fortfarande Marxistleninister i sina led tillsammans med förvirrade feminister, rödvinskommunister och andra galningar. En politisk relik från forna tider om ni frågar mig. Till de kryptokommunistiska partierna räknar jag också Miljöpartiet MP som en gång bildades av en massa skogsmullar och andra politiska noviser som ville rädda jorden. Idag är det ett pragmatiskt parti som gör allt för att vara SAP till lags och få stanna kvar i regeringen. Ligger nära fyraprocentspärren och kan mycket väl åka ut ur riksdagen 2018.


Kristen demokratisk samling KD var en gång ett parti med kristna förtecken som leddes av en pingstpastor, idag vet jag inte vad det är för sorts parti då det knappt finns några kristna kvar i Sverige, de borde satsa på att sadla om till ett muslimskt parti. Partiet har länge legat under fyraprocentspärren.


Så har vi då Sverigedemokraterna som en gång i tiden bildades ur organisationen Bevara Sverige Svenskt, BSS, ett från början nationellt parti med en radikal politik som ville att all asyl- och flyktinginvandring till Sverige skulle upphöra samt att de som kommit hit skulle återvända till sina hemländer. Att kalla det ett nazistiskt parti är fel för det har det aldrig varit, däremot drog det till sig unga män med grumliga idéer om att återupprätta nationalsocialismens skamfilade rykte. Det var bara under partiets första skakiga år som det drog till sig skinnskallar. Partiet kapas sedan genom en kupp på ett Riksmöte av ett gäng studentkamrater från Lund som ledde partiets ungdomsförbund och de använde partiet som en politisk språngbräda för en ny välbetald karriär. De stöper om det till ett socialkonservativt parti och drömde om att återinföra folkhemmet och välfärden, de partiveteraner som eventuellt upplevde folkhemmet är för länge sedan utkastade. Det råder ingen som helst demokrati inom partiet det är riksdagens mest toppstyrda parti. Räddslan för att sammankopplas med nazism är som en paranoia och sjukdom inom partiet. De har till och med gjort avkall på sin hårda invandringspolitik för att framstå som mer empatiskt och mjukt.


Inget är vad det en gång var i det svenska politiska landskapet 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards