Direktlänk till inlägg 11 september 2017

Judarnas inflytande i världen

Av Karsten - 11 september 2017 11:55

Låt oss vara helt öppenhjärtiga, vilket folk har gjort mest avtryck i världen? Svaret kan bara bli ett - judarna. Ett litet nomadiserande herdefolk i Mellanöstern utvandrar ur Egypten för cirka 3 000 år sedan under en patriark vid namn Moses eller Moshes i samband med detta börjar man skriva på det judiska folkets historia det som senare ska bli Gamla Testamentet. I detta verk utpekas en som heter Abraham som patriark och anfader till de 12 stammarna, däribland både judar och muslimer. GT innehåller mycket influenser från Egypten och dess filosofi som på den tiden var en av de stora högkulturerna. Fram till för 2 000 år sedan gjorde detta folk inte mycket väsen av sig, de bad till sin gud och väntade på sin Messias som skulle ta dem till nya höjder och ära. Genom födelsen av en judisk man vid namn Jesus och de anspråk han gjorde på att vara Guds son och det sätt på vilket han dog på skapades en ny religion som spred sig som en löpeld genom den antika världen.


Gamla Testamentet översattes till grekiska och latin och till detta lade man det Nya Testamentet som skrevs under de första århundradena efter Jesus eller Kristus död. Genom att kristendomen kom att bli statsreligion i romarriket fick det en spridning som aldrig förr. Kring 1000-talet var stora delar av Europa kristet och delade därmed de värderingar som judarna hade, på gott och ont (mest ont). Våra lagar kom att vila på de tio viktigaste buden i GT och ersatte den romerska rätten och de rättsbegrepp som folken i Norden hade. Ett litet folk som sätter så stort kulturellt och religiöst avtryck kommer givetvis att ifrågasättas, speciellt som de var skuld till Kristus död på korset, i alla fall om man ska tro NT:s version av hans dom och död. Detta kom att utmynna i förföljelse och pogromer, något som bara ökade med tiden, speciellt som judarna kom att få ett mycket stort ekonomiskt inflytande som penningutlånare.  


Under 1900-talet uppstår två politiska ideologier, kommunism och nazism som båda strävar efter att utplåna kristendomen ur folkets medvetande. Nazisterna siktade in sig på judarna som de stora folkförförarna, då judar hade kommit att ta stor plats inom den kulturella sfären i Tyskland. Likaså hade stora bankhus skapats av judiska finansfamiljer som Rothschild i Frankfurt och Warburg i Hamburg, detta var något som stack i ögonen på tyskarna då det inte undgick dem att många judar kom att utnyttja inflationen i Tyskland på 1930-talet. Judar i Tyskland lånade utländskt kapital av släktingar i USA och England och kunde köpa fastigheter och mark i Tyskland till mycket låga priser. Detta var något som nazisterna siktade in sig på i sin propaganda samtidigt som man utnyttjade den antisemitism som fanns inbyggt i det tyska samhället. Man kan nog säga att det fanns delvis fog för det nazisterna anklagade judarna för, felet var bara att man drog alla judar över en kam. 


Det var de rika judarna som först flydde Tyskland medan de fattiga och medelklassen fick bära hundhuvudet för vad finansjudarna gjort. Sedan gick det hela överstyr när Hitler lät Himmler sköta frågan om "den slutgiltiga lösningen", Hitler gav inga detaljerade skriftliga order i frågan utan överlät till Himmler att tolka hans önskningar. Så här i efterhand kan man bara konstatera att det som hände gynnade det judiska folket som 1948 fick delar det brittiska Palestinamandatet som ett nytt hemland där man utropade staten Israel. Sedan dess har judarna bara befäst sina maktpositioner runt om i Världen, det är nog bara i Asien de inte har någon fotfäste. I USA finns en mycket stark judisk lobby som alla politiker har att ta hänsyn till. I förhållande till sin ringa folkmängd här på jorden så har judarna ett oproportionerligt stort både ekonomisk och politiskt inflytande. Förutom detta så har de genom både den kristna och den muslimsk religionen satt sin prägel på en stor del av kulturen i världen.


I skenet av detta bör man alltid syna judarnas agenda i sömmarna, har en jude en framträdande position i samhället ska man fråga sig vems ärenden han går och var hans lojalitet ligger. Tyvärr har dagens politiska korrekthet inneburit att all granskning av judar och staten Israel stämplas som antisemitism. Få vågar skriva om judar mer än judar själva och de judar som är kritiska till staten Israel och judendomen stämplas ofta av andra judar som "självhatande judar". Det hela är ett brännbart ämne som få vågar skriva om. Det sätt som vår nuvarande världsekonomi är uppbyggd på kan vi nog tacka judarna för likaså vårt bankväsende med sina ockerräntor. Familjen Rothschild som en gång i tiden, närmare bestämt i mitten av 1700-talet började sin karriär som penningutlånaren Mayer Amshel (1743 - 1812) var en  jude med ashkenazisk bakgrund. Han fick fem söner som han skickade ut i Europa för att bygga upp filialer, de tog sig då namnet Rothschild och har som vapen en röd sköld med fem korsade pilar i. Idag är finasimperiet Rothschild den största ekonomist finansielle aktören i världen, en av hans bulvaner är den ökände George Sorros också han jude. Så att påstå att judarna är som vilket folk som helst är att lura sig själv och sin omgivning.

 
 
Ingen bild

Benny

11 september 2017 15:08

Judarna kopierade kung Hammurabis lagar under fångenskapen i Babylon...äras den som äras bör! Och ja, det är svårt att idag hitta en "äkta" jude då de flesta är s.k kazarjudar som tvångsjudifierades av deras kung Bulan.

Karsten

11 september 2017 20:37

Ett faktum som judarna själva talar mycket tyst om då det territoriella kravet på Israel blir lite svårt om majoriteten tillhör ett turkfolk.
Hela Ordspråksboken är kopierad från fornegyptiska vishetsböcker. Lagarna kommer säkert från Hammurabi. Det är inte mycket de hittat på själva, de är mästare på att stjäla andras idéer och presentera dem som sina.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards