Alla inlägg under oktober 2017

Av Karsten - 6 oktober 2017 20:34

Är målet för evolutionen att skapa en art som lyckas lösa de flesta av naturens gåtor med följden att de också lyckas skapa vapen så kraftiga att de kan utplåna det mesta livet på jorden? Människan är en synnerligen destruktiv art, vilka framsteg hon än gör inom naturvetenskapens område så är det oftast "kan det användas i destruktivt syfte" det första hon tänker på. Bröderna Wright flög första gången 1904 och tio år senare användes flygplanen för första gången i krig. Sedan dess har det bara gått fortare och fortare. 1948 sprängde flyget ljudvallen, idag har vi flygplan som flyger i tre gånger ljudets hastighet och som knappt syns på radar. Den största nukleära laddning som människan framställt fälldes från ett Tupolev Tu-95 turbopropplan över ön Novaja Zemlja, den var på 52 megaton och spräckte fönsterrutor i norra Sverige. 


Är det detta som är meningen med mänskligt liv att skapa vapen så fruktansvärda att de flesta inte ens kan föreställa sig verkningarna av dem. Att få hela mänskligheten att leva i skräck och ångest inför ett kommande Harmagedon? Det är som om vi vill uppfylla alla våra profetior om en kommande undergång genom att skapa förutsättningarna för det. Tänk om vi använt våra resurser till kreativa idéer som varit till gagn för mänsklighetens bästa istället för att lägga ner miljarder dollar på destruktiva konstruktioner den ena värre än den andra. Det är något sjukt med mänskligheten och det vi kallar civilisation, det är inget civiliserat alls över den. Det är som om det inte räckte med de katastrofer naturen kan ställa till med, vi måste själva skapa ännu värre artificiella destruktiva tingestar än de naturen hotar oss med. Ett globalt kärnvapenkrig skulle ha samma effekt som om en stor asteroid kolliderade med jorden, ett täcke av sot och stoff skulle täcka atmosfären och hindra solen från att tränga igenom och vi skulle få en atomvinter som skulle ta död på det mesta av växter och djur.

Av Karsten - 6 oktober 2017 17:58

Jag tycker det var bra att en organisation som arbetar för kärnvapennedrustning fick årets fredspris till Nobels ära. Detta sätter press på Sverige att ratificera den deklaration mot kärnvapen som FN utarbetat. De som motarbetar resolutionen är världens kärnvapenmakter, USA, Ryssland, Kina, England, Frankrike, Indien, Pakistan och Nordkorea samt Israel som fortfarande officiellt säger sig inte ha kärnvapen. Ska dessa nio nationer diktera kärnvapenpolitiken för resterande nationer i världen? Att Sverige nu ska utvärdera textens formulering innan de eventuellt skriver på är ren ynkedom. Det räcker tydligen med ett inofficiellt brev från USA:s försvarsminister James "Mad dog" Mattis till pajasen Peter Hultqvist för att den svenska regeringen ska få kalla fötter och försöka dra sig ur ett förbud mot kärnvapen. För pajaslandet Sverige är det viktigare med amerikanska garantier om militärt bistånd är en kärnvapenfri värld.


Hur fan tänker dessa idioter till politiker? Alla vet ju att startar någon ett kärnvapenkrig så får det globala effekter i form av en kärnvapenvinter. Ett kärnvapenkrig mellan Indien och Pakistan skulle ge klimatologiska effekter för resten av världen förutom det radioaktiva nedfallet. Vi ser ju att Tjernobylkatastrofen fortfarande ger effekter på vildsvinen och annat vilt i Sverige. Bara en komplett dåre tror att man kan vinna ett krig där kärnvapen används. Det är bara att beklaga de fysiker som lät sig köpas och övertalas av USA:s regering att framställa dessa fruktansvärda vapen i tron att nazisterna annars skulle bli först, nazisterna var så långt från ett fungerande kärnvapen man kunde komma 1945. Hitler var så djävla dum att han inte trodde på "judisk fysik" så därför dissade han kvantfysik och relativitetsteori. Vi också ska vara evigt tacksamma mot de fysiker som gav Sovjet information om det amerikanska kärnvapnen så Stalin kunde spränga sin första atombomb 1949. Hade USA varit ensamma om att ha kärnvapen så hade vi alla varit slavar under Washington idag, USA hade tvingat världen till underkastelse och Sverige hade varit en amerikansk arktisk koloni. General Curtis Le May ville fälla ett tiotal kärnvapen över Kina för att försena och stoppa deras industriella utveckling, som tur var fick han inget gehör från politikerna i senat och kongress.


Så länge mänskligheten lever under hotet av ett globalt kärnvapenkrig kommer vi också att färgas av detta genom globala psykiska skador och en ungdom som saknar framtidstro. En gammal gubbdjävel som Trump tvekar inte att använda sig av kärnvapen då han har livet bakom sig, sin familj tänker han väl begrava i en bunker som Hitler.  Kärnvapen i överflöd och psykopater som statsöverhuvuden är ingen bra kombination. Jag tror läget är värre idag än under kalla kriget.

USA

Av Karsten - 5 oktober 2017 23:08

Det är inte konstigt att man odlar en så patriotisk fosterlandsanda som man gör i USA. Man är ju tvungen för att få det amerikanska folket att tro och lita på den mest genomruttna administration världen skådat. USA har en statlig myndighet som smugglar och säljer droger till sina egna medborgare för att finansiera statskupper och mord på främmande statsmän och en massa andra skumrask operationer, operationer som senaten eller kongressen aldrig skulle bevilja en dollar till. Ser man till allt djävulskap och allt elände USA orsakat under sin månghundraåriga tillvaro så är det nazisterna ställde till med under sina tolv år vid makten ingenting. Ställ nazisternas folkmord mot de vitas folkmord på urbefolkningen i Nordamerika, men sådana historiska jämförelser får man ju inte göra, Förintelsen ska ju var något som ska stå på en historisk piedestal för att demonisera nazisterna. Det är alltid viktigt för segrarmakten att demonisera sin fiende för att på så sätt dölja sina egna vidrigheter. 


USA har lyckats med konststycket att få alla Europas nationer att bli vasaller, lydstater till USA. Man skapade det kalla kriget så man kunde bilda Nato, sedan höll man hatets låga brinnande så länge man kunde. När så Sovjet till sist upplöste sig själv så var USA snabbt på att skapa en ny fiende, först var det terrorister för att sedan bli den gamle arvfienden Ryssland igen. Ukraina och Krim var bara svepskäl för USA att kunna fortsätta med sina imperialistiska världshärskarplaner. Krigsindustrin måste hållas igång, vapenhandeln är en av världens mest lukrativa branscher. Inte konstigt att Washington blev sura när Turkiet köpte ett ryskt luftförsvarssystem. Förmodligen hade USA tänkt sig att sälja någon gammal skit till turkarna på samma sätt som de gjort till så många andra länder. Så fort USA uppdaterar sina egna försvars eller anfallsvapen så dumpar de sin gamla skit på den internationella vapenmarknaden. 


Att Sverige gått USA:s ärenden sedan 1945 är inte så konstigt då jänkarna är duktiga på att slå blå dunster i ögonen på provinsiella bondpolitiker. Den ende som genomskådade USA var väl Palme som ändå spelade under täcket med dem trots att han visste vilken skurknation de var. Det är bara att se till vilka värden som uppskattas i USA, framgång, pengar och girighet styr landet. Har du pengar kan du vara hur dum och korkad som helst ändå står alla dörrar öppna för dig. Det enda USA inte har är kultur, finess och historiska anor, de försöker man köpa till sig från européerna. För de européer som koloniserade Amerika var för det mesta fattigt slödder från den europeiska underklassen. Okultiverade bönder från Småland i Sverige, södra Italien, Grekland, Irland, Polen och så vidare, inte fan var det den europeiska kultureliten som for till USA på 1700- och 1800-talet. Europa dumpade sin skit i den Nya Världen. Att det ändå gått så bra för USA kan de tacka ett fåtal vita européer för och efterkrigstidens tekniska framsteg skedde tack vare alla tyska ingenjörer som Tyskland fick släppa ifrån sig och alla tyska patent USA stal efter att i krigets slutskede gå in med trupper, precis på samma sätt som USA gjorde vid första världskriget. Sedan påstår historikerna att vi har USA att tacka för att Europa inte är nazistiskt idag, jo jag tacka jag. Hade det inte varit för Hitlers dumhet och Stalins terrorvälde och hänsynslösa offrande av ryska soldater så hade nog Europa varit under Tysk överhöghet idag. Men på ett sätt fick Hitler ändå sin vilja igenom då man bildade EU efter kriget, EG och dess eftertföljare EU är en konstruktion uttänkt av nazistiska ekonomiska teoretiker, bland annat av den tyske riksekonomiministern Walter Funk. Den enda skillnaden är väl att istället för riksmarken så blev det euron som blev valuta i Europa och det politiska centrat ligger i Bryssel istället för Berlin, annars är det i stort sett samma skit. 

Av Karsten - 4 oktober 2017 17:40

Onsdag och veckans Nya Tider kommer, en mycket intressant artikel om Turkiet som trots att de är Nato-medlem köper det ryska luftförsvarssystemet S-400 Triumf Natos kodnamn SA-21 Growler. Systemet har en 91N6E ett panorama radarsystem som täcker 600 kilometer och kan följa 300 mål. Systemet anses vara överlägset allt Nato har och affären har inte setts med blida ögon från Washington speciellt inte som det bryter mot sanktionerna mot Ryssland. S-400 är inte kompatibelt med Natos system och kan därför inte särskilja Natos IFF (Identificatiton Friend or Foe), detta är ett transponder system som oftast sitter i nosen av alla stridsplan i form av tre små antenner som sänder ut en signal som det egna luftförsvaret kan urskilja. 


Vem vet Turkiet kanske avlägsnar sig från Nato med denna affär, Turkiet har efter USA Natos största armé. Erdoåan har anklagat USA och en utpekad amerikansk general för att ligga bakom militärkuppen 2016 mot honom. Affären tros vara värd 20 miljarder kronor och omfattar två batterier som vardera, vid sidan av mobil ledningscentral och radar, består av fyra robotterrängbilar med sammanlagt 16 robotar som planeras levereras under 2018. En av anledningarna till köpet var att USA drog tillbaka Patriotsystemen som lånats ut till Turkiet 2013 för att avvärja syriska luftangrepp. Relationerna mellan Bryssel och Ankara verkar bli allt frostigare, Turkiet blir allt mer islamistiskt och försöker väl med denna affär att bli mindre beroende av amerikanska vapenleveranser. 

Av Karsten - 4 oktober 2017 00:38

Som ni säkert märkte tog jag semester från bloggandet igår, har man inget att blogga om kan man lika gärna låta bli. Kollade på remaken av "Poltergeist" på TV12 ett fullständigt onödigt tilltag då originaltet var alldeles utmärkt, att göra en nyproduktion på en redan bra film tyder bara på idétorka hos filmmakarna i Hollywood. Tycker det mesta är skit nuförtiden, allt verkar gå åt helvete. Väntar bara på att man får uppleva det tredje världskriget också, det är ju som upplagt för det med Trump i Vita Huset och ett Nordkorea som skramlar med kärnvapen. Såg någonstans att sannolikheten var störst att Indien och Pakistan gick lös på varandra med kärnvapen, de har tydligen fått fram små taktiska kärnvapen att användas på slagfältet. Människan är galen, vår enda räddning är ett ingripande från en utomjordisk existens som är långt före oss i teknologi och tänkande. Kanske var forntidens gudar besökare från främmande civilisationer utanför vårt planetsystem?


Vi vet egentligen ingenting, vi har bara börjat skrapa på ytan. Det är bara de senaste 100 årens forskning som börjat ge oss riktigt djupa insikter i kosmologi, partikelfysik, neurologi och genetik och det finns massor för oss att upptäcka ännu om vi nu inte tar kål på oss själva. Största felet med människan är att så fort vi gör en ny upptäckt så börjar vi fundera på om man kan använda den i ett destruktivt syfte. Vi låter oss ledas av de värsta psykopater som går att vaska fram. Det är ytterst sällan vi gör bruk av det där sunda förnuftet, det är mest impulsiva infall och känslor som styr oss. Ända sedan vi började organisera de första civilisationerna så började vi också organisera de första arméerna och krigen. Vår hybris känner idag inga gränser, även de dummaste tar åt sig äran av att tillhöra en art som tagit herraväldet på jorden och nu håller på att tränga undan alla andra arter helt ovetande om konsekvenserna därav. Att bin och andra pollinerande insekter håller på att försvinna tack vare vårt kemikalieberoende jordbruk är illavarslande.


Det är knappt lönt att skriva om det för ingen bryr sig ändå, folk har viktigare saker att tänka på som amorteringar på bilen, villan och boräntan. Om de nu inte tillhör den del av befolkningen som fokuserar på rent vatten och mat för dagen. Uppfinnandet av pengar, banker, räntor och ständig ekonomisk tillväxt är nog det mest destruktiva vi åstadkommit, kapitalismen är det ondaste vi skapat och upphovet till krig och annat elände. Kapitalism och socialism är olika sidor av samma mynt och att de skulle stå i ett politiskt motsatsförhållande är bara en illusion, samma sak med demokrati och fascism. Loppet är kört det finns ingen återvändo vi har för länge sedan passerat den punkt där vi kunde välja en annan väg. Det är bara den blåögda optimismen som håller liv i skiten och får folk att fortsätta gå till sina meningslösa jobb och betala skatt till en stat som styrs av en samling idioter som sedan kan slösa bort den på en massa hopplösa projekt. Det hela är så dumt så man vill gapskratta åt eländet.    

Av Karsten - 2 oktober 2017 18:45

Efter att ha hört kommentarerna till årets Bokmässa i Göteborg så måste man ställa sig frågan är Bokmässan bara till för liberaler och andra extremgrupper på yttersta vänsterkanten? Bokmässan var kidnappad kunde man höra bland kommentarerna. Man säger nu att man ska göra mässan smalare och mer inriktad på böcker vilket skulle utesluta Nya Tider. Att Alter Media som ger ut Nya Tider även sysslar med bokutgivning tycks man ha förbisett. Den svenska åsiktskorridoren blir bara smalare och smalare, vi har en likriktning som saknar motstycke. Man får leta i Nazityskland och Sovjet för att hitta dess like. Nästan alla delar av det svenska samhället är politiserat, det är vänsterextremister, feminister, genusfjollor och andra galningar som sätter ribban. Nyhetsredaktionerna är bemannade med den hårda kärnan inom den svenska vänstern, till och med Janne Josefsson kallar Journalisthögskolan för Kommunisthögskolan. Skolan och utbildningssektorn, filmindustrin, konstvärlden, populärkulturen nästan allt är influerat av vänsterliberala och feministiska krafter. Detta ser man inga problem med utan tycker att vårt samhälle är objektivt och att alla åsikter får komma till tals. Sverige är som ett djävla Nordkorea.

Av Karsten - 2 oktober 2017 18:12

Masskjutningen i Las Vegas är den värsta i USA:s historia med 58 döda och över 200 - 300 skadade. Gärningsmannen Stephen Paddock, tog sitt eget liv efter att ha öppnat eld i över fem minuter från 32 våningen på casinot Mandalay Bay. 

När Rapport hade ett inslag om händelsen sa man att polisen nu skulle utreda om det var ett helautomatisk eller halvautomatisk vapen han använde. Hur dum får man vara? Det hörs väl för helvete att det är ett helautomatiskt vapen, det knattrar utav bara fan. Så snabb eld kan man aldrig skjuta med ett halvautomatiskt vapen där det fordras att man trycker på avtryckaren var gång man vill avlossa ett skott. Helautomatiska vapen är förbjudna i de flesta stater i USA men halvautomatiska kan lätt konverteras till helautomatiskt. Mannen hade förskansat sig med över ett tiotal avancerade vapen som han sköt med mot publiken till en Country `n Western gala. Man vet fortfarande inte vad som föranledde massakern, kanske hatade den 64-årige Stephen Paddock Country `n Western?  Paddock klassificeras som en ensamvarg som tidigare är helt ostraffad. Förmodligen en ensam äldre vit arg man som fått nog, ungefär som i filmen med Michael Douglas. USA är ytterligheternas land som utkristalliserar de värsta dårarna.       



Av Karsten - 1 oktober 2017 20:08

Har just kommit på vem Donald Trump påminner om, på alla sätt och vis - Eric Cartman i South Park. Den lille fete rasistiske, intolerante, egoistiske pojken som är gement elak mot alla i sin omgivning. Hela USA är som South Park och dess invånare.

Serien South Park kretsar kring de fyra pojkarna Eric Cartman, Stan Marsh, Kyle Broflovski och Kenny McCormick. Kyle är jude vilket Cartman aldrig försätter ett tillfälle att upplysa om. South Park är en av de få tecknade serierna i TV som fortfarande får mig att gapskratta, förmodligen för att den driver med allt som är politiskt korrekt. Allt finns med där, den obotlige homosexuelle mr Herbert Garrison som är lärare i stadens skola. Han lever ut sin hemliga drömmar och rasistiska åsikter i form av handdockan mr Hatt som alltid är med. En annan intressant karaktär är psykiatrikern mr Mackey som pratar som Dr Phil. 


Jag minns när TV4:a visade South Park första gången någon gång i början av 1990-talet, man sände den klockan halv tolv på natten otextad, då man insåg att materialet var så känsligt att de stackars svenska TV-tittarna kanske inte skulle klara av när man drev med negrer, nazister, handikappade, homosexuella och alla andra minoriteter. Homofilen Big Gay Al och hans partner Mr Slave är den förste i raden av många HBTQ personer som dyker upp i serien. En som alltid är med är den svarte kocken på skolan Chief som är en sorts mentor till de fyra pojkarna. Han lär dem allt om sex. South Park är något av det roligaste som gjorts för TV.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards