Alla inlägg under januari 2018

Av Karsten - 9 januari 2018 21:05

Att 400 000 svenskar över 65 år saknar tillgång eller kunskap att kommunicera digitalt och därmed utestängs från alla digitaliserade samhällstjänster är en skandal. Man borde ha behållit analoga system parallellt med IT-teknik. De teknikfixerade dårarna till statstjänstemän och politiker var för snabba att anamma den nya tekniken, det märks inte minst på deras brist att inse svagheterna i de digitala systemen. Datasäkerheten i Sverige är på en skrämmande låg nivå beroende på okunskap och framstegsmani hos de styrande.

Man tänkte aldrig så långt som att det fanns en äldre generation som kanske inte kunde ta till sig den nya tekniken i den takt som den utvecklades i. Inom det digitala området sker ständiga uppdateringar som gör att du måste hänga med vare sig du vill det eller ej. Förr räckte det med att kunna läsa, skriva och använda en telefon för att ha med myndigheterna att göra, idag tvingar de dig att lära dig hur en dator hanteras och hur du kommer ut på Internet.

Av Karsten - 9 januari 2018 20:11

Fy fan vilken skit man förvandlat Familjen Simpsons till, politiskt tillrättalagt propaganda för homosexualitet och andra PK-företeelser. Både bakgrunderna och figurerna har mist sin charm, de liknar den stil långfilmen är gjord i. Nä tacka vet jag de gamla avsnitten, de kan fortfarande få mig att gapskratta. I de äldre avsnitten fanns det en humor som nu totalt försvunnit. Det fanns en satir en gnista som nu totalt saknas. Det är synd när man fortsätter med en serie trots att man redan klämt ur allt man kunnat ur den. Jag är övertygad om att man kommer att fortsätta producera Simpsonsavsnitt i minst tio år till och de kommer bara att bli sämre och sämre. Man kan väl säga att det började gå utför när Simpsons fick en platt-TV i vinjetten och Ralf får statyns huvud över sin skalle. Som tur är finns Family Guy som fortfarande håller måttet någorlunda. 

Av Karsten - 9 januari 2018 19:38

Hur fan kan man som vuxen vara så dum så man plockar upp något som liknar en handgranat? Alla som sett krigsfilmer eller gjort lumpen vet hur en ägghandgranat eller en tysk skafthandgranat ser ut. Idag kan ju ingen svensk som ser på nyheterna vara omedveten om att man kan hitta vapen, handgranater och annat olagligt slängt ute. Granaten som sprängdes i Vårby var antingen en blindgångare eller så var den försåtminerad så den skulle smälla om någon tog upp den. De flesta handgranater har en säkerhetssprint som håller en grepe som är fjäderbelastad på plats, när man dragit ut säkerhetssprinten så häller man grepen på plats med handen. Så fort man kastar granaten far grepen upp och av och aktiverar ett stift som träffar en tändhatt som i sin tur aktiverar huvudladdningen. Om man hittar en handgranat utan en den ring som sitter i säkerhetssprinten så ska man bara avlägsna sig från platsen så fort man kan och underrätta polisen. 


Själv gissar jag att någon kriminell ur ett invandrargäng slängt iväg granaten och att tändstiftet fastnat så att så fort den 60-årige mannen tog upp granaten så lossnade stiftet och aktiverade tändhatten. Jag kan tänka mig vilket liv det blivit om ett gäng på fem sex småungar hittat granaten och blivit dödade och svårt skadade av splittret. Vi lever i ett sinnessjukt samhälle skapat av godtrogna politiker som tagit in på tok för många utomeuropéer som tack vare utanförskapet blivit kriminella och hatiska mot samhället. De skiter blankt i om någon blir skadad eller dödad av misstag då de skjuter eller kastar handgranater. De svenska storstäderna börjar mer och mer likna rena stridszoner. Själv funderar jag skarpt på att skaffa mig en skyddsväst, den kan man behöva när man bor i Malmö.  

Av Karsten - 7 januari 2018 21:19

Våra statsråd, det nya frälset ger sig själva privilegier och rättigheter som vi vanliga lönearbetare bara kan drömma om. Bara en av alla ministrar har anmält sig sjuk och fått avdrag på lönen medans övriga ministrar inklusive statsministern själv struntat i att sjukanmäla sig och därmed undgått avdrag på lönen för karensdagen. Jag trodde landets ledning skulle föregå med gott exempel, vem minns inte när Mona Sahlin gick ut och förklarade att "det var häftigt att betala skatt", den största skurken av dem alla som var en hårsmån från att bli statsminister. Här har vi ett gäng myglare som när de blir inlagda på sjukhus för hjärtinfarkt eller matförgiftning och skiter i att sjukanmäla sig då det är upp till statsrådet själv att bedöma sin arbetsförmåga. 


Våra statsråd och riksdagsmän tillhör nog landets i särklass lataste och arbetsskyggaste medborgare, vid de flesta riksdagssessioner gapar de flesta stolar tomma och jag har svårt att tänka mig att de sitter på sina rum och arbetar på nästa lagförslag eller riksdagsmotion. En sak är de dock duktiga på och det är att göra av med skattebetalarnas pengar, se bara på den där firman som skulle hjälpa dem med engelskan och översätta deras tal trots att denna tjänst finns inom regeringskansliet. Stackars handikappade åldringar som slitit i hela sitt liv sitter fångna i sina egna hem på femte våningen utan hiss för det finns inga pengar till assistenter medans statsråden åker taxi eller limousin för tusentals kronor i månaden.


Sverige har blivit som de länder som våra regeringar kritiserade för ett halvsekel sedan, ett korrupt land fullt med myglande makthavare. De klamrar sig kvar vid sina riksdagsplatser trots avsättningar och uteslutningar ur partiet, snart har vi nog med politiska vildar för att de ska kunna bilda ett eget parti. Det finns bara en sak våra politiker är riktigt duktiga på och det är att snacka en massa skit och komma med tomma löften och försäkringar. Som det här att alla nyanlända "flyktingar" kommer att betala skatt och bli lönsamma för Sverige så fort de kommer ut på arbetsmarknaden. Känner jag dem rätt kommer de att göra precis som våra makthavare mygla och fuska så mycket de kan och inte betala en krona i skatt utan istället suga ut så mycket de kan i olika bidrag. 

Av Karsten - 7 januari 2018 13:35

USA:s justitieminister Jeff Sessions vill nu riva upp beslutet att varje delstat själv ska få bestämma om cannabis ska vara legalt eller ej. Detta kan betyda att över en natt blir en mångmiljon industri olaglig, massor av marijuana odlingar blir olagliga. Den sista delstaten som legaliserade cannabis var Kalifornien. Sessions beslut lär inte bli populärt då 64 procent av amerikanerna är för en legalisering av cannabis. Huruvida beslutet innefattar medicinskt bruk av cannabis framgår inte av Text-TV inslaget.

Rent juridiskt är cannabis olagligt på federal nivå, men en policy har tillåtit de enskilda delstaterna att själva bestämma om de vill avkriminalisera och legalisera bruket av cannabis. Tidigare har Trump stött den rådande politiken om att tillåta cannabis på delstatsnivå, men har nu gjort en helomvändning i frågan vilket bara visar hur nyckfull och oberäknelig denna person är.

Av Karsten - 6 januari 2018 23:26

Verkar som om kritik mot Donald Trump inte är så poppis här på bloggen. Är verkligen folk så dumma så de inte inser att karln kan vara ett hot mot världsfreden? Han har redan sagt upp klimatavtalet och öppnat en massa kolgruvor i USA, kolet lär väl användas till att framställa elenergi. Allt för att skapa jobb inom USA även om det sker på bekostnad av luftföroreningar. Vi har redan en situation där en global uppvärmning av jordens klimat är ett konstaterat fakta, om detta sedan beror på mänsklig påverkan eller ökad solaktivitet är hugget som stucket, problemet finns där och kommer att påverka vår civilisation. Smältande polarisar och glaciärer kommer att få dramatiska konsekvenser för framtida generationer.


Jag hade också hoppats på en totalvändning i den amerikanska politiken både inrikes och utrikes med Trump vid makten, men det verkar som jag bedrog mig. Han är av samma skrot och korn som de andra i det amerikanska maktetablissemanget, han är i händerna på det internationella sionistiska kapitalet. Med en svärson som är ortodox jude och som tar kontakt med de judiska oligarkerna i Ryssland som har Kremls välsignelse. Visst rensade Putin bort de värsta utsugarna men de som svor honom evig trohet blev benådade och fick fortsätta med sin verksamhet. Folk fattar inte hur rutten världen är och vilka som styr bakom kulisserna. En dag kanske sanningen ska uppenbaras för de breda massorna och slutuppgörelsen kommer. Man kan ju alltid hoppas. 

Av Karsten - 6 januari 2018 19:41

President Donald Trump såg sig nödsakad att twittra ett svar på de anklagelser om sviktande mental hälsa och infantil oberäknerlighet som stått att läsa i boken "Fire and fury: Inside the Trump White House". Vid en pressträff fick han frågan varför han såg sig tvingad att twittrat ett svar på dessa anklagelser och kom med ett godag yxskaft svar som överträffar allt. Han sa att han gått i de bästa skolorna och fått toppbetyg, att han tjänat miljoner och varit med i ett populärt TV-program precis som om detta skulle vara en garanti för att han nu fyllda över sjuttio skulle vara vid sina sinnens fulla bruk och vara kapabel att styra USA.


Jag förstår de amerikaner som är rädda för de konsekvenser valet av en galen affärsmagnat kan få för USA:s framtid och landets relationer med omvärlden. Det finns nog en och annan som ångrar sitt val idag. Sedan har vi ju en massa rednecks och hillbillys som jublar över varenda dumhet Trump vräker ur sig, det vill säga Trumps kärnväljare de som trodde han skulle bygga muren mot Mexiko och skicka räkningen till Mexikos regering. För oss övriga i världen är det bara att hoppas att han inte trycker på sin knapp för att se om den fungerar.

Av Karsten - 5 januari 2018 21:23

Boken "Fire and fury: Inside the Trump White House" av författaren Michael Wolff sålde slut på 20 minuter då den släpptes fyra dagar innan det tänkta utgivningsdatumet. Trumps advokater har gjort allt som stått i deras makt att stoppa utgivningen av boken. Hoppas den kommer ut i svensk översättning inom det snaraste så även svenskarna kan få ta del av det kaos som verkar råda i Vita Huset och inom den amerikanska administrationen. Man kan fråga sig om Trump är ett fenomen av vårt tid, en tid då alla normala begrepp ställs på huvudet. De som vistas i Trumps närvaro vittnar om en åldrande man med minnesproblem en förvirrad man som egentligen inte ville bli president, en man som trodde han skulle förlora valet och såg ut som ett spöke när det gick upp för honom att han plötsligt var president över USA. 


En man som twittrar att hans knapp till landets kärnvapenarsenal är större än hans ärkefiende, Nordkoreas Kim Jong-uns kan inte vara vid sina sinnens fulla bruk. Jag hoppas den officer som bär med sig väskan med USA:s kärnvapenkoder vet vad han gör den dag han lämnar över väskan till Trump. Efter fyllda sjuttio kan det går fort utför med den mentala hälsan, minnesförluster, förvirring, början till demens. Jag hoppas man inte tvekar att använda det tillägg i konstitutionen som gör att man kan frånta en president hans ämbete om han uppvisar inkompetens och mentala rubbningar. Ronald Reagan var väl på håret att bli avsatt som president men hade så bra rådgivare att man ansåg sig inte behöva ta till denna drastiska åtgärd.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards