Direktlänk till inlägg 5 mars 2018

Dan Brown

Av Karsten - 5 mars 2018 20:12

Har precis läst ut Dan Browns "Begynnelsen" som jag köpte på bokrean. Jag har läst nästan alla hans böcker och kan väl inte säga att det är några litterära mästerverk, men bra hantverk i thrillerklassen. Det jag gillar med Dan Brown är att han har ett tema, en röd tråd som återkommer i alla hans böcker - kritiken mot religion och vidskepelse. 

I "Da Vinci koden" är hans tes att Jesus var en vanlig människa som hade ett förhållande med Maria Magdalena som resulterade i ett barn. Något som den katolska kyrkan inte alls gillade. I "Änglar och demoner" är det den katolska kyrkan och påvestolen som är målet för hans kritik. Dan Brown är väl påläst när det gäller konstvetenskap och religionshistoria vilket gör hans böcker realistiska. 

I "Begynnelsen" är det Gud själv han ifrågasätter, ett av citaten i boken lyder: "I begynnelsen skapade människan Gud" och så var det nog. I alla tider har människan förklarat det oförklarliga med gudar och det övernaturliga. Det är egentligen fruktansvärt att det i USA en modern nation år 2018 finns människor som på fullaste allvar tror att Adam och Eva var de första människorna skapade av Gud och att vi alla härstammar från dem. De tror att fossiler är ett sätt för Gud att testa människans tro. 

Jag tycker det är bra att Dan Browns genom romanens form försöker öppna ögonen på folk och få dem att inse att religion är vidskepelse och myter. Forskning och vetenskap har visat oss att livet uppstod genom enkla molekyler på havets botten, den viktigaste komponenten för liv är vatten. Människan består till 60 procent av vatten och vi utvecklas som foster i en säck omgivna av fostervatten. 

Skulle vi hitta bakterier på Mars så bevisar det att liv inte är något unikt för planeten Jorden, vi är inga unika varelser skapade till Guds avbild. 


Religion har varit upphovet till de flesta krig och konflikter här på jorden, man har slagit ihjäl varandra för vilken gud man ska tro på. Kristna, muslimer och judar har dödat varandra trots att de i grunden tror på samma gud och räknar Abraham som sin stamfader, kan det bli vansinnigare? Jag håller med Dan Brown det är hög tid att vi lämnar religionens vidskepelse bakom oss och börjar tro på oss själva istället för Allah, JHVH eller Herren Gud. Naturen, biologin och de kosmiska lagarna är nog så fantastiska, vi behöver ingen Gud idag. Låt oss begrava Gud och all gammal unken vidskepelse och sätta vår tro till naturlagarna och forskningen. Om det sedan finns en Gud och ett ilv efter detta lär vi bli varse det den dagen vi dör.

 
 
Ingen bild

Betalaren

6 mars 2018 00:03

Njaaa, nu får du tänka till Karsten. Religion = inflytande = makt = pengar. Det finns väl ingen vettig människa som tror att det finns en gud. Religion är business inget annat. Judar lite mer förslagna är araber. Araberna känner sig lurade och gör vadå? Kristna är lättlurade och godtrogna, dom lurar vi. Det var bara det att judarna redan var där och då blev araberna arga på alla.

Karsten

6 mars 2018 00:49

Visst religionen har alltid varit ett maktens verktyg att kontrollera massan. Nietzsche kallar kristendomen det största bedrägeriet judarna lurat på världen. Med kristendomen tog Europa och nya världen till sig Gamla Testamentet vilket är judarnas Tora. Vi började dyrka deras gud istället för våra egna gamla gudar. Religionen betyder bara inflytande för de redan besuttna och rikedom för kyrkan. De var de fattiga bönderna som fick ge tionde till kyrkan och i gengäld fick de ett löfte om att de skulle bli belönade i livet efter detta. Sicket bedrägeri!

 
Ingen bild

pllay

6 mars 2018 06:47

Nja, vi behöver alla svar på de eviga existentiella frågorna.
Kristendom är ett svar.
Marxismen ett annat.
Islam ett tredje.
Vetenskaplig evolution ytterligare ett, ett som INTE ger svar på varför.
Kapitalism, den brutala sorten, den vi också kallar nyliberalism, ännu ett.
För att fortsätta, PK-ismen, en helt otroligt primitiv mobbningsreligion.
Tror jag föredrar kristendomen, den verkar minst hatisk och dogmatisk.

Karsten

6 mars 2018 13:18

Ja i sin rena ursprungliga form var nog kristendomen en ganska bra religion. Det var när den katolska kyrkan högg sina klor i den som den blev dogmatisk och intolerant.
Håller med till 100% att PK-ismen är en religion för icketänkande människor och lika uteslutande som nazism och fascism, är du inte PK så är du emot oss.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards