Alla inlägg under mars 2018

Av Karsten - 14 mars 2018 19:13

Den banbrytande forskaren och astrofysikern Stephen Hawking dog idag på pi-dagen 3,14 han blev 76 år vilket är mycket anmärkningsvärt då han led av ALS sedan tjugoårsåldern. Han är nog den som levt längst med ALS och det finns många konspirationsteorier om att han dog redan för många år sedan och att det var en dubbelgångare som uppträdde som honom. Nu kan man i alla fall lägga alla dessa teorier åt sidan för nu är Stephen Hawking i ett annat mer astralt universum. Hawking kom att få en närmast kultstatus och uppträdde i bland annat "Familjen Simpsons" och "The Big bang Theory". Hans mest banbrytande forskning var inom fysiken i de svarta hålen, ett fenomen som gäckat astrofysikerna länge. Inne i ett svart hål upphör fysikens lagar att gälla. Tyvärr han inte Hawking att få Nobelpriset i fysik trots att han mer än någon annan förtjänade det, dock lär han som ingen annan fysiker bli ihågkommen långt efter sin död.


Beklagligt att Aftonbladet konsulterat en så totalt blåst idiot som Robert Aschberg att kommentera Hawkings död och hans vetenskapliga upptäckter, att höra denne korkade jude snacka om svarta hål är pinsamt han fattar ju noll. För det första var Hawking inte den förste som förutsagt förekomsten av svarta hål. Indiern Subrahmanyan Chandrasekhar som fick Nobelpriset för sina studier om stjärnornas livscykel var före. Man namngav hädelsesfären runt de svarta hålen efter honom, Chandrasekhar sfär liksom Chandrasekhar limit som angav den maximala massan hos en vit dvärg. Hawking sysslade med singulariteten och gravitationen och letade efter en formel som kunde sammansmälta Einsteins gravitationsteorier med kvantfysiken.

 

”Om utomjordingar besöker oss kommer utgången vara väldigt lik den när Columbus steg iland i Amerika, det gick inte bra för den amerikanska ursprungsbefolkningen. Vi behöver bara se till oss själva för att se hur intelligent liv kan komma att utvecklas i en riktning som vi inte vill se.”
Från Discoverys intervju 2010 ”Into the universe with Stephen Hawking".

Av Karsten - 14 mars 2018 18:39

Den 5 mars lanserades Sveriges enda återvändarparti, Alternativ för Sverige är det enda partiet som vill vända migrantströmmen. SD har som invandringskritiskt parti tappat kursen totalt, de vill bara minska invandringen inte stoppa den. De gör allt för att ställa in sig hos Moderaterna som de hoppas kunna inleda ett framtida samarbete med. De är beredda att offra allt för en plats i en framtida borgerlig regering.


Alternativ för Sverige vill däremot stoppa all vidare invandring till Sverige och kasta ut alla som har ljugit eller fuskat sig till asyl eller uppehållstillstånd samt som bott här år efter år utan att ha bidragit med en enda skattekrona. Kort och gott kasta ut alla utländska parasiter. AfS säger vidare att de inte skyggar för att spela ut grupp mot grupp  om detta krävs. Man får hoppas att mesigheten och fegheten hos dagens SD gått upp för fler och fler väljare och att folk inser att en röst på SD inte innebär ett stopp för massinvandringen.


Alternativ för Sverige vill även att Sverige lämnar EU vilket är viktigt om vi vill stänga våra gränser för all vidare flyktinginvandring. Givetvis motsätter sig inte AfS att indiska dataingenjörer eller specialisttekniker bosätter sig här, det är det nog ingen mer än NMR som gör. Det Sverige måste stoppa är inströmningen av analfabeter från länder som Somalia, Afghanistan, Irak och länderna söder om Sahara. Kunde AfD (Alternaiv für Deutschland) komma in i den tyska förbundsdagen så var det väl fan om inte AfS skulle kunna komma in i riksdagen?

Av Karsten - 14 mars 2018 18:04

Engelsmännen är ökända för att använda vilka metoder som helst mot dem de betraktar som motståndare, de drar sig inte för mord heller. Engelska underrättelseorganisationerna MI6 den utländska och MI5 den inhemska har benyttat sig av rent kriminella metoder. Det är bara att läsa Peter Wrights "Spycatcher", en bok Margaret Thatcher försökte stoppa. Så det skulle inte alls förvåna mig om det är engelsmännen själva som ligger bakom försöket till giftmord på den ryske avhopparen och dubbelspionen Sergej Skripal och hans dotter Julia. De utsattes för nervgiftet Novishok en gammal sovjetisk produkt. För agenter från MI6 torde det inte ha varit någon större svårighet att skaffa sig detta nervgift vid Sovjetstatens sammanbrott för eventuella framtida behov där man ville kasta skulden på ryssarna.

 

Dubbelspionen och GRU-agenten Sergej Skripal utväxlades mot tio ryska agenter som satt fängslade i väst och torde under sin ryska fångenskap ha avslöjat allt av värde för sina ryska uppdragsgivare. Det är som den ryske utrikesminister Lavrov säger, vad skulle vi vinna på att mörda Skripal? Om det däremot är engelsmännen själva som ligger bakom mordförsöket så innebär det att de kan trappa upp sanktionerna mot Ryssland och frysa ryska tillgångar i England och EU. England har alltid varit "a scab of a nation, driven insane" liksom USA. Här i Sverige sväljer media vilka lögner som helst som kommer från White Hall. 

 

Om vi nu ändå ponerar att det är Kreml som ligger bakom mordförsöket, så vadå? Hur många har inte CIA och engelska MI6 mördat under kalla kriget? Att röja agenter ur vägen för gott tillhör jobbet så att säga, det ligger i dessa nationers intresse. Även Sverige har röjt obekväma personer ur vägen som krigsmaterielinspektören Carl Algernon som knuffades framför ett framrusande tunnelbanetåg. Felet är att folk vet för lite så därför tror de på vilka fejknyheter som helst.

Av Karsten - 13 mars 2018 17:12

President Donald Trump tycks gå in för att bara omge sig med jasägare och nickedockor. Senaste utspelet var att ge utrikesministern Rex Tillerson sparken och ersätta honom med CIA-chefen Mike Pompeo inför det stundade mötet med Nordkoreas ledare Kim Jong Un. Detta kommer förmodligen bara att spela Kim Jong Un i händerna då denne är en slipad politiker och ledare som mycket väl kan kollra bort Trump totalt. Trump är ingen politiker utan en affärsman och fastighetsmagnat. Beslutet att möta Kim Jong Un på hemmaplan i Pyongyang tog Trump själv utan att konsultera sin utrikesminister Tillerson, vilket är lite anmärkningsvärt med tanke på Trumps diplomatiska tillkortakommande. 


Ny CIA-chef blir Gina Haspel som började hos CIA 1985. Hon har bland annat drivit ett hemligt tortyrläger "Cat´s Eye" 2002 i Thailand där man använde sig av vattentortyr. Verkar vara en trevlig brutta helt i Trumps anda. Hon blir den första kvinnliga chefen i CIA:s historia. Trump upphör aldrig att förvåna omvärlden med sina galna beslut. Han kanske har planer på att göra som Kinas ledare,utropa sig till president på livstid!? Tur gubbdjävlen är fyllda 70 så han lär ju inte leva mer än 20 - 30 år till med hjälp av läkarvetenskapen och lite nya organ. Förhoppningsvis kolar han om tio år och har vi riktig tur dör han innan hans presidentperiod är till ända.

Av Karsten - 13 mars 2018 16:30

Att Sverige och svensk byråkrati är vansinnig det visste jag, men detta tar ändå priset. På Radiotjänst sida kan man läsa följande: 

Måste jag betala radio- och tv-avgift för en trasig tv-mottagare?

SVAR: Ja. Du ska betala radio- och tv-avgift om du har kvar din trasiga tv-mottagare i bostaden eller om den är inlämnad på reparation. Det har ingen betydelse om du inte kan ta del av programsändningarna på grund av att tv-mottagaren är trasig.


Detta innebär att om jag köper en antik gammal rör-TV från 1958 som inte fungerar men som har ett visst värde som antikföremål så ska jag betala licens för den. Jag säger bara en sak, Radiotjänst ta er i brasan!

Av Karsten - 13 mars 2018 12:35

Den där skitblaskan Metro håller på med sin viralgranskare och sina artiklar om fejknyheter på nätet då det idag tydligen är något som kallas "Källkritikens dag". Verkar som papperstidningarna känner sig hotade då de allihopa snackar om fejknyheter. Man riktar sig bland annat mot bilden av Sverige som "Ett land som kollapsar".

Det intressanta är att Metro på sidan 12 har en kolumn med rubriken: "Valutamarknaden har gett Sverige sin dom - landet har problem". Där kan man bland annat läsa: "Men kanske ser man också effekten av svensk migrations- och integrationspolitik. Mycket kan väl tyckas och sägas om den, men den har ju inte direkt utvecklats till en kassako".


Det spelar ingen roll vilken bild politikerna försöker måla upp av Sverige och den svenska ekonomin, fakta är att den svenska kronan har rasat i värde gentemot både euron och dollarn. Omvärlden inser det som de flesta svenskar med förnuftet i behåll gör, massinvandringen kostar massor. Allt färre arbetande försörjer allt fler, att sedan regeringen försöker frisera denna statistik med subventionerade åtgärder för nyanlända är något som de flesta genomskådar. Trots denna dystra bild fortsätter man att ta emot både nya asylsökande och deras anhöriga och spär därmed på problemet. Den så kallade integrationen har helt kollapsat då man av feghet och under påverkan av PK-religionen inte vågat sätta ner foten och klart definiera vad som är acceptabelt i Sverige. Man tillåter muslimska friskolor där eleverna indoktrineras i en medeltida världssyn och där jämlikheten mellan könen åsidosätts.


I takt med att lönsamma industrier och verksamheter flyttar från Sverige kommer vi att närma oss ett tillstånd där delar av vår urbana miljö liknar den i u-länderna. Redan nu kan man se bristen på pengar i kommunerna, underhållet och renhållningen av gatumiljön i Malmö är under all kritik. På gatan där jag bor har nerfallna grenar och löv i rännstenen bildat en närmast kompostliknade massa då den legat där i minst ett halvår. Det fanns en tid då kommunen hade råd att ha folk som sopade och höll gatorna rena. Idag kan man se nyanlända gå runt i neongula arbetskläder med långa griptänger och sporadiskt plocka upp ett papper här och ett papper där, ett av alla dessa subventionerade arbeten som betalas med skattepengar. Hade det inte varit bättre att anställa färre folk som kan det här med gaturengöring och med skyffel tar bort komposten ur rännstenen så att regnvattnet kan rinna ner i gatubrunnarna?


Till syvende och sist beror denna negativa utveckling på odugliga och inkompetenta politiker som helt tappat greppet om utvecklingen i samhället. Man borde göra som i det gamla Rom, tillsätta en diktator under ett år som ges fria händer att röja upp i den röra som de demokratiska politikerna skapat. Demokrati för mig är den pajkastning som pågår dagligen i riksdagen, det ena blocket skyller allt elände på det andra. Demokrati är en svag och dålig statsform där man ger medborgarna illusionen av att de har ett medbestämmande genom de fria val man har vart fjärde år. Sedan är det upp till de enskilda partierna att sätta vilka odugliga stolpskott som helst i riksdagen, detta avgörs ofta genom vänskapskorruption och ren nepotism, lojalitet går alltid före kompetens.

Av Karsten - 12 mars 2018 21:38

Kollade "Vetenskapens värld" om eventuellt liv på planeten Mars i form av mikrober och svampar. Tanken slog mig , tänk om det funnits högre formen av liv på Mars som utplånats genom en katastrof och bara mikrober har överlevt. Skulle en sådan katastrof drabba jorden skulle förmodligen mikroberna vara det enda som överlever. Jorden skulle då se ut som Mars idag, en totalt livlös planet där stormar rasar i den syrefattiga atmosfären. Det hade varit fantastiskt om framtida besökare på Mars hittar lämningar efter högre livsformer i form av fossiler under ytan. Finns det liv på Mars i form av mikrober så vimlar universum av liv.


Jag håller med Carl Sagan när han sa att sannolikheten för att jorden är den enda planeten i universum med liv är lika sannolikt som att man kastar upp tusentals tegelstenar i luften och när de ramlar ner bildar de en perfekt gotisk katedral. Naturligtvis finns det andra planeter med liv. Vi vet att med rätt sorts sol och med planeter på rätt avstånd från denna sol och med vatten är sannolikheten för att det ska bildas organiska molekyler enormt stor. Anledningen till att vi värjer oss mot tanken på liv ute i universum är vår sinnessjuka religion med en skapande Gud som gett upphov till allt. Det finns för många religiösa dårar bland arten människa. Det var inte för så många hundra år sedan som man brände folk på bål om de påstod att jorden kretsade kring solen.


Ett besök av intelligenta varelser med rymdteknik skulle vara den största händelsen i mänsklighetens historia, ett sådant besök hade skakat om alla religioner och förmodligen betytt deras undergång. Vem vet kanske fick jorden besök för 7 - 8 tusen år sedan, besök som gav upphov till det vi kallar civilisation. Kanske är det dessa besökare vi idag kallar gudar och änglar. Själva står vi vid begynnelsen av rymderan, vi har lyckats konstruera primitiva farkoster som tagit sig till planeterna i vårt eget solsystem. När tysken Werner von Braun konstruerade Saturnus V raketen gjorde han det med tanken att den skulle kunna ta en farkost till Mars. Saturnus V är klart överdimensionerad för en månfärd. Förmodligen är det endast ett besök av överlägsna varelser från en avlägsen civilisation som skulle kunna få mänskligheten att ta sitt förnuft till fånga och börja inse sin plats i universum.

Av Karsten - 11 mars 2018 21:38

Redan nu kan man ana tonläget i årets valrörelse. Det kommer mycket att handla om hot mot politiker, politiker som hoppat av och politiker som inte längre vågar säga vad de tycker. Skulden kommer givetvis att i första hand kastas på de invandringskritiska populistpartierna men även på avgrundsvänstern. Sedan har vi ju Ryssland som kommer att få klä skott för allt från fejknyheter till hackerattacker (precis som om Ryssland skulle bry sig om ett litet skitland som Sverige). Det enda Ryssland är intresserat av är att Sverige inte går med i NATO och hyr ut Gotland till amerikanska flygvapnet, något som mycket väl skulle kunna bli verklighet om Annie Lööf blir statsminister (hon sitter som bekant i knäet på George Soros). Så därför rösta för helvete inte på Centerpartiet!


Det bästa för Sverige hade varit om vi hade gett fan i att gå med i EU och framför allt get fan i att ta emot en massa muslimska migranter. Men nu är det för sent gjort är gjort och nu får vi äta upp den illasmakande middagen våra politiker har kokat ihop. Det var länge sedan det sunda förnuftet styrde svensk politik, idag försöker den ene galningen övertrumfa den andre. Vår riksdag liknar mest ett dårhus. Det första vi borde göra är att skrota den representativa demokratin och införa direktval. Folk röstar på enskilda kandidater i valkretsar precis som i England, då får den enskilde riksdagskandidaten ett personligt ansvar gentemot dem som röstat på han eller henne (jag vägrar ta termen hen i min mun). Det system vi har idag där partierna ställer upp vilka kandidater som ska stå på vallistan är så genomruttet det bara kan bli, den inbjuder till vänskapskorruption och nepotism. 


Egentligen spelar det ingen roll hur utfallet blir i höstens val då det ändå är kört för Sverige och svenskarna. Om cirka hundra år så bor vi svenskar i reservat precis som USA:s indianer, resten av landet är en del av det muslimska kalifatet Europa. Så länge svenskan är den fega ynkrygg han är och inte vågar eller vill lösa problemen med våld och ond bråd död så är han en förlorare. De som flyttat hit under de senaste årtiondena är inte alls främmande för att driva igenom sina krav med hjälp av hot och våld. Framför allt saknar de senaste årtiondenas flyktinginvandrare helt respekt för Sverige och svenskarna. De ser oss som de djävla tomtenissar vi är, det är bara politikerna som lever i föreställningen att de åtnjuter någon form av respekt. Det är väl därför de belönar sig själva med så frikostiga löner och traktamenten. Ni kan lika gärna rösta på Kalle Anka eller Elake Karsten det gör ändå ingen skillnad.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards