Direktlänk till inlägg 2 augusti 2018

SD:s film om socialdemokraternas mörka historia

Av Karsten - 2 augusti 2018 12:50

Det är underbart att se vilken politisk turbulens SD:s film om socialdemokratins historia skapat på sociala medier. Även tidningarna översvämmas av en massa "Arnstad historiker" som dömer ut filmen som osaklig och fragmenterad. Det enda kardinalfel SD gjorde var att koppla tidningen Aftonbladet till socialdemokraterna, LO köpte inte upp Aftonbladet förrän den 8:e oktober 1956.

Naturligtvis är filmen en del i SD:s valstrategi och därför mer att betrakta som propagandistisk än som dokumentär, men detta fråntar inte filmen dess sanningshalt.  Socialdemokratin har många skelett i sin garderob, de var ett totalitärt parti som via sina frontorganisationer försökte genomsyra hela det svenska samhället. Man hade under en lång tid en människosyn som i mångt och mycket överensstämde med nazisternas. Man utförde medicinska experiment på mentalt handikappade människor och utnyttjade deras hjälp- och maktlöshet (något man gör än idag genom dessa gode män med bristande moral).

 

Det går inte att förneka att Per Albin Hansson var statsminister i den samlingsregering som styrde under kriget och att många ledande samhällsposter innehades av socialdemokrater. Tage Erlander var statssekreterare på socialdepartementet som styrde över socialstyrelsen och därmed ansvarig för flyktingfrågan och de interneringsläger man lät uppföra. Det ålåg även på honom att överse säkerheten inom Sverige under kriget. År 1944 utsågs Erlander till konsultativt statsråd (biträdande socialminister) med ansvar för frågor rörande bland annat polisväsendet och civilförsvaret i samlingsregeringen. Chef för säkerhetstjänsten var under denna tid förre överståthållaren Eric Hallgren som svarade direkt inför Erlander. Hallgren byggde upp det som senare skulle bli Säpo men som på den tiden kallades polisens säkerhetstjänst där byråchefen George Thulin vid 2:a byrån började bygga upp en spaningsverksamhet, ett övervakningssystem av medborgarna.

 

Säkerhetstjänsten var formellt gömt bakom Stockholmspolisens 2:a avdelning 6:e rotel (2:a avd krp 6:e rot) där kommissarie Martin Lundquist var chef. Man hade delat upp den i 3 avdelningar där avd. 1 med kom. Erik Lönn hade hand om kommunisterna, avd 2 med kom. Wilhelm Magnusson hade hand om nazisterna och avd 3 med Nils Fahlander och Otto Danielsson hade hand om de allierade. Under hela kriget hade kommissarie Martin Lundquist täta kontakter med Gestapo i Berlin, en kontakt som varade ända fram till hösten 1944.

 

Det var under kriget som socialdemokraterna lade grunden för den DDR liknande övervakningsstruktur som kom att prägla Sverige för lång tid framöver. Den hemliga Informationsbyrån eller IB som den också kom att kallas byggdes upp av socialdemokraterna och hade som uppgift att kartlägga kommunisterna efter kriget. Lika lite som Sverige var neutralt under 2:a världskriget var Sverige neutralt under det kalla kriget. Den socialdemokratiska regeringen ingick hemliga överenskommelser med USA och NATO om att Sverige skulle bedriva signalspaning mot Sovjet via FRA. 

IB:s och LO:s kartläggningen av kommunister på arbetsplatserna hade som huvudsakligt skäl att hålla dessa borta från känsliga arbetsplatser knutna till försvarsindustrin då detta var ett krav från amerikansk sida för att Sverige skulle få köpa högteknologi från USA.

 

Socialdemokraterna lade ett finmaskigt nät över hela det svenska samhället. Barnen togs om hand i ett tidigt skede av samhället i det som kom att kallas dagis (daghem) där den rätta värdegrunden inpräglades i dem. Socialdemokratin införde under Olof Palmes tid som ecklesiastikminister den nioåriga grundskolan där man avskaffade realskolorna och istället införde en gymnasielinje på högstadiet. Den som inte själv upplevde socialdemokratins glansperiod som statsbärande parti och med egna ögon såg hur man tog kontrollen över snart sagt varje samhällsfunktion har idag svårt att förställa sig hur det var. Sverige var ett miniatyr DDR med ett eget Stasi i form av den kader av socialdemokratiska tjänstemän som styrde över alla samhällsfunktioner. Fackföreningarna hade en otrolig makt och alla dess medlemmar var mer eller mindre tvångsanslutna till partiet, åtminstone tvingades varje medlem i facket att betala en avgift till partiet.

 

Jag hoppas att mycket av det jag skrivit om tas upp i del två av SD:s film såsom utlovades i slutet av del ett.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards