Direktlänk till inlägg 18 oktober 2018

Liv i universum

Av Karsten - 18 oktober 2018 14:28

Jag har väldigt svårt att förstå de människor som är övertygade om att jorden skulle vara den enda planet som hyser en högre stående art som skapat en civilisation. Måhända är vi kanske just nu den enda planet som har en teknologisk civilisation men det har säkert funnits andra tidigare och kommer andra i framtiden. Kanske är det så att en teknologiskt avancerad civilisation i sig själv har inbyggt de mekanismer som leder till undergång. Så fort en art kommer till insikt om materiens innersta struktur så kommer de också att kunna utveckla kärnvapen. 


Läste en intressant recension av en kinesisk science fiction trilogi som handlade om det första mötet mellan jorden och en främmande art på en planet fyra ljusår från jorden som stod inför en klimatkollaps. I denna trilogi tar man bland annat upp Fermis paradox efter den amerikansk-italienske kärnfysikern Enrico Fermi som ansåg att kosmos borde sjuda av liv och avancerade civilisationer,att vi ändå inte lyckats få någon kontakt med dessa brukar kallas "Fermis paradox". En av orsakerna är de ofantliga avstånden i universum vilket kan innebär att den dag vi uppfångar radiosignaler från en främmande civilisation kan denna vara utdöd sedan årtusenden. 


Förutsättningarna för att liv ska bildas är en planet på rätt avstånd från en gul stjärna som har en atmosfär innehållande syre samt att det finns flytande vatten. Dessa kriterier räcker för att samma typ av liv som finns på jorden ska uppstå. Det enda liv som fanns på jorden under miljarder år var enkla encelliga organismer som levde i havet. Under dessa årmiljarder skedde mutationer som ledde till flercelliga organismer som efter lång tid tog steget upp ur vattnet på land. Detta förutsatte att en atmosfär med syre fanns då cellerna använde syre i sin metabolism ett stort steg i evolutionen. Detta syre hade bildats på jorden genom cyanobakterier som alstrar syre i sin metabolism, cyanobakterier finns på blågröna alger.


Att liknade processer inte skett på andra planeter är befängt att tro och bottnar enligt mig på de religiösa föreställningar som hållit folk fångna i illusionen att jorden är universums medelpunkt och människan en skapelse av Gud. När man väl kommit över sådan vidskepelse så inser man att i det oändligt stora universum borde sannolikheten för liv vara enormt stor. Därmed inte sagt att det är avancerade livsformer kapabla att skapa civilisationer och utveckla en teknologi som gör dem kapabla att göra rymdfärder. 


Frågor som dessa sysselsätter bara ett fåtal forskare medan politiker ägnar sig åt pseudofrågor som feminism och genusvetenskap. Vi låter galna fruntimmer få ett allt för stort utrymme i det offentliga rummet vilket tar fokus från för mänskligheten betydligt viktigare frågor. Vi avsätter forsknings anslag för att tillfredsställa en liten grupp människor som totalt tappat förankringen i verkligheten. Att jobba för att implementera genustänk i skolundervisningen är lika galet som kyrkans försök att fasthålla teorin att jorden är platt som en pannkaka. 

Jag tror att civilisationer kan gå under just genom att vi låter galna politiker få för stort inflytande inom forskningen och politiserar denna på ett sätt som leder till degeneration.

 
 
MrCool

MrCool

26 oktober 2018 13:50

Degenaration har alltid skett och kommer fortsätta att ske i takt med folkökningen och normaliserade livsstiler. Ju mer bortskämda individer blir desto segare i skallen blir dem, för varför tänka eller ens göra något när du får allt på silverfat. Nä feta, korkade och dumma är alla idag. För i världen behövdes verklig kreativitet och innovation. Idag är det tvärtom, de som är flest vinner, inte de som är smartast. De smarta undermineras spottas på och ses som djävulsdyrkare, nazister och råge. Det är bara att se tillbaka i historien på våra grundpelare, alla har de förföljts och stulits från. Allt oresonliga mänsker ska blandas och globaliseras med grundtanken att alla människor är goda. Fel, människor är inte goda, de är djur och utan regler och fungerande ideologier så uppstår endast anarki och degeneration och förödelse. Sverige är ett exempel på ett land med feta äckel som kommer dö bort enligt naturens lagar. Precis som de en gång utrotade samerna och indianerna, idag får de samma medicin från arabländerna och dessa håriga apor är nog de som förtjänar allra mest att leva i sin egen missär. Men även svenskarna uppenbarligen.

http://5dope.com

Karsten

27 oktober 2018 22:54

Exakt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards