Alla inlägg under oktober 2018

Av Karsten - 10 oktober 2018 19:38

USA:s uppskruvade tonläge gentemot Ryssland väcker farhågor om ett förestående globalt kärnvapenkrig. Den amerikanske inrikesministern Ryan Zinke har hotat med en amerikansk flottblockad för att hindra Ryssland att exportera gas till omvärlden. Bland annat har USA satt press på Tyskland för att de ska överge Nord Stream 2 pipeline projektet och istället köpa dyrare amerikansk gas som ska transporteras nedkyld till 160 minus på specialtankers något som blir betydligt dyrare än den ryska gasen.

 

Skulle USA vara så galna så de genomförde en flottblockad för att förhindra Ryssland att exportera sina varor är detta detsamma som en krigsförklaring vilket kommer att leda till ett kärnvapenkrig. En annan av USA:s megafoner är den 75-åriga NATO-ambassadören Kay Baily Hutchison som kräver att man ska slå ut de nya ryska uppdaterade kärnvapenrobotarna innan de är operativa. Någon vidare diplomatisk finkänslighet visar Trump administrationen inte prov på. 

 

Jag tror knappast USA kan räkna med något stöd från Kina efter det upptrappade handelskriget mot denna nation, istället lär nog Kina sluta upp på Rysslands sida vid en konfrontation med USA. Frågan är om inte USA övervärderar sin militära styrka och undervärderar Ryssland och Kina som militära supermakter. Vid ett kärnvapenkrig är sannolikheten att några av de över en miljard kineserna överlever större än att någon av de 300 miljoner amerikanarna gör det. 

Av Karsten - 10 oktober 2018 14:55

SVT "Uppdrag granskning" tar i dagens program upp det växande problemet med bedrägerier mot det offentliga, där skattemedel på ett okontrollerat sätt rinner iväg till oseriösa företag och rena bedragare. Detta kan bara ske i ett samhälle där tjänstemännen är befriade från allt ansvar och slipper straff för trolöshet mot huvudman. Bakom en hel del av dessa upphandlingar kan man ana ren nepotism där tjänstemän gör upphandlingar hos vänner och släktingar för att gynna dessa på det allmännas bekostnad. 


Allt för länge har man präntat in hos allmänheten att korruption och nepotism är näst intill obefintligt i Sverige. Detta har gjort att folk inte är uppmärksamma och tror sina statliga och kommunala tjänstemän om bara gott. I takt med att invandrare fått in sin fot i den offentliga förvaltningen har korruptionen ökat då många kommer från kulturer där vänskapskorruption är mer eller mindre legaliserat. Har man en offentligt tjänst och ska göra en upphandling så vänder man sig i första hand till släkt och vänner för att gynna dessa.


Vi som är gamla nog att ha växt upp i ett Sverige med oförvitliga tjänstemän som utförde sina arbetsuppgifter med medborgarna och landets bästa för ögonen, där man sparade på skattemedlen och gjorde upphandlingar på mest ekonomisk fördelaktigt sätt. Det var ingen som skulle komma på tanken att gynna sina vänner på skattebetalarna bekostnad. Hur har det kunnat bli som det blitt? Det frågar sig säkert en och annan skattebetalare. 


Varför missköter tjänstemän och politiker ekonomin i kommun och stat på detta sätt. Man dränerar kommuner på skattebetalarnas pengar och detta får till följd att man måste stänga ner vitala delar av servicen till medborgarna som vårdcentraler och sjukhusavdelningar. Hela denna negativa utveckling underminerar tilltron till demokratin och den offentliga förvaltningen. Folk kommer att försöka betala så lite skatt som möjligt då de vet att pengarna ändå förskingras av oansvariga tjänstemän och politiker. Förr eller senare kommer en revolt mot korruption och politiskt mygel. Man breder vägen för fascistiska alternativ som lovar krafttag mot korruptionen och myglet. 

Av Karsten - 10 oktober 2018 14:26

Man skriver på Text-TV att vi haft en stark tillväxt i konjunkturen detta berodde bland annat på bilinköp. Ja när man har en konstgjord tillväxt genom att ha en nollprocent ränta och mycket av konsumtionen sker med lånade pengar så kan man få det att se snyggt ut i diagrammen och statistiken. Svensken är en av de mest belånade i världen och vår bostadsbubbla är en av de mest uppblåsta, den dag luften går ur bostadsmarknaden kommer det att leda till en bankkris i Sverige. 


Den svenska ekonomin är ett vansinne utan all vett och sans. Massimporten av lågutbildade från dysfunktionella kulturer i MENA-området som man sedan försöker utbilda och lära svenska till enorma kostnader är ett nationalekonomisk vansinne som får fortsätta under asylens och humanismens täckmantel. Naturligtvis finns det en långsiktig plan med invasionen av Europa med folk från Afrika, Mellanöstern och Asien, det huvudsakliga syftet är att bryta ner de Europeiska nationalstaterna samt skapa kaos och en ökad polarisering.


Uppkomsten av parallellsamhällen med egna normer och regler som står i konflikt med västerländsk lagstiftning kommer på sikt att leda till en nedbrytningsprocess av det vi kallar den västerländska civilisationen. Vi har redan sett prov på det man kallar "klanröstning" når etniska grupper röstar kollektivt så som deras religiösa ledare uppmanar dem till. Detta kommer på sikt att totalt bryta ner förtroendet för det demokratiska statsskicket. De som kommer att tjäna på denna process är globaliseringen som påskyndas. 


Globaliseringen har som mål en bastardiserad och åsiktsmässigt likriktad befolkning under ett styre, en enda global marknad utan tull och gränshinder, en enhetlig världsvaluta som kontrolleras av den elit som redan idag kontrollerar en stor del av världens ekonomier. Kanske detta kommer att ske under kinesisk överhöghet där Kina dikterar politiken medans andra krafter styr ekonomin. Kanske kommer detta scenario aldrig att uppstå om världens folk reser sig mot sina makthavare och hävdar sitt nationella självbestämmande och sin kulturella särart. Detta får framtiden utvisa.

Av Karsten - 9 oktober 2018 16:13

Svensk films mest obetalbara scen är i filmen "Stöten" från 1961 där en av rånarna kastar en stilett (italiensk fällkniv) mot en motorcykelpolis i tjock läderjacka och kniven genomborrar honom så han dör?!

Alla som ägt en italiensk springkniv vet att den är urusel att kasta med då den saknar balans, vidare så är det omöjligt att genomborra en tjock läderjacka genom att kasta den mot målet, man kan knappt genomborra en polisjacka modell 1960-tal om man hugger kniven mot polisen. Ett klart fall för "Mythbusters".

Som i  alla svenska kriminalfilmer från den tiden så åker rånarna fast och sensmoralen blir "brott lönar sig inte".

Av Karsten - 8 oktober 2018 23:54

Någon som tror att FN:s klimatmål om en och en halv grad kommer att uppfyllas? Knappast vi kommer att få se smältande polarisar och glaciärer, töande permafrost och fler kokheta sommarmånader med skogsbränder. Det är nu åratal av misskött klimatpolitik manifesterar sig. Vad vi i lilla Sverige gör är försumbart i ett globalt perspektiv, så länge de stora syndarna Kina, Indien och USA skiter i miljö och klimat till förmån för ekonomisk tillväxt har vi bara en värld i ekologisk obalans att se fram mot.


Om detta är orsakat av människan eller ett resultat av klimatcykler är ointressant, resultatet blir det samma. Stora delar av vår värld kommer att bli obeboeliga. I takt med att öknen breder ut sig i Afrika kommer horder av klimatflyktingar att paddla över Medelhavet. Vi står inför ett kaos få kan föreställa sig. Friskt vatten är redan en bristvara i stora delar av världen och värre kommer det att bli när friskvattenreserverna smälter bort och rinner ut i haven. I en överbefolkad värld kommer allt att bara bli värre och värre. Ingen verkar vilja se sambandet mellan en ökande världsbefolkning och miljöproblemen, men tids nog kommer man att bli tvungen att ta itu med även detta problem.


Jag säger bara stackars, stackars mänsklighet ni har en dystopi av bibliska dimensioner att se fram mot. Mänskligt liv kommer inte att vara värt ett ruttet lingon i framtiden, man kommer att döda människor för att få kött att äta, tro mig. När katastrofen väl är ett faktum så kommer civilisationens fernissa att krackelera och falla av och djungelns lag kommer att råda.

Av Karsten - 7 oktober 2018 18:23

Såg Dokument utifrån om Xi Jinpings Kina och de planer han har för att likrikta hela världen under kinesisk överhöghet. När jag var barn pratade man om den gula faran och det var kineserna, då trodde man att Kina genom sin stora befolkningsnumerär skulle starta krig och erövra världen. De var smartare än så, de behövde inga kanoner eller folkarmé för att erövra världen de erövrade den genom sina billiga produkter och genom att bli en av världens starkaste ekonomier. 


Trots upprepade propåer från USA har Kina inte skrivit ner värdet på yuanen, tvärtom planerar man att knyta yuanen till en guldmyntfot och siktar på att konkurrera ut dollarn som reservvaluta i världen. Detta är en av anledningarna till det uppblossande handelskriget mellan USA och Kina. Det råder ett enormt handelsunderskott mellan USA och Kina som USA har utjämnat med statsobligationer. Man kan i princip säga att Kina äger en stor del av USA:s finansmarknad. 


Rent militärt kommer Kina och Ryssland att gå om USA i militär styrka 2027 och till sitt 100 år jubileum 2049 planerar Kina att vara världens starkaste militärmakt. Man håller på att bygga upp en flotta av hangarfartyg som kan försvara de utökade kinesiska territorialvattnet samt planerar att bygga fler militärbaser utomlands främst i Afrika. Det kinesiska flygvapnet har med hjälp från rysk teknologi moderniserats och ligger i paritet med västs. Kina har även sjösatt ett rymdprogram och det skulle inte förvåna mig om de landsätter kineser på månen.


Det mest skrämmande är det övervakningsprogram man har byggt upp i Kina med kameraövervakning och ansiktsigenkänning som får det i England att blekna. Som Angela Merkel så riktigt påpekade för kineserna så har de lyckats iscensätta George Orwell´s mardrömsscenario i romanen "1984". Man poängsätter medborgarna alltefter deras lojalitet gentemot regimen. Något vi kanske snart har i Sverige också om våra idioter till politiker får fortsätta. Är kommer det att gälla lojaliteten till värdegrunden, inte till kommunistpartiet.


Våra politiker är så naiva och godtrogna så oss kommer kineserna att lura skjortan av. Vi har ju inte ens vett att försvara vår kulturella särart utan splittrar vårt land med massinvandringen. Styrkan i Kina ligger just i den kinesiska nationalismen och stoltheten över sin kultur. De har nu styrkan att ge igen för alla de oförrätter de fick lida under främst det Brittiska imperiet. USA ser sig gång på gång lurat av Kina som hela tiden flyttar fram sina positioner. Samtidigt som Medelsvensson här hemma fattar noll då han är full upptagen med att kolla av sitt flöde på sociala medier och följa med i den senaste dokusåpan.

Av Karsten - 7 oktober 2018 15:27

Vilken eftermiddag, först ett program om jakten på det forntida Atlantis och sedan ett om jakten på UFO, båda på National Geographic. Man har lokaliserat en plats i södra Spanien där man tror att platsen för Atlantis funnits. Man har även funnit resterna av en mystisk trappstegspyramid på ögruppen Azorerna i Atlanten. Privat forskare har även kopplat de cirkelformade byggnaderna på Sardinien till Atlantis då denna enligt Platon var uppbyggd i cirklar. Mycket tyder på att det kan ha funnits en forntida civilisation under den yngre stenåldern. Ute till havs utanför den sydvästra spanska kusten har en Atlantis-expedition funnit en mängd stenankare som tyder på en handelsplats. En teori är att Atlantis utplånades av en tsunami som sköljde in över staden och begravde den i lera. En annan teori som framkastades i programmet var att den sjuarmade judiska ljusstaken "menoran" är en reminiscens av Atlantis cirkelformade kanaler med en längsgående centralkanal in mot mitten.


Det andra programmet om UFO handlade mest om kraschen i Roswell 1947 där man var och letade metallfragment med metallsökare. Man hittade bland annat en knapp från en flygvapenuniform som var tillverkad mellan 1947 - 1949 vilket tyder på att militären varit och letat efter något i Roswell vid denna tidpunkt. Man visade också en dålig VHS-video där man ser ett diskus format föremål studsa en gång mot marken för att därefter krascha och splittras i en massa småbitar, detta var dock inte Roswell-incidenten. Det mest remarkabla var en intervju med en man som påstod sig ha hört talas en händelse där president Eisenhower landat med sitt flygplan på Holloman AFB i New Mexico för att sedan ensam ha gått ombord på ett UFO. 


Finns det fog för teorierna om att vår jord besökts av främmande intelligenser i en fjärran forntid och kanske skyndat på den genetiska processen så att de ledande primaterna utvecklades till moderna människor? Kanske vi människor bara är ett genetiskt experiment och vår civilisation en produkt av "gudar" som kom ner från himmeln? 

Låt oss gå ännu längre och anta att det aldrig var meningen att vi skulle utvecklas till olika raser och kulturer och att våra moderna ledare verkligen har haft kontakt med utomjordingarna som gett dem i uppdrag att globalisera vår planet och blanda upp befolkningen så den blir en enhetlig ras under en världsregering. Först när det är avklarat kommer jordens befolkning att få kontakt med den främmande civilisation som en gång i forntiden manipulerade med våra gener.


Det finns en massa konstigheter och anomalier i vår forntida historia som ger vissa antydningar om en tidig civilisation som levt kvar länge i människornas minne och utveckling. Batteriet i Bagdad är ett och astrolabiet från Antikythera

är ett annat. Göbekli Tepi är en kultplats i Turkiet som påbörjades för 12 000 år sedan vilket tyder på att civilisationen påbörjades tidigare än vi trott. Vid denna tidpunkt räknades människan fortfarande som jägare samlare men har tydligen redan då rest monument och tempelliknade konstruktioner. Hela tiden gör vi nya fynd som får oss att skriva om vår historia och omvärdera vårt förflutna. Tyvärr är arkeologer och fornforskare väldigt tröga och konservativa och vill inte gärna rucka på sina teorier. Exempelvis är de cirkelformade byggnationerna på Sardinien inte alls utforskade och satta i sitt sammanhang.

Av Karsten - 6 oktober 2018 23:00

Kollade precis TV8:a som underhöll oss med ännu ett av dessa program som påstår att Adolf Hitler inte alls begick självmord i sin bunker under Rikskansliet utan flydde till Sydamerika och Argentina i en ubåt. Där skulle han ha tillbringat sin tid i ett villakomplex vi en sjö. Jag fattar inte att man orkar. Hade man lagt lika mycket krut på att bevisa att Förintelsen aldrig inträffade hade man haft all världens sionister på halsen och förmodligen blivit mördad av Mossad. Men att påstå att Hitler levde långt efter krigsslutet verkar helt okej. Det där med att Hitler var ett fysiskt och psykiskt vrak våren 1945 tyckts man helt bortse från samt att alla inblandade skulle snackat ihop sig och hållit sig till storyn att Hitler och Eva begick självmord och brändes i en granatgrop i Riskkansliets trädgård. 


Länge nog höll man liv i myten att Martin Bormann flydde till Sydamerika och dök upp både här och där trots att riksungdomsledaren Artur Axman sett både Martin Bormanns och Ludwig Stumpfeggers lik vid viadukten till Lehrter Bahnhof på morgonen den 2 maj. Det var först när man fann två skelett vid en byggnation på stället som man slutgiltigt kunde dödförklara Bormann. Vad är det för grumliga motiv som driver folk att ha en önskan om att Hitler överlevde kriget och flydde till Sydamerika? Är det bara för att kunna skriva halvtaskiga böcker på ämnet och tjäna pengar? Även om Hitler mot all förmodan skulle ha överlevt belägringen av Berlin och tagit sig ut och embarkerat en ubåt till Sydamerika så var hans politiska inflytande slut.

 

Stalin levde ju med paranoian att Hitler överlevt och skickad runt sina NKVD-trupper att leta efter   honom samt att tortera de som varit med i bunker för att de skulle avslöja att han levde och hade flytt. Otto Günsche Hitlers personlige adjutant som lär ha burit upp Eva Brauns lik från bunkern utsattes för tortyr och hårda förhör. Men inga av dessa gav vid handen att självmordsscenariot inte skulle ha varit det riktiga. En sak kan vi i alla fall vara säkra på, idag lever Hitler definitivt inte såvida han inte är 129 år gammal.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards