Direktlänk till inlägg 25 januari 2019

Tar dom oss för idioter?

Av Karsten - 25 januari 2019 12:48

När jag läser om incidenten med de ryska och svenska signalspaningsplanen undrar jag om de tar oss läsare för att vara totala idioter. Sverige har en lång historia av att gå de västliga underrättelsetjänsternas ärenden, den 1952 nedskjutna DC-3:an var utrustad med amerikansk signalspaningsutrustning som lånats ut av det brittiska CGHQ. Målet var att provocera ryskt jaktflyg att låsa sin nya radar på DC-3:an för att på det viset skanna in vilken frekvens den arbetade på. Resultatet blev att en sovjetisk MiG-15 sköt ner DC-3:an nordöst om Gotland, sedan sköt de ner en PBY Catalina flygbåt som spanade efter vraket och eventuella överlevande, detta för att markera för svenskarna att Sovjet visste vad vi sysslade med och att vi gick de angloamerikanska underrättelsetjänsternas ärenden. Länge förnekade det svenska försvaret att DC-3:an överhuvudtaget sysslade med något som stod i strid med den påstådda svenska neutraliteten.

De två ombyggda Gulfstream G4 S med beteckningen S 102B "Korpen"  döpta till Hugin och Munin, bulan under buken innehåller signalspaningsutrustning liksom de små svarta antennerna som kan skymtas undertill på det övre flygplanet.


När det gäller den nyligen skedda incidenten utanför Karlshamn där svenskt jaktflyg gick upp för att avisa en rysk IL-20 "Coot" som åtföljdes av två SU-27 "Flanker" så var detta bara ett svar på att en av de svenska Gulfstream G4 S signalspaningsplan varit och nosat på ryskt luftrum utan att ha transpondern påslagen. Om denna incident säger försvaret: "Vi vill inte gå in på tekniska detaljer om specifika flygningar, men generellt sett kan man säga att om vi inte använder alla tillgängliga system under en flygning så finns det goda skäl för det. I sådana fall vidtar vi alltid andra säkerhetsåtgärder."

Vilket kvalificerat skitsnack, den ombyggda Gulfstream G4 S med beteckningen S 102B "Korpen" som svenskarna flög med längst den ryska territorialgränsen signalspanade förmodligen mot Kaliningrad basen eller mot baser runt Sankt Petersburg åt FRA som vidarebefordrar informationen till GCHQ och NSA. Att man flög utan transpondern på var för att den ryska radarn inte skulle kunna identifiera planet med mindre än att man gick upp med jaktflyg och visuellt identifierade den, vilket man också gjorde. Det man sysslar med på sådana här uppdrag är att uppfånga olika elektromagnetiska signaler och radiotrafik som kan avslöja detaljer kring det ryska försvaret. Kaliningrad oblast är ett av de mest militariserade områdena i Ryska federationen och den ryska armén är en stor arbetsgivare. Området är bland annat högkvarter för den baltiska flottan och för flygbaserna i Kaliningrad TjkalovskTjernjachovsk och Donskoje.

Ryssland har alla skäl att hålla ögonen på det "neutrala" Sverige som sedan 1945 varit en lakej åt det angloamerikanska militärindustriella konsortium som gör allt för att globalisera världen och skaffa sig kontroll över den. 

 
 
Ingen bild

Betalaren

25 januari 2019 18:05

Njaaa, det främre planet på bilden är en Gufstream. Planet bakom är en av föregångarna, en Caravell.

Karsten

25 januari 2019 21:28

Det har du fan ta mig rätt i, My misstake.
Då skulle det vara en TP 85 Caravelle, finns inte med i Flygplanskort 99 men finns i FpK 87.

 
Ingen bild

Betalaren

25 januari 2019 18:12

Ja, vi har alltid haft en tämligen offensiv spaning mot öster. Det finns en bloggardjävel, (han benämner sig själv tidvis så) Cornucopia som gör i byxan när det kommer info kring försvaret och i synnerhet Ryssland. Han skrev bl a att svenska signalspaningsplan inte flyger med avstängd transponder. Han är mer än lovligt naiv. Självfallet händer det.
Men det är ju klart, mannen försörjer sig genom att skriva kiosklitteratur som handlar att Sverige krigar med Ryssland. Han har dock aldrig förklarat varför Ryssland skulle kriga med Sverige.

 
Inte Islamist, men

Inte Islamist, men

26 januari 2019 22:07

Usch! Förbjud stridsflygplan!
Hur mycket smutsar inte de ner klimatet...

http://https://inteislamistmen.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards