Direktlänk till inlägg 1 maj 2020

Sund ekonomi

Av Karsten - 1 maj 2020 11:41

En sund världsekonomi vilar på ett sunt penningsystem där det finns ett relevant värde bakom statens kreditsedlar. Denna situation rådde fram till dess att president Richard Nixon avskaffade guldmyntfoten för dollarn som var den valuta som satte ribban för övriga valutor. Även den svenska kronan vilade på en guldmyntfot där det stod på papperssedlarna att denna inlöstes vid anmodan mot guldmynt av banken. 


Idén bakom en guldmyntfot är att en stat inte kan trycka mer sedlar än den har guld i sin ägo eller har guld som täcker upp en del av värdet på sedlarna. Många pratar idag om kryptovalutor ex.vis Bitcoin där värdet garanteras av en algoritm som förhindrar nyskapande av bitcoin. 90 procent av de kryptovalutor som är i omlopp kommer att försvinna. 

Det enda rimliga är att återinföra ett penningsystem som vilar på värdet av ädelmetaller som guld och silver. Dessa metaller har i årtusenden använts som betalningsmedel och visar sig i kristider alltid fungera som betalningsmedel.


De tillgångar du idag har undansatta på banken kan när som helst konfiskeras av staten och mista sitt värde. Det har även hänt att staten konfiskerat medborgarnas guld. Detta gjorde president Franklin D. Roosevelt i USA på 1930-talet, det blev olagligt för vanliga människor att äga guld så de tvingades av staten att lösa in sitt guld mot papperspengar.

Ett guldmynt system där papperspengar har ett bakomliggande guldvärde förhindrar ljusskygga makthavare och politiker från att manipulera värdet av nationens valuta. Det blir också svårare att starta krig då dessa måste betalas med guld. En stor del av den järnmalm som Hitler köpte av Sverige betalades med guld som beslagtagits från judarna.


Under andra världskriget räddade många av de ockuperade nationerna sitt guld genom att föra ut det till Kanada och USA. Engelska riksbanken lät transportera sina guldreserver till Kanada inför hotet om en tysk invasion. Guldet spelade en viktig roll under andra världskriget och i alla krig dessförinnan. Finansdynastin Rothschild tjänade mycket av sin förmögenhet på Napoleonkrigen där de finansierade båda sidorna först och sedan valde att gynna England genom att sluta låna ut guld till Napoleon och Frankrike. 


Krig kan förhindras genom att nationerna förvara sitt guld i valv hos neutrala nationer som Schweiz samtidigt som nationernas krediter i form av pappersedlar finns garanterade på ett transparent sätt. Med ett guldmynt system får vi ett slut på den osunda lånepolitik som rått under de senaste 45 åren, man skulle inte längre kunna skapa pengar eller krediter ur tomma luften. Skuldbelagda pengar och krediter. Alla pengar som skapas idag och förs in i det ekonomiska systemet är skuldbelagda. Detta skapar inflation och en ständig manipulering av  penningsystemet där vanligt folk är de som får bekosta kalaset.

 
 
Ingen bild

Benny

2 maj 2020 10:18

Sveriges guld ska enligt uppgift finnas i London City! Finns nog ingen chans att Sverige skulle få tillbaka det om man så begärde! Vi får nog anse det som förskingrat precis som de tyska guldet som USA påstår finns i Fort Knox! Det märkliga är att tyskarna inte får inspektera sitt eget guld! Troligen är det så att USA måste stjäla nytt guld för att tyskarna ska få sitt och de jobbar på det...Libyens och Ukrainas guld flögs till USA så fort de kunde lägga beslag på de...Ca 240 ton tillsammans! Och hör och häpna plötsligt fick Tyskland tillbaka ungefär den mängden för några år sedan från USA! Märkligt sammanträffande haha!

Benny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards