Senaste inläggen

Av Karsten - Tisdag 7 mars 14:11

Har nu plöjt igenom paret Sjöwall/Wahlöös andra bok "Mannen som gick upp i rök" och måste säga att de är brillianta i sin framställning. Mer än halva boken utspelar sig i Budapest i Ungern och av beskrivningarna så har paret tillbringat en bra tid för research där. Trots att jag inte varit i Budapest sedan slutet av 1980-talet så kännde jag igen mig i beskrivningarna. Jag har själv badat i de varma baden på Margaretön i Donau och minns mycket väl broarna över floden. Jag bodde till och med några nätter på anrika Gellért Hotel.

Egentligen händer det inte så mycket i parets böcker men de för historien framåt genom sina exakta personporträtt och interiör och exteriör beskrivningar. Man är på något sätt närvarande i historien. Deras kriminalromaner skiljer sig från de amerikanska som har en snabbare handling och betydligt mer acktion, tänker på författare som Ed McBains som egentligen hette Evan Hunter eller Mike Hammer romanerna.

Jag förstår att parets böcker bildat skola för många senare kriminalroman författare och att Martin Beck och de andra poliserna fått leva vidare i filmens värld. Synd bara att Kollberg inte finns med i Beckfilmerna, han spelades lysande av Sven Wollter i Bo Widebergs "Mannen på taket".

ANNONS
Av Karsten - Måndag 6 mars 20:14

Vem fan har korrekturläst Sjöwall-Wahlöös "Mannen som gick upp i rök", på sidan 52 där Martin Beck som är i Budapest gör en historisk tillbakablick står det: "...där hade Szálasis fascister och gerillalöjtnant(!) Pfeffer-Wildenbuchs SS-trupper hållit sig kvar en hel månad under vårvintern 1945...".

Karl Pfeffer-Wildenbuch var generallöjtnant eller rättare sagt Obergruppenführer i Waffen-SS. Gerillalöjtnant, har väl aldrig hört maken till galenskap. Är ganska säker på att Per Wahlöö hade sådana saker klart för sig och i orginalmanuskriptet skrivit generallöjtnat.

Ska man vara riktigt petig så motsvaras en generallöjtnat i Wehrmacht av en Gruppenführer i Waffen-SS.

ANNONS
Av Karsten - Måndag 6 mars 18:05

Svenska regeringen borde följa Trumps exempel och göra en lista på muslimska länder vars medborgare inte är önskvärda i landet. Vill vi slippa att få parallell-samhällen med egna normer och lagar bör vi hindra migration från länder med patriarkala klanstrukturer, exempelvis länder som Somalia, Irak, Syrien, Libyen, Jemen, Sudan och dylika. Det enda nordiska land som förstått detta är Finland som tagit emot väldigt få personer från muslimska länder. Danmark skärpte sin asylpolitik när de började märka av de negativa följderna av invandring från muslimska länder. Inte minst Muhammed-karikatyrerna och terrordåden i Köpenhamn bidrog till denna skärpning. 


Sverige är ett dårhus som ger bidrag till muslimska föreningar som utgör ett hot mot landet och dess kultur, åtminstone sett i ett längre tidsperspektiv. Redan nu finns på tok för många muslimer i Sverige, människor som utgör ett potentiellt hot mot svenskarna. Detta är något som Magnus Norell et al. förstått och ger uttryck för i sin islamiseringsrapport till MSB. Kulturer och religioner som har på sin agenda att med våld och hot sprida sin lära och omvända folk är att betrakta som fiender till Sverige. Detta har inte gått upp för kultureliten och en stor del av våra politiker som fortsätter att framhärda att Sverige ska föra en generös asylpolitik.

Av Karsten - Måndag 6 mars 14:31

Jag blir mer och mer övertygad om att regering och riksdag helt tappat greppet om utvecklingen i Sverige. De lever i en önskningarnas värld om hur de vill att det ska vara, men denna har föga överenstämmelse med verkligheten. Hur de tänkte hösten 2015 är för mig obegripligt, på Malmö Centralstation bara välde "flyktingar" ur tågen från Köpenhamn i en okontrollerad ström. På stationen stod vänsterflummare med plakat med texten "Welcome refugees" och bjöd på kaffe och smörgåsar. Regering och riksdags verkade helt villrådiga och lät denna okontrollerade migration pågå i månader innan de ingrep och införde ID-kontroller på tågen. 163 000 hann smita in i Sverige och utgör nu ett gigantiskt problem för Migrationsverket och polisen som ska ombesörja att de som får avslag lämnar riket. De som får uppehållstillstånd blir ett problem för Arbetsförmedlingen och landets socialbyråer. Jag tror ingen riktigt vet hur man ska lösa detta problem. Vi får verkligen hoppas att det är stopp för all vidare anhöriginvandring, för på varje "flykting" som får stanna går det minst fyra fem abnhöriga.


Europa måste stänga sina gränser mot all vidare migration från Afrika och Asien om vi inte vill att den europeiska kulturen ska gå under. Det måste bli ett slut på flumpolitiken från MP och V som båda är för öppna gränser. Jag tror inget europeiskt land vill ha denna invandring, den styrs av politiker som lever i någon altruistisk ultrahumanistisk drömvärld. Europa kan inte rädda alla människor som flyr undan hunger, krig och nöd, vi måste vara hårda och obevekliga och bara tänka på oss själva. Många av de människor som flyr hit tar med sig sina problem och konflikter och gör dessa till ett problem för oss svenskar och européer. Det verkar som de enda som insett detta är de högerpopulistiska partierna i Europa som också ökar i popularitet och väljarstöd. Vänstern har förstört nog nu, låt oss få ut dem ur maktens boningar i hela Europa.

Av Karsten - Måndag 6 mars 12:41

Just nu pågår ett upplopp på Alléskolan i Hallsberg och tre polispikétbilar finns på plats. Som vanligt kastar ungdomarna på skolan sten på polisen. Förra veckan var det också ett stort bråk på samma skolan. Man behöver inte vara överbegåvad för att kunna läsa mellan raderna att det med största sannolikhet rör sig om olika etniska fraktioner som kommit i luven på varanda och gör upp på det sätt deras kultur påbjuder. Idag är ju etniska svenskar i minoritet på de flesta skolor, så att de som kastar sten på polisen borde vara elever med invandrarbakgrund.


Själv tycker jag det är på tiden att man öppet börjar diskutera alla de negativa följder invandringen till Sverige har haft. Politikerna bara framhåller de positiva sidorna i svepande ordalag, det berikar den svenska kulturen, de behövs för vi har en åldrande befolkning, många som kommer är högutbildade osv. Vi har hört denna visa år ut och år in, oavsett vilken regering vi har haft. Samtidigt har de negativa konsekvenserna blivit alltmer uppenbara, bara i Malmö har det skett fem dödsskjutningar i år, nästan dagligen angrips blåljuspersonal av stenkastande invandrarungdomar. Våra skolor har förvandlats till veritabla slagfält och ingen vill bli lärare längre.


Givetvis är inte alla invandrare problematiska, men allt för många är det för att man ska kunna blunda för det. Man kanske borde överväga att gallra ut de värsta rötäggen och förpassa dem ut ur riket. Kommer man till ett land och söker asyl och skydd så förväntas man visa ett visst mått av tacksamhet och ödmjukhet. Istället möts det svenska värdfolket av en fräckhet utan like, de som kommer ställer bara krav och ger inget igen. Om invandrarungdomarna förvandlar skolornas lektioner till kaos och kalabalik så är det ingen eller få som lär sig något och vi får en samling obildade dumskallar som ska ut på arbetsmaknaden. Detta är ohållbart i längden och kräver omedelbara åtgärder.

Av Karsten - Söndag 5 mars 22:28

Har ni tänkt på hur snabbt och enkelt de öppnar ett par handbojor i filmens värld, de tar en hårnål eller något liknade och pillar några sekunder och vipps är bojorna öppna. Jag har ett par riktiga USA tillverkade handbojor exakt den typ svenska polisen använder, de är i förnicklat stål och går inte att såga sönder i en handvändning. Inte heller kan man pilla upp dem med en hårklämma, jag har ägnat timmar åt att försöka. På riktiga handbojor finns en extra spärr som gör att lämmen spärras så att när du sätter i nyckeln måste den först vridas motsols så spärren släpper och sedan medsols för att själva låset ska öppnas. Tro mig för att dyrka upp ett par handbojor behöver man tillverka ett speciellt dyrkverktyg ingen jävla hårklämma. Den som tillverkade handbojorna tänkte nog både en och två gånger. Själva nyckeln är väldigt enkel, ett rör med en liten fyrkantig metalltap på. Röret träs på en metalstång och vrid och ger den kraft som behövs för att pressa ner den fjäderbelastade låsmekanismen. 

Av Karsten - Söndag 5 mars 20:13

De påstår på TV-nyheterna att hatbrotten har ökat katastrofalt i Sverige, mest av allt har de med islamofobiska förtecken ökat. Själv undrar jag hur många av dessa hatbrott som är självfabricerade av dem de riktar sig mot? Många av moskébränderna har vid närmare påseende visat sig vara självförvållade genom slarv med eld. Vidare är det ju så att hatbrotten har ett stort journalistiskt intresse av en allt för vänsterliberal journalistkår. Själva bergreppet hatbrott är ett ganska nytt påfund, förr riktade sig de flesta hatbrott mot judar och kallades då antisemitism. Det kunde röra sig om kullvälta gravstenar på judiska begravningsplatser ofta anstiftade och utförda av inte allt för begåvade skinnskallar. 


Det jag är rädd för är att muslimerna försöker skaffa sig offerstatus, för att därmed rikta blickarna från den fundamentalism som frodas i många muslimska samfund. Under religionsfrihetens täckmantel sysslar muslimerna med ren politik. I den muslimska världen finns inga skiljelinjer mellan religion och politik, det är för muslimerna ett och samma. Med Erdogan som president i Turkiet har ett av de sista muslimska sekulära fästena fallit. Under Amal Atatürk moderniserades och sekulariserades Turkiet, det blev till exempel förbjudet för män att bära fes i Turkiet. 


Själva termen hatbrott är missledande, det är precis som om det vore förbjudet att hata någon eller något. Skulle jag i en sekulariserad demokrati inte längre ha rätten att hata fundamentalister både muslimska och judiska? Det våra politiker sysslar med är "Orwellskt nyspråk", man ställer bereppen på huvudet. Boven i dramat är den politiska korrektheten och åsiktskorridoren som finns i Sverige.

Av Karsten - Söndag 5 mars 18:23

Trump vill att kongressen utreder om Obama har överträtt sina "utredningsbefogenheter" då han beordrat avlyssning av Trump Tower. Obamas talesperson avfärdar Trumps påstående som "rent av osanning" och påstår att president Obama inte har möjlighet att beordra avlyssning av amerikanska medborgare. Tja Nixon nekade också till att ha något som helst med Watergate att göra, idag vet vi bättre. Vad gäller att man inte kan avlyssna amerikanska medborgare så vet vi tack vare en viss Snowden att det kan man visst. Visst har väl Trump lite svårt med att redovisa sina källor ibland, men demokraterna är minst lika goda kålsupare. Trumps dilemma är att han har hela det politiska etablissemanget i Washington emot sig, då han hotat att röja upp i "träsket". Personligen skulle det inte alls förvåna mig om Obama utnyttjat sin ställning och beordrat buggning av telefonerna i Trump Tower, han visste ju att med Trump som vinnare så var "Obama care" historia.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se