Senaste inläggen

Av Karsten - Fredag 7 april 17:48

Denne man söks i samband med terrorattacken i Stockholm. Ser inte vidare svensk ut i mina ögon.

 

ANNONS
Av Karsten - Fredag 7 april 17:21

Terrorexperten Hans Brun satt i SVT och påstod att det bara var högerextremister och jihadister som genererade ensamvargar som begick terrordåd. Vad jag vet så är Breivik den ende med högeranknytning som begått ett terrordåd medans jihadister eller folk med anknytning till islam begått en rad terrordåd. Vad som hittills framkommit så kapades lastbilen utanför en restaurang i Stockhom och kördes sedan in i en folkmassa utanför Åhléns hörna uppe vid Sergels torg. Ett av vittnena som framträdde i TV sade att det hade luktat krutrök vid bilen, vilket skulle tyda på att han hoppat ut och eventuellt börjat skjuta på folk. Gärningsmannen kan ha flytt till Centralstationen som spärrades av av tungt beväpnad polis. Hela innerstan verkar avspärrad, varuhusen har utrymts och alla tunnelbanetåg och bussar har slutat gå.

Just nu väntar alla på den presskonferans som polisen utlyst.

ANNONS
Av Karsten - Fredag 7 april 16:34

Ska man tro TV-media så råder totalt kaos i Stockholm, City är avspärrat och polisens insatsstyrka bedriver en terroristjakt i huvudstaden. Terroristen eller terroristerna hade valt platsen för dådet väl, Åhléns hörna vid Gågatan uppe vid Sergelstorg är en fredagseftermiddag en av de mest traffikerade platserna i Sverige. "Look what happend in Sweden" var det inte så Donald Trump sa? Ja nu ser vi vad som händer när man släpper in folk med främmande kultur och religion. Galningar som vill pracka på oss sin sjuka medeltida religion och kultur. Det är tid att ta bladet från munnen och tala klarspråk. Visst alla muslimer är inte radikaliserade jihadister men allt förmånga är det och det är alltid bättre att ta det säkra före det osäkra. När Sverige inte hade någon muslimsk befolkning behövde vi inte oroa oss för att radikaliserade element skulle ta till våld mot det folk som upplåtit sitt land och skydd åt dem. Jag hoppas verkligen detta kommer att innebära en total omsvängning i synen på asylrätten och den generösa flyktingpolitiken. Skulle inte förvåna mig om SD får över 50 procent vid nästa opinionsundersökning.

Av Karsten - Fredag 7 april 16:19

Så har det hänt som vi alla visste skulle hända förr eller senare, ett terrordåd i Stockholm. En lastbil mejade ner folk på gågatan utanför Åhlén i City, tre döda och åtta skadade enligt nyheterna på TV. Samtidigt florerar vilda rykten om skottlossning på Centralstationen. Hela Stockholms City har spärrats av och det råder ett spänt läge. 


Förmodligen rör det sig om muslimska terrorister såsom skett i andra europeiska städer. Att det blivit på detta sätt kan vi tacka våra politiker och deras generösa asyl- och flyktingpolitik för. Nu får Trump vatten på sin kvarn och något att Twittra om. Hade Sverige get fan i att överhuvudtaget släppa in några muslimer så hade risken för sådana här terrordåd minskat betydligt.


Jag hoppas verkligen denna händelse kommer att ge avtryck i den ansvarslös asylpolitiken och att Sveriges gränser stängs för all vidare invandring av muslimer från främst Afrika och Mellanöstern. Bland de 163 000 som tog sig in i Sverige hösten 2015 dolde det sig säker hundratals radikala jihadister med målet att döda otroga här i Sverige. Jag har alltid motsatt mig all form av invandring och speciellt den utomeuropeiska. Detta terrordåd kommer att ge SD vind i seglen och man kan alltid hoppas att de skärper tonen i sin invandringspolitik och kräver att Sverige börjar utvisa muslimer.

Av Karsten - Fredag 7 april 14:46

Man beräknar att det finns cirka 20 000 kärnvapen runt om i vår värld, av dessa är cirka 1800 färdiga att avfyras inom några minuters varsel, dessa kärnvapen har en sprängkraft som motsvarar 100 000 Hiroshima bomber. 95 procent av världens kärnvapenarsenal innehas av USA och Ryssland. I USA spenderar man 1000 gånger mer på att modernisera och underhålla sina kärnvapen än man spenderar på nedrustning av dem. Många av de 20 000 kärnvapen som finns är inaktiverade i väntan på återanvändning. Detta innebär att man demonterat det klyvbara materialet i väntan på att återmontera det på nya effektivare kärnvapenstridspetsar. 


De 1800 kärnvapenbärare som står färdiga att avfyras inom några minuter är alla förprogramerade att nå mål i USA och Ryssland, cirka 200 av dessa är utplacerade i europeiska länder som är med i NATO vilket innebär att även dessa länder är mål för Rysslands strategiska kärnvapen. För närvarande räknar men med att Ryssland har 5830 aktiva kärnvapen och USA 5735. Dessa övervakas av en oberoende internationell kommission enligt de avtal om nedrustning som skrivits under. De kärnvapen som fanns i Ukraina, Viryssland och Kazakstan har enligt avtal återlämnats till Ryssland.


Hittade lite sjuka fakta om USA:s kärnvapen, så sjuka att man nästan vägrar tro att det är sant:

  • Bara presidenten har rätten att avfyra USA:s kärnvapen. Reagan tappade koden på golvet. Clinton glömde den på ett möte. Ford glömde den på flyget. Carter lämnade in den på kemtvätt.
  • Fram till 1977 var det hemliga lösenordet för att avfyra USAs kärnvapen: 00000000.
Av Karsten - Fredag 7 april 13:09

På ett ganska tidigt stadium av den amerikanska presidentvalskampanjen sa jag att blir Donald Trump vald till USA:s president så blir det världskrig. Detta uttalande baserade jag på Trumps retorik och ibland ganska hetska och kategoriska uttalanden. Jag kände mig lite lugnare när han började prata om att normalisera förbindelserna med Ryssland och när det började komma beskyllningar om hemliga kontakter som skett innan valet var klart.

Efter den plötsliga amerikanska attacken mot en flygbas i Syrien som även inhyser ryskt flyg känner jag mig allt annat än lugn och hoppas innerligt att min spådom om ett världskrig ska vara fel. Jag är väl medveten om faran med en president som känner sig trängd och hotad av inrikespolitiska krafter och som genom ett impulsivt och oöverlagt utrikespolitiskt handlande hoppas få det amerikanska folket med sig och få tyst på den inrikespolitiska opinionen mot honom. Det är ett mycket giftigt läge och man får hoppas att Putin i Moskva håller huvudet kallt. Han är ju till skillnad från Trump en statsman och politiker och inte en impulsiv affärsman och mediakändis. 

Av Karsten - Fredag 7 april 12:26

På mig verkar det lite väl impulsivt av den amerikanska administrationen att så snabbt trappa upp konflikten i Syrien och därmed även provocera Ryssland. Ingen kan med 100 procents säkerhet säga att det var Assdas regim som låg bakom attacken. Att det skett en attack mot staden Khan Sheikhoun i Idlib provinsen råder det ingen tvekan om och att saringas kommit ut som dödat 72 civila däribland barn. Frågan är var gasen kommit ifrån, från ryskt håll hävdas att IS haft tillgång till kemiska vapen som smugglats in via Turkiet och att det är träffar mot dessa lager av kemiska vapen som orsakat utsläppet. En kvinna som intervjuades talade om granater som slagit ner och släppt ut gasen, detta skulle betyda att det inte var flygbombningar utan artilleribeskjutning med saringas. Detta scenario är ju inte helt osannolikt. När Syriska flyget bombar staden passar IS på att med vanliga kanoner skjuta in saringasgranater i staden så att regimen i Damaskus får skulden.


Donald Trump är lite väl impulsiv i sitt handlande, han kunde väntat på en oberoende undersökning av vem som egentligen stod bakom attacken. Skulle det visa sig att gasen administerades med artillerigranater så kunde mycket väl IS ligga bakom då de har tillgång till artilleri. Attacken har retat upp Moskva som hävdar att USA genom den brutit mot internationell lag. Trump har även försökt ta inrikespolitiska poäng genom missilattacken mot en syrisk flygbas och därmed gått emot ryska intressen och visat att han inte har några band med Putin och Kreml som det hävdats från de vänsterliberala i USA. Problemet med att skjuta iväg Tomahawk missiler mot mål i Syrien är att ryska marktrupper kan träffas och då trappas läget genast upp till en betydligt varmare nivå. Konfrontationen mellan USA och Ryssland i Syrien kan mycket väl urarta till det som kan bli början på ett tredje världskrig. Donald Trump verkar vara en högst oberäknerlig president som fattar impulsiva beslut baserade på bilder av små döda barn. En riktig statsman låter sig inte påverkas av medias manipulationer.

Av Karsten - Torsdag 6 april 22:47

TV12 visar just nu en av Elake Karstens favoritfilmer "Snatch" med Brad Pitt som boxande tattare. Sedan har vi ett gäng stendumma n***er som ska göra ett rån men klantar sig. Filmen är full av mer eller mindre kända skådespelare bland annat Jason Stratham och Benico del Toro. Filmen är fylld med våld och ond bråd död från början till slut en riktig höjdare med andra ord.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se