Senaste inläggen

Av Karsten - Fredag 10 nov 13:09

När jag på Text-TV läste rubriken "Låta barn se våld kan bli straffbart" var min första tanke, ska de nu övervaka att föräldrarna inte låter barnen titta på TV-våld. Men det handlade om att regeringen vill göra det straffbart att utsätta barn för situationer där de ser våld och övergrepp i hemmet. I vanlig ordning ska regeringen tillsätta en utredning i frågan.


Det hela är så befängt det kan bli, det är redan förbjudet att puckla på sin partner oavsett om barnen tittar på eller ej. Som Löfven så riktigt påpekar i Text-TV inslaget, - Det kan handla om resurser till polisen, så några konkreta förslag att förbättra situationen har han inte. 


När polisen inte har resurser att stävja dödsskjutningarna och gripa gärningsmännen hur ska de då få tid att förhindra att barnen blir vittne till våld i hemmet och framför allt hur ska det gå till rent praktiskt? I och för sig är vi på väg mot ett övervaknings- och kontrollsamhälle där kameror i hemmen snart kan vara en realitet. Storebror ser dig precis som i George Orwells roman "1984". 

ANNONS
Av Karsten - Torsdag 9 nov 22:11

Den svenske SD-riksdagsmannen Pavel Gamovs resa som valobservatör till Moskva som skildras av journalisten Chang Frick på Nyheter Idag går inte av för hackor. Snacka om att göra bort sig och bära sig åt som ett svin. Det verkar som Jimmie Åkesson samlat alla Sveriges dårar i SD samtidigt som han rensade ut alla kompetenta politiker eller såg till att de självmant lämnade partiet. Låt medelmåttorna stanna kvar, de som inte utgör någotr hot mot den sittande partistyrelsen.

Pavel Gamov uppmanades igår att avsäga sig alla uppdrag i SD och lämna partiet, efter att hans "diplomatiska resa" till Moskva blivit publicerad i Nyheter Idag och allmänt känd. Undras om det finns några vettiga personer kvar på valbar plats i september 2018?

ANNONS
Av Karsten - Torsdag 9 nov 19:02

Det är ett djävla väsen på media just nu om hoten mot våra folkvalda. Vad man däremot talar väldigt tyst om är vilken fråga som är skuld till denna polarisering och dessa hot mot politikerna. Alla vet att det är asyl- och flyktingfrågan som är orsaken till hoten. Att SD är det parti som utsätts för flest hot är inget att förvåna sig över då extremvänstern gjort sig känd för att försöka tysta alla motståndare med hot och våld. Innan massinvandringen tog fart var det ytterst sällsynt att politiker hotade i Sverige, det var väl i stort sett bara Palme som var måltavla för direkta hot. 


Det var när den verkliga invasionen av främmande kulturer började till Sverige i slutet av 1980-talet och en mängd politiker på vänsterkanten men även liberaler började propagera för ett ökat mottagande av asylsökande som många svenskar fick nog och började skriva hatiska brev till politikerna. Det största felet man gjorde var att inte föra upp frågan om invandringen till en öppen debatt där alla fick lov att säga sin åsikt. Istället var det en liten självutnämnd,nd kulturelit som tog monopol på frågan och ensidigt propagerade för ökad mångkultur. Man blundade helt för de negativa konsekvenserna av massinvandringen.


Det var först med den okontrollerade flyktingvågen hösten 2015 som man från politiskt håll insåg att situationen höll på att bli ohållbar och helt spåra ur. Först då lät man de mer moderata kritiska rösterna få komma till tals. Tyvärr var det då redan för sent, hatet och misstron mot politikerna var då så grundmurad så hatbreven hade blivit en del av de flyktingvänliga politikernas vardag. Idag har vi ett hårt polariserat samhälle där flyktingfrågan skär som en kniv genom samhällskroppen, den delar familjer och sår split på arbetsplatser. Skulden kan vi lägga på media i samarbete med politikerna.


Av Karsten - Torsdag 9 nov 13:02

Läser på Text-TV "Regeringen har fattat ett beslut om att polismyndigheten och Säpos arbete med att förhindra och försvåra för så kallad politiskt motiverad brottslighet måste stärkas. Därför förser man mera pengar till myndigheterna". Detta med anledning av det kommande valet 2018.


Detta är ju en högst luddig formulering som kan innefatta allt från en regimkritiska insändare till rena terrordåd. I mina öron låter det som man nu ska skruva till locket för yttrandefriheten ytterligare. Man vill inför valet att all kritik mot flykting- och invandringspolitik tystas. Bara systemdebattörerna ska få komma till tals. Alla kritiska röster på Facebook och Twitter ska tystas, minsta misstanke att någon främmande nation (Ryssland) skulle lägga sig i den inrikespolitiska debatten så ska de inblandade svenskarna fängslas.


Vågar man fortsätta blogga här på bloggplatsen.se? Med det statligt organiserade drev som #jagärhär innebär så är risken stor att stängas av från debatten. Sverige börjar mer och mer likna DDR med sin angivarkultur. De med PK-åsikter ser sig som de goda apostlarna i samhället med rätten att agera åsiktspoliser. Jag känner mig skrämd av det politiska klimatet i Sverige. Se bara på den häxjakt som #Metoo gav upphov till, nu har det första självmordet skett i spåren på detta drev. 

Av Karsten - Onsdag 8 nov 22:56

Invandare generellt visar sig begå 4,5 gånger så många våldtäkter som en svensk per capita. Bryter man ner statistiken ytterligare visar det sig att en Nordafrikan har 18 gånger högre sannolikhet att pekas ut som gärningsman till en våldtäkt än en svensk. Män från Mellanöstern är mellan fem och tretton gånger så benägna att begå våldtäkter som svenska män. Dessa siffor publicerar Nya Tider i sitt senaste nummer och det finns ingen anledning att tvivla på dem då de säkert gått igenom statistiken åtskilliga gånger för att ej anklagas för fel. Till och med Jerzy Sarnecki från BRÅ säger: "Alla undersökningar visar att invandrare är överrepresenterade i brottsligheten".


Ändå fortsätter media att ge svensken den felaktiga uppfattningen att invandrare inte är mer brottsbenägna än svenskar. Över hälften av svenskarna tror på dessa grova fördomar om att invandrare är lika laglydiga som svenskar. Det är hög tid att dra fram sanningen i ljuset lagom till valet 2018 så svenska folket får avgöra om vi ska fortsätta med denna destruktiva invandringspolitik som undergräver hela samhällssystemet. För att inte tala om de kostnader det medför både ekonomiskt och i förstörda människoliv för samhället.

Av Karsten - Onsdag 8 nov 21:29

Vad är det för djävla poliskår vi har? En polisman kör in i en lastbil under utryckning och dödas, vid obduktionen upptäcker man att han har både amfetamin och Tramadol i kroppen. Andra poliser avslöjas med att ha snokat i datorer och läckt hemlig information till kriminella gäng. Uppenbart går det att köpa poliser i dagens Sverige, de kriminella gängen har så stora ekonomiska tillgångar så de kan muta poliser. Detta i sin tur beror på att den svenska polisen har löjligt låga löner i förhållande till de risker det för med sig att vara polis i dagens Sverige. Ingångslönen ligger på 25 000 kronor i månaden. De högst betalda är skrivbordspoliserna, intendenter o.dyl som slipper riskera liv och lem.


Man har sänkt intagningskraven på polishögskolan till en nivå så låg att idag kan rent underbegåvade bli poliser. Politikernas intention att göra polisen mångkulturell gör inte saken bättre, vi får poliser var lojalitet starkt kan ifrågasättas. Allt detta vet man inom polisen och därför är det så många som säger upp sig, man vill inte riskera att få en kollega som kanske skjuter på dig istället för på sina landsmän. Rättsstaten är i en ständigt nedåtgående spiral och vi är långt från bottnen. Det är när statsmakten inte längre kan leverera trygghet och säkerhet för medborgarna som samhället börjar falla samman, när bara de rikaste har råd att skaffa sig privata vaktstyrkor som i Sydamerikanska bananrepubliker. Det är då folk inte längre vill vara med och betala sin skatt, det är då oron börjar sprida sig i samhället och högerpopulistiska alternativ börjar vädra morgonluft. Det är den utvecklingen Sverige är på väg mot, vad än de köpta statsvetarna sitter och försäkrar i TV.

Av Karsten - Onsdag 8 nov 20:40

Är det inte hög tid att svenska folket gör sig av med sin dyslektiska och djupt korrupta kungafamilj. De är goda för hundratals miljoner men låter sig ändå bjudas på lyxresor världen runt av en skattefifflade affärsman Bertil Hult. Hur ska man kunna begära av svenska folket att de pliktskyldigast ska betala sin skatt när vår statschef själv har en djupt tvivelaktig moral och utnyttjar och är vän med en av Sveriges värsta skattesmitare? 

När är kungafamiljen privat och när är de offentliga? I mina ögon är kungafamiljen offentlig 24 timmar om dygnet, det är det vi skattebetalare betalar deras apanage för. Är det kungen och hovet som väljer ut de affärsintressen de vill gynna genom sin vänskap? Att vara kompis med kungafamiljen kan ge en väldig prestige och gynna affärerna.


Att SD stödjer den svenska monarkin är problematiskt med tanke på kungafamiljens moral. Sverigedemokraternas påklistrade nationalromantiska vurm för monarkin är patetisk, speciellt som hovet knappast vill ta i SD med tång. Vad Panama- och Paradisdokumenten avslöjat är bara toppen på ett isberg, bakom en sprucken fasad av moralisk storhet är Sverige lika korrupt och ruttet som de flesta andra länder. Vi har en knappt läs och skrivkunnig kung som gift sig med dottern till en känd nazistisk affärsman som återvände till Tyskland från Brasilien 1933 vid Hitlers maktövertagande då han vädrade möjligheter att tjäna stora pengar. Han köpte arieserad beslagtagen egendom för en spottstyver av en stackars jude som tvingades emigera. Snacka om ett kungahus med hög moral.

Av Karsten - Onsdag 8 nov 16:00

Vad fan ska vi med lagar och bestämmelser om de ändå inte efterlevs? Som detta oskick att cykla på trottoarer och gångbanor ett brott som är belagt med 500 kronor i böter. Ibland kommer de cyklandes med hörlurar för öronen helt inne i sin egen lilla värld, helt omedvetna om hundar och barn som också färdas på trottoarerna. Barn och hundar har en tendens att plötsligt ändra riktning och komma i vägen för en av dessa lagbrytare som använder gångbanorna som cykelbanor, ofta blir då reaktionen ett skrikande och gormande om att se efter sin unge eller hund som om det var deras fel att de kom i vägen för cyklisten.


Förr i världen då det fortfarande fanns fotpatrullerande polisen så beivrades denna typ av brott, folk visste att cyklade de på trottoarerna så riskerade de att bli gripna och bötfällda. Jag minns att jag själv fick 150 kronor i böter för att jag cyklat på Gustav Adolfs torg. När såg ni sist en polisbil bromsa in och stoppa någon som cyklar på trottoaren? Ett samhälle där inte lagar efterlevs eller där polisen ej beivrar mindre brott är ett samhällssystem i förfall. Vi har fått en lat ointresserad poliskår som knappt orkar stiga ur sina fordon än mindre patrullera till fots. Det är bristen på synliga poliser som skapar brottslighet och otrygghet i samhället. Skicka femhundra fotpatrullerade poliser med befogenhet att bruka sina tjänstevapen vid hot om våld till Rosengård och andra så kallade "utsatta problemområden" så kommer brottsligheten och den öppna narkotikahandeln att drastiskt sjunka. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se