Senaste inläggen

Av Karsten - Tisdag 10 okt 00:09

Såg precis "Dox" om de japanska idolerna i form av småflickor som dyrkades av äldre män. Små tjejer på 14 till 21 år sjunger och dansar sexigt utklädda till små prinsessor eller katter i bästa manga eller anime stil, de har sedan ett stall av karlar från 16 till 50 bast som fans. En form av platonisk pedofili som var patetisk att se, ett gäng äldre män iklädda gula T-shirt som stod och sjöng med när en liten flicka stod på scenen och uppträdde. Japan är ytterligheternas land, man offrade sina egna liv under andra världskriget och skrämde skiten ur amerikanarna, så mycket att de såg sig nödsakade att inte bara släppa en atombomb på dem utan två! Efter kriget utvecklades Japan till en av de ledande industrinationerna och förvandlades till vad det är idag. En nation där män istället för att gifta sig och skaffa familj och arbete åker runt i Japan för att se sin lilla idol uppträda, de lever hela sitt liv kring sin speciella idol. Jag visste att det fanns en form av dyrkan av unga oskuldsfulla flickor i Japan, då jag sett att många mangaböcker byggde på just detta tema, likaså finns det animefilmer med pornografiskt innehåll som kretsar kring mycket unga flickor. Själv fick jag upp ögonen för anime i mitten av 1980-talet då knappt någon visste vad det var i Sverige. Jag är stor beundrare av Hayao Miyazakis film "Spirited Away" och Mamoru Oshii´s "Ghost in the Shell" som räknas som två klassiker bland animefilmerna.

ANNONS
Av Karsten - Måndag 9 okt 22:08

Kollade "Vetenskapens värld" och blev skrämd. Programmet handlade om cybernetiska organismer, det vill säga människor med mekaniska implantat som styrdes digitalt med nerverna. Man kan idag koppla ihop människa och dator, än så länge på ett ganska primitivt stadium men ändå fungerande. Man har redan inom EU börjat diskutera lagstiftningen kring cyborger. En mekanisk arm och hand kan utan vidare användas som vapen då en mekanisk hand har kraft nog att krossa både luft och matstrupe på en människa. 


I programmet talade entusiaster om att man i framtiden skulle kunna bli odödlig genom att bli någon sorts Terminator med en helt mekaniserad kropp som varken behövde inta föda eller skita och pissa. I mina öron låter det helt sjukt, vi har i över 45 000 år accepterat att vi alla en dag dör, för att idag när vi påbörjat resan in i den digitala världen med nanoteknik och miniatyriserade kretsar börja tala om evigt liv. Vet vi hur detta kommer att påverka oss rent psykiskt och moraliskt? En mänsklig hjärna som ligger och skvalpar runt i en saltlösning och förses artificiellt med näring och som är uppkopplad digitalt till en konstgjord kropp men syn och hörsel. 


Rent tekniskt kan denna organism vara den mänskliga kroppen överlägsen då mekanisk hydraulik kan göras långt starkare än våra muskler och senor. Den artificiella synen kan uppfatta infrarött och ultraviolett och hörseln kan uppfatta ett ljudomfång som det mänskliga örat bara kan drömma om. Man talade också om fördelarna med denna form av teknik vid rymdresor på mycket långa avstånd där tiden gör att människokroppar inte duger till att vara passagerare. Ju längre in i programmet man kom desto sjukare tyckte jag det var. Samtidigt som vi uppfinner tekniker att förgöra oss själva och jorden så forskar vi krig artificiellt evigt liv för oss själva. Människan är i sanning en motsägelsefull varelse.


Eller ska vi kanske lösa problemet med överbefolkningen genom att bli som i filmerna om "Matrix"? Vi har inga kroppar längre vi lever alla i en artificiell digital värld, en fantasiskapelse där alla är perfekta. Jag blir skrämd av att det finns folk och forskare som bara tänker i dessa banor. Kommer vi att vara människor i framtiden, vad kommer att räknas som mänskligt? Att vara människa är att födas, växa och åldras för att till slut dö, hela vår filosofi, religion och våra moraliska bevekelsegrunder är byggda krig dessa fakta. Vad händer när detta sätts ur spel med hjälp av modern teknik?

ANNONS
Av Karsten - Söndag 8 okt 21:27

"Indiana Jones och de fördömdas tempel" från 1984 på trean är mycket roliga och mer givande än att lyssna på dönickarna på SVT:s Agenda, det är ju samma tjafs som sist de mötes, har de inget nytt att komma med. En film med 33 år på nacken känns fräschare än dagens svenska politiker. Politik var mycket roligare med politiker som Hitler, Franco och Mussolini, då var det drag under stövlarna. Släng dig i väggen Löfven du är passé. 

Av Karsten - Söndag 8 okt 20:34

Gustav Fridolin lever i en fantasivärld där han tror att miljöpolitik bedriven i lilla Sverige gört någon skillnad. Han tycks vara helt ovetande om koleldningen i Kina den totala bristen på miljötänkande i Afrika.

Min devis är: Skita ner så går det fortare! 

Världen är sakta på väg att begå självmord genom sin överbefolkning och de ingrepp i naturen denna växande volym människor är skuld till. Neger i Afrika hugger ner regnskog för att odla majs eller annat i den magra jord de får genom denna rovdrift. Varje dag försvinner djurarter från jorden för att negrer och asiater ska mätta munnarna på sina gigantiska barnaskaror. Folk skaffar tolv tretton ungar i arabvärlden för att Koranen säger att de ska göra så. Fattar folk inte att det går åt helvete för mänskligheten oavsett några gasdrivna bussar, vindkraftverk eller solpaneler i Sverige. Är folk idioter som går på detta nonsenssnack? Det finns inga klimatmål, det är för sent. Det klimattugg idioterna på Agenda snackar om är något man skulle tagit itu med redan på 1960-talet. Det är för sent så det spelar ingen roll vad man gör. 

Av Karsten - Söndag 8 okt 19:59

Jaha så väntar då en TV-kväll med partiledardebatt, det vill säga några timmars intetsägande nonsens och pajkastning. Löfven kommer med sitt vanliga mantra om "SD som ett rasistiskt parti ned rötter i nazismen" och tror att han med detta nonsens kan skrämma bort väljarna från att rösta på ett invandrarkritiskt populistparti. Socialdemokraterna sitter fast i en förlegad tro på sig själva som ett statsbärande parti som kan diktera den politiska agendan i Sverige. Löfven borde se sig om i sitt älskade EU och kunde då konstatera att i alla medlemsnationer går de högerpopulistiska partierna framåt, nu senast AfD i Tyskland.


Vad gör att Löfven tror att Sverige skulle vara ett undantag med sin misslyckade invandrings- och integrationspolitik? För varje dag blir det alltmer uppenbart för medborgarna att massinvandringen till Sverige fört med sig en rad oönskade konsekvenser. Varje dag hör vi om nya dödsskjutningar och gängvåld och trots att tidningarna inte skriver det rakt ut så vet alla att det rör sig om utomeuropeiska invandrare. Trots att SD är ett djävla skitparti så kommer de ändå att få minst 20 procent av väljarna 2018, då de är det enda partiet som vill sätta stopp och begränsa invandringen av så kallade flyktingar.


Socialdemokraterna presenterar bara en politik som försöker lappa igen de värsta hålen invandringen skapat i den svenska skutan. Han snackar sitt skit om utbildning av nyanlända när alla vet att det rör sig om primitiva analfabeter från dysfunktionella kulturer. Människor som kommer att leva som parasiter på de bidrag som socialisterna infört. Det är inga raketingenjörer och hjärnkirurger som söker sig till Sverige, det är patrask och slödder från länder som Somalia, Irak, Afghanistan, Nigeria och andra länder söder om Sahara. Invandringen har blivit borgarnas förevändning att sänka lönerna för alla lönearbetare. Allt talar för att populistiska främlingsfientliga partier blir de stora vinnarna i framtiden. 

Av Karsten - Söndag 8 okt 19:23

Svenskar som söker vård för sömnproblem har mer än fördubblats, en tredjedel av svenskarna lider av sömnproblem. Detta finner jag ganska naturligt med tanke på den stress det svenska samhället skapat för sina medborgare, folk har sömnproblem på grund av pressen som det moderna samhället ställer. Folk plågas av tankar på om pengarna ska räcka till nästa månad, det är amorteringar på huset eller insatslägenheten, avbetalningarna på bilen samtidigt som jobbet kan vara stressande. Priserna på boende har skenat i en takt som saknar motstycke, minst en tredjedel ja ända upp till halva av lönen kan gå till hyra eller boendeavgifter. Staten eldar på denna prisstegring med bostadsbidragen. Vi har skapat ett omänskligt samhälle som skapat stressade medborgare som lider av sömnproblem. Det är en ond cirkel som kan vara svår att bryta. Samtidigt skapar den svenska nationalkaraktären med sin konflikträdsla och sin motvilja mot att klaga individer som håller ilskan och frustrationen inom sig vilket skapar stress.  På mindre än hundra år har vi gått från ett sävligt jordbrukarsamhälle till ett stressat industri- och tjänstesamhälle. Samhället förändras i en rasande takt medan människorna är desamma, vi är när vi föds samma lilla bebis som på stenåldern. Faktum är att vi människor inte är skapade för det stressade kapitalistiska samhälle som vi lever i. 

Av Karsten - Lördag 7 okt 18:15

I Kanada har man inlett försök med att bota pedofiler och kartlägga nivån på deras sexuella drift.  I mina öron låter detta som rent snömos och nonsens, kan man bota pedofiler så kan man bota bögar och flator enligt detta resonemang. Precis som den homosexuelle så föds pedofilen med sin perversa drift, som man sa i nyhetsinslaget driften är för pedofilen en förbannelse. Skulle man prata om att bota homosexuella på samma sätt som man diskuterar att bota pedofiler så hade kultureliten vrålat ut sin harm och ilska. Jag försvarar på intet sätt pedofiler då deras drift riktar sig mot oskyldiga barn, men deras drift borde bedömas på samma sätt som homosexuella. Samhället kan inte kriminalisera en sexuell avart medan man höjer en annan till skyarna och förklarar att den är helt normal och bör tolereras. Detta är kulturrelativism och hyckleri på högsta nivå, tyvärr allt för vanligt i vårt moderna västerländska samhälle.  

Av Karsten - Lördag 7 okt 11:08

Sedan polisen i Danmark hittat Kim Walls kranium helt oskadat är Peter Madsen helt rök. Hans påstående att Wall fått en lucka i skallen håller inte, han är körd. Madsen har varit korkad nog att redan från första början snärja in sig i lögner som sedan vederlagds en efter en av polisen. Jag blir mer och mer övertygad om att Madsen gjort sexuella inviter mot Wall och blivit avvisad, något hans narcissistiska ego inte tålde så han våldtog henne. Efter detta insåg han att han inte hade mycket mera att välja på än att hängas ut som våldtäktsman i pressen eller döda henne. Han valde det sistnämnda och ströp henne för att därefter stycka kroppen och slänga delarna i Öresund med tyngder på.


Det blir intressant att se vad det psykologiska utlåtandet om Madsen säger. Själv tror jag han är en grandios narcissist, typ Björn Ranelid, fast lite mer våldsbenägen. Han har en väldigt konservativ kvinnosyn och har väldigt svårt att ta ett avvisande från en kvinna. Han har med största sannolikhet tagit med sig kvinnor tidigare på ubåtstur i sundet och lyckats förföra dem. Han var säkert övertygad om att det skulle gå att förföra även en svensk kvinnlig journalist. Nu åker förmodligen Madsen dit för mord alternativt dråp och brott mot griftefriden i och med att han styckade kroppen och "begravde" den till sjöss. Han kommer med största sannolikhet att göra bort sig ännu mer i rättsförhandlingarna om hans advokat inte kan få honom att hålla sin käft. 


Det bästa Madsen hade kunnat göra under rådande förhållande är att han redan från första början hållit käft och sagt att han inte minns någonting. Sagt att han inte minns när och om Kim Wall stigit av ubåten. Låtit polis och rättsväsende ta på sig hela bevisföringen. Nu har han försatt sig i ett läge där ingen kommer att tro ett endaste ord han säger. Första misstaget var att påstå att han satt av Wall och seglat vidare ensam i sin ubåt. Sedan ändrade han sig när de fann bålen och sa att det hänt en olycka ombord. Idag har man hittat resten av kroppen så nu får han komma med en ny story. Nu blir det ingen trång rymdkapsel för Madsen att flyga runt i utan det blir en trång cell på Vestre Fængsel. 


Rätt intressant att Madsen inte belagts med restriktioner utan får se TV-nyheter och läsa tidningar. Här i Sverige beläggs häktade nästan per automatik med totala restriktioner. Sverige har fått hård internationell kritik för denna typ av isolering i samband med långa häktningstider. I Sverige kan en människa sitta totalt isolerad från omvärlden halvårsvis ja ibland längre, de enda han ser är häktespersonalen. Detta är en form av psykisk tortyr, men detta vill statsmakterna och rättsväsendet inte medge. Det är som jag sagt så många gånger tidigare - Sverige är en diktatur och polisstat.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se