Senaste inläggen

Av Karsten - Fredag 10 aug 14:17

Mänskligheten oroar sig över klimatförändringar och annat som den själv varit med om att åstadkomma. Människan lever i illusionen att hon är jordens herre, skapelsens krona. Ja ni vet allt det den religiösa vidskepelsen inbillat människor. I själva verket är människan inget annat än ett däggdjur bland andra däggdjur som lever på den tunna skorpan på en tickande bomb. 


Vår jordklot som är alla levande varelser och växters enda hem är ett klot sammanhållet av gravitationskrafterna, ett klot som till stor del består av halvsmält glödande massa med en fast kärna av järn som genom sin rotation skapar det magnetfält som håller solens farliga strålning borta och gör livet på marken möjligt. Då och då spricker den tunna skorpan och glödande lava sprutar ut tillsammans med aska, svavel och andra giftiga gaser. Det skal vi alla lever på är lika tunt som ett äggskal.


En av de största ansamlingarna av glödande magma finns under nationalparken Yellowstone i USA, där är det tunna skalet extra tunt. För 640 000 år sedan fick magmakammaren (calderan) i Yellowstone sitt sista utbrott och den kommer att få ett nytt utbrott men vi vet inte när. För oss européer finns en mera närliggande vulkan, Campi Flegrei under Neapel bukten som hade sitt sista utbrott för 39 000 år sedan. Den skapade då ett asklager som täckte stora delar av sydöstra Europa, delar av Nordafrika och en del av västra Asien. 


I Rumänien 110 mil från Neapel har man uppmätt ett asklager på 1,1 meter.  I utkanterna av asklagret var det cirka en halv centimeter tjockt vilket räcker för att döda all växtlighet. Förutom detta skapas vid ett sådant superutbrott så mycket aska och gaser att de skymmer solen i flera år framöver det man kallar vulkanvinter. Campi Flegrei i Neapel bukten har på senare tid visat tecken på aktivitet och övervakas ständigt av vulkanologer. 


Skulle Campi Flegrei få ett utbrott skulle detta innebära en katastrof för den europeiska kontinenten. Matbrist skulle uppstå på grund av det asklager som skulle täcka en stor del av kontinenten plus den vulkanvinter som också skulle hindra växtligheten. Svält och hungersnöd skulle snabbt uppstå med svåra sociala oroligheter, enorma flyktingvågor skulle bildas då folk från södra Europa skulle söka sig norrut. Det vi kallar civilisation skulle snabbt bryta samman. 


Få människor anar hur sårbara vi och andra arter på jorden är för de krafter som naturen kan släppa lösa. Det vi lärt oss leva med är svåra orkaner och jordbävningar, men inte ett superutbrott från någon av de större vulkanfälten på jorden. Det vansinniga är att vi trots vår sårbarhet gör allt för att förstöra den balans som finns i naturen genom att skövla regnskogarna och förgifta haven och naturen med de gifter och kemikalier våra industrier skapar. Vi kallar detta utveckling och civilisation.


Kanske är det en ordentlig smäll på käften som mänskligheten behöver för att vakna upp. En naturkatastrof som utplånar större delen av mänskligheten och det vi kallar civilisation. De få som överlever kanske kan skapa en bättre civilisation som lever i samklang med naturen och alla andra arter istället för att försöka betvinga naturen och vara dess herrar. Vi håller redan på att få betala ett högt pris för vårt sätt att leva och hushålla med jordens resurser.

ANNONS
Av Karsten - Torsdag 9 aug 23:12

Intressant teori som vissa meteorologer har att är de smältande polarisarna som ändrat på jetströmmarna och detta är orsaken till värmen över Europa och andra ställen på jorden. Jetströmmarna är vindar på mycket hög höjd som vidmakthåller en balans i klimatet. Växthuseffekten har orsakat en enorm minskning av polarisarna och glaciärerna som också smält vilket fått en större inverkan än vi någonsin kunnat ana. Människan får kanske nu betala ett högre pris än hon någonsin kunnat föreställa sig för sin hybris och sin rovdrift av jordens tillgångar. 


Vissa förnekar helt att utsläppen av koldioxid skulle vara orsaken till temperaturhöjningen som fått polarisarna att smälta de tror att det handlar om naturliga klimatförändringar. De tror inte att det spelar någon roll att man byter ut de naturliga regnskogarna mot planterade skogar och oljepalms planteringar. En sak är dock säker en röst på Miljöpartiet räddar inte jorden, dessa pajasar och kryptokommunister som tror att ökade bensinskatter i lilla Sverige kommer att rädda jorden. Bara en idiot röstar på MP.ANNONS
Av Karsten - Torsdag 9 aug 14:43

Idag är det precis en månad kvar till valet den 9:e september då svenska folket har chansen att avgöra Sveriges framtid. Själv hyser jag inga större förhoppningar om några dramatiska förändringar, även om Sverigedemokraterna mer än fördubblar sina mandat så kommer de andra partierna att snacka ihop sig precis som de gjorde under decemberöverenskommelsen. Det som kan innebära störst förändringar är om MP och KD åker ut ur riksdagen och AfS kommer in, detta skulle nog skaka om det politiska etablissemanget. 


Svenskarna är som väljare tröga och okunniga och röstar ofta som de gjort vid tidigare val, enda skillnaden är att många nu gått över till SD. Många väljare är politiska analfabeter och vet inte mycket om politik och vad de olika alternativen innebär. Detta utnyttjas av partierna i deras propaganda som många gånger är förenklad och osaklig. Mycket i deras strategi går ut på att svartmåla motståndaren, man utser något eller några partier som huvudfiender. Idag verkar det som alla har SD som huvudmotståndare vilket gynnar dem i så motto att det ger dem lite av martyrstatus.


Själv tror jag att massinvandringen kommer att fortsätta som vanligt efter valet och efter att en ny eller nygammal regering bildats. Denna tanke att Sverige skulle inneha en särställning när det gällde skydd för främlingar uppstod redan på 1950-talet då man framförde tanken på Sverige som en neutral "Röda Kors stat". Det var kultureliten och pacifisterna som odlade dessa idéer i skuggan av det kalla kriget. Vad vanligt folk tycker och tänker har aldrig makteliten i Sverige brytt sig om, tycker folket fel så ska vi omskola dem tycks mottot varit.

Av Karsten - Onsdag 8 aug 22:45

Inte nog med att de ska ha våra skattepengar, nu ska de ha våra organ också. DN har en snyftare om Ahmad som dör om han inte får ett nytt hjärta men för att få det måste han få uppehållstillstånd. Så nu ska behovet av organ vara ett skäl att få asyl och uppehållstillstånd. Snart har vi alla världens obotligt sjuka knackande på dörren till Sverige i hopp om att godhetsapostlarna ska ge dem vård. Röstar vi inte bort det djävla pack som ställt till med med detta helvete så har vi varken pengar eller våra organ kvar. Om en svensk dör är inte så viktigt bara en arab får ett nytt hjärta eller njure.

Av Karsten - Onsdag 8 aug 14:15

I sin film "Ett folk, Ett parti - Socialdemokraternas historia" har SD:s Samtiden bara skrapat på ytan. Man tog i filmen upp de interneringsläger som socialstyrelsens utlänningsnämnd upprättat men nämner inte mycket om den omfattande åsiktsregistrering som pågick under hela kriget och fortsatte efter kriget. Huvudsyftet med denna åsiktsregistrering var att kartlägga de politiska ytterlighets riktningarna och då främst kommunisterna. Redan 1948 stod det klart att ett nytt politiskt läge stod för dörren med det kalla kriget mellan öst och väst. Sverige hade tidigt valt sida och stödde i hemlighet västmakterna och gick deras ärenden mot kommunisterna i öst.


Från den då socialdemokratiska regeringens sida planerade man att i ett skarp läge interna alla kommunister i speciella interneringsläger, man hade till och med en båt som man planerade att använda i detta syfte. För att klara av denna uppgift snabbt insåg man att man måste kartlägga alla kommunister. Dessa delades upp i olika klasser beroende på vilken farlighetsgrad de hade. Man ville främst från totalförsvarets sida undvika att kommunister kom att krigsplaceras på känsliga poster liksom man ville undvika att de kom att inneha jobb inom försvarsindustrin. De flesta kommunister skulle placeras i speciella arbetskompanier som skulle utföra vägarbete i Norrland vid ett krigstillstånd.


För att utföra detta arbete använde man sig först av de befintliga organisationerna doktor Thede Palms T-kontor som upprättas redan under slutet av 40-talet för att sköta utrikesunderrättelseverksamheten samt Rikspolis styrelsens särskilda polisverksamhet  (RPS-spv) som var föregångaren till SÄPO. T-kontoret sorterade under Försvarsstaben och slås i slutet av 1960-talet ihop med B-kontoret och blir det som kom att kallas IB. B-kontoret som från början hette Grupp-B sysslade med personalkontroll och lydde formellt under inrikesavdelningen. Ursprunget till denna verksamhet förlägger IB-chefen Birger Elmér till början av 1950-talet. Grupp-B blev ett insamlande organ, en insamling som företrädesvis ägde rum genom kontakter inom den socialdemokratiska partiet och LO. Man byggde upp ett nätverk av informatörer ute på arbetsplatserna, en verksamhet som kunde hemlighållas då alla deltagarna var lojala socialdemokrater.


Under mycket lång tid har man i Sverige bedrivit en avancerad och olaglig åsiktsregistrering av medborgarna, en registrering som förmodligen pågår än idag. Man kan väl gissa att fokus har förskjutits från kommunister till kritiker av invandringen och mångkulturen, det man i dagligt tal kallar dissidenter, kritiker av den nuvarande samhällsstrukturen där givetvis även den radikala vänstern och högern ingår. Metoderna är de samma, folk med fel åsikter hålls borta från vissa typer av arbetsplatser, man håller ett vakande öga på dem. Man får anta att även utomrättsliga husrannsakningar och regelrätta inbrott, stöld av dokument, adressböcker och liknade sker.  


För de flesta svenskar ter sig detta som rena fantasierna, men tyvärr är det inte det. Sverige förvandlades under socialdemokratiskt styre till ett DDR-liknade angiverisamhälle. Mycket kom i dagen då hemligstämpeln på en del av IB:s verksamhet hävdes i slutet av 1990-talet. Forskaren Wilhelm Agrell skrev 1999 en bok om övervakningen av svenska kärnvapenmotståndare mellan 1958 - 1968, som baseras på uppgifter som framkommit om polisens och IB:s övervakning och registering av svenska medborgare. Annat finns att läsa i förre SÄPO-chefen P. G. Vinges memoarer och i boken om T-kontoret av Thede Palm själv. I övrigt har en hel del böcker om svensk underrättelse under kriget publicerats.Av Karsten - Tisdag 7 aug 23:28

Kollar på dokumentären om Beatles, "The Beatles - eight days a week" från 2016 på SVT1 och kan bara konstatera att vi som hade lyckan att växa upp med Beatles och Rolling Stones var nog den sorglösaste och lyckligaste ungdomsgeneration världen någonsin haft. Vi växte upp i ett materiellt överflöd med fri sex och droger och trodde att vår livsstil skulle få världen att bli en bättre plats. Vi var nog den första riktiga ungdomskulturen med ett så enormt genomslag. Tidigare hade det funnits swing och swingpjattar samt Elvis och rock and roll men det var mer begränsat och fick inte det stora genomslag som popkulturen kom att få. Rock and roll var en föregångare till popen och man kan nog lugnt säga att utan rocken så hade popen inte funnits. Många av Beatles och Stones tidiga skivor innehöll många covers på gamla Chuck Berry och blueslåtar.  


Alla ungdomsrörelser som uppstod efter kriget var en form av uppror mot föräldragenerationen, som detta med långt hår som Beatles hade. Det fanns vuxna som blev enormt provocerade av detta, pojkar som hade flickfrisyr fick man ofta höra. 1960-talet var det årtionde som kom att forma en hel generation med studentuppror och proteströrelsen mot kriget i Vietnam. Det var det årtionde då människan erövrade rymden och för första gången besökte en annan himlakropp. Det fanns ett hopp som jag tror fattas totalt hos dagens ungdomar. Visst fanns det massor med problem då också men man trodde att mänskligheten skulle lösa dem. Redan i början av 60-talet kom de första varningssignalerna om miljöförstöringen och utfiskningen av haven. Kärnkraftsfrågan var en het politisk potatis, men vi som var unga brydde oss inte så mycket. Visst fanns det dessa trista vänstertyper som gick runt med världens alla problem på sina axlar och som tog avstånd från den glättiga popkulturen och musiken. Det var dessa trista typer som skapade proggen och protestmusiken.

Av Karsten - Tisdag 7 aug 20:51

Den störta etniska rensningen i historien skedde efter freden 8 maj 1945 då miljontals etniska tyskar fördrevs från Östeuropa. Bara i Polen fördrevs 6 miljoner tyskar från de tyska områden som tillföll Polen efter kriget. Likadana etniska rensningar skedde i Tjeckoslovakien där Sudettyskarna fördrevs, i Tjeckoslovakien satte man även tyskar i koncentrationsläger där många svalt till döds däribland kvinnor och barn. Även i Danmark svalt tyskar ihjäl i fångenskap. Allt detta skedde med de allierades goda minne.


Det är först nu man vågar tala om de brott de allierade och de tidigare ockuperade länderna begick mot civila tyskar, i huvudsak äldre män, kvinnor och barn. De enda brott man fokuserade på efter kriget var de sexuella övergrepp Röda Armen begick mot de tyska kvinnorna, detta bottnade mycket i den hatpropaganda som västmakterna riktade mot kommunisterna. Även amerikanska soldater begick våldtäkter mot tyska kvinnor och sköt obeväpnade tyska krigsfångar något man tystade ner efter kriget.


Historielöshet och okunnighet är det största hotet för att historien ska återupprepa sig, likaså den selektiva syn på historien man praktiserar i Sverige. Man försöker framställa Sverige som neutralt och präktigt när Sverige i själva verket var en vasallstat till Hitlertyskland fram till åtminstone 1943. Hösten 1944 flög kabinettssekreterare Erik Boherman och en av bröderna Wallenberg till London för hemliga överläggningar med de allierade om Sveriges roll efter kriget. 

Av Karsten - Tisdag 7 aug 19:23

Som ni kanske märkt tog jag semester från alla sociala medier igår. I bland blir jag bara så djävla trött på allt vad datorer och mobiltelefoner heter. Jag tycker det har gått för lång med mobilanvändandet då folk bara stannar mitt på trottoaren och börjar meka med sin mobil, det hela har gått till våldsam överdrift. Detta sjuka fenomen är bara några tiotals år gammalt, i slutet av 90-talet var mobilen fortfarande en telefon man kunde prata i och sända textmeddelanden. Idag fungerar den som en underhållningsapparat där man kan surfa, kolla sociala medier och spela på nätkasino. Folk tillbringar en stor del av sin vakna tid med att stirra in i en liten skärm. Många kommer att dö med mobilen tryckt intill bröstet och begravas med den (kanske inte, det räknas väl som miljöförstöring).


Ibland önskar jag att en EMP (elektromagnetisk puls) slog ut all elektronik baserad på transistorteknologi, det räcker med en gigantisk soleruption eller att någon detonerar en större kärnvapenladdning på hög höjd för att all elektronik ska slås ut. Under kalla kriget var man medveten om detta och militären höll fortfarande radiorör i lager för att kunna serva gamla rörmottagare som inte påverkas av en EMP. Idag har man förmodligen slutat tänka i de banorna, man förlitar sig på att man kan avskärma de känsligaste servarna i samhället. 


Tänk vilket kaos det hade blivit om hela vårt digitaliserade samhällssystem slutade att fungera. Bilar startade inte längre, tvättmaskiner och spisar slutade att fungera, inga datorer, TV-apparater och mobiler fungerade längre. Jag tror många unga som fötts in i den digitala eran hade blivit galna och tagit livet av sig. Själv hade jag struntat blankt i det inträffade och läst en bra bok som jag gjorde igår, läste "Legionen" som handlade om Romarriket 43 e. Kr. Egentligen är det inte mycket som förändrats sedan dess mer än teknologin. Istället för spjut, svärd, katapulter och ballistor har vi automatgevär, kanoner och missiler. Militärens fotfolk är indelade efter i stort sett samma system som den Romerska krigsmaktens fotfolk och rytteri. Vi har i stort sett samma politiska system som under republikens tid med en senat och allmänna val. Lagarna stiftas av folket genom ombud, hos romarna var det folket direkt som stiftade lagar i allmänna val enligt de demokratiska principerna.


Att Romarriket gick under var förmodligen en kombination av miljöförgiftning i kombination med för många slavar, man blev blyförgiftad av dricksvattnet som rann i akvedukter klädda med blyplåt för att vara täta samt att man tagit in så många främmande folkslag i form av slavar att romarna själva blivit i minoritet. Samma saker som kommer att bli det västerländska samhällets undergång, miljögifter och massinvandringen kommer att bli Europas Nemesis. 

Sista perioden av Romarriket präglades av samma normlöshet, sexuella lössläppthet och dekadens som dagens västerländska samhälle. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se