Senaste inläggen

Av Karsten - Tisdag 20 juni 16:03

Nu börjar jag bli jävligt trött på den här bloggplatsen. Hade skrivit ett helt jävla inlägg som bara försvann när jag skulle posta det. Plötslig ville bloggen att jag skulle logga in och när jag loggat in var inlägget borta. På andra bloggar brukar det sparas även om man inte postar det. 

De vill väl bli av med alla regimkritiker och samhällskritiker. Man vill likrikta Internet också, helst ska man blogga om mat, bantning, smink, kläder eller andra ofarliga ämnen. 

Blirt det för jävligt så får man väl söka sig till Darknet och likasinnade. Allt snack om ett öppet samhälle och öppen debatt är bara "bull shit", något politikerna hasplar ur sig när de tycker det passar.

ANNONS
Av Karsten - Måndag 19 juni 21:25

Ibland är det hopplöst att blogga här på bloggplatsen.se, det tar evigheter innan editorn reagerar. Jag hinner skriva fem sex ord innan de dyker upp på skärmen. När man sedan ska spara inlägget så står datorn bara och mal och mal. Sedan kommer ett meddelande att man är nerkopplad. Misstänker att FRA fått order att göra allt för att hindra mig från att blogga. Man får stänga ner uppkopplingen och sedan logga på igen och hoppas det fungerar. Snacka om att vi lever i en polisstat.


Här försöker man vara schysst och ärlig, hittade ett bankkort på trottoaren i lördags och snäll och ärlig som man är så lämnade jag in det på banken idag. Tror ni man fick någon hittelön? Tji den! 

Man har inte mycket för att vara schysst i det här jävla tjyvsamhället. Man skulle satsat på politiken och blivit en korrupt jäven som bara skodde sig.

ANNONS
Av Karsten - Måndag 19 juni 21:23

Det är hög tid att vända det självförakt svenskarna hemfallit åt till nationell stolthet. Kärlek till fosterlandet är en helig dygd och den som älskar sitt fosterland älskar också sitt förflutna, som bara är nuets moder. Länge nog har den vänsterextrema kultureliten fått predika sitt Sverigefientliga budskap. Av ledande politiker har vi fått höra att vårt midsommarfirande är töntigt och att vår kultur bara består av brutalitet. 

Visst finns det en svensk kultur och fenomen som är utpräglat svenska, kärleken till naturen och vår omtanke om djuren är typiskt svenska drag. Vår naturlängtan har kommit till uttryck i allemannsrätten, som är typiskt svensk. Många av de svenska kulturdragen har sitt ursprung i det gamla bondesamhället, där bygemenskapen var ett utmärkande drag.


Detta att vi skandinaver skulle skämmas över vår vikingatid finner jag absupt. Under vikingatiden skapades en konstart i form av träsniderier som lugnt står sig i ett internationellt perspektiv. Vår båtbyggnadskonst finner knappast sin motsvarighet någonstans. Utan fruktan gav sig våra förfäder ut på seglatser som förde dem till Nordamerika. Är detta något vi ska skämmas för? Visst vi plundrarde klostret i Lindisfarne men det var något som låg i tidsandan. Man ska hålla i minnet att det bara var ett fåtal individer som gav sig av på vikingafärd, de allra flesta var fredliga bönder. Vår stora olycka var när den kristna missionen nådde Norden och förslavade vårt en gång så stolta folk.

Av Karsten - Söndag 18 juni 23:25

SVT har börjat sända en TV-serie om Ivar Kreuger, ännu en filmatisering då Krüger har varit föremål för både böcker, artiklar och filmer. Gustaf Ericsson skrev böckerna "Kreuger kommer tillbaka" och "Mannen du dödade" han dömdes till fängelse för tryckfrihetsbrott. Att det ligger mer än en hund begraven bakom Kreugerkraschen är ett som är säkert. Vi lär nog aldrig få reda på alla omständigheter kring hans död och konkurs. Trådarna i Kreugerimperiet går ända upp i regeringen och statsministern var tvungen att avgå då det framkom att hans parti tagit emot stora summor pengar av Ivar Kreuger samt att han själv försnillat av dessa pengar. Den som skodde sig på Kreugerkraschen var familjen Wallenberg som kunde köpa Krügers tillgångar för en struntsumma. SEB som var Kreugers störste kreditgivare fick räddas av svenska staten. Finanskraschen i USA 1929 bidrog till att dra med sig Kreugerimperiet då han tagit stora lån i USA med hjälp av debentures främst med  byggaktiebolaget Kreuger & Toll som säkerhet. Hade inte deppressionen inträffat hade nog Kreugerkoncernen överlevt.


Det har forskats mycket i ämnet men någon objektiv bild har ännu inte framträtt, kanske hade Ericsson rätt när han beskyllde finansjudar för att ligga bakom kraschen.
Förmodligen blev Ivar Kreuger mördad på ett hotellrum i Paris, man skjuter sig inte i hjärtat med vänster hand när man är högerhänt. Kreuger visste för mycket om alla skumraskaffärer Sveriges finansvärld sysslade med eller så var det någon som ogillade att han lånade ut 128 miljoner till tyska staten som sedan användes till upprustning något som Kreuger kanske förutsåg då han gick in i gruvindustrin och köpte LKAB. Kreuger såg nog potentialen i det revanchistiska Tyskland, föga skunde han ana att Hitler 1933 slutade avbetala på lånet.  Det låg storpolitik bakom Kreugerkraschen och Ivars "självmord", och jag tror SVT:s TV-serie bara kommer att spä på de lögner som redan spridits om affären.

Av Karsten - Söndag 18 juni 14:19

Nu ska SÄPO leta efter potentiella terrorister bland de över 12 500 som fått avslag på sin asyl och har fått ett utvisningsbeslut och som nu gömmer sig i Sverige. Exakt hur det ska gå till att hitta dessa potentiella terrorister är fortfarande oklart liksom så mycket annat i dagens Sverige. Det bästa hade varit om Sverige haft en regering som förutsåg den flyktingvåg som kom under 2015 och hade stängt våra gränser och kraftigt inskränkt i asylrätten. 


Jag tror invandringsfrågan och terroristhotet blir den stora valfrågan 2018. Folk börjar nu inse vidden av välfärdsmigrationen till Sverige och de kostnader de drar med sig. Detta märks inte minst på partisympatierna där SD nu seglat upp som Sveriges största oppositionsparti. Moderaterna har rasat till 15,9 procent den lägsta siffran sedan 2003, medan Sverigedemokraterna ligger på 18 procent enligt Sifo.

Av Karsten - Söndag 18 juni 13:47

Hur korkad kan man bli? Som Anders Ygeman! Nu vill Ygeman ha amnesti för handgranater, karln tror tror på fullt allvar att folk har handgranater liggande i byrålådorna, eller att de kriminella som smugglat hit dem från Balkan ska komma och lämna in en hel låda handgranater till polisen. Möjligtvis får polisen in en och annan gammal dynamitgubbe som kommit på avvägar.


Det här med de återkommande vapenamnestierna är mest till för att ge folk intrycket att politikerna gör något, jag tror inte polisen själv tror att det är de yrkeskriminella som lämnar in sina vapen. En illegalt inköpt Glock automatpistol kostar typ 30 000 kronor eller mer. Det hela är ett spel för gallerierna, folk ska få illusionen av att myndigheterna tar det ökade antalet illegala vapen på allvar. Om det är någon som lämnar in en handgranat så hoppas jag de drar ut säkringsprinten innan de överlämnar den....

Av Karsten - Lördag 17 juni 23:30

Blir inte mycket blogga av när mobilen ringer och folk snackar i timmar. Man får inte ens tid att kolla TV som tur var hann jag se första delen av Krüger innan det ringde. Nu är det "Plutonen" på TV12 en av mina favorit krigsfilmer. Jag minns hur spännade det var när Aktuellt rapporterade från krigets Vietnam på 1960-talet och man fick se häftiga krigsscener. Jag minns speciellt en scen där en "Ontos" avfyrade sina raketprojektiler över floden i kejsarstaden Hue där mycket hårda strider stod. Tror man kan se denna scen på YouTube. Vietnamkriget var spännande, givetvis höll jag på USA på den tiden och hatade alla jävla FNL:are och andra kommunister här hemma. Tyckte de var ena jävla töntar. För mig var Vietnamkriget häftiga flygplan och napalmkrevader. Jag kunde vart enda amerikanskt plan som deltog i kriget. Det var där "Phantom F4:a" fick sitt elddop. Minns att man använde gamla propellerkärror som "A-1 Skyraider" för att fälla napalmbomber. 

Av Karsten - Lördag 17 juni 15:33

USA är den falskaste nationen av alla, samtidigt som deras president står och talar om att bekämpa IS på alla fronter så för man hemliga förhandlingar med IS i Syrien. Man lovar IS fri lejd ut ur Raqqa för att de ska kunna anfalla de syriska regeringstrupperna. Tydligen är den israeliska nyhetsrapporteringen om kriget i Syrien den mest relevanta, Mossad och Shin Beth  har alltid haft järnkoll på vad som händer runt landets gränser. Här i Sverige rapar bara media upp det samma som de amerikanska medierna meddelar. 


De amerikanska förhandlingarna med IS förs via SDF (Syrian Democratic Force). Trots att USA-alliansen påstår att man omringat Raqqa har man lämnat en korridor söderut där IS kan evakuera. Ryssland har flera gånger bombat konvojer med IS som flyr via denna korridor. USA har försett SDF med tunga pansarfordon trots protester från Turkiet. På ena sidan i denna konflikt står USA och SDF, samt kurdiska YPG och Turkiet som ser YPG som sin fiende. På andra sidan står den syriska regeringsarmen som får hjälp av irakiska shiamilisens Badr-brigarder, även Iran stöder Assad-regimen i Damaskus. Det starkaste stödet får Assad av det ryska flyget som gjort livet surt för både  IS och SDF.


USA gör allt för att stänga av transportvägarna in till Damaskus och försöka behärska gränsövergångarna. Israel är mest rädda för att Hizbollah ska blanda sig i konflikten på regeringsarmens sida, detta ser de som ett större hot än de iranskstödda Badr-brigaderna. Syrienkonflikten har tack vare USA:s inblandning och deras krig mot Irak utvecklats till ett getingbo. Om det finns någon nation som hotar världsfreden så är det USA.

Hörde föresten att en amerikansk jagare kolliderat med ett japanskt containerfartyg, tyvärr sjönk inte jagaren med man och allt. Jag önskar USA:s krigsmakt all olycka jag kan.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se