Senaste inläggen

Av Karsten - Onsdag 19 april 19:52

Om det nu är som Stefan Löfven påstår att SD är ett parti med nazistiska rötter så betyder det att SD är Sveriges smartaste parti för Hitler och nazisterna var allt annat än dumskallar när det gällde att profilera sin politik. Hitler sa den som behärskar ungdomen behärskar framtiden, därför satsade nazisterna stenhårt på barn och ungdomar. Detta var ett koncept som den svenska socialdemokratin kopierade med Unga Örnar och SSU. Nazisterna i Tyskland vann mycket sympati hos de breda folklagren genom politiska reformer som riktade sig till bland annat ensamstående mödrar och andra marginaliserade grupper i samhället. Man införde barnbidrag och kindergarten. Denna satsning på barn och unga gjorde nationalsocialisterna till ett ungdomsparti, man fångade upp medborgarna redan i början av livet och slussade in dem i rörelsen. Man kan tycka vad man vill om nazismen som ideologi men sett ur organisationssynpunkt var de ytterst smarta och politiskt medvetna. 


Om man jämför hur dagens svenska partierna jobbar för att värva medlemmar och vinna sympatisörer så ter de sig som rena amatörerna i jämförelse med nazisterna i Tyskland på 1930-talet. Nazisterna utnyttjade alla audiovisuella medel man då kände till. Man visste hur lättpåverkade stora människomassor var speciellt framåt kvällskvisten, därför höll man många massmöten på kvällarna. Man visste också att massan var mottaglig för förenklade budskap, enkla klatchiga deviser. Ett enkelt och rakt språk går in i folks medvetande mycket bättre än ett tillkrånglat akademiskt högtravande språk. Detta verkar de svenska politikerna helt ha missat då de gärna svänger sig med krångliga begrepp som folk inte förstår. 

Bara den som studerat nazisterna och nazismen ingående förstår hur geniala de var i sin propaganda, detta har tyvärr drunknat i fokuseringen på judepolitiken och förintelsen. Man kan säga att man kastat ut barnet med badvattnet.

ANNONS
Av Karsten - Onsdag 19 april 19:13

Det spelar ingen roll hur mycket och hur många som varnar för "Storebrorssamhället", vanligt folk skiter i det och genom sin tystnad och likgiltighet går de makthavarnas ärende och dessa kan dra åt snaran kring den personliga integriteten. Folk begriper inte hur övervakade de är, varje gång en människa betalar med ett betalkort registerars vilka varor som de köpt. Denna information lagras sedan hos datafirmor som specialiserat sig på datainsamling och lägger upp en profilbild på personens köpvanor. Denna information säljs sedan till firmor som sysslar med riktad reklam. På samma sätt registeras allt du gör på din dator och en profilbild på dina datorvanor läggs upp hos företag som sysslar med sådant. Ett av dessa är Strategic Systems and Tecnology.


Med diverse terrordåd och personrån som förevändning ska polisen (läs staten) nu uppdatera alla övervakningskameror och koppla dem till ett videoanalysprogram som känner igen ansikten. Denna metod har används i många år i England ett av världens mest övervakade länder. Sakta men säkert bygger mörka krafter upp det kontroll och övervakningssamhälle som kommer att kväva vår frihet i framtiden. Givetvis säger de ansvariga att man gör det för medborgarnas bästa och vanligt folk resonerar som så, "vad rör det mig jag har inget att dölja".


Glöm inte att Hitlers nazister var de första att använda ett primitivt datasystem för att spåra upp judar i deras växande rike. Man lade upp ett befolkningsregister på det av IBM utvecklade hålkortsystemet där ras och religion fanns registerat. Sedan var det ganska lätt att be sorteringsmaskinen att sortera ut alla som var judar och deras adresser. Redan när de första digitala datasystemen dök upp på 1960-talet förstod jag faran med dem och varnade min omgivning, men då var det knappt någon som förstod hur datorer fungerade. 


Utan att veta om det gräver vi vår egen grav genom att aningslöst ta till oss all ny teknik, se bara på de nya smarta mobilerna som i princip är små datorer med en GPS sändare, har vi en på oss även om den är avslagen så går vi att spåra, staten vet på några meter när var deras medborgare befinner sig. Man måste ta ur batterierna för att inaktivera den fullständigt. Vi människor är idioter som låter mörkerkrafterna ta över, det är dessa som ligger bakom terror och annat otyg. Mörkermännen skapar problem för att sedan presentera lösningen på det och folk sväljer betet utan att tänka. Det är egentligen meningslöst att varna folk för denna utveckling för ingen bryr sig om att lyssna, de slår hellre på dumburken och tittar på något idiotprogram där ungjävlar tävlar i att baka tårtor eller där vuxna människor dejtar varandra nakna.

ANNONS
Av Karsten - Tisdag 18 april 23:14

Hur skyddar man sig mot en brottsling och lustmördare som begår ett brott och sedan placerar ut bevismaterial hos något offer han valt ut och vet allt om som om han vet inte har ett alibi för tiden vid brottet och så vidare? Efter att ha begått brottet tipsar han anonymt polisen att en bil av ett visst märke försvunnit från platsen och de tre bokstäverna i nummerplåten som tillhör den oskyldige. 

Med den typ av undemåligta polisutredare och åklagare vi har i Sverige så hade det nog varit rätt lätt att sätta fast någon oskyldig för ett mord genom att placera ut bevismaterial i hans bil eller garage, det räcker med några droppar blod från offret och att personen legat ensam hemma och sovit för att svensk polis skulle gripa och fälla personen.

I och med att våra liv finns i offentliga databaser är det rätt lätt att ta reda på allt om folk, var de jobbar och var de bor och så vidare. 

Jag tror våra fängelser är fyllda med folk som är oskyldiga, då vårt rättssystem är uruselt och genomruttet. Pekar bara all bevisning mot en viss person så frågar sig ingen om den är planterat eller inte. Svensk polis är lat och vill bara arkivera ett fall efter att ha fått en lämplig gärningsman dömd. Läser precis en kriminalroman som handlar om just denna typ av brott där mördaren går fri genom att få en annan fälld för brottet.

Av Karsten - Tisdag 18 april 22:18

Varför intar samhället en så oengagerad attityd gentemot identitetsstölder trots att folk får sina liv och sin ekonomi förstörd? ID-tjuvar borde straffas med minimum 10 års fängelse, bara förberedelse till ID-kapning borde ge fängelse. Vi lever idag i ett samhällssystem där myndigheterna helt litar på de digitala systemen och människor identitet är ett nummer. Att stjäla en annan människas identitet är allt för lätt idag och folk är allt för godtrogna med att uppge sitt personnummer. Värst av allt är att bevisbördan verkar ligga på offret, den som utsatts för ID-stölden. Den människjan ska bevisa att den inte beställt en massa kapitalvaror till en viss adress. Det juridiska systemet ställer sig på bankernas och kortutfärdarnas sida. Hade bevisbördan varit den omvända hade banker och finansinstitut varit betydligt försiktigare.


Man kan bara konstatera att vi lever i ett jävla tjyvsamhälle där staten hjälper de kriminella. Se bara på problemet med falska fakturor där kronofogden och tingsrätten hjälper bedragare att kräva in skulder de själva har hittat på genom att skicka ut bluffakturor. Vi är för dumma och godtrogna och ställer inte tillräckligt höga krav på kortutfärdarna (läs bankerna) och rättssamhället. Den digitala brottsligheten kommer bara att öka i takt med att mindre och mindre kontaner finns i omlopp i samhället. Det är som ett korthus och en dag kollapsar det.

Av Karsten - Måndag 17 april 23:37

Ja, vilken jävla påsk. Nu är den i alla fall snart över, bara 15 minuter till. De stackars judarna har en dag till deras pesach slutar inte förrän i morgon tisdag. Bara skit på TV tycker jag, kollade "Haywire" på DR1 tyckte jag kände igen den men har nog inte sett hela. Ibland brukar man ju komma in mitt i en film och fastar och ser slutet eller början och sedan tröttnar man och slår över till något annat skit. Folk var nog lyckligare på den tiden det inte fanns någon dumburk i varje hem. Idag med kabel-TV bara öser de skit över en också all denna jävla reklam som håller på att driva en till vansinne. Tänk för när familjen umgicks och pratade med varandra, satt och spelade spel (brädspel och kortspel). Idag är det bara dessa förbannade dator och mobilspel som gäller. De enda som tjänar på allt TV tittande är politikerna och makthavarna då folket bara blir dummare och dummare av all denna enfaldiga underhållning. Det är många gånger jag funderat på att ta TV-helvetet och kasta ut det från balkongen. Men man måste besinna sig i denna sjuka värld.

Av Karsten - Måndag 17 april 21:11

Det finns klara likheter mellan det som skedde i Turkiet igår och det som skedde i Tyskland 23 mars 1933.

Den 15 juli på kvällen 2016 inledde militären en statskupp i Turkiet, statskuppen slås ned och misslyckas.

Den 27 februari 1933 utbröt en brand i Berlins riksdagshus bara en kort tid efter det att Hitlers nazister tillsammans med de konservativa partierna bildat en ny regering i Tyskland. En holländsk kommunist grips för branden.

Med statskuppen som förevändning utlyste president Erdogan en folkomröstning den 16 april 2017 som skulle ge honom oinskränkta maktbefogenheter och i princip göra parlamenten helt maktlöst.

Den 23 mars 1933 framlägger nazisterna ett lagförslag i den tyska riksdagen som skulle ge Hitler i egenskap av rikskansler oinskränkta maktbefogenheter, det som kom att kallas Ermächtigungs Gesetz. Detta sker med hänvisning till att kommunisterna låg bakom riksdagshusbranden och att lagförslaget skulle rädda folket och riket undan nöd och lidande. Efter att president Hindenburg avlidit den 2 augusti utlyser Hitler den 19 augusti en folkomröstning där tyska folket skulle godkänna Ermächtigungs Gesetz och att Hitler fick oinskränkt makt i egenskap av Führer.

Före valet i både Tyskland och Turkiet hade man låtit fängsla all opposition och all press och media stod i statens tjänst.


Man kan inte annat än slås av likheterna i hur Erdogan omvandlar Turkiet till en diktatur med honom själv som "Führer" och det som hände i Tyskland 1933. Turkarna själva talar om en stark nation i området med en stark ledare som kan fatta enhälliga beslut utan att tillfråga något parlament. Hur det gick för Hitler och Tyskland vet vi, hur det går för Erdogan och Turkiet får framtiden utvisa.

Av Karsten - Måndag 17 april 18:51

Med största säkerhet fuskade Erdogan till sig en ja-seger genom att i sista minuten genomdriva att valsedlar utan valmyndighetens officiella stämpel skulle räknas. Detta öppnade upp för att falska ja-sedlar kunde smygas in av Erdogananhängare. Erdogan vann bara med en knapp majoritet 51,4 procent, han förloradse i alla de stora städerna, det var de dumma bönderna som röstade ja då de förmodligen inte ens begrep vad valet gick ut på.

Många vill nu att valet räknas om. Hård kritik har riktats mot Erdogan då valet inte skedde på lika vilkor, alla hans motståndare satt i fängelse.

Jag hoppas EU-potentaterna i Bryssel nu inser att Turkiet genom detta val och Erdogans avskaffande av parlamentarismen satt ett slutgiligt stopp för alla chanser för Turkiet att bli medlemmar i EU. 

Skulle Bryssel trots allt godkänna Turkiet som EU-kandidat så har de frångått EU:s grundläggande värderingar.

Av Karsten - Söndag 16 april 23:39

Det blev som väntat ett ja i Turkiet, så nu kan Erdogan sitta kvar till 2029 om han inte hinner få en stroke eller hjärtinfarkt inna dess, man kan ju alltid hoppas. Det var väl som vanligt den dumma obildade massan som röstade ja, det är ju oftast dessa som köper budskapet om nationalism och ett nytt Stor Turkiet. Erdogan har ju spelat på de känslomässiga strängarna inte på förnuftets, för hans del handlade det bara om makt. Jag tror många turkar kommer att beklaga att kuppmakarna inte lyckades ha ihjäl honom på hotellet han vistades på under kuppnatten. Med Erdogan som Turkiets diktator kommer säkert denna region att bli betydligt osäkare, man kan ju fråga sig hur han kommer att ställa sig till Cypernfrågan och grannlandet Grekland? Skulle inte förvåna mig ett dugg om han försöker göra hela Cypern turkiskt och driva ut Grekerna. Detta skulle bli ett stort bakslag för NATO om två av dess medlemmar gick i krig mot varandra.


För USA och NATO är Turkiet en viktig kugge i strategin mot Ryssland, i Turkiet har NATO framskjutna flygbaser som kan nå Ryssland på några minuter, man har även avancerad signalspaningsutrustning i Turkiet. Visserligen är inte Turkiet lika viktigt idag som det var i början av kalla kriget då man idag förlitar sig på satelitspaning. Jag tror att i princip vad som helst kan hända mellan Trump och Erdogan då de är lika galna båda två fast på olika sätt. Jag tror inte världen har varit så osäker och otrygg sedan kalla krigets kallaste period. Erdogan diktator i Turkiet, Kim Jong Un har gjort Nordkorea till en kärnvapennation, fortsatt inbördeskrig i Syrien där Turkiet spelar en roll, Putin i Moskva som inte låter sig hunsas av en impulsiv galning i Vita Huset och Kina som varnar USA för att gå för långt och starta ett krig i deras närområde. Samtidigt som det pågår en massa småkonflikter i Afrika och annorstädes och en värld med ständigt ökande befolkning som behöver vatten och mat. I mina ögon är det en ekvation som dåligt går ihop.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se