Senaste inläggen

Av Karsten - Måndag 11 juni 12:12

Äntligen verkar den kvävande hettan vara över för ett tag, idag är det mulet och skönt svalt. Man märker hur hettan och torkan gått åt gräsmattor och rabatter. Gräsmattorna är gula och torra och blommorna i rabatterna hänger och slokar. Nu är det bara ett ordentligt regn som fattas, ett långvarigt regn som tränger ner i marken och inte bara avdunstar när solen och värmen är tillbaka. 

Jag är övertygad om att de milda vintrarna i Sydsverige och den allt tidigare sommaren är ett resultat av klimatförändringar som till viss del kan tillskrivas människan. Hur tekniskt avancerade och hur många vetenskapliga genombrott människan gör så är hon till syvende och sist underkastad naturens lagar och utlämnad åt jordens nyckfullhet. Ett litet vulkanutbrott kan innebära döden för tusentals människor och ett gigantiskt vulkanutbrott kan innebära att hälften av mänskligheten utplånas. Så sårbara är vi men vi väljer att inte låssas om det.

ANNONS
Av Karsten - Måndag 11 juni 00:19

Om jag någon gång tvivlar på att vi lever i den yttersta tiden och att vi inte är på väg mot en civilisationskollaps, så sätter jag på TV11 och tittar på RuPaul´s Drag Race i fem minuter (det är vad man max klarar) sedan är jag övertygad om att Gud övergett oss och att undergången är nära. Hur i helvete kan man visa denna perversa dynga? Börjar längta tillbaka till tiden med två statliga TV-kanaler utan reklam.


Jag har börjat tvivla på att det finns några normala människor kvar i den industrialiserade västvärlden, den så kallade underhållningsindustrin har fördärvat hjärnorna på de flesta. Är det inte TV så är det dator eller mobil de stirrar på, små skärmar där det rör sig och händer något har blivit viktigare än den riktiga världen. Förhoppningsvis får vi snart se ett gudomligt starkt ljussken likt solen och sedan är det slut.

ANNONS
Av Karsten - Söndag 10 juni 23:06

Om man ska lyckas här i världen ska man vara allt annat än svensk, man ska vara totalt hänsynslös, inte lita på någon mer än sig själv, aldrig avslöja sina planer för någon, utgå från att alla i ens omgivning är oärliga och vill en illa. Börjar man tjäna pengar ska man betala så lite som möjligt i skatt helt inget alls, sätt upp skalbolag och bygg upp en oöverskådlig företagsstruktur där vinsterna hamnar i något brevlådeföretag på något av jordens skatteparadis typ Caymanöarna.

Känn inga förpliktelser mot någon nation, de är bara verktyg för att tjäna pengar. Har du en bra produkt eller idé tillverka den där det är billigast. Eller ännu bättre tillverka olika komponenter i olika länder och låt monteringen ske i ett land där du har den fulla juridiska kontrollen över din produkt så slipper du patentintrång från de svekfulla falska kineserna. Lusläs alla kontrakt och begär allt skriftligt, lita aldrig på advokater och jurister de är de falskaste människor som finns. Juridik är egentligen bara fikonspråk så är det något som verkar lurt så bara begär en omformulering i kontrakten så att det blir begripligt. Allt som är formulerat på ett oklart obegripligt sätt är oftast ett sätt att lura och bedra med juridiskt fikonspråk. 

Glöm allt det där med Gnosjöanda och Ingvar Kamprad sådant funkar en eller två gånger och dagens Sverige ska man inte gödsla med pengar och arbete. 

Världen är en ond plats eller rättare sagt människan gör världen till en ond plats, godtrogenhet och snällhet kommer man inte långt med i dagens värld.

Av Karsten - Söndag 10 juni 18:13

Idag hade tydligen bögmanifestationen sitt klimax i Malmö då stan var formligen nersmutsad med bögflaggor. Det låg bögflaggor av papper och skräpade på gatorna i centrala Malmö och folk gick runt insvepta i bögflaggor. Mycket riktigt i Rapports 18.00 sändning hade man ett inslag där man intervjuade "konstiga" personer på Lilla Torg dit de tycktes ha samlats. Det var en som uttryckte saken på följande sätt: "Att ha ett tredje kön är begränsande då det finns fler än tre kön", vad han (för det var uppenbart en han) menade med detta förstår jag inte? I min värld finns det bara två kön hos arten människa förutom fysiskt deformerade exemplar, så kallade hermafroditer som har både manliga och kvinnliga  könsorgan. Allt annat är tankemissfoster uppkomna i den överhettade hjärnan hos så kallade genusvetare en form av pseudovetenskap som uppstått i det svenska universitetssystemet på order av politiker på vänsterkanten. Framtiden bör föra med sig alltfler minoritetsgrupper såsom transsexuella samer, bisexuella muslimer osv.

Som jag tidigare påpekat ett tecken i tiden, vi lever i vedermödans tid för att tala med Bibelns ord, i den yttersta tiden då civilisationen står inför sitt sammanbrott.

Av Karsten - Söndag 10 juni 12:34

Det har tydligen varit någon form av HBTQ-helg då jag redan i fredags kunde notera en massa bögflaggor på stan. Folk kom dragandes med barnvagnar med bögflaggor och barnen som satt i hade små bögflaggor de viftade med. Jag har inget emot bögar och flator men jag anser sexualitet och sexuell läggning vara en privatsak och inte något man går ut och offentligt manifesterar i s.k "pride parader" på gator och torg. Jag ser det som ett tecken i tiden på ett samhälle i förfall, både moraliskt, socialt och ekonomiskt. Vi går från högkonjunktur mot orostider.


Jag tror det finns en form av kollektivt medvetande hos människan som gör att hon känner på sig när det drar i hop sig till krig och kristider. Det var nog ingen slump att MSB skickade ut foldern "Om kriget eller krisen kommer" just nu, även myndigheter känner på sig att det drar ihop sig. Allmänt råder det en normlöshet och moralupplösning i samhället, allt tycks tillåtet. Inte minst mångkulturen har slagit in en kil den tidigare sammanhållna nationalstaten. Vi har en inre turbulens av oro, otrygghet och grövre kriminalitet som vi aldrig tidigare skådat. Samtidigt har vi fått makthavare som visar prov på handlingsförlamning, ansvarslöshet och letargi som får svåra efterverkningar i hela samhället. Tilltron till auktoriteter minskar drastiskt samtidigt som det finns en längtan efter någon som kan lösa alla samhällsproblem. 


Vi ser hur stormakterna får svårare och svårare att komma överens, nu i veckan hade G7-gruppen möte i Kanada och USA:s president Trump beklagade sig över att inte Ryssland var med, något jag håller med honom om. Att utesluta Ryssland från ekonomiska stormöten förbättrar inte situationen. Redan timmarna efter mötet så kom Trump på kant med de övriga och sa att USA inte längre stödde de punkter man skrivit under på med hänvisning till något som Kanadas premiärminister sagt. Förbindelserna mellan USA och Europa har nog aldrig varit frostigare, Europas ledare har svårt att tackla en ledare som Trump, de är inte vana vid den sortens retorik han kör med.


Samtidigt har Kim Jong-Un anlänt till Singapore för det toppmöte han ska ha med Trump där, detta är nog ett led i att USA vill stabilisera läget i Sydostasien för att sedan kunna koncentrera sig på Europa och Mellanöstern. Trump lär nog inte få Nordkorea att skrota sina kärnvapen då detta är landets enda reella hot om vedergällning mot USA vid en eventuell attack.

Att ett handelskrig är under uppsegling torde stå uppenbart vid det här laget. Trump aviserade redan i början av sin presidentperiod en isolationistisk ekonomisk politik där USA:s intressen kom i första hand. Hans ståltullar är enkom avsedda för att gynna den inhemska industrin på bekostnad av importen från låglöneländer i Asien och produkter från Europa. Vi kan nog förvänta oss hårda konfrontationer mellan USA och Kina då USA har ett enormt handelsunderskott gentemot Kina. Kina håller på att segla upp som både militär och ekonomisk stormakt och skulle inte tolerera någon form av amerikansk intervention i Nordkorea. 


Ur militär synvinkel har USA två stora problem just nu och det är Nordkoreas kärnvapen som USA nog inte lär bli av i med första taget samt Irans försök att utveckla egna kärnvapen, ett problem USA har gemensamt med Israel. Iran aviserade efter det att USA dragit sig ur kärnavtalet att de påskyndat processen att anrika uran till vapenkvalitet. Iran tycks alltså satsa på rätt primitiva kärnvapen baserade på Uran 235 istället för Plutoniumbomber. Rent teknisk är det enklare att bygga en bomb likt Hiroshima-bomben som baseras på att man skjuter in ringformade bitar av U 235 kring en stav av samma material så man uppnår en överkritisk massa än att bygga en plutoniumbomb enligt implosions metoden. Gissar att Iran inte ligger långt från ett färdigt kärnvapen, problemet är att skala ner konstruktionen så den får plats i en vapenbärande missil med tillräcklig räckvidd. Målet måste ju vara att nå både USA och Israel, det sistnämnda lär inte bli något större problem. 


Situationen i världen är att vilken som helst av de regionala småkrigen som stormakterna är involverade i kan eskalera till en större konflikt. Skulle sedan ett handelskrig lamslå världsekonomin kommer detta att påverka politiken till nationalistiska populistiska partiers fördel. Det skulle inte alls förvåna mig om detta leder till EU:s slutliga sammanbrott. Några krig länderna emellan i Europa är nog inte aktuellt men ett splittrat Europa är sårbarare både militärt och ekonomiskt. Länder som Grekland, Italien och Spanien kan mycket väl drabbas av inre oroligheter på grund av deras dåliga ekonomi. I ett splittrat Europa kan mycket väl USA försöka köpa sig bundsförvanter, den f.d EU-medlemmen Storbritannien är en gammal bundsförvant. Frågan är vad som händer med NATO om EU splittras och USA slutar ösa in dollar i NATO?


Ryssland är hur man än vrider och vänder på det en revanschlysten stat som i ett läge av osäkerhet och ekonomisk instabilitet kan tänkas utvidga sin buffert mot Moderslandet. Ryssland glömmer inte en oförrätt så lätt och man känner nog i Kreml att man blev lurad av USA när man fick utfästelser att NATO inte skulle utvidgas åt öst om man gick med på en tysk återförening. Vi såg vad den orättfärdiga Versaillesfreden 1919 fick för konsekvenser. Historien har en otäck tendens att upprepa sig. 

Av Karsten - Lördag 9 juni 23:33

Det uppskruvade politiska läget i Sverige har urartat totalt i angiveri och trakasserier. Förespråkarna för massinvandring drar sig inte för någonting när det gäller att tysta motståndarna, de tror att bara de kan få tyst på sina motståndare på sociala medier på Nätet så ska allt vända och de ska vinna valet i september. Vad de inte fattat är att svenska folket genomskådat dem och tröttnat på allt snack om hur lönsam massinvandringen är för Sverige. Folk vill inte ha mångkultur med getton, gruppvåldtäkter och dödsskjutningar med automatvapen. Svenska folket har tröttnat på socialisternas daltande med "flyktingar" folk har fattat att de som kommer för det mesta är unga muslimska män som ljuger om sin ålder och varifrån de kommer. Folk har fattat att skattepengarna gör mer nytta i närområdet än att ta hit ett fåtal och ge dem en lyxtillvaro. 


I takt med att SD:s opinionssiffror växer blir desperationen större och större hos alla de inom kulturetablissemanget och media som stött idén om massinvandring och mångkultur. Det är därför de jagar alla sina motståndare med blåslampa på Nätet och ständigt babblar om dessa nättroll, fakenews och andra nojor de har. De är rädda, rädda att deras inflytande är slut och att andra politiska vindar blåser upp. De hade vant sig vid att vänstern styrde Sverige och att ingen ifrågasatte deras påståenden. Nu när de märkt att folket inte längre köper deras förvirrade koncept utan börjat tänka själv är de desperata. De vet att deras egen framtid hänger i en skör tråd om den politiska vinden helt plötsligt börjar blåsa åt andra hållet. Vem har någon användning av en avdankad vänsterjournalist i en tid av tidningsdöd och nya friska politiska värderingar? 

Av Karsten - Lördag 9 juni 12:19

Aldrig någonsin trodde jag att jag skulle få uppleva kommunismens sammanbrott och ett fritt Östeuropa och nu som grädde på moset den svenska socialdemokratins ras från ett maktfullkomligt statsbärande parti till en ynkligt skugga av sitt forna jag. Ett parti som desperat försöker klamra sig kvar vid makten och är beredd att offra alla ideal och all ideologi och gå samman med något borgerligt parti för att hålla SD borta från allt inflytande och själva stanna kvar vid maktens köttgrytor. 


Tyvärr har nog det tåget gått för socialdemokratin då de offrade sina ideal redan på 1960-talet då de gjorde upp med Svenska Arbetsgivarföreningen och sålde ut sina väljare till kapitalet, den så kallade Saltsjöbadsandan. Det var gruvstrejken vid LKAB som fick socialdemokraterna att vända ryggen åt arbetarklassen. Att de lyckats klamra sig kvar vid makten i så många år beror mycket på den anda som råder i många arbetarhem, far och mor har alltid röstat på socialdemokraterna därför gör barnen det också. Av tradition och inte av politisk övertygelse röstade många svenskar under årtionden på SAP då de inte tyckte att det fanns något annat alternativ att rösta på, om man nu inte ville rösta på de Moskvatrogna kommunisterna vilket många norrlänningar och göteborgare gjorde. 


I dag har det politiska landskapet förändrats total och socialdemokratin har inte hängt med, nya partier som Ny Demokrati och Sverigedemokraterna dök upp, de förstnämnda försvann snabbt och man trodde därmed att Sverige för alltid var befriat från populistiska partier. Men så kom SD in i riksdagen och fick bara fler och fler väljare i takt med att man fortsatte med den generösa asyl- och flyktingpolitiken. Att folket protesterade och missnöjet manifesterade sig på sociala medier på Internet brydde man sig inte om då det rådde konsensus i denna fråga i riksdagen, ni röstar på oss alltså vill ni ha denna invandringspolitik tycktes man från politisk håll resonera. Detta var den verkliga anledningen till att SD började ta röster framför allt från socialdemokraterna men även från de borgerliga och klättra i opinionsmätningarna. 


Att inte känna av stämningarna hos folket utan istället tro att man med hjälp av media och andra kan uppfostra folket till att tycka rätt i en fråga är livsfarligt, det lärde sig redan de gamla grekerna och romarna. Folkviljan är en stark kraft som utnyttjas av populisterna, själva ordet kommer av latinets populus som betyder folket. I Sverige har ordet populist blivit ett negativt begrepp, något det egentligen inte är för vad kan vara bättre i en demokrati än att lyssna till folkets vilja? All makt utgår från folket står det i vår Regeringsform (grundlagen) då är det väl politikernas skyldighet att lyssna till folket och genomdriva den politik de önskar, eller hur?


Men så är det ofta inte i Sverige, här har vi fått ett maktfullkomligt frälse som satt sig i ett elfenbenstorn likt de mest korrupta senatorerna i det gamla Rom. Man schackrar och kohandlar i maktens korridorer bakom ryggen på folket och sedan klagar man högljutt över det utbredda politikerföraktet och pratar om hot mot demokratin. Det enda hotet mot demokratin är politikerna själva som allt för länge vägrat lägga örat till verklighetens vägg och lyssna till folket. Vad den självutnämnda kulturmaffian och andra kändisar säger och tycker är helt ointressant då de verkligen inte representerar folket, de enda de har är medias uppmärksamhet. Nu finns det inte mindre än två partier som förordar restriktivare invandringspolitik, ja Alternativ för Sverige vill att vi ska stänga våra gränser för gott för all vidare asyl- och flyktinginvandring samt börja utvisa folk som inte gör rätt för sig utan som kommit hit bara för att leva på försörjningsstöd (skattefinansierade bidrag). 


Därför kommer årets val den 9 september att bli ett val om fortsatt massinvandring eller helt stängda gränser och en andningspaus för Sverige så vi kan röja upp i det träsk som den förda invandringspolitiken orsakat. De getton som växt upp i våra förorter måste saneras. Att kalla dem "särskilt utsatta områden" är ett hån då det bokstavligen rör sig om getton. Nedgångna områden med stor arbetslöshet där kriminella invandrargäng beståendes av unga män styr och ställer. De kräver tribut från affärsägarna i området och kontrollerar droghandel som sker närmast helt öppet. De kör runt i lyxbilar som oftast står skrivna på någon målvakt. De tvättar sina pengar i något av alla de små växlingskontor som vuxit upp som svampar ur jorden i takt med invandringen, stora pengar skickas ut ur Sverige till deras hemländer.


Allt detta har politikerna blundat för i årtionden och istället framför sitt mantra: "invandringen är bra för Sverige, vi behöver invandrare". Vän av ordning ställer sig naturligtvis frågan, behöver vi dessa getton fyllda med arbetslösa invandrare som lever på bidrag? Det enda de bidar med är att konsumera upp bidragspengar och svarta inkomster av droghandel och annat vilket ger staten inkomster i form av moms. Vi har på kort tid fått parallellsamhällen med andra lagar och normer, samhällen som patrulleras av muslimska moralpoliser som säger åt kvinnor att täcka sitt hår och inte gå klädda i utmanade kläder. Som säger till folk att släcka sina cigaretter och inte dricka alkohol. Grupper av äldre konservativa män som styr och ställer med religionen som rättesnöre. Man har byggt upp små arabiska enklaver i Sverige där folk tvingas leva på samma sätt som i de länder de en gång säger sig ha flytt från. Många som fått svenskt medborgarskap och pass åker på semester till de land de flytt från "undan förföljelse och hot om dödsstraff" hur rimmar det? Våra styrande borde nog ställa sig en rad frågor och sluta vara så in i helvetes godtrogna.

Av Karsten - Fredag 8 juni 13:21

I NOVUS mätning den 5 juni är SD största partiet och raset för Socialdemokraterna fortsätter. Löfven får nog inse att loppet är kört även för de svenska socialdemokraterna, de går samma öde till mötes som deras partikamrater ute i Europa. Raset kommer bara att fortsätta fram till valet, att återgå till gamla klassiska socialdemokratiska frågor kommer inte att vända trenden. Detta val handlar i huvudsak om invandring och integration vare sig Löfven vill det eller inte. SD går framåt på en enda fråga så det gäller att de kan leverera efter valet om de kommer i maktposition. Att Löfven föll för MP:s propåer att 9 000 afghaner utan giltiga asylskäl ska få stanna var att skjuta sig själv i foten, samtidigt körde Centern in en kil i alliansen genom att rösta för detta förslag i gårdagens riksdagsvotering. Man får hoppas att detta beslut kostar även Centern väljare.

 

V: 9,1 % (+0,7)
S: 23,8 % (-3,1)
MP: 4,5 % (+0,2)
C: 8,9 % (-0,5)
L: 4,6 % (+0,2)
M: 21,1 % (+0,5)
KD: 2,9 % (-0,6)
SD: 21,9 % (+2,7)
Övriga: 3,2 % (-0,1)

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se