Senaste inläggen

Av Karsten - Onsdag 14 juni 12:50

Den bästa analysen av den moderna människan gör den ack så missförstådde filosofen Nietzsche. Han kritiserar världen för att prioritera den fostrade människan framför den fria vilda människan. Med förakt ser han på husdjuret, hjorddjuret, det sjuka djuret människa - den moderna människan. Då när Nietzsche skrev detta 1888 var kristendomen starkare än den är idag, idag har kristendomen ersatts av samma typ av dogmer som i grunden är baserade på den kristna etiken nämligen humanismen och den politiska korrektheten. När man inte kunde tygla människan med religionen så skapade man åsiktskorridoren, här får du hålla dig människa låt inte dina idéer och åsikter gå utanför denna trånga korridor vi har stängt in dig i.


Hela vår västliga kultur vilar på kristendomens fördärvliga etik, vår bild av oss själva som Guds avbild. Vi förnekar däggdjuret inom oss, det fritänkande vilda djuret människa. Allt det den fria människan föraktar - den Lutherska arbetsmoralen, plikten mot överheten, pessimismen, livsförljugenheten bottnar i den kristna livslögnen som är konsekvensen av tvåtusen år av andlig blodförgiftning. 


Nietzsche gör uppror mot den moral som genomsyrar hela vårt västerländska samhälle och fjättrar människan. Nietzsche såg människosläktet som förfallet, sjukt och tynande och den härskande moralen som livsfientlig. Så farliga har Nietzsches tankar ansetts att man försökt koppla ihop dem med vår tids fascism och nazism i Europa. Samma hyckleri som präglat kristendomen präglar vår tids moral och "humanism", falsk och förljugen försöker den tämja oss till kollektiva zombier som ska bejaka globalismen. 


Nietzsche hade roterat i sin grav om han sett dagens globalism och ockrande finansmarknad styrd av en allt mindre krets av finansmoguler. Idag är inte människan bara andligt förslavad hon är även ekonomiskt förslavad genom det globala låne- och räntesystem som skapats. De flesta människor lever skuldsatta från vaggan till graven tack vare de liberala idealens fria marknad. Nationalism och folkgemenskap motarbetas till förmån för globalisering och etnisk mångfald. De moderna penningockrarna bryr sig inte om varken nationalitet, hudfärg eller religion.


Våra politiska ideologier är lika förljugna och dekadenta som den kristendom Nietzsche föraktar och kritiserar. De svar den moderna människan inte fann i kristendomen tror hon sig idag finna i de politiska ideologierna. Genom att gå och rösta vidmakthåller hon illusionen av parlamentarism och demokrati. Vore vi kloka, förnuftiga och fria varelser hade vi för länge sedan genomskådat detta moderna hyckleri och vägrat deltaga i det. En civilisation som vilar på kristna värderingar kan bara ruttna sönder och falla samman.

ANNONS
Av Karsten - Tisdag 13 juni 21:24

Oj, jag såg precis att jag skrivit 1000 blogginlägg. Hoppas de varit värda att läsa. Synd att världen inte är en bättre plats att leva på, för det hade den kunnat vara om vi sluppit en del människotyper. Tänk om vi sluppit de där inavlade engelsmännen och deras kollonialism och imperialistiska ambitioner. Då hade Amerika fortfarande varit bebott av indianer och de svarta hade lallat runt i Afrika med spjut och sköld istället för AK 47:or. Det vi kallar utveckling har mest fört med sig en massa djävulskap och elände. Vi snackar om demokrati och rättssamhälle, ändå sitter en massa oskyldiga i fängelse på grund av odugliga poliser och resulltatkåta åklagare som skiter blankt i sanningen.

Måtte det finnas en högre domstol som dömer dessa jävla svin för all skit de gjort på jorden. Jag gillar tanken på reinkarnering, Stefan Löfven återföds som utvecklingsstörd somalier i Mogadishu. Utan högre rättvisa är livet meningslöst.

ANNONS
Av Karsten - Tisdag 13 juni 19:26

Att otack är världens lön fick mattegeniet Allan Turing erfara efter andra världskrigets slut. Ett slut som Allan Turing tidigare lade med sina geniala konstruktioner för att bryta de hemliga inställningarna av rotorerna på tyskarnas kodmaskin "Enigma". Genom Turings arbete lyckades de allierade läsa all krypterad traffik mellan armekomandot i Berlin och trupperna ute i fält. Likaså lyckades Turing knäcka koden för tyska marinens kodmaskin som övertogs av ryssarna efter kriget och användes under kalla kriget utan att Moskva visste att väst kunde läsa vad de skrev. 


Tacken var att det engelska samhället på 1950-talet straffade Turing för hans homosexualitet genom att han fick välja mellan 12 års fängelse eller kemisk kastrering. Turing hittades död 1953 genom cyanidförgiftning, man hittade ett halvätet äpple på hans nattduksbord som påstods ha innehållit cyanid. Med största säkerhet blev Turing mördad av MI5 den engelska inrikes säkerhetstjänsten. Myten gör gällande att datortillverkaren Apple tog det halvätna äpplet som sin symbol som en hyllning till Turing som gjorde de första banbrytande konstruktionerna till den moderna datorn. 


Allan Turing var långt före sin tid och hade oturen att vara född i det biggotta England, synd han slösade bort sin genialitet på dessa otacksamma moraliska svin. Det hade varit bättre om engelsmännen hade fått lida under den tyska stövelklacken. Utan Turings arbete hade man aldrig lyckats knäcka de tyska koderna så snabbt som man nu gjorde. Utan kodknäckarna på Blechley Park hade invasionen av Normandie och slaget vid Kursk fått ett helt annat förlopp. Av detta lär vi oss att aldrig hjälpa staten eller myndigheterna, ty otack är det enda tacken du får. 

Av Karsten - Tisdag 13 juni 14:12

För att rikta blickarna från alla inrikerspolitiska problem Trump står inför med olika granskningar och hot om riksrätt, kan han mycket väl inleda ett krig mot Nordkorea. Trumps försvarsminister James "Mad Dog" Mattis varnade i representathuset för att ett kommande krig med Nordkorea kan innebära stora förluster. Han hävdar att Nordkorea är det största hotet mot USA. 


Det är lite illavarslande med den krigshets USA bedriver mot Nordkorea som svarar med ytterligare robottester och hot om nya kärnvapentest. Putin har varnat USA för att skrämma Nordkorea. Jag är alldeles övertygad om att Trump kommer att starta ett krig under sin mandattid. Ett krig mot Nordkorea skulle kunna få det amerikanska folket att sluta upp bakom honom. Inrikespolitiskt och opinionsmässigt ligger han pyrt till, han kommer att gripa efter varje halmstrå som kan rädda honom nu.


Det västa är att ett anfall på Nordkorea kan mycket väl eskalera till en större konflikt. Kina och Ryssland skulle nog inte bli så glada att få en konflikt så tätt inpå sina gränser. Kina har redan klagat på USA:s radar instalationer i Sydkorea med vilka man kan spana in i Kina. Trump bör nog tänka sig för innan han ger sig på Nordkorea och försäkra sig om att han har Kina och Ryssland med på noterna, vilket jag tvekar att de kommer att vara.

Av Karsten - Tisdag 13 juni 13:47

"Urstark arbetsmarknad" i Sverige skriver man på Text-TV och säger man i TV-nyheterna. Man skriver upp prognosen från 100 000 nya jobb till 149 000 nya jobb mellan 2017 och 2018. Frågan jag ställer mig är; vad för slags sorts jobb rör det sig om? Att det behövs massor av folk inom vård och skola är ingen nyhet, men finns det kompetens? Likaså kommer det att behövsa jobb inom byggsektorn då det måste byggas bostäder till alla nyanlända välfärdsmigranter. Kan även tänka mig att tjänstesektorn söker folk för städjobb och andra enklare sysslor. 


Man får verkligen hoppas att inte dessa nya jobb är fejkjobb skapade av den offentliga sektorn i ett försök att frisera statistiken inför nästa val. Socialdemokraterna har alltid varit bra på att trolla fram en massa AMS-jobb, Fas 3 och allt vad de kallat det. Det rör sig oftast om jobb inom kultursektorn, typ inventering på museer och arkiv. 

Vi får hoppas det handlar om jobb inom industri och tillverkning, något som genererar vinster och skatter så budgeten går ihop. Då det är Arbetsförmedlingen som ligger bakom prognosen ska man nog ta den med en nypa salt, det kan röra sig om ett betällningsarbete från regeringen.


Vi får se vad alliansen och SD säger om denna prognos, är det ett försök att lura väljarna så lär prognosen snabbt raseras. Det verkar som valrörelsen i Sverige börjar bli lika smutsig och oschysst som i USA och andra länder. Det där med att beskylla ryssarna för att genom dataintrång påverka valet har blivit ett standardknep alla kör med. Vi får säkert höra att Ryssland hjälper SD i ett försök att skrämma bort väljarna från detta parti. Samtidigt ger media Fi all draghjälp de kan trots att partiet ligger en bra bit under riksdagsspärren. Det blir bara värre och värre. 

Av Karsten - Måndag 12 juni 22:52

Ärans och hjältarnas språk - svenskan är förorenat med en massa låneord från romani, zigenarnas språk. Ordet jycke som alla vet åsyftar på en hund kommer från romani, samma med ordet vichan - landet, tjej - flicka, hak -ställe, hus, ding - tokig, tji - inget, nej, bengen - polisen (inte så vanligt används mest av kriminella) beng betyder djävul på romani men har idag fått betydelsen dum.


Bland dem som förr kallades tattare, idag kallas de för resande är det vanligt med rövarspråket som är fullt med romaniord som: tjuring - kniv, beckna - sälja, lover - pengar, paning - vatten, nasja - fly, minka - klocka. Vi kan i framtiden förvänta oss en massa arabiska och somaliska in lånade ord. Vi borde göra som islänningarna hålla vårt språk rent.


De flesta romaniord går att spåra till sanskrit det urgamla språk som talades i Indien. Gud kallas på romani för devel som kommer från sanskritordet deva som betyder gud, himmelsk därav det anglosaxiska divine. Paning - vatten kommer från sankrit panni som betyder vatten. 

Av Karsten - Måndag 12 juni 20:45

Det var ju överraskande att Alice Bah Kunke backade från sin egen beställda medieutredning där man föreslagit att alla medier och tidningar som inte uppfyllde den demokratiska värdegrunden skulle fråntas presstödet. Det var i en intervju i Ekot hon backade med motiveringen att ett sådant förslag hotade press- och yttrandefriheten och kunde slå tillbaka på ett icke önsvärt sätt. Vem som helst förstår att det främst är Nya Tider man vill stoppa från att erhålla presstöd, trots att denna tidning på intet sätt propagerar för antidemokrati eller någon form av totalitärt styre. Kanske har Alice Bah Kunke själv bläddrat i Nya Tider och insett att hon blivit förd bakom ljuset av Expo och DN. 


Alla borde gå in på Nätet och beställa tre gratisnummer av Nya Tider och själv bilda sig en uppfattning. Det är allt för många debattörer som uttalat sig om denna tidning utan att någonsin hållit ett exemplar av den i handen. Man väljer att tro att vänsterextremisterna på Expo serverar sanningen. Även Wikipedia ger en snedvinklad bild av tidningen och kallar den konspiratorisk för den skrivit om Bilderberggruppen. Då även Expressen skrivit om både Bilderberggruppen och frimurare så borde även Expressen kallas konspiratorisk.

Av Karsten - Måndag 12 juni 18:18

Att det tunga narkotikamissbruket ökat med 100 procent i Sverige förvånar mig inte ett dugg. Det som förvånar mig är att man inte frågar sig varför? Det finns naturligtvis en anledning till att ungdomar börjar med droger, den största bidragande orsaken är en leda och ett fyrkantigt samhälle som inte är anpassat för alla. I skolan ställs hårda krav på att lyckas, alla vill ha prestigefyllda jobb och bli något. De som känner att de inte passar in och inte kan uppfylla samhällets krav hoppar av hela skiten och söker sin lycka i drogernas värld.


De unga ser en värld och ett samhälle präglat av vänskapskorruption där pengar är den alenarådande drivkraften. Är man inte gammal nog att rösta är man helt ointressant för politikerna men intressant för drogmarknaden. Inflödet av droger till Sverige har nog aldrig varit större än nu. Tullens ökade beslag ger en fingervisning att inflödet har ökat. Vad vi ser är ett samhälle och en civilisation i förfall, något som även ungdomar uppmärksammat. De unga ser ingen framtid utan hänger sig åt att leva för dagen och droga sig med olika substanser.


Det bästa samhället kan göra är att avkriminalisera och legalisera droger som cannabis för att därmed förhindra att de som börjar röka denna relativt harmlösa drog inte kommer i kontakt med tyngre droger genom langare och den kriminella världen. Sätt en åldersgräns på 21 år för inköp av cannabis och belägg det med skatt. Detta skulle rädda många unga från att komma i kontakt med tyngre och mer vanebildande droger. Samtidigt försvinner cannabis som en inkomstkälla för de kriminella nätverken och man frigör polisiära resurser som idag jagar cannabisrökare.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se