Senaste inläggen

Av Karsten - Tisdag 5 juni 19:41

Den svenska militären iscensatte en icke aviserad beredskapsövning där landets 25 000 hemvärnssoldater kallats in. Övningen började klockan 16.00 och ska pågå i ett dygn. I en intervju sa landets ÖB Michael Bydén att han var glad om minst hälften av de inkallade infann sig på sina placeringsorter. Meningen är att hemvärnet ska säkra vitala funktioner i samhället samt se till att mobiliseringen av de reguljära förbanden inte störs. Det är den största övning sedan 1975 då man kollade  den svenska beredskapen. Själv tror jag knappt en tredjedel infann sig i sommarvärmen, vem fan vill ligga och krypa runt i terrängen iförd full stridsmundering i denna värme. 


Genom att skära ner i vårt försvar har man också mentalt skurit ner svenskarnas försvarsvilja, sist man hade en övning var det många som inte infann sig. De flesta förstår att Sverige inte har en chans att hålla ut vid ett fullskaligt ryskt anfall. Man har ju öppet erkänt att man kanske lyckas hålla Stockholmsområdet i en vecka. Denna övning är bara ett spel för gallerierna. För övrig vem fan bryr sig, försvara ett land som redan är ockuperat av en massa oönskade ickeeuropéer och styrt av ett gäng blådårar? Skiter det sig tycker jag Löfven ska ringa till John Rambo så kommer han hit och besegrar hela den ryska armén.

ANNONS
Av Karsten - Tisdag 5 juni 13:19

Man orkar snart inte blogga i den här tropiska värmen, la ut en termometer häromdagen på balkongen - 40 grader plus i solen!

Dagens glädjande nyhet var att sossarna tappar ytterligare i SCB:s väljare opinionsmätning, de får rekordlåga 28,3 procent och tappar därmed 3,9 procent och SD går framåt med lika mycket till 18,5 procent. 

Nu är det ta mig fan annat ljud i skällan när det gäller SD, borta är alla invektiv om "främlingsfientligt parti med rötter i nazismen" nu börjar man behandla SD som vilket annat parti som helst. Polletten har ramlat ner och man har fattat att stigmatiseringen av SD har bara gynnat dem. Verkligheten har hunnit i fatt media och övriga partier, det går inte längre att dölja de negativa konsekvenserna av massinvandringen det SD varnade för i alla dessa år.


KD får enligt Text-TV de sämsta siffrorna på 29 år, 2,9 procent och skulle därmed åka ut ur riksdagen med råge. MP däremot får över 4 procent och stannar i riksdagen. Nu kan ju mycket hända på de 100 dager som är kvar till valet, politiker har en tendens att vidta desperata åtgärder när de håller på att tappa makten. Generellt har inget hänt på politikens område sedan Romarrikets dagar, samma ränker och samma fulspel bakom kulisserna och samma förakt för plebejerna - det vanliga folket. Våra nya patricier är politikerfrälset som lever sina liv på stor fot med oförskämt väl tilltagna löner och andra förmåner. De ledande politikerna har ju liktorer - egna livvakter precis som romarnas konsuler och pretorer hade. Så för att återknyta till solen, inget nytt under denna.


Synd bara att dagens politiker inte är lika vältaliga som antikens var, men så har de inte heller studerat sin Platon, Cato eller Cicero. Men makthungern är det inget fel på, även bland svenska politiker finns det en och annan Gaius Julius Caesar eller Lucius Catilina som är beredd att ta till vilka fula knep som helst för att nå maktens topp. Den stora skillnaden är väl att romarna slapp höra fruntimmers gnatande i senaten. 

Svensk politik är tråkig i jämförelse med engelsk som mer påminner om antikens där ledamöterna högljutt ger uttryck för sitt gillande eller ogillande. Svenska politiker ska alltid vara så stela och formella, utom när någon inavlad blådåre får för sig att sjunga falskt i talarstolen, vilket hände häromdagen. 


Hur man än ser på svensk politik så kommer 2018 års val att bli en rysare, aldrig förr har de politiska positionerna flyttats om så rejält. En uppstickare har kommit in i riksdagen och likt MP lyckats hålla sig kvar och till etablissemangets oförställda häpnad öka oförskämt mycket i opinion. Detta har nog skakat om i de politiska leden. Skulle sedan Alternativ för Sverige ta sig över fyraprocentsspärren så blir det riktig cirkus för då får vi ett parti som etablissemanget kommer att placera till höger om SD. Åker sedan KD och MP ut ur riksdagen så har de politiska kommentatorerna något att bita och analysera månadsvis efter valet. En sak är säker flykting- och integrationspolitiken är och förblir valets stora fråga vad än Stefan Löfven må tycka.ANNONS
Av Karsten - Måndag 4 juni 21:34

Detta att folk hindrar blåljuspersonal att komma fram vid ett drunkningstillbud och ställer sig i vägen för att filma offret med sina mobiler och lyfter upp sina barn så de kan se bättre är i mina ögon bara tecken på ett samhälle i totalt förfall. Folk har flippat ut helt, de är skvatt galna. Istället för att göra allt för att vara ambulanspersonalen behjälplig så är det viktigare att få en snaskig film på en döende som de kan lägga ut på Nätet och få många besökare och likes. Är det så konstigt att man blivit en misantrop som helst hade sett att mänskligheten förintar sig själv i ett kärnvapenkrig?

Av Karsten - Måndag 4 juni 19:42

Stefan Löfven pekar ut Ryssland som den nation som kommer att försöka påverka det svenska valet utan några som helst bevis för detta. Han påstår att de påverkat det amerikanska presidentvalet innan ens FBI:s utredning om rysk påverkan är klar. Sanningen är nog snarare att Löfven känner på sig att sossarna kommer att göra ett katastrofval 2018 och vinner fel partier så kommer Löfven att skylla allt på Putin. Det skulle inte förvåna mig om Löfven kommer att begära omval eller omräkning av valsedlarna. Löfven är desperat och gör nu allt för att rädda sig själv.


Det behövs inte någon rysk inblandning för att "fel" parti ska vinna, det har S och MP själva ordnat med sin ansvarslösa invandringspolitik. Hela denna ryssnoja måste bero på att vissa av våra politiker umgås för mycket med folk med kopplingar till Vita Huset och NATO. Vad har Ryssland för intresse av att besätta Sverige eller manipulera med valet i september? Naturligtvis planerar den ryska försvarsmakten för en eventuell konfrontation med USA och NATO och i denna planering ingår Sverige, för det torde stå klart för alla att neutrala och alliansfria är vi inte.


Det är inte Ryssland som är den aggressiva parten, det är USA och NATO, det var inte Ryssland som invaderade Afghanistan 2002 de lämnade Afghanistan redan i början av 1980-talet. Det var inte Ryssland som anföll Irak 1991 och 2003. Inte heller deltog de i anfallet mot Libyen men däremot hjälpte de Syrien från att gå samma öde till mötes. När Ryssland försvarar sitt närområde så är det aggression, när USA anfaller länder på andra sidan jordklotet så är det befrielse. Den som köper USA:s retorik måste ha huvudet under armen.

Av Karsten - Måndag 4 juni 14:01

Metro ägnar i dagens tidning ett helt uppslag åt att granska påståendena om att skolor har förbjudit svenska flaggor vid avslutningarna. Rubriken är: "Det är sant och falsk i påståendet om skolavslutningarna". Naturligtvis är udden riktad mot SD som varit flitiga att skriva om detta på sociala medier. 

Metro citerar SD:s riksdagskandidat Gunilla Gomér som skrivit en Tweet: "Du vet att du är i Sverige, det ryggradslösa landet. Där böneutrop är tillåtet, men inte att sjunga nationalsången eller att ha skolavslutning i kyrkan. Där "Den blomstertid nu kommer"anses för religiös, men ramadan ska lanseras som en svensk tradition" 


Ja om Metro anser denna fråga så viktig att vederlägga så de avsätter ett helt uppslag så måste det ligga ett korn av sanning i det Gomér skriver. Hela artikel är krystad då de flesta påståenden går att styrka. Något nationellt förbud är inte utfärdat men många rektorer har på eget bevåg gjort inskränkningar i elevernas frihet att uttrycka sina nationella känslor vid skolavslutningarna. Man lägger sig platt för invandrareleverna i sin patologiska rädsla att kränka dessa om man är för svensk. 

Samtidigt som man nu börjar tala om vikten av att lära sig svenska och integreras så försöker man undertrycka alla yttringar av nationalism från de svenska elevernas sida. Det är som om det blivit kortslutning i hjärnan hos det officiella Sverige, man vet inte riktigt vad man vill. 

Att tillåta böneutrop var ett lågvattenmärke som bara kommer att öppna upp för ytterligare muslimska krav. Sverige är på väg mot en total samhällskollaps. 

Av Karsten - Måndag 4 juni 13:48

Danmark ska bygga ett 1,5 meter högt stängsel längst den 70 kilometer långa gränsen mot Tyskland för att hålla vildsvinen utestängda, detta ska hålla den fruktade afrikanska svinpesten borta från den danska köttindustrin. Mitt förslag är att danskarna åker till Israel och där på plats lär sig hur man bygger ett riktigt stängsel som håller allt borta. 4 - 5 meter högt med taggtråd på krönet och sensorer som larmar så fort någon försöker manipulera med stängslet.


Detta skulle gynna oss svenskar också då Danmark blivit ett transitland för flyktingvågorna som bara passerar igenom landet på väg till Sverige. Vi såg 2015 hur dessa människomassor vandrade till fots genom Danmark för att sedan ta tåget till Malmö Centralstation där vänsterextremister stod och hälsade dem välkomna. Personligen tyckte jag det var lite fräckt av danskarna att bara låta dem passera istället för att stoppa dem vid den tyska gränsen.

Av Karsten - Söndag 3 juni 21:26

Tredje världskriget började som ett handelskrig som eskalerade till ett konventionellt krig som urartade till ett kärnvapenkrig. Sedan var de få som överlevde tillbaka på jägare samlarstadiet med spjut, pilbågar och yxor. Det var bara pyramiderna i Giza som vittnade om en civilisation, dessa hade fått en vacker glänsande yta när den nukleära hettan smält ytskiktet.

Av Karsten - Söndag 3 juni 18:20

Den moderna parlamentarismen med allmän rösträtt är ganska precis 100 år, det var 1917 man införde den i Sverige med ett två kammarsystem. Redan från början fanns det ett socialistiskt block med socialdemokrater och kommunister på ena sidan och ett borgerligt block med Bondeförbund, liberaler och konservativa. Dessa två block har sedan dess stridit om makten, på ett ganska tidigt stadium kom socialdemokratin att få så stor makt att man kunde tala om ett statsbärande parti. Förutom under samlingsregeringen under andra världskriget så har socialdemokraterna ensamt kunnat regera Sverige fram till 1976.


Detta har inneburit att maktstrukturer har cementerats och det har från politiskt håll inte funnits någon större vilja att reformera det politiska systemet. Trots de enorma tekniska, ekonomiska och vetenskapliga framsteg som gjordes under 1900-talet så skedde inte mycket inom politiken. Röstförfarandet är det samma som när jag var en liten pojke och fick följa med min far och rösta. Samma tre kuvert som röstförrättaren lägger i tre olika lådor. Borde man inte under alla dessa år kommit på något enklare och mindre papperskrävande? 


Hela det politiska systemet borde reformeras och anpassas till det samhälle vi lever i idag. Med den moderna informationsteknologin kan man påverka folk på ett helt annat sätt än för bara 30 år sedan. De sociala medierna har fått en en politisk roll idag och bidrar till opinionsbildningen.

Den klassiske industriarbetaren som hade ett skitigt svettigt jobb finns knappt längre, allt fler produktionsprocesser är idag automatiserade och sköts av högutbildade tekniker.

De politiska ideologier som ligger till grund för dagens partier formades i en helt annan tidsepok med helt andra värderingar, utvecklingen har sprungit ifrån dem och de har tappat kontakten med verkligheten.


Kanske är det tid att avskaffa parlamenten sådana som vi känner dem och införa ett nytt styrsystem för samhället. Detta med val och olika partier verkar lite ålderdomligt och mossigt, speciellt som de valda inte har något personligt ansvar gentemot väljarna. Så länge partiledningen har förtroende för dem sitter de kvar. Idag kan vem som helst driva en personlig valkampanj på Internet så vad fan ska vi med politiska partier till, välj de medborgare som är kompetentast och har vettigast åsikter att styra landet. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se