Senaste inläggen

Av Karsten - Lördag 11 mars 15:10

Solen skiner från en klarblå himmel och enligt Text-TV har ingen blivit skjuten, det verkar bli en bra dag. Man kanske skulle ta en promenad i parken och rentav försöka kasta efter abborre i kanalen. Är mitt inne i Sjöwall Wahlöös "Mannen på balkongen" och blir mer och mer imponerad av deras berättarteknik, med små medel skapar de realism kring sin story. Jämfört med Sjöwall Wahlöö är Lars Kepler (eller paret Ahndoril) rena skiten. De sistnämnda fyller sina berättelser med snusk, sex och skit som är överflödig. Sjöwall Wahlöö har en vardagsrealism som gör deras berättelser trovädiga, denna finns i vissa delar i Leif GW Perssons romaner också men han är mer fabulerande i sin berättastil. Jag tvivlar på att en så genomkorrupt figur som kommisarie Evert Bäckström hade kunnat hålla sig kvar inom kåren, förr eller senare hade någon avundsjuk kollega läckt till Expressen eller Aftonbladet om hans ljusskygga affärer. Men å andra sidan gör väl inte GW Persson några anspråk på att vara något annat än en underhållande berättare och det målet uppfyller han med råge.

ANNONS
Av Karsten - Lördag 11 mars 00:59

Såg reprisen på veckans brott där Leif GW Persson lovade att i nästa program som är det sista avslöja en riktig rysare. Eder eminente brottsforskare Elake Karsten kan redan nu avslöja vad som komma skall. Denne Kurt Johansson som skjuter detektivkonstapel Carl Olander i pannan så han senare avlider döms till ett år fängelse för synnerligen grovt vållande till annans död. Kurt Johansson är när han grips misstänkt för förfalskning av en postanvisning. Efter avtjänat straff byter Kurt Johansson namn till Kurt Haijby och blir känd i den uppmärksammade Haijbyaffären som är en av de första större rättsröteskandalerna i 1950-talets Sverige.


Haijbyaffären var en uppmärksammad svensk rättsaffär åren 1952 - 53, den andra av de så kallade rättsröteaffärerna. I debatten om dessa framträdde särskilt Vilhelm Moberg som frän samhällskritiker. Affären kretsade kring påstådda rättsövergrepp, initierade av överståthållaren Torsten Nothin, till följd av en påstådd homosexuell relation mellan den svenske kungen Gustav den femte och restaurangdirektören Kurt Haijby, som slutligen dömdes för utpressning.


Överståthållaren var på den tiden högste chef för ordningsmakten i Stockholm och således en mycket inflytelserik person. Det var under underståthållare Eric Hallgren som var överståthållare Torsten Notins högra hand som Allmänna säkerhetstjänsten bildades mellan åren 1939 - 1943. Man sysslade med brevcensur, telefonavlyssning, radiospaning samt kontroll av samfärdsmedel. Spaningsbyrån sköttes av Statspolisintendent George Thulin och det som sedemera skulle bli Säpo sorterade under Stockholmspolisens 2:a avdelning kriminalpolisens 6:e rotel under den ökände kommisarie Martin Lundquist som ända fram till krigsslutet hade täta förbindelser med Gestapo och RSHA i Tyskland.ANNONS
Av Karsten - Fredag 10 mars 22:46

Började titta på filmen "Straw Dogs" från 2011 med Alexander Skarsgård, redan första tio minuterna av filmen gav en aning om vad som komma skulle, ung intellektuell kille som gift sig med en sydstatsbrud flyttar tillbaka till hennes hemstad som är bebodd med en massa hjärndöda vita bondknoddar eller om man tar det på engelska "bunch of retarded drunken hillbillies". Kollade upp filmen på nätet och upptäcker att det är en remake på en gammal Sam Peckinpah film med samma namn från 1971, inser att den bara är skit, bättre att se originalet som utspelar sig i England med Dustin Hoffman i huvudrollen.

Fattar inte detta att man saknar nya uppslag i Hollywood och därför måste förstöra gamla godingar med att göra dåliga remake på dem. Har därför helt slutat gå på bio, sist jag var på bio var när jag såg "Independent Day" julen 1996, den har man tydligen gjort en fortsättning på 2016. Åt helvete med Hollywood, tacka vet jag gamla UFA och Svensk Filmindustri.

Av Karsten - Fredag 10 mars 21:04

Läser Sjöwall Wahlöös "Mannen på balkongen" och Martin Beck går fram till två uniformerade konstaplar på Centralen, den ene känner igen honom och gör honör. Hur är det nuförtiden, gör uniformerad polis överhuvudtaget honör för överordnad eller allmänhet? Förr när polisen stannade en bil gick de fram till föraren gjorde honör och sa att det var från polisen, men det var på den tiden trafikpolisen hade gråa overaller och de vanliga patrullerade uniform med blanka mässingsknappar. Idag är de flesta poliser småtjejer på en och sextio med lång fläta hängande i nacken och någon konstig stickad mössa på huvudet, honör vet de knappt vad det är för ingen av dem har gjort militärtjänst. Vad kan man förvänta sig av en yrkeskår som förfallit så som den svenska polisen. Uniformen bär man bara vid kungabesök eller vid begravningar av en kollega, till vardags bär man säckiga svarta combatbyxor och Magnumkängor, kopplet är ersatt av ett bälte där man bär radio, handbojor, amunition och hölster till SigSauern. Alla bär skyddsväst under tröjan eller skjortan. Jag har inget större hopp om att det blir någon ordning på polisen efter den senaste omorganisationen och med de chefer man rekrytetar idag. Alla högre polischefer är jurister som gått en ettårig polischefsutbildning, ingen av dem har någon erfarenhet av att jobba ute på fältet. Detta gör att det finns ett jättegap mellan cheferna och manskapet ute på fältet. Vanliga poliser har inget förtroende för de högre cheferna. Det var bättre förr då var det i alla fall lite ordning och reda med poliskåren.

Av Karsten - Fredag 10 mars 14:26

Donald Trumps politik börjar ge resultat, under februari månad minskade antalet peroner som illegalt försökte ta sig över gränsen mellan Mexiko och USA med 40 procent. Detta är ett stort trednbrott mot de senaste 20 åren då man istället sett en uppgång under motsvarande period med 10 - 20 procent. 

Kanske något för EU att ta efter, Ungern har ju redan på eget initiativ börjat bygga en mur (stängsel) mot Kroatien och sätter alla som passerar gränsen i särskilda bevakade läger i väntan på asylutredning. 

Det är ju folkens och deras korrupta regeringars fel i Afrika och annorstädes att de inte lyckats bygga upp fungerande välfärdssamhällen som vi här i Europa. Vi kan ju inte ta emot folk från Afrika och Asien bara för att de misslyckats med sina samhällsbyggen. De kan ju inte komma hit och parasitera på våra arbetsinsatser. Allt det där liberala dösnacket om att Sverige är ett rikt land och därför ska vi ta emot mindre bemedlade köper jag inte. Åt helvete med dem, alla kan om de bara vill. 

Av Karsten - Fredag 10 mars 13:06

Här i Sverige sopar man alla problem under mattan genom att kalla dem för "utmaningar". Att tio stycken skjutit till döds på årets första drygt två månader är en utmaning för Ygeman, Johansson och de andra politikerna. Normala månniskor ser det nog som ett jävla problem att folk har tillgång till automatvapen och skjuter på öppen gata med dem. Jag tror knappast att skärpta vapenlagar kommer att få någon större effekt, äldre straffmyndiga gängmedlemmarna kommer bara låta några minderåriga bära vapnen åt dem. Denna taktik har länge utnyttjats av zigenare som låter sina straffomyndiga barn begå tillgreppsbrott.


Felet är denna naiva godtrogenhet som genomsyrar det svenska samhället, samt den paniska rädslan att utpeka någon etnisk grupp som speciellt brottsbenägen. De som skjuter ihjäl varandra är till 99,9 procent unga killar med invandrarbakgrund som kommer från kulturer som sätter hedern och respekten högt. I deras kretsar kan det räcka med ett nedsättande omdöme för att det ska explodera i en våldsorgie. Det handlar om olika gäng som ligger i fejd med varandra, skjuts någon ihjäl i det ena gänget så ska detta genast hämnas genom att skjuta ihjäl en helst två i det andra gänget. 


Det handlar om vendetta, en medeltida hämndkultur som finns i Mellanöstern, Albanien och andra primitiva patriarkala klansamhällen. Redan som barn får pojkarna lära sig detta synsätt av sina fäder, även kroppsaga är ett legitimt sätt att uppfostra sina söner i alla arabiska samhällssystem, det härdar de unga pojkarna. Hur det svenska samhället ska lösa detta problem eller denna utmaning är för mig en gåta. Frågar ni mig så har vi tagit oss vatten över huvudet när vi släppt in så många utomeuropéer från muslimska länder. Det handlar om två kulturer som inte kan leva sida vid sida då de skiljer sig för mycket åt. Man brukar säga, man kan ta vilden ur djungeln men aldrig djungeln ur vilden.

Av Karsten - Torsdag 9 mars 23:23

Vi som har vårt sunda förnuft i behåll och kan lägga samman två och två begriper att något är jävligt fel i vårt svenska samhälle. På bara några år har våldet och dödskjutningarna ökat dramatiskt samtidigt som invandringen ökat, likaså har de grova överfalls våldtäkterna ökat och det är ta mig fan inga raggare som våldtar lösakiga svenskor i baksätet på gamla amerikanare. De fega lögnaktiga politikerna försöker att förneka dessa fakta och skyller på än det ena än det andra. Bara i år har tio personer skjutits till döds! Är detta fortfarande Sverige? Hade någon sagt att folk skulle skjutas ihjäl nästan varje dag på 1970-talet så hade jag inte trott dem, men framåt slutet av 1980-talet så insåg jag att det mycket välkunde bli så om massinvandringen till Sverige fick fortsätta. 


Jag är så in i helvete trött på dessa systempolitiker som gömmer sig bakom sin politiska korrekthet och ljuger väljarna rätt upp i ansiktet. Läget i Rosengård, Fittja, Rinkeby och Biskopsgården är katastrofal, Sverige och svenska lagar finns inte längre i dessa områden. Hur längre ska vi acceptera detta och stillatigande se på? Som jag ser det är det dags att även svenskarna beväpnar sig med automatvapen från Balkan och tar upp striden med dessa samhälsnedbrytande krafter. Vi kan inte längre lita på våra politiker, de är som strutsen, sticker huvudet i sanden. Skolan har förvandlats till en krigszon, det råder en skriande brist på bostäder, det finns inga jobb om man inte har utbildning och ändå fortsättrer man ge asyl åt nyankomna. Folket måste ta makten i Sverige, åt helvete med skendemokratin.

Av Karsten - Torsdag 9 mars 21:09

Ärligt talat en snut som heter Martin Beck, Einar Rönn eller Lennart Kollberg låter väl ganska troligt, men en kvinnlig operativ kommisarie vid Säpo som heter Saga Bauer och har en kropp som en balettdansös samt ett utseende som får karlarna att få kåtslaget låter i mina öron inte trovärdigt, Saga Bauer vad fan har de tänkt på John Bauer och hans sagobilder? Eller hur troligt är det att en kvinnlig psyklog, Jeanette Fleming vid Säpo skulle suga av och knulla med en okänd lastbilschauför på en sunkig toalett på ett vägfik för åkare? Nä det blir nog inga fler Lars Kepler för min del.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se