Senaste inläggen

Av Karsten - Torsdag 1 feb 17:56

I sitt installationstal uppehöll sig Finlands tillträdande president vid försvarsfrågan och sade då att mycket bygger på en djup nationell sammanhållning. Detta är något som finnarna av tradition har medan Sverige idag helt saknar nationell sammanhållning. Sverige är idag ett djupt splittrat samhälle där en ytlig svensk sekulariserad och amerikaniserad kultur lever sida vid sida med en reaktionär och konservativ hedersrelaterad kultur. Massinvandringen har skapat parallellsamhällen i våra förorter där de manliga medlemmarna i familjen åtnjuter stor frihet medan de samtidigt agerar moralpoliser över de kvinnliga medlemmarna i familjen. Bröder och manliga kusiner bevakar sina systrar och kvinnliga släktingar och ser till att familjens heder inte befläckas. I vissa fall går man så lång i sin iver att kvinnorna ska vara oskulder att man syr igen deras könsorgan.


Hela denna problematik är en het potatis för våra politiker som inte haft modet att sätta ner foten och säga till de asylsökande att det är djupt beklagligt att ni är förföljda i era hemländer men vi kan tyvärr inte bevilja er asyl då ni inte vill anpassa er till våra regler och normer, vi föreslår att ni söker asyl och skydd i länder som delar er syn på moral och heder. Vem som helst begriper att man inte kan ha ett djupt splittrat samhälle där stora grupper medborgare står helt utanför genom ett självvalt beslut. Flickor som inte fullt ut får deltaga i skolundervisningen på grund av en medeltida moralsyn. Många invandrargrupper har anpassat sig alldeles utmärkt till det svenska samhället medans exempelvis de med sträng muslimsk världsåskådning står helt utanför det svenska samhället.


Var kommer dessa människor att stå i ett läge då Sverige hamnar i en kris eller krigsläge? Kommer de att gadda sig samman mot det svenska samhället och sabotera de försök samhället kommer att göra för att skapa en nationell sammanhållning? Kommer de att bidra till Sveriges försvar eller blir de en femtekolonn som mot löften av en framtida fiende om en bättre samhällsposition efter en eventuell ockupation? Detta är frågor som våra politiker verkligen borde ställa sig istället för att som strutsen sticka huvudet i sanden. Ju längre man väntar med att ta itu med dessa problem desto katastrofalare kan de bli den dag Sverige står inför en svår nationell kris. 

ANNONS
Av Karsten - Torsdag 1 feb 13:34

Att socialdemokrater ofta är rätt korkade är nog alla utom de själva medvetna om, men det förslag som sossarna i Malmö nu lägger fram tar nog priset. Man föreslår ett förbud för privatpersoner att äga en skyddsväst (skottsäker väst). Kommunalrådet Andreas Schönström säger: "Skyddet leder till en eskalering av våldet". Om en kriminell person fruktar för sitt liv är det ingen skottsäker väst som ska på, utan då bör den personen vända sig till polisen för att få skydd, säger detta stolpskott till politiker och tycker att det ska vara ett nationellt förbud för skyddsvästar.


Man undrar vilken värld denne Schönström lever i, polisen kan ju inte ens garantera sina vittnens skydd idag. Ingen vågar vittna för alla vet att polisen inte kan ge dem det skydd som behövs mot gängens hot och våld. Nä istället borde Malmö kommun dela ut gratis skyddsvästar till alla sina medborgare då det är livsfarligt att vistas på Malmös gator efter mörkrets inbrott, ja även dagtid. Om jag känner mig tryggare iklädd skyddsväst så är det väl självklart att jag ska få lov att gå iklädd en sådan. 


Dessa galna politiker angriper alla problem i fel ände. Hade man varit lite mer selektiv i vilka man släppte in och gav asyl till så hade nog situationen sett annorlunda ut i Malmö. Se på Finland de har inte alls samma problem med gängkriminalitet och skjutningar som Sverige. Jag kommer själv att i ren protest mot dessa galna politiker köpa mig en skyddsväst, en förstärkt sådan.

ANNONS
Av Karsten - Onsdag 31 jan 22:43

Sätter inte det svenska rättsväsendet ner foten och stoppar utvecklingen bland de kriminella invandrargängen kommer dessa om några årtionden att ha förvandlats till lika grymma och hänsynslösa sammanslutningar som kartellerna i Mexiko och Columbia. Det måste bli ett slut med silkesvantarna, det ska inte spela någon roll om de är 15 år eller 25 de ska behandlas som vuxna och dömas som sådana. Sluta med det där snacket om att de är barn och ska ha ungdomsvård, de ska ha livstids fängelse. 


Vi får hoppas regeringen utser en riktig polis till rikspolischef en som vet vad det handlar om. Inrätta sedan specialdomstolar för gängrelaterad kriminalitet istället för de där löjliga tingsrätterna med sina halvsenila nämndemän. Det svenska rättssystemet måste uppdateras till den kriminalitet massinvandringen givit oss. Fortsätter utvecklingen som nu så bäddar det för att ett rent fascistiskt parti tar makten i Sverige, folk kommer att kräva lag och ordning, trygghet på gator och torg även om det är till priset av demokratin.


De där maktfullkomliga godhetsapostlarna på Rosenbad och i riksdagen måste komma ur sin bubbla och inse den bistra verklighet som råder utanför deras begränsade värld. Sverige är inte längre det trygga folkhem det en gång var det har ju politikerna själva sett till med sin generösa asyl- och flyktingpolitik. Med sina idéer om mångfald och annat naivt dravel har de skapat ett helvete för vanligt folk. Nu är det hög tid att de tar sitt ansvar och röjer upp i det träsk de skapat av det en gång så välfungerande Sverige.

Av Karsten - Onsdag 31 jan 18:01

Hur fan ska det nu gå med den svenska säkerheten när man sätter stolpskottet Dan Eliasson som högste chef för "Myndigheten för samhällsskydd och beredskap"? Att Dan Eliasson till slut fick sparken som rikspolischef var ju bara väntat då kritiken mot honom var massiv och det är valår vilket gör att den socialdemokratiske justitieministern Morgan Johansson vill visa handlingskraft. 

Felet är att alla dessa generaldirektörer och andra höga ämbetschefer utses med politiska förtecken, man går inte efter kompetens utan efter politisk lojalitet. Dan Eliasson är en av dessa gråsossar som gjort bort sig och schabblat på i stort sett alla de jobb han haft. Under hans tid på Migrationsverket strömmade det in falska flyktingar utan ID-handlingar.


Nu får vi se vem regeringen utser som ny rikspolischef, jag tror inte det blir Leif G.W Persson. Han är för övrigt knappast intresserad då han tjänar mycket mer på att skriva böcker om den korrupte kriminalpolisen Evert Bäckström. 

Till Aftonbladet säger Leif GW Persson att han tror att Eliasson kommer att lyckas bättre som chef för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, eftersom det är ett mer ”intellektuellt uppdrag”.

– Han är ju inte bakom flötet. Förhoppningsvis kommer han att lyckas bättre där, säger Leif G.W Persson. Jag är inte benägen att hålla med G.W i den frågan, jag anser Dan Eliasson som en totalt inkompetent byråkrat som tänker lika trögt och långsamt som en gammalt rostig skördetröska.

Hos FSB och GRU i Kreml jublar man nog åt utnämningen av Eliasson som chef för MSB. Ju fler idioter på höga poster desto lättare att spionera och manipulera de dumma svenskarna.

  

Av Karsten - Måndag 29 jan 23:42

Att skicka ut unga män och kvinnor i krig är den bästa läromästaren för att skapa rasister av dem. Mottot är låt din fiende bli ett objekt, avhumanisera honom. Detta skedde i Vietnam och det sker idag i Irak och Afghanistan. Det händer med amerikanska soldater liksom med de svenska som vår regering sänt till Afghanistan. Det hände med de svenskar som stred för FN i Kongo på 1960-talet, efter ett tag hatade de alla svarta. De kallade negrerna för balubas eller blattar och betraktade alla som potentiella fiender som skulle skjutas. Att gå till en svart prostituerad kallade de svenska FN-soldaterna i Kongo för "dopp i svart gryta". 


Detta är ett sätt för unga soldater att psykiskt överleva, att sluta betrakta sin fiende som en människa, som en som en själv. När du betraktar din fiende som ett avhumaniserat objekt är det mycket lättare att döda honom. Det är inte människor du dödar längre. Detta visste nazisterna när de inledde operation Barbarossa 1941 och anföll Sovjet, de lärde soldaterna att sovjeterna var undermänniskor, träskmänniskor som skulle utrotas. Det är ingen slump att man väljer att skicka unga män mellan 17 och 25 år ut i krig, när de blir äldre så börjar de tänka och reflektera över vad de gör. Ju yngre desto bättre och lättare att indoktrinera.

Av Karsten - Måndag 29 jan 21:57

TV4:as "Kalla fakta" avslöjade i veckans program förfallet i det svenska rättsmaskineriet. Vi har en polis som överhuvudtaget inte fungerar som den ska och utreder brott förutsättningslöst. Det sitter en dum kossa Caroline Eriksson, snut i Torsby och bestämmer sig för att det 16-åriga offret för en våldtäkt ljuger. Denna historia köper åklagare Magnus Haglund som numera av regeringen utsetts till domare. Det hela slutar med att offret själv blir anklagat för falsk tillvitelse. Där hon fälls tack vare en oduglig lat advokat. Något som är ganska vanligt inom det svenska rättsväsendet. Advokaten bara sitter där som en skådespelare för att det hela ska se just och rättssäkert ut.


Bara en sådan sak som att nära släktingar till gärningsmannen ger denne alibi. Svenskt rättsväsende är ett djävla skämt. Kan man inte utreda en uppenbar våldtäkt så förstår jag att man aldrig finner några gärningsmän till alla dessa skjutningar. 

Vi kanske måste revidera hela utbildningen av jurister i Sverige för det verkar som vilka puckon som helst kan bli både advokater och åklagare. Framför allt är det mycket anmärkningsvärt att det inte finns någon transparens i det svenska rättsväsendet, åklagare som är anställda av allmänheten har en skyldighet att redogöra för sina beslut och ge svar till media. Annars blir det som i Sovjet eller Nazityskland.

Av Karsten - Måndag 29 jan 21:03

Det är väl inget att förvåna sig över att tyskarna testat dieselavgaser på människor och apor, det är en gammal fin tysk tradition inom den tyska läkarkåren. Så lätt går ränderna inte ur. Sätt ett par stövlar på en tysk och ge honom en trumma och beordra honom att marschera till månen så gör han det. För övrigt är vetenskapsmän lika över hela världen, i USA genomförde den amerikanska militären fruktansvärda experiment på unga rekryter, många gånger utan att dessa visste vad de utsattes för. Ta bara de första kärnvapentesterna då unga soldater utsattes för radioaktiv strålning eller när man gav dem LSD utan att de visste om det. 

Om folk bara visste vilken cynisk och galen värld vi lever i och hur lite ett människoliv egentligen är värt. Därför är allt snack om alla människors lika värde bara tomt snack från liberaler och andra naiva idealister. Vi människor är som onda djur, vilddjuren som fäller sitt byte gör det av instinkt och för att det är deras natur, medan människan har ett fritt val. Inget förvånar mig längre, jag ser inte nazismen som något extraordinärt, de bara utnyttjade de tekniska landvinningar som människan gjort och använde sig av dem.   

Av Karsten - Måndag 29 jan 18:08

Den digitala revolutionen, det vi kallar IT har totalt omformat hela samhället och förändrat människan. Vi har slutat umgås och tala med varandra. Folk stänger in sig i sin egen lilla bubbla och stirrar stint ner i paddan eller mobilens skärm helt absorberade av hur många likes deras senaste inlägg på Facebook och Twitter genererat. De läser och följer olika kändisars konton och bryr sig mindre och mindre om vad som verkligen händer i vår värld. Visst det finns grupper som engagerar sig i naturvårds och miljö frågor, men de flesta äg ar sin tid åt meningslöst dravel. Vem fan bryr sig om det senaste fyndet på H&M eller hur många flaskor champagne som gick åt på Operakällaren. 


Få har insikten om hur sjuk denna utveckling är och vad den i längden kan leda till, de flesta ser det som positiv utveckling och framåtskridande. Idag börjar inskolningen till skärmtillvaron redan i tvåårsåldern med enkla bildprogram där ungarna kan trycka på enkla animationer. Redan nu har den medicinska världen konstaterat att detta leder till stillasittande med därtill följande kroppsliga problem. Jag minns att tidningen MAD hade en satir om detta redan på 1960-talet, där man spådde att allt TV-tittande skulle leda till en kropp som såg ut som en potatis med två tandpetare som ben. Den digitala revolutionen kunde inte MAD förutspå för man levde då i föreställningen att världen bara behövde fem riktigt stora datorer för att sköta all administration.


Det är först på 1990-talet som persondatorn blir allemans egendom samtidigt som alltfler får råd att skaffa mobiltelefon som då gått ner i pris. Den riktiga revolutionen är när smartphone kommer, telefonen och datorn slås samman i en enhet. De tidigare allt mindre och krympande mobiltelefonerna blir nu större då de fordrar en femtums skärm för att fungera som surfdatorer. Dagens familjemiddagar består i att familjemedlemmarna sitter med sin smartphone var och en inne i sin värld samtidigt som de slafsar i sig det mikrade halvfabrikatet som ersatt den riktiga hemlagade husmanskosten. Bristen på samtal människor emellan leder till ett allt torftigare språk och en brist i kunskapen att behärska retorik och liknade färdigheter.


Se bara på det språk som SMS:andet gett utveckling till, egendomliga förkortningar späckade med engelska dito. Det finns ungar som inte kan skriva med papper och penna längre, de kan bara trycka på rätt bokstav på en skärm eller tangentbord. Skriva skrivstil och läsa densamma kan bara folk födda före 1970 och knappt det. Förr fanns det ett ämne som hette välskrivning i skolan där eleverna lärde sig skriva skrivstil med rätt lutning och eleganta kurvor. Man använde speciella linjerade papper där storleken på versaler och minuskler angavs.  Själv var jag rätt usel i denna konst, jag har alltid textat. Men tar jag mig tid kan jag skriva skrivstil som är läslig till skillnad mot min syster som har en skrivstil som är helt oläslig.


Kommer denna utveckling att fortsätta eller kommer vi människor att vakna upp och stänga av våra skärmar och börja prata med varandra? Går något till överdrift brukar det alltid komma en motreaktion, folk kommer att tröttna på detta plastiga artificiella genomdigitaliserade samhälle och vilja återvända till naturen. Många yrken och hantverk håller på att dö ut. Hur många kan plöja med häst och handhållen plog idag? Hur många kan handmjölka en ko eller get (förutom invandrare från boskapskulturer). Hur många behärskar smideskonsten utom något fåtal entusiaster som smider yxor och vikingasvärd. Idag när allt massproduceras i Kina avsett att brukas och slängas så fort det går sönder försvinner den kunskap de flesta hade för bara hundra år sedan. I början av 1900-talet levde fortfarande en stor del av svenskarna som jordbrukare ute på landet och städerna var fulla med små hantverkarverkstäder.


Vad händer om jorden drabbas av en katastrof som slår ut all el och all digital teknik? Det räcker med en gigantisk soleruption som slungar iväg enorma mängder elementarpartiklar mot jorden, en kaskad av elektroner, alfa och beta partiklar kommer att lamslå all elektronik som inte kommer att gå att återställa. Det enda som kommer att fungera är gammaldags rörradiomottagare, om man har tillgång till elektricitet. Aldrig förr har vårt samhälle varit så sårbart som idag, vi har i vår hybris gjort oss helt beroende av den digitala tekniken utan en tanke på vad som skulle hända om den en dag inte fungerade längre.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se