Alla inlägg den 19 mars 2017

Av Karsten - 19 mars 2017 19:11

Det var ju tråkigt att höra att rocklegenden Chuck Berry lagt gittaren på hyllan och checkat ut. Karln blev 90 bast och hade en lång karrär som en av de ledande låtskrivarna och Rock and Rollarna. Minns att den allra första skivan jag köpte var Rolling Stones EP "Around and Around" skriven av Chuck Berry. Få artister har väl satt sitt avtryck i musikbranchen som Chuck Berry eller Chucken som den där fjanten Jerry Williams envisas med att kalla honom. Alla stora artister har gjort cover på Chuck Berrys låtar, The Beatles, Rolling Stones, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Swinging Blue Jeans, m.fl I filmen Pulp Fiction förekommer låten "You Never Can Tell" eller som den ibland kallas "Teenage Wedding" som John Travolta och Uma Turman dansar till. Det känns lite konstigt att en sådan legend gått ur tiden, men vi ska alla den vägen vandra. Dock kommer Chuck Berrys musikarv att leva vidare för lång tid framöver, hans musik är en milstolpe i Rockens historia.


I'm gonna write a little letter,
Gonna mail it to my local DJ
It's a rockin' rhythm record 
I want my jockey to play

Roll Over Beethoven and tell Tchaikovsky the news



I got the rockin' pneumonia, 
I need a shot of rhythm and blues
I think I'm rollin' arthritis 
Sittin' down by the rhythm review
Roll Over Beethoven rockin' in two by two

Well, if you feel you like it
Go get your lover, then reel and rock it
Roll it over and move on up just
A trifle further and reel and rock it,
Roll it over,
Roll Over Beethoven rockin' in two by two

Well, early in the mornin' I'm a-givin' you a warnin' 

Don't you step on my blue suede shoes
Hey diddle diddle, I am playin' my fiddle,
Ain't got nothin' to lose
Roll Over Beethoven and tell Tschaikowsky the news

You know she wiggles like a glow worm,
Dance like a spinnin' top

She got a crazy partner, 
Oughta see 'em reel and rock
Long as she got a dime the music will never stop

 

Roll Over Beethoven,
Roll Over Beethoven,
Roll Over Beethoven,
Roll Over Beethoven,
Roll Over Beethoven and dig these rhythm and blues

 
 
 
Av Karsten - 19 mars 2017 12:05

Egentligen borde man gratulera de svenska makthavarna och media till att så totalt ha lyckats med att föra ett helt folk bakom ljuset och få dem till att tro att de lever i det bästa och rättssäkraste samhälle världen någonsin har skådat. Socialdemokratin lyckades under en lång rad av år då deras maktinnehav var totalitärt omstöpa Sverige till en enpartistat och få medborgarna att ha en närmast sjuklig tilltro till samhällsorganen. Svenskarna gick omkring och trodde att inga andra hade det så bra och tyggt som de, hela folket drabbades av narcisism och navelskåderi. Var det någon som sade emot och kom med invändningar så blev denne närmast betraktad som en samhällsfiende. Detta spektakel lyckades socialdemokratin med Olof Palme i spetsen hålla liv i ända fram till 1976 då de förlorade valet. Tyvärr för Sverige var skadan redan skedd, den självbild svenskarna hade byggt upp satt innetsad så djupt att den fortfarande gör sig gällande.


Sverige är ett samhälle där individen är helt utlämnad åt statsmakternas godrtycke, någon rättssäkerhet existerar inte. På samma sätt som man bockade och neg för Hitler på 1940-talet så krälar man ödmjukt i stoffet för USA idag. Man till och med utlämnar människor i klorna på CIA och tror på deras försäkringar att de utlämnade inte ska utsättas för tortyr. De flesta svenskar är så dumma så de väljer att fortsätta tro på statens godhet och domstolarnas opartiskhet. Hur i helvete kan man vara så urbota dum att man tror att ett gäng politiskt tillsatta nämdemän hämtade ur de politiska partiernas slaskspannar och i händerna på en dominant juridiskt auktoritär rådman ska kunna utdöma rättvisa domar? De svenska domstolarna är så politiserade de kan bli, hela rättssystemet är genomruttet. Detta som allt annat en följd av den genompräktiga självbild man har och den godtrogenhet som genomsyrar folket.


När politikerna talar om integration av invandrare så menar de i själva verket omprogramering till att bli en snäll godtrogen svensk som alla andra. Det enda positiva med invandrare är att de flesta av dem hyser en misstro till statsmakten och allt vad politik heter, då de ofta har dåliga erfarenheter från sina hemländer. Här i Sverige försöker vi inbilla dem att de kommit till ett land som är en moralisk stormakt där alla politiker och statstjänstemän är goda och vill alla medborgare gott. Har man en gång råkat på en svensk byråkrat och paragrafryttare så vet man hur fel den bilden är. Är det något svenskarna borde lära sig så är det civil olydnad, att våga sätta sig upp mot makten och trotsa den. Att sluta vara så förtvivlat konflikträdda och närmast sjukligt anpassningsbara.


Vi har ett sjukt samhälle dår ett fåtal med stort ekonomiskt inflytande sätter agendan, skyddade av en polismakt som aldrig varit så långt från medborgarna som idag. Det hela är inslaget i en snygg förpackning av skendemokrati och parlamentarisk teater. Se bara på SD så snabbt de lärde sig att spela sina roller i denna politiska buskis. De är nästan sjukt följsamma idag och av det oppositionsparti de en gång var finns inget kvar, ändå inbillar sig en fjärdedel av väljarna att en röst på dem ska innebära förändingar. Stackars, stackars svenskar så lättlurade ni är, när fan ska ni lära er?

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards