Direktlänk till inlägg 14 januari 2018

Sverige väljer alltid fel väg

Av Karsten - 14 januari 2018 18:51

Såg precis en repris av Dox "Where to invade next" av Michael Moore. Det fick mig att tänka efter och konstatera att Sverige valt helt fel väg, vi har försökt kopiera de korkade amerikanarna i allt för hög grad. 

Portugal som av svenskarna alltid betraktats som en liten efterbliven vinproducerande nation har lyckats lösa sina narkotikaproblem genom att avkriminalisera allt narkotikabruk helt. De har nu färre missbrukare än tidigare, unga tycker alltid att förbjuden frukt smakar bäst. Sverige har alltid trott på modellen att förbjuda och kriminalisera alla oönskade beteenden från medborgarnas sida. Narkotikan sågs när den kom som något osvenskt som inte passade in i vår kultur, de som använde droger stigmatiserades och man anlade en moraliserande syn på problemet.


I Sverige har vi på våra fängelser fått samma problem som i USA med gängbildning och våld och hot interner emellan. Det dröjer nog inte länge innan fångvaktarna i Sverige kommer att kräva tjänstevapen och vi får det som i USA med våld från personalens sida mot de intagna. I Norge går utvecklingen åt andra hållet där vaktar fyra fångvaktare 150 interner som åtnjuter stor frihet inom anstalten. Där förekommer inget våld interner emellan och de dömda har egen TV och dusch i cellen och betraktar personalen som en form av terapeuter som är till för att hjälpa dem. 

Sverige har gjort som i USA förvandlat fängelserna till moderna slavfabriker där internerna tvingas arbeta åt industrin för kaffepengar. Leksakstillverkaren BRIO och möbeltillverkaren IKEA har båda lagt ut viss tillverkning på entreprenad till kriminalvården (vilken djävla vård?) som drar in stora pengar åt staten genom att använda de dömda som slavarbetskraft. Vägrar en intern arbeta på anstalten så straffas han med olika former av repressalier. 


Sverige har en förmåga att alltid tro att de är bäst i klassen och har de bästa lösningarna på alla samhällsproblem. De vägrar titta på andra länders lösningar även om statistiken talar för att deras lösningar är bättre. Som detta med narkotikan, man tror benhårt på ett narkotikafritt samhälle trots att allt talar för motsatsen, drogerna har kommit för att stanna oavsett hur hårda och brutala straff man inför. Massor av unga människor röker cannabis i Sverige, dessa är i lagens ögon kriminella även om de är hur skötsamma som helst och har höga betyg i skolan. Alla som prövat cannabis inser att det är en drog mildare än alkohol då den ej ger upphov till det våldsamma beteende som alkohol kan göra. Att det sedan finns andra biverkningar på cannabis är en annan fråga, dessa är dock inte värre än biverkningarna på de så överutskrivna lyckopillren SSRI-preparaten.


Varför ska vi svenskar alltid försöka efterlikna USA i allt vi gör? Vi har en massinvandring där vi tar emot mångfaldigt fler än alla de andra nordiska länderna tillsammans. Vi gör som i USA föser ihop dem i gettoliknande byggnadskomplex i de tröstlösa grå förorterna. Kriminaliteten bland flyktinginvandrarna är mångfaldigt högre än bland svenskar och arbetskraftsinvandrare. Ändå fortsätter vi att föra vad vi kallar "en humanistisk och generös asyl- och flyktingpolitik", man fortsätter att föra en politik som socialt, ekonomiskt och kulturellt skadar landet. Idag är de flesta fånganstalter i Sverige belagda med huvudsakligen folk med invandrarbakgrund som likt moderna slavar tjänar den svenska industrin. Denna negativa utveckling kan vi inte bara skylla politikerna för, svensken själv har också ett ansvar då han låtit sig dras in i dessa negativa tankebanor som styr utvecklingen i Sverige. Svensken tror att man kan lösa problem genom att förbjuda dem. Svensken fattar inte att massinvandringen skapat ett helt annat samhälle än de han tror sig leva i.


Nu vill idioterna på högerkanten (C och M) dra in Sverige som en vasallstat till USA genom NATO-medlemskap. Man har skrämt upp den dumme rädde svensken med att "ryssen kommer", precis som om Ryssland skulle anställa ett överraskningsanfall på Sverige med alla de storpolitiska konsekvenser det skulle få. Vi borde utveckla vänskapliga förbindelser med Ryssland istället, de är ändå vår granne och kulturellt mer lika oss än de galna amerikanarna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
11
12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards