Direktlänk till inlägg 14 april 2020

Bara ett svepskäl?

Av Karsten - 14 april 2020 23:24

Kan hela denna Corona-pandemi vara ett svepskäl för att kyla ner en överhettad ekonomi och lånemarknad? Oljepriset har halverats sedan årsskiftet och en massa småföretag i främst tjänstesektorn har raderats ut. Sett ur ett större ekonomiskt perspektiv är detta ingen större förlust. Nagelsalonger, frisörer, smårestauranger och liknade går i konkurs. Vi har ännu bara sett början på de ekonomiska konsekvenserna av att stänga ner hela samhällen. Frågan är om luften kommer att gå ur bostadsmarknaden också? 


Redan nu varnar man för fientliga uppköp av företag på ruinens brant. Det är främst kinesiska uppköp man är rädd för. Som jag förstår det så var det bara små delar av Mittens Rike som blev nedstängda. Peking drabbades inte av karantän och nedstängning. Detta betyder att stora delar av den jättestora kinesiska industrin fortsatte sin produktion under pandemin. 

Napoleon sa för 200 år sedan om Kina: ”Låt henne sova, för när hon väl vaknar kommer hon att skaka hela världen.” Jag minns själv att man i min barndom talade om den "Gula Faran." Kina och Nordkorea är idag de två kvarvarande kommunistiska diktaturerna om än väldigt olika till sin struktur. Vi ska inte vara naiva och underskatta potentialen i landet och dess folk. Folkrepubliken Kina gör anspråk på att vara den ledande stormakten år 2049 på 100 årsdagen av Folkrepublikens utropande.

 

Framför allt ska vi inte tycka synd om Kina för att alla influensor har sitt ursprung i landet, det beror på deras eländiga djurhållning och dåliga hygien. Kina är ett hot och de asiatiska folken är ett opålitligt släkte. Vi har låtit oss luras in i fällan och gjort oss beroende av Kinas billiga arbetskraft. Idag kan du knappast hitta en enda elektronisk produkt som inte är märkt med ett "Made in China."  Alla våra barns leksaker är tillverkade i Kina. 

 

Nä låt er inte luras av den hysteri man skapat kring Corona. Detta virus kan mycket väl vara skapat i det biologiska spjutspetslaboratorium som ligger i Wuhan, Kinas enda klass 4 laboratorium. Kraschar de västliga ekonomierna och vi får en depression med därtill följande massarbetslöshet kan mycket väl Kina vara den nation som som i slutänden drar det längsta strået. De flyttar fram sina ekonomiska positioner i både väst och i Afrika genom uppköp. Kina har som ett av få länder satsat på att binda sin valuta till en guldmyntfot och därför köpt upp så mycket guld de bara kunnat på världsmarknaden. 

 

Det är inte en slump att Trump intagit en fientlig hållning till Kina, USA har ett fönster på cirka 25 år att handla för att behålla sin position som den ledande stormakten. Eventuellt kan ett kärnvapenkrig vara enda lösningen på detta problem,men tyvärr lär det inte vara någon vinnare i en sådan konflikt. Detta vet både USA och Kina. De närmsta åren får avgöra vad som kommer att ske, men vi bör inta en avvaktande och fientlig inställning till Kina och göra oss sålite beroende av dem som möjligt. 

 
 
Ingen bild

Benny

15 april 2020 19:31

Frågan är om Kina kommer att vara värre än USA som startar och underhåller krig i all oändlighet? Tycker nog att Europa ska frigöra sig helt från USA som ändå är på fallrepet och själva skapa en stor och oberoende kärnvapenstyrka som avskräckning mot Kina, USA och Ryssland. Och givetvis måste USA ut ur Tyskland och resten av Europa snarast. USA har inga allierade utan bara mer eller mindre lydiga vasaller.

Karsten

22 april 2020 19:49

Jo så är det nog. Det var vansinne av Sverige att låta kärringmaffian sätta stopp för ett svenskt kärnvapenprogram.

 
happy wheels

happy wheels

27 april 2020 09:14

Detta virus kan mycket väl vara skapat i det biologiska spjutspetslaboratorium som ligger i Wuhan, Kinas enda klass 4 laboratorium. Kraschar de västliga ekonomierna och vi får en depression med därtill följande massarbetslöshet kan mycket väl Kina vara den nation som som i slutänden drar det längsta strået. ..

http://happywheels24.com

 
Ingen bild

UlrikT

29 april 2020 21:52

lyssningsvärd video https://www.youtube.com/watch?v=d-y-aLKJw5k

 
impossible game

impossible game

26 april 2021 10:46

Jag förstår vad du menar, men du borde inte säga ordet "Asien", men gör det klart att det är "Kina" är hotet mot mänskligheten, och andra länder som Japan, Korea, Singapore, Thailand ... de begick inget!

http://https://www.the-impossible-game.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards