Alla inlägg den 23 januari 2020

Av Karsten - 23 januari 2020 14:24

Det gamla homogena Sverige var till stor del uppbyggt på en anda av tillit, ärlighet och pliktmedvetenhet. Folk litade helt enkelt på varandra, ett ord var ett ord och det stod man vid. Ärlighet och tilltron till andra var en del av den svenska nationalkaraktären, vilket gjorde svenska invandrare populära i USA och Australien. Anställde man en svensk visste man att fick en pliktmedveten ärlig arbetare som utförde sitt arbete efter bästa förmåga.


Denna anda genomsyrade hela det svenska samhället och fick det att fungera bättre än många liknade samhällen. Tjänstemän hade aldrig anledning att att ifrågasätta medborgarna, då flertalet var ärliga och uppriktiga. Detta fick till följd att svenska myndigheter genomsyrades av en anda av naiv godtrogenhet. När Sverige öppnades upp för arbetskraftsinvandring efter kriget upptäckte mindre nogräknade individer hur lätt det var att lura svenskar och svenska myndigheter. En del folk från sydligare länder utnyttjade den svenska Försäkringskassan och sjukskrev sig i en långt högre omfattning än etniska svenskar som bara sjukanmälde sig när de i princip låg för döden. 


Idag utnyttjas den naiva svenska tilltron till andra människor av rena skojare som söker sig hit bara för att de vet hur lätt det är att lura till sig asyl och uppehållstillstånd i Sverige. En del är så fräcka att de skaffar flera identiteter så de kan uppbära bidrag som flera personer eller få bidrag i andra nordiska länder. Även tilliten inom den offentliga sektorn utnyttjas av folk från främst Bulgarien och Rumänien som i sina hemländer köper betyg och erforderliga papper på utbildningar som läkare, sjuksköterska eller ingenjörer. Med EU:s lagstiftning kan de sedan kvittera ut en svensk läkarlegitimation eller sjuksköterskelegitimation på Socialstyrelsen som i god svensk anda inte ifrågasätter deras betyg och intyg av rädsla att kränka dem. Dessa skojare kan sedan få högkvalificerade jobb inom den offentliga sektorn. Inom den privata sektor är man nog lite mer försiktig och inte så panisk rädd att ifrågasätta folks meriter och intyg.


Slutledningen måste bli att det har gått alldeles för fort för det svenska samhället med den ofantliga invandring vi haft av folk från länder med en helt annan kultur och många gånger så korrumperade att man kunnat köpa vilken utbildning som helst. Svenska myndigheter tror alla om gott och vägrar inse att alla inte är lika ärliga och pliktmedvetna som svenskarna själva. Många av de som kommer har inte samma arbetsmoral som en svensk, dvs man gör ett arbete efter bästa förmåga, utan de utför bara minsta möjliga arbetsprestation och kräver så mycket de kan för det utförda arbete. När det gått så långt att vår statsminister står och försvarar regeringens misstag med att; vi har varit naiva vi såg det inte komma, med anspelning på det eskalerande gängvåldet har det gått för långt. Det är nog på det viset att svenskarna inte ska leva i ett mångkulturellt samhälle med grannar som har en helt annan uppfattning om samhällssolidaritet, ärlighet och tilltro. Vi svenskar ska nog hålla oss för oss själva. Den uppkomna situationen är uteslutande en produkt av ansvarslösa politiker som aldrig gjort en konsekvens analys av den förda invandringspolitiken.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards