Alla inlägg den 2 maj 2020

Av Karsten - 2 maj 2020 23:43

TV-serien "Hunting Hitler" som sänds på TV10 är något av det mest korkade som gjorts. Ett gäng som utger sig för att vara historiker och före detta SAS-soldater och annat trams åker runt i Tyskland, Spanien och Sydamerika i jakt på spår efter Hitler. Man åker i ett avsnitt till Hochenlycken i södra Tyskland och låssas att detta är Himmler högkvarter trots att alla som kan sin historia vet att det var ett stort krigslasarett. Efter mycket om och men låssas idioterna i programmet att de kommer på att det är ett sjukhus. De örlar runt i Berchtesgaden och letar efter flykttunnlar och annat trams som passar in i deras narrativ. Enklast vore att gå till arkiven och leta upp ritningarna över platsen så behöver de inte låssas var gång de hittar ett betongblock i skogen.

 

Ingen vid sina sinnens fulla bruk tror att Hitler lämnade Berlin, han tog sitt liv i bunkern under rikskansliet då han förstod att kriget var förlorat. Tror någon att de som var med Hitler i bunkern skulle ljuga och skydda honom i hårda förhör hos Stalins NKVD? De flesta som var med Hitler i bunkern ändade upp som krigsfångar i Sovjetunionen. Hur skulle Hitler som vid denna tid var en bruten sjuk man orkat med flykten till Sydamerika som är tesen i detta idiotiska TV-program? Det verkar som ju längre tid dom går sedan Tredje Rikets glansdagar desto vildare teorier och narrativ kommer man med. Redan som barn började jag intressera mig för ämnet och läste alla dåtidens biografier och historiska skildringar som vid den tiden låg rätt nära i tid och var skrivna av seriösa historiker. Många ögonvittnen var fortfarande i livet och kunde berätta. Idag verkar det som man kan hitta på vad som helst och folk tror på det hur orimligt det än är. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards