Alla inlägg den 22 april 2018

Av Karsten - 22 april 2018 20:58

Avicii´s manager Arash "Ash" Pournouri verkar vara en synnerligen vidrig typ som mest tänkte på pengar och ekonomisk vinst. Han säger att det var han som skapade fenomenet Avicci och lärde Tim Bergling DJ:a. Iranier kan vara ganska vidriga typer, speciellt de som sysslar med merkantil verksamhet. Det fanns nog en anledning till att Tim bröt med Ach 2016 och bestämde sig för att sluta turnera. Tyvärr kom beslutet för sent killen var redan utbränd. 

 

Sett i ett större perspektiv var Avicii en produkt av vår galna tidsålder där man med rätta kontakterna kan bli en global stjärna på rekordtid. Felet är bara att man hinner inte leva när man blir en konsumtionsvara, när omgivningen hela tiden ställer orimliga krav på tillgänglighet och att man ställer upp på gig i tid och otid. Dagens mega-artister är slit och släng prylar i en musikalisk konsumtionskarusell. Bara ännu ett sjukt fenomen i en sjuk, sjuk värld.

Av Karsten - 22 april 2018 13:36

Hittade denna roliga bild på Twitter. Inte sedan Reagans tid som president har satirikerna haft ett tacksammare objekt att driva med.

 

Av Karsten - 22 april 2018 13:06

Ännu en solig dag att njuta av, man vet ju aldrig när det tar slut. Läget i världen är illavarslande och jag tror knappast Wallström och hennes kollegor kommer fram till någon lösning på Backåkra även om Hammarskölds ande svävar över dem. FN är en kostsam relik från kalla krigets dagar som idag saknar all makt, ett forum för fårskallar. Bara naiva folk som de nordiska tror på FN som institution. USA har utnyttjat FN för att få mandat för sina krigsäventyr, först var det Korea där det officiellt var FN-trupper som slogs för Sydkoreas frihet, i praktiken var det USA som låg i krig med Kina. När USA skulle anfalla Irak lurade man FN med falsk information om Saddams massförstörelsevapen och fick FN-mandat för att anfalla landet. 


Man sökte mandat för att bomba Syrien men FN sa nej, då bombade USA, Storbritannien och Frankrike på eget bevåg landet. Vad svenskarna har väldigt svårt att begripa är att USA är det största hotet mot världsfreden inte Ryssland och Kina. Titta bara på vem som lägger ner mest pengar på sitt "försvar" Rysslands militärutgifter utgör 10 procent av Natos totala utgifter (881 miljarder USD) och mindre än en tredjedel av Natos försvarskostnader i Europa, enligt Sipri. USA lägger 611 miljarder dollar årligen på sitt "försvar" Ryssland lägger bara 69 miljarder dollar på sitt. Vad jag alltid undrat över är varför man inte lade ner NATO när man skrotade Warszawa-pakten? Alla stater anslutna till NATO är vasallstater till USA, stater som på Washingtons order förväntas ställa upp med vapen på alla USA:s krigsäventyr.

Av Karsten - 22 april 2018 00:05

Tim Bergling blev ett offer för fenomenet Avicii, han skapade själv något han i längden inte klarade av och kunde kontrollera. Avicii började kontrollera honom, han blev sjuk och beroende av narkotikaklassade smärtstillande medel, bland annat oxycodone. Avicii blev en kassako som omgivningen tjänade massor med pengar på och då spelade det plötsligt ingen roll om man var tvungen att på artificiell väg få Avicii att fungera. Klart allt resande med tillhörande jetlag och all stress i samband med turnerandet tog sin tribut till slut. Tim Bergling var kort och gott inte den personlighetstyp som klarade av det liv han var tvungen att leva. Det förvånar mig inte att han dog eller kanske valde att själv avsluta sitt liv.

Själv visste jag knappt vem Avicii var innan han dog, jag lyssnar inte på den typen av musik. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards