Alla inlägg den 27 maj 2018

Av Karsten - 27 maj 2018 23:04

Utan tiden hade ingenting funnits, tiden är upphovet till allt materiellt, till alla elementarpartiklar all materia. Innan Big Bang fanns ingen tid, det fanns inget förflutet och ingen framtid, det fanns inget rum inga riktningar. Med Tidens tillblivelse skapades Big Bang och sedan dess är allt bundet till Tiden.



När Arjuna frågar Krishna vem han är svara Krishna: "Jag är tiden, världarnas förstörare och jag har kommit för att engagera alla människor". Bhagavad Gita kap. 11 vers 32.


Gud är tiden, ty vi är alla bundna av tiden, ingenting är bestående ty med tidens gång kommer allt att förintas och upplösas. I begynnelsen var Tiden och med den skapades allt.

Vi tror att allt skapades för 13,798 miljarder år sedan, sedan dess har tiden tickat sekund för sekund med mänskliga mått mätt. Vi vet att allt har sin utmätta tid och att allt upplöses till sina ursprungliga partiklar till slut. Vi brukar säga att vi lever i ett rumtidskontinuumet eftersom rum och tid är en sammanhängande enhet, vilket bevisas av att utan tiden hade rummet inte existerat.


Tiden finns alltid så länge rummet existerar, men tiden är relativ enligt den allmänna relativitetsteorin som postulerar att gravitation och hastighet påverkar tiden, detta brukar man kalla för tidsdilatation. Vid höga hastigheter går tiden långsammare speciellt i hastigheter som närmar sig ljusets så går tiden märkbart långsammare. Detta brukar man ibland kalla tvillingparadoxen då man tänker sig två tvillingar där den ene beger sig iväg i en rymdfarkost som färdas nära ljushastigheten medan den andre stannar kvar på jorden, då den tvilling som åker iväg kommer tillbaka till jorden har han åldrats mindre än sin tvillingbror som stannade kvar på jorden. På samma sätt går tiden långsammare då gravitationen ökar så rent faktiskt går tiden lite, lite snabbare på Mount Everest än nere vid havsytan då toppen av berget befinner sig längre från jordens gravitationscentrum.


Intressanta fenomen som är värda att fundera över istället för att kasta bort sin tid på struntsaker och världsliga banaliteter.

Av Karsten - 27 maj 2018 18:14

Efter att Tommy Robinson efter en blixtsnabb skådeprocess dömts till 13 månader fängelse för störande av allmän ordning, har nyheter kommit att han attackerats av muslimer i fängelset. Något som den brittiska staten säkert räknat med och därför låtit placera Robinson på en öppen avdelning utan det skydd han borde ha fått. Risken är nu stor att han mördas av muslimer i fängelset. "Brottet" han begått var att han live-sänt utanför en domstol där en grooming-rättegång med muslimer inblandade pågick. 

Mördas Robinson av muslimer inne på fängelset kommer han snabbt att få martyrstatus i stora delar av den engelska allmänhetens ögon. Det var motståndet mot massinvandringen till England som ledde till Brexit så många står nog på Robinsons sida. Premiärminister Theresa May är stort sett inte bättre än sin kollega i Nordkorea Kim Jong-un, en ledare som skiter i rättssäkerhet, yttrandefrihet och tryckfrihet.

Av Karsten - 27 maj 2018 17:01

England har nu tagit steget fullt ut och infört det som utmärker en totalitär stat, nämligen censur för tidningar att skriva om ett rättsfall. Den brittiska aktivisten och journalisten Tommy Robinson live-sände utanför en domstol där det pågick en grooming-rättegång med flera muslimer inblandade anklagade för trafficing, våldtäkt m.m Robinson greps av polis och ställdes inför en blixtinkallad jourdomstol och dömdes till 13 månades fängelse för störande av allmän ordning. En domare utfärdade ett förbud för alla tidningar att skriva om fallet Robinson. 

Redan idag pågår liknade skådeprocesser i Sverige där 70-åriga pensionärer som skrivit fel ord för svarta människor på Facebook dömts till dryga böter, det är bara en tidsfråga innan de döms till fängelse istället.

Vill vi inte att något liknade ska hända i Sverige så ska vi rösta på Alternativ för Sverige, som kommer att avskaffa "lagen om hets mot folkgrupp" och värna om yttrade och åsiktsfrihet.

 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards