Direktlänk till inlägg 12 juni 2019

Loppet är kört för vår civilisation.

Av Karsten - Onsdag 12 juni 19:27

Såg ett inslag om författaren och klimatforskaren Roy Scranton på SVT Kulturnyheterna som säger att brytpunkten är passerad och vår civilisation går mot sin undergång. Detta har jag själv hävdat länge, vi människor har gjort så grova ingrepp i naturen och klimatet på jorden att vi slagit undan livsbetingelserna för oss själva. När livsbetingelserna kollapsar samtidigt som vi bara blir fler och fler människor på jorden så kommer vår civilisation också att kollapsa.


Roy Scranton har insett det jag själv insåg för många år sedan, loppet är kört för mänskligheten. Vi har slagit undan benen för oss själva genom vår girighet och brist på förståelse för naturen och vår miljös ömtålighet. Länge trodde vi att havet kunde tjäna som en gigantisk soptunna där man bara kunde vräka ner alla giftiga kemikalier vi inte ville ha på land. Likaså vräkte vi all stridsgas och all ammunition som blivit över efter andra världskriget i havet.


Det är bara att inse fakta och ta skeden i vacker hand, det är slut på vår civilisation vi människor har nått vägs ände. Men som vanligt kommer man att slå ifrån sig och säga att slika domedagsprofeter är inget att bry sig om. Men aldrig förr har mänskligheten haft sådana resurser till sitt förfogande att skövla och förstöra naturen och miljön, aldrig förr har vi varit så många människor på det här lilla klotet. Se bara hur våldet och vansinnet breder ut sig i våra samhällen. Våra ledare är maktgalna psykopater vars huvuduppgift tycks vara att övertyga medborgarna att det inte är någon fara å färde. Bara vi får höja flyg-och bensinskatten så räddar vi jorden.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Marre

Onsdag 12 juni 20:32

Såg det också och håller fullständigt med dig! Har länge sagt att homo sapiens gräver sin egen grav. Se bara vad dem gör med regnskogen samt djuren som bor där nu. Homo sapiens undergång är inte allt för långt bort :(

Karsten

Onsdag 12 juni 20:48

Visst det är mycket värre än CO2 utsläppen. Regnskogen tar upp CO2 och frigör syre, men det talar man inte om, inte ens Klimat-Greta. Oljepalms odlingarna får inte angripas. Nu har Bolsonaro i Brasilien ökat på skövlingen av Amazonas regnskogar.

 
Ingen bild

Marre

Onsdag 12 juni 20:57

Håller med, mycket värre och klimat- Greta har aldrig ens nämnt regnskogen och det är väldigt förvånansvärt med tanke på vad hon håller på med. Hela Greta grejen är en bluff och hon borde sitta i skolan och lära sig vett och etikett!

 
tank trouble

tank trouble

Torsdag 13 juni 04:30

Thanks for sharing. I found a lot of interesting information here. A really good post, very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one.

http://https://tanktroubleonline.com

 
Ingen bild

Lord of light

Torsdag 13 juni 17:57

Nu skriver ditt favorit hat-objekt Nr 1 nämligen den högst besynnerlige författaren och ordsvamlaren Björn Ranelid faktiskt något ganska vettigt.

Håller du med honom?

https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/bjorn-ranelid/alla-barn-som-ar-fodda-i-sverige-bor-lara-sig-att-tala-svenska/

Karsten

Fredag 14 juni 01:27

Jo visst ska alla födda i Sverige lära sig svenska men det kunde han sagt på fyra rader istället för att göra den ena utläggningen efter den andra, kärnbudskapet går förlorat i allt svammel.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - Söndag 16 juni 15:08

Ett av de största hoten mot vår existens är forskningen krig syntetiskt liv. På bara något årtionde har forskningen krig syntetiska biologiska enheter exploderat, från att vara avancerad forskning i laboratorier har den nu flyttat ut i garage där "bi...

Av Karsten - Lördag 15 juni 10:45

Det var genom dyrkan av den judiske guden Javeh eller Allah som araberna kallade honom som kvinnoförtrycket slog rot på allvar. Monoteismens manlige skapargud ersatte forntidens och antikens fruktbarhetsgudinnor och dyrkan av naturen. Vill kvinnan åt...

Av Karsten - Fredag 14 juni 14:41

Under kalla kriget observerade jag alltid militär verksamhet då jag var ute och reste. Exempelvis kollade in militärplan som stod uppställda på flygfält i Kairo. Kollade rysk flygverksamhet i Ungern när jag semestrade där. Såg förresten en Ilyushin I...

Av Karsten - Fredag 14 juni 13:39

När pajasen Melker Becker i sin serie "För nationens bästa" kommer in på Sovjetunionens sammanbrott och den huggsexa som bryter ut om sovjetisk försvarsmateriell och smugglingen av sådan som skedde till Sverige, så nämns Estonia-katastrofen inte med ...

Av Karsten - Fredag 14 juni 01:28

Pajasen Melker Becker som lyckades göra skit av serien "Hitlers innersta krets" ger sig nu i kast med underrättelsehistoria ett ämne han inte heller behärskar. Själv har jag plöjt hyllmeter med böcker i ämnet och anser mig hyfsat insatt. För att göra...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se