Direktlänk till inlägg 12 juni 2019

Loppet är kört för vår civilisation.

Av Karsten - 12 juni 2019 19:27

Såg ett inslag om författaren och klimatforskaren Roy Scranton på SVT Kulturnyheterna som säger att brytpunkten är passerad och vår civilisation går mot sin undergång. Detta har jag själv hävdat länge, vi människor har gjort så grova ingrepp i naturen och klimatet på jorden att vi slagit undan livsbetingelserna för oss själva. När livsbetingelserna kollapsar samtidigt som vi bara blir fler och fler människor på jorden så kommer vår civilisation också att kollapsa.


Roy Scranton har insett det jag själv insåg för många år sedan, loppet är kört för mänskligheten. Vi har slagit undan benen för oss själva genom vår girighet och brist på förståelse för naturen och vår miljös ömtålighet. Länge trodde vi att havet kunde tjäna som en gigantisk soptunna där man bara kunde vräka ner alla giftiga kemikalier vi inte ville ha på land. Likaså vräkte vi all stridsgas och all ammunition som blivit över efter andra världskriget i havet.


Det är bara att inse fakta och ta skeden i vacker hand, det är slut på vår civilisation vi människor har nått vägs ände. Men som vanligt kommer man att slå ifrån sig och säga att slika domedagsprofeter är inget att bry sig om. Men aldrig förr har mänskligheten haft sådana resurser till sitt förfogande att skövla och förstöra naturen och miljön, aldrig förr har vi varit så många människor på det här lilla klotet. Se bara hur våldet och vansinnet breder ut sig i våra samhällen. Våra ledare är maktgalna psykopater vars huvuduppgift tycks vara att övertyga medborgarna att det inte är någon fara å färde. Bara vi får höja flyg-och bensinskatten så räddar vi jorden.

 
 
Ingen bild

Marre

12 juni 2019 20:32

Såg det också och håller fullständigt med dig! Har länge sagt att homo sapiens gräver sin egen grav. Se bara vad dem gör med regnskogen samt djuren som bor där nu. Homo sapiens undergång är inte allt för långt bort :(

Karsten

12 juni 2019 20:48

Visst det är mycket värre än CO2 utsläppen. Regnskogen tar upp CO2 och frigör syre, men det talar man inte om, inte ens Klimat-Greta. Oljepalms odlingarna får inte angripas. Nu har Bolsonaro i Brasilien ökat på skövlingen av Amazonas regnskogar.

 
Ingen bild

Marre

12 juni 2019 20:57

Håller med, mycket värre och klimat- Greta har aldrig ens nämnt regnskogen och det är väldigt förvånansvärt med tanke på vad hon håller på med. Hela Greta grejen är en bluff och hon borde sitta i skolan och lära sig vett och etikett!

 
tank trouble

tank trouble

13 juni 2019 04:30

Thanks for sharing. I found a lot of interesting information here. A really good post, very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one.

http://https://tanktroubleonline.com

 
Ingen bild

Lord of light

13 juni 2019 17:57

Nu skriver ditt favorit hat-objekt Nr 1 nämligen den högst besynnerlige författaren och ordsvamlaren Björn Ranelid faktiskt något ganska vettigt.

Håller du med honom?

https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/bjorn-ranelid/alla-barn-som-ar-fodda-i-sverige-bor-lara-sig-att-tala-svenska/

Karsten

14 juni 2019 01:27

Jo visst ska alla födda i Sverige lära sig svenska men det kunde han sagt på fyra rader istället för att göra den ena utläggningen efter den andra, kärnbudskapet går förlorat i allt svammel.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards