Direktlänk till inlägg 12 juni 2019

Loppet är kört för vår civilisation.

Av Karsten - Onsdag 12 juni 19:27

Såg ett inslag om författaren och klimatforskaren Roy Scranton på SVT Kulturnyheterna som säger att brytpunkten är passerad och vår civilisation går mot sin undergång. Detta har jag själv hävdat länge, vi människor har gjort så grova ingrepp i naturen och klimatet på jorden att vi slagit undan livsbetingelserna för oss själva. När livsbetingelserna kollapsar samtidigt som vi bara blir fler och fler människor på jorden så kommer vår civilisation också att kollapsa.


Roy Scranton har insett det jag själv insåg för många år sedan, loppet är kört för mänskligheten. Vi har slagit undan benen för oss själva genom vår girighet och brist på förståelse för naturen och vår miljös ömtålighet. Länge trodde vi att havet kunde tjäna som en gigantisk soptunna där man bara kunde vräka ner alla giftiga kemikalier vi inte ville ha på land. Likaså vräkte vi all stridsgas och all ammunition som blivit över efter andra världskriget i havet.


Det är bara att inse fakta och ta skeden i vacker hand, det är slut på vår civilisation vi människor har nått vägs ände. Men som vanligt kommer man att slå ifrån sig och säga att slika domedagsprofeter är inget att bry sig om. Men aldrig förr har mänskligheten haft sådana resurser till sitt förfogande att skövla och förstöra naturen och miljön, aldrig förr har vi varit så många människor på det här lilla klotet. Se bara hur våldet och vansinnet breder ut sig i våra samhällen. Våra ledare är maktgalna psykopater vars huvuduppgift tycks vara att övertyga medborgarna att det inte är någon fara å färde. Bara vi får höja flyg-och bensinskatten så räddar vi jorden.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Marre

Onsdag 12 juni 20:32

Såg det också och håller fullständigt med dig! Har länge sagt att homo sapiens gräver sin egen grav. Se bara vad dem gör med regnskogen samt djuren som bor där nu. Homo sapiens undergång är inte allt för långt bort :(

Karsten

Onsdag 12 juni 20:48

Visst det är mycket värre än CO2 utsläppen. Regnskogen tar upp CO2 och frigör syre, men det talar man inte om, inte ens Klimat-Greta. Oljepalms odlingarna får inte angripas. Nu har Bolsonaro i Brasilien ökat på skövlingen av Amazonas regnskogar.

 
Ingen bild

Marre

Onsdag 12 juni 20:57

Håller med, mycket värre och klimat- Greta har aldrig ens nämnt regnskogen och det är väldigt förvånansvärt med tanke på vad hon håller på med. Hela Greta grejen är en bluff och hon borde sitta i skolan och lära sig vett och etikett!

 
tank trouble

tank trouble

Torsdag 13 juni 04:30

Thanks for sharing. I found a lot of interesting information here. A really good post, very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one.

http://https://tanktroubleonline.com

 
Ingen bild

Lord of light

Torsdag 13 juni 17:57

Nu skriver ditt favorit hat-objekt Nr 1 nämligen den högst besynnerlige författaren och ordsvamlaren Björn Ranelid faktiskt något ganska vettigt.

Håller du med honom?

https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/bjorn-ranelid/alla-barn-som-ar-fodda-i-sverige-bor-lara-sig-att-tala-svenska/

Karsten

Fredag 14 juni 01:27

Jo visst ska alla födda i Sverige lära sig svenska men det kunde han sagt på fyra rader istället för att göra den ena utläggningen efter den andra, kärnbudskapet går förlorat i allt svammel.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - Onsdag 17 juli 19:52

Börjar tröttna på Twitter, speciellt som den plötsligt ställer in sig i sin nya design. Denna är bökig då man vant sig vid den gamla, dessa satans programmerare och designers gör om saker bara för att ha något att göra. Har man vant sig vid en sida o...

Av Karsten - Fredag 12 juli 12:37

Poster inom den offentliga förvaltningen och inom rättsväsendet bör inte befolkas med extremister. Varken politiska eller sexuella ytterligheter bör inneha offentliga tjänster för att därigenom garantera ett visst mått av objektivitet, sans och måtta...

Av Karsten - Söndag 7 juli 23:07

Låt oss hoppas att ebola sprider sig till resten av världen likt pesten gjorde på 1300-talet. Låt oss hoppas att majoriteten av mänskligheten faller offer för denna dödliga blödarfeber så resten av jordens arter kan återhämta sig och frodas på denna ...

Av Karsten - Onsdag 3 juli 13:10

Det är häpnadsväckande att vi har ett Migrationsverk befolkat med totalt inkompetenta tjänstemän som inte förmår känna igen en parasit och potentiell brottsling. Man häpnar över att vissa man möter på gator och torg fått uppehållstillstånd i Sverige....

Av Karsten - Onsdag 3 juli 12:20

Så är den årliga politiska cirkusen igång i Almedalen på Gotland. Den politiska eliten, media och de penningstarkaste lobbygrupperna möts och försöker få det hela att framstå som folkligt och spontant. Sanningen är nog att flertalet väljare och medbo...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se