Alla inlägg den 16 juni 2019

Av Karsten - 16 juni 2019 15:08

Ett av de största hoten mot vår existens är forskningen krig syntetiskt liv. På bara något årtionde har forskningen krig syntetiska biologiska enheter exploderat, från att vara avancerad forskning i laboratorier har den nu flyttat ut i garage där "biohackare" sitter och pular med DNA-sekvenser. Likt LEGO-klossar bygger man egna DNA-sekvenser som sedan kan inympas i bakterier och jästsvampar som plötsligt får helt andra egenskaper. DNA från alger inympade i cellkärnan hos jästsvampar får dessa att bli självlysande. Vad händer den dag något går snett och manipulerat DNA slipper ut i naturen och bidrar till oönskade förändringar?


För att råda bot på bränslebristen har man lyckats få jäst att producera diesel i stora tankar, målet är att tillverka miljarder liter diesel problemet är bara att jästen måste ha näring i form av socker. Detta skaffar man genom att skövla regnskog i U-länder och plantera sockerrör eller eukalyptus i dess ställe. Vad som händer i militärens hemliga laboratorier vågar jag inte tänka på. Man har redan lyckats kartlägga etniska DNA-markörer bland det som kallas skräpgener vilket gör att man kan tillverka virus som bara angriper en viss människogrupp. Biologisk krigföring är nog något vi får räkna med i framtiden då biovapen är fattigmans kärnvapen.


Ett annat forskningsfält som är lika skrämmande är forskningen kring neurologisk kontroll. Man kartlägger hjärnans funktion och går in och manipulerar kemin i hjärnan på cellnivå. Målet är att kunna programmera hjärnan på samma sätt som en datamaskin. Redan idag har man plockat ut DNA ur en cell och sedan kartlagt det och översatt det till datakod för att sedan omvandla det åter till kemiska sekvenser av adenin, tymin, guanin och cytosin och placera det i en cellkärna. Syntetisk biologi kallas det, leka Gud kallar jag det.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards