Alla inlägg den 27 juni 2020

Av Karsten - 27 juni 2020 18:34

Det går inte att komma runt hypotesen att Hitler var homosexuell, detta skulle kunna förklara mycket i hans handlade. Redan under tidigt 1930-tal anklagade hans motståndare honom för avvikande sexuell hållning. Den efterkrigstida forskningen framkastade också denna hypotes men den föll inte i god jord i det Adenhauerska Tyskland där det fortfarande rådde homofobiska stämningar. År 2002 utkom historieprofessorn Lothar Machtan med boken "Hitlers hemlighet" där han går igenom alla fakta och ögonvittnesskildringar som talar för att Führern skulle ha varit homosexuell. Folk i Hitlers omedelbara närhet vittnar om hans tafatthet i umgänget med kvinnor, samtidigt som man kan belägga långvariga närmast homoerotiska förhållanden med en rad män. Under hela Hitlers karriär fanns det män som var öppet homosexuella i hans närmaste omgivning.


I kretsen krig Hitler fanns under 1920-talet och i början av 1930-talet nästan bara män. Fröken Eva Braun får närmast betraktas som ett förkläde avsett att för kretsen kring Hitler och besökare ge sken av normalitet och heterosexualitet. Eva Braun var en del av den borgerliga kulissvärld Hitler byggt upp åt sig på Bergshof. Att Eva Braun skulle överleva Hitler och spräcka denna bild får väl anses som otänkbart. Jag håller inte för otroligt att Hitler själv tvingade Eva Braun till att begå självmord tillsammans med honom. Att sedan de närvarande ögonvittnena i bunkern påstår något annat är väl bara att vänta sig av den hårda kärnan av förhärdade nazister som stannat runt Hitler. Alla andra som kunde såg till att lämna bunkern och Berlin. Jag kan tänka mig att Hitler inte var direkt aktivt homosexuell, dvs. var intim med andra män men han kände en homoerotisk böjelse för vissa män i sin omgivning som kom att utmynna i en innerlig vänskap långt utöver det normala. 


Några som i rörelsens början kom att betyda mycket för Hitler var den trettio år äldre mentorn Dietrich Eckhart, Hitlers sekreterare Rudolf Hess och chauffören Emil Maurice. Maurice kom i sin roll som bisexuell att få uppgiften att skaffa fram kvinnor som Hitler kunde visa sig i sällskap med offentligt. Under de första kampåren rådde en dubbelmoral inom partiet då dess SA-ledare Ernst Röhm var öppet homosexuell, något som accepterades. Flera andra inom den högsta SA-ledningen var också öppet homosexuella. Den kultur som rådde inom frikårerna som bildats av hemvändande soldater från världskrigets skyttegravar var präglad av homoerotiska undertoner något som inte minst avspeglar sig i den litteratur som växer fram i denna maskulina krets. Det var till dessa miljöer den trettioårige Hitler sökte sig 1919. Då homosexualiteten inom SA var allmänt känd drog den också allmänhetens blickar från Hitlers egen sexuella läggning, något som gynnade honom under åren fram till maktövertagandet.


Att entydigt belägga Hitlers sexuella läggning är svårt då det råder en tystnadskultur bland de som överlevde Tredje Riket och befann sig i kretsen krig Hitler. Det är omvittnat att Hitler i början av sin karriär var tafatt och obekväm i kvinnors närhet, något som skulle försvinna i takt med att hans makt och berömmelse växte. De kvinnor som träffade honom senare i hans karriär vittnar om att han var underhållande, charmig, kavaljeriskt och kysste på hand i på ett närmast 1800-tals maner. Lotte Bechstein dotter till Helene Bechstein den kända pianotillverkar släkten som stödde Hitler ekonomisk och vars dotter Hitler svärmade för sa senare till sin man om Hitler, "Han kunde inte kyssas" något man kunde förvänta sig av en man vars fixering vid det egna könet var allt för stark och tvånget till heterosexualitet alltför viljemässigt.


En period svärmade Hitler för sin halvsysters dotter Angelika Raubal, en ung och levnadsglad flicka utan hämningar. Det bar sig inte bättre än att Geli som hon kallades förälskade sig i Hitlers chaufför Emil Maurice något som gav upphov till separationen mellan Hitler och Maurice. Med Maurice ur bilden fortsatte det platoniska förhållandet mellan Hitler och hans halvsysterdotter ända tills Geli drabbades av depression och sköt sig med Hitlers revolver i hans lägenhet på Prinzregentenplatz i München. Även Eva Braun försökte vid två tillfällen ta sitt liv.


Under tiden fram till han blev rikskansler omgav sig Hitler med en grupp råbarkade kämpare som utåt tjänstgjorde som adjutanter och chaufförer. Bland dem finner vi Hitlers förste chaufför Emile Maurice som efter affären med Geli Raubal ersattes med Julius Schreck fram till dennes plötsliga död i hjärnhinneinflammation 1936. Hitlers fotograf Heinrich Hoffmann, hans förläggare Max Amann, livvakterna Chistian Weber och Ulrich Graf. En annan som kom att stå vid Hitlers sida från de tidiga kampåren fram till slutet var adjutanten och alltiallon Julius Schaub. Denne lämnade Berlin i slutet av april 1945 för att ta sig till München och Berchtesgaden för att där tömma Hitlers kassaskåp på privata papper och bränna dessa. Schaub vägrade fram till sin död att avslöja vad dessa papper innehöll. En gång antydde han hemlighetsfullt att det skulle fått ödesdigra följder om de blivit kända. Denna grupp av pålitliga "Alte Kämpfer" garanterade Hitler en privat sfär utan insyn. Han avlönade dem frikostigt och översåg med deras eventuella fel och misstag. Vid ett tillfälle gav Hitler sin alltiallo Schaub 300 000 riksmark i "julpeng" en svindlande summa på den tiden.


Antagandet att Hitler var homosexuell och med alla medel försökte dölja detta faktum och därmed inte fick utlopp för sin sexualitet kan ha gett upphov till hans människoförakt och gränslösa destruktivitet. Hans sexuella libido kanaliserades på ett för omvärlden och Tyskland katastrofalt sätt. Det måste ju kännas oerhört frustrerande att ha all denna makt men inte kunna få utlopp för sina drifter på grund av de rådande moraliska värderingarna. Detta kan ha varit orsaken till att Hitler från och med 1938 inte ville något annat än att få igång krig med sin omvärld. Det stod klart för militärledningen i Tyskland ganska tidigt att Hitler inte rustade för försvar utan för angreppskrig.

Som parentes kan nämnas att från 1943 var det belagt med dödsstraff att komma med påståenden om Führerns homnosexualitet.




Skickades från E-post för Windows 10


Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards