Direktlänk till inlägg 8 augusti 2017

Djävla dravel från justitieminister Johansson

Av Karsten - 8 augusti 2017 17:25

Moderaterna föreslår, precis som SD att man ska kunna dra in medborgarskapet för svenska terrorister med dubbelt medborgarskap som ansluter sig till IS eller annan terroristorganisation. 

Justitieminister Morgan Johansson är kritiskt. - Det förvånar mig att Moderaterna inte orkar stå upp för svensk grundlag, säger han.

I Regeringsformen 7 § står: "Ingen svensk medborgare som är eller har varit bosatt i riket får fråntas sitt medborgarskap".

Denna lag har inte tagit hänsyn till den okontrollerade massinvandring Sverige haft på senare år och den utveckling som skett bland radikaliserade muslimer. Uppenbart är att RF måste skrivas om så att utländsk medborgare som erhållit svenskt medborgarskap kan fråntas detta om personen i fråga grovt bryter mot svensk lag eller eljest utgör hot mot riket. Man har på senare tid allt för lättvindigt utdelat svenska medborgarskap utan att ställa några högre krav på individen, medborgarskapet har blivit till en formalia i den havererade invandringspolitiken. 

Det är ju självklart att en person som erhållit asyl och uppehållstillstånd på falska grunder och sedan fuskat till sig ett svenskt medborgarskap ska kunna fråntas detta.

Vi måste börja skilja på etniska svenska medborgare, arbetskraftsinvandrare som erhållit medborgarskap och papperslösa asylsökande som erhållit medborgarskap. Det är helt ointressant om denna syn är diskriminerande eller kan ses som rasistisk, det handlar om rikets säkerhet och synen på det svenska medborgarskapet. Om omvärlden uppfattar det som att Sverige allt för lättvindigt utdelar medborgaskap till personer som ej kan styrka sin rätta identitet är risken stor att svenskar drabbas av visumtvång utanför EU.


Om en motion i denna fråga väckes i riksdagen innan valet 2018 och motionen får majoritet vid en omröstning, finns möjliget att ändra Regeringsformen efter nästa val 2022. För att ändra en grundlag krävs att riksdagen fattar två beslut med likadant innehåll och att det hålls ett allmänt val mellan de två besluten. Riksdagen ska inte kunna fatta förhastade beslut som inskränker människors fri- och rättigheter.

Jag kan inte se att en lag om indragade av medborgaskap för utländsk medborgare som grovt misskött sig eller som utgör ett uppenbart hot mot rikets säkerhet skulle inskränka på några fri- och rättigheter. Idag är det istället så att de så kallade mänskliga fri- och rättigheterna missbrukas och utnyttjas av vänsterradikala krafter i samhället som vill framkalla kaos och anarki.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards