Direktlänk till inlägg 8 augusti 2017

Djävla dravel från justitieminister Johansson

Av Karsten - 8 augusti 2017 17:25

Moderaterna föreslår, precis som SD att man ska kunna dra in medborgarskapet för svenska terrorister med dubbelt medborgarskap som ansluter sig till IS eller annan terroristorganisation. 

Justitieminister Morgan Johansson är kritiskt. - Det förvånar mig att Moderaterna inte orkar stå upp för svensk grundlag, säger han.

I Regeringsformen 7 § står: "Ingen svensk medborgare som är eller har varit bosatt i riket får fråntas sitt medborgarskap".

Denna lag har inte tagit hänsyn till den okontrollerade massinvandring Sverige haft på senare år och den utveckling som skett bland radikaliserade muslimer. Uppenbart är att RF måste skrivas om så att utländsk medborgare som erhållit svenskt medborgarskap kan fråntas detta om personen i fråga grovt bryter mot svensk lag eller eljest utgör hot mot riket. Man har på senare tid allt för lättvindigt utdelat svenska medborgarskap utan att ställa några högre krav på individen, medborgarskapet har blivit till en formalia i den havererade invandringspolitiken. 

Det är ju självklart att en person som erhållit asyl och uppehållstillstånd på falska grunder och sedan fuskat till sig ett svenskt medborgarskap ska kunna fråntas detta.

Vi måste börja skilja på etniska svenska medborgare, arbetskraftsinvandrare som erhållit medborgarskap och papperslösa asylsökande som erhållit medborgarskap. Det är helt ointressant om denna syn är diskriminerande eller kan ses som rasistisk, det handlar om rikets säkerhet och synen på det svenska medborgarskapet. Om omvärlden uppfattar det som att Sverige allt för lättvindigt utdelar medborgaskap till personer som ej kan styrka sin rätta identitet är risken stor att svenskar drabbas av visumtvång utanför EU.


Om en motion i denna fråga väckes i riksdagen innan valet 2018 och motionen får majoritet vid en omröstning, finns möjliget att ändra Regeringsformen efter nästa val 2022. För att ändra en grundlag krävs att riksdagen fattar två beslut med likadant innehåll och att det hålls ett allmänt val mellan de två besluten. Riksdagen ska inte kunna fatta förhastade beslut som inskränker människors fri- och rättigheter.

Jag kan inte se att en lag om indragade av medborgaskap för utländsk medborgare som grovt misskött sig eller som utgör ett uppenbart hot mot rikets säkerhet skulle inskränka på några fri- och rättigheter. Idag är det istället så att de så kallade mänskliga fri- och rättigheterna missbrukas och utnyttjas av vänsterradikala krafter i samhället som vill framkalla kaos och anarki.

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - Måndag 28 okt 21:24

Såg ett program om de stora pyramiderna utanför Kairo och hur man fraktade stenen till Gize-platån från stenbrottet genom att utnyttja Nilens årliga översvämning. Man hade byggt en rad dammar där man med pråmar kunde frakta stenen från Nilen och fram...

Av Karsten - Söndag 13 okt 20:23

Finns det något mer förutsägbart än en svensk partiledardebatt i TV? Åtta pajasar smyger som katter kring het gröt, man pratar runt problemen och gör allt för att förringa dem allt medan två programledare försöker ge ett sken av seriositet över spekt...

Av Karsten - Fredag 11 okt 11:23

Så länge mänskligheten väljer att låta sig ledas av andliga analfabeter så kommer världen att förbli en otrygg och osäker plats att leva i. Värst av alla är hycklarna som påstår sig vara uppväckta, antingen det nu är kristna eller muslimer. Galningar...

Av Karsten - Fredag 11 okt 10:59

Skulle man slaviskt följa Twitters regler skulle man i stort sett bara kunna diskutera vädret och skriva om mat och kläder så länge man inte nämner kocken eller designern, de kan ju bli kränkta!? Politik kan man överhuvudtaget inte diskutera då det k...

Av Karsten - Torsdag 10 okt 18:02

Turkiet är Mellanösterns imperialistiska islamistiska diktatur med ambitionen att bli ett Stor Turkiet. Recep Tayyip Erdogan är en den muslimska världens Hitler och hans land borde bombas tillbaka till stenåldern. Turkiets attack mot suveränt Syriskt...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se