Alla inlägg den 1 februari 2017

Av Karsten - 1 februari 2017 21:22

Det var tack vare miljörörelsen och de gröna partierna som idén med utsläppsrätter av koldioxid skapades. Man ville förhindra utsläppen av koldioxid genom att belägga dem med avgifter i tron att detta skulle rädda klimatet och miljön. Istället skapade man en möjlighet till bedrägerier i miljardklassen, där smarta etrepenörer bildade bolag som handlade med utsläppsrätter. Utsläppsrätter är som en form av avlatsbrev, man betalar en avgift för att sedan få rätten att skita ner luften precis som man bland katolikerna köpte ett avlatsbrev för att sedan kunna synda och ändå ha syndernas förlåtelse av kyrkan. 


Vi har skaffat oss ett samhällssystem som genom sina lagar och regler är så komplicerat så lagstiftarna själva inte har full koll. Det öppnar för all form av bedrägerier och fiffel, inte ens politikerna - lagstiftarna själva kan undanhålla sig från att fiffla och bedra. Vår civilisation är genomrutten och på väg att kollapsa, även om de flesta intalar sig själva att det aldrig har varit så bra som idag. Folk går runt i sin egen bubbla med hörlurar i öronen och blicken på mobilskärmen och är helt borta från verkligheten. De tror att verkligheten består av många likes på Facebook och annat digitalt trams. Jag hoppas solen får en sådan jätteeruption att all elektronik baserad på "solid state" slås ut, ingen TV, ingen mobil, ingen radio (om du inte har en gammal rörmottagare) det vore underbart att se reaktionen hos alla dessa idioter som hellre avstår från sex än från sin mobiltelefon. Åt helvete med vår sjuka värld!

Av Karsten - 1 februari 2017 20:54

MOMS eller OMS som det hette från början betyder omsättningsskatt och var från början tänkt som en tillfällig skatt som sedan skulle upphöra. Det var socialdemokraterna som 1960 införde den som en tillfällig omsättningsskatt på 4,2 procent och som togs ut i konsumentledet. 

 Varje vara eller tjänst belade staten med en omsättningsskatt som baserades på en procentsatts olika på olika varor. När OMS:en sedan permanentades kallades den meromsättningsskatt MOMS och har av smarta bedragare utnyttjats till att svindla till sig miljardbelopp. Systemet bygger på att staten tar för givet att alla affärsidkare snällt betalar in den moms de får in på sina varor. Svindeln bygger på att man av staten kan kräva tillbaka momsen vid vissa affärstransaktioner. Man skapar luftaffärer som genererar moms som man sedan kan kräva tillbaka av staten.


Både idén med omsättningsskatt och handel med utsläppsrätter av koldioxid har skapats av godtrogna politiker som aldrig tänkt igenom vilka kryphål och möjligheter till bedrägerier som dessa system skapade. Staten borde anställa skurkar som konsulter innan de sjösätter nya projekt som kan ge upphov till nya bedrägerier. Det gäller att sätta sig in i de juridiska detaljerna i alla nya lagar som staten eller staterna skapar och sedan utnyttja de kryphål som lagstiftarna aldrig tänkt på. Vill man bli en framgångsrik skurk i dagens samhälle ska man studera affärsjuridik och datakunskap, med dessa verktyg i bakfickan kan man sedan bedra samhället och låta de dumma skattebetalarbna stå för notan. Själv bosätter man sig i något av skatteparadisen som inte har utlämningsavtal.

Av Karsten - 1 februari 2017 20:17

Vi lever i en värld av ekonomiska bedrägerier där digitaliseringen av finansvärlden spelar en stor roll. Skurkarna ligger alltid ett steg före de granskande myndigheterna och i slutänden är det de ärliga arbetarna och skattebetalarna som får stå för slutnotan. I alla former av bedrägerier med bidrag, skatt eller moms är det alltid någon som i slutänden får stå för fiolerna. Därför ligger det i alla medborgares intresse att tvinga myndigheterna och staten att sätta stopp för denna form av bedrägerier. Märker folk att bedragarna går fria från straff så sänker man medborgarnas vilja att vara ärliga och betala sin skatt. Varför arbeta och svettas i en fabrik och betala skatt, när man kan leva på ekonomiska oegentligheter? Samhället är på väg i en mycket farlig riktning med politiker som fifflar och statstjänstemän som håller varandra bakom ryggen. Man undergräver förtroendet för staten och själva grunden i samhället, vi är på väg att förvandlas till den typ av samhälle som finns i Tredje Världen. På ett halvsekel har Sverige blivit en bananrepublik.

Av Karsten - 1 februari 2017 20:06

Fullt tumult har utbrutit vid Rekarnegymnasiet i Eskilstuna, där SD:s partiledare Jimmie Åkesson talar. Det är maskerade vänsterextremister som med pyroteknik försökt tränga in i skolan för att stoppa detta SD-möte. Polisen har tvingats begära förstärkning från polisen i Norrköping och Lindköping. Ännu en gång har vänstern visat sitt förakt för demokrati och mötesfrihet. Ett riksdagsparti med stort stöd i väljarkåren stoppas från att hålla ett politiskt möte av mörka krafter i vårt samhälle. Mörka krafter som stöds av politiker som Mona Sahlin och Jonas Sjöstedt. 

Av Karsten - 1 februari 2017 10:49

Vi ser nu gång på gång hur Donald Trump försöker vrida klockan tillbaka till det USA han växte upp i som ung. Trump var tonåring under slutet av 1950-talet då USA stod på sin höjdpunkt vad gäller industri och full sysselsättning, var man vit och kom från god familj hade man alla möjligheter i USA.  

Trumps senaste drag är att utnämna den superkonservative 49-årige republikanen Niel Gorsuch till domare i Högsta Domstolen, dessa domare sitter i HD på livstid. Niel Gorsuch tolkar författningen från 1789 bokstavligt, precis som en religiös fundamentalist tolkar Bibeln eller Koranen. På den korta tid som Trump varit president har han drivit igenom en rad dekret som väckt politisk turbulens runt om i världen, Kina har varnat Trump ifall han utlöser ett handelskrig och Mexikos president har inställts sitt statsbesök.


I politiska kretsar i USA har man redan börjat spekulera i om man kan avsätta Trump innan hans mandatperiod går ut. Detta är fullt möjligt genom att ställa honom inför riksrätt. Enligt den amerikanska konstitutionen kan det ske om presidenten gjort sig skyldig till högförräderi, tagit mutor eller begått andra allvarliga brott eller förseelser. Den sistnämnda formuleringen "förseelser" kan ju i princip innebära vad som helst, problemet är att två tredjedelar av senaten måste stå bakom ett beslut om riksrätt och republikanerna har majoriteten i senaten. Skulle Trump mot all förmodan ställas inför riksrätt så är detta ett förfarande som tar flera månader och under tiden sitter han kvar som president. Det finns de som fruktar att han i ett sådant läge skulle gå så långt som till att starta kärnvapenkrig för att stoppa försöken att avsätta honom.


Elake Karsten får kanske rätt när han för länge sedan spådde, att blir Trump president blir det kärnvapenkrig! Förhoppningsfullt har jag fel för ingen vettig människa önskar ett fullskaligt kärnvapenkrig, det skulle vara slutet för mänskligheten och civilisationen så som vi känner den. Det finns också det 25:e tillägget i konstitrutionen som säger att vicepresidenten och regeringen kan förklara presidenten "som oförmögen att utföra sina plikter". Man övervägde att använda detta tillägg mot Ronald Reagan i slutet av hans mandat som president, då han visat tecken på förvirring och inkompetens. Reagan drabbades efter sin tid som president av Altzheimers sjukdom.

 

Synd att vi inte har en liknade konstitution i Sverige, för med ett tillägg som det 25:e skulle man kunna avsätta halva riksdagen för inkompetens. Anledningen till att vi inte har någon konstitution i Sverige och att tjänstemannaansvaret avskaffades 1974 var just att inkompetenta men lojala idioter skulle kunna sitta kvar på sina poster.



 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards