Alla inlägg den 9 maj 2017

Av Karsten - 9 maj 2017 22:49

Vi berömmer oss ofta över att vara en rättsstat, vad är då en rättsstat? Ja ska man tro på själva innebörden i ordet rätt så söker man rättvisa i en sak och rättvisa kan man bara få genom sanning. Bara om man vet hela sanningen kan man utdöma ett rättvist straff. Söker då samhället eller staten alltid sanningen? Nej det gör de inte, de försöker bara ge medborgarna en illusion av rättvisa.


Om vi ska ta det verkliga skräckexemplet, USA, där sitter en jury på tolv slumpvist utvalda medborgare och ska bedöma om det åklagaren eller försvararen säger är sanning. Ofta urartar hela rättsprocessen till en show, en teater där mediernas dom ofta är mer avgörande än det som sker i rättssalen. Den som har pengar och kan köpa sig ett koppel av slipade advokater går oftast fri medan de fattiga och medelösa är de som befolkar de amerikanska fängelserna.


Är vi då så mycket bättre här i Sverige? Nej det är vi inte. I våra tingsrätter sitter politiskt tillsatta nämndemän och en lagkunnig domare och dömer folk rutinmässigt. Ofta har de en helt oduglig advokat och försvarare tillförordnad av rätten som mest är intresserad av sitt arvode. Någon sanning söker man inte, man går helt på det polisens förundersökare kommit fram till och presenterat för åklagaren och som han lägger fram för rätten som underlag för sitt åtal. Skulle polisen komma fram till något som talar till den åtalades fördel är det dem fritt att utelämna det. Mot allt detta står en ensam advokat som bara får tillgång till själva förundersökningen, åtalsunderlaget.


Även här i Sverige är det så att om du har pengar och själv bekostar advokater och privata undersökare så har du mycket större chans att gå fri om du kan få fram tillräckligt mycke som talar till din fördel och som smular sönder åklagarens förundersökning. I Sverige är det så att en åklagare inte ska väcka åtal om han inte är säker på en fällande dom, det är därför så många fall läggs ned i brist på bevis. De fall som går till domstol är den åtalade ofta dömd på förhand då rätten utgår från att den åtalade är skyldig då åklagaren väckt åtal. Det finns således ingen rättvisa och ingen sanning.


Fallet med den mördade fyraårige Kevin Hjalmarsson är ett utmärkt exempel på hur den svenska polisen arbetar och hur man bygger upp ett åtal. Nu gick aldrig detta fall till varken tingsrätt eller hovrätt på grund av de inblandades ålder. Men det finns åtskilliga andra fall där polisen pressat fram falska erkännaden med högst tvivelaktiga metoder. Men så länge vi har ett politiskt etablissemang som aldrig ifrågasätter om det går rätt till och om det är sanningen man söker eller om man bara är ute efter resultat och fällande dom så kommer vår rättvisa att fortsätta vara en illusion. Inte minst spelar media in här som ofta dömer folk på förhand genom att spekulera och sälja lösnummer på sensationella rättsfall. Thomas Quick är ett lysande exempel på hur det kan gå när rättssamhället totalt löper amok.

Av Karsten - 9 maj 2017 20:59

Metro har ju en längre tid ägnat sig åt "Viralgranskaren" så kallade nätbluffar. Dagens granskning är så jävla dum att den trotsar allt. Tydligen har någon idiot spridit en bild av det som en gång var världens mest jagade nazist och påstått att han var pappa till Stefan Löfven!? När Stefan Löfven föddes 1957 hade världens mest jagade nazist legat och ruttnat vid Lehrter Bahnhof i Berlin i 12 år. Vem var då Stefan Löfvens påstådda pappa? Jo ingen mindre än Hitlers grå emines Martin Borman. Bilden som Metro publicerar och påstår sprids på Facebook föreställer utrikesminister Joakim von Ribbentrop, Adolf Hitler och chefen för Rikskansliet Martin Borman på promenad i skogarna utanför Wolfsschanze i Rastenburg. En ganska vanlig bild som förekommer i många historieböcker.

En sak är dock riktig och det är att Stefan Löfvens morfar Ludvig Löfven var aktiv nazist här i Sverige, han dog 1953.


Hela detta upplägg är så dumt så bara en inbiten Metroläsare kan vara så obildad att han eller hon tror på att Löfvens pappa var Borman. Jag förstår inte varför Metro ens ägnar det någon uppmärksamhet. Har de sådana problem med att fylla sina sidor med vettig text?

Av Karsten - 9 maj 2017 19:56

Jag fylls av glädje och stolthet när jag ser dessa självuppoffrande unga män som vaktar Bulgariens gräns mot Turkiet och alla dessa välfärdsparasiter som bara väntar på en chans att smita in i Europa. I programmet "Korrespondenterna" gör den naiva pisshumanistiska Lena Scherman allt för att ösa skit över dessa modiga unga män. Sedan far journalistjävlarna till Sydafrika och besöker en vit enklav där de fåtal vita afrikaan som vågat stanna kvar i detta svarta helvete har förskansat sig och försöker leva ett anständigt europeiskt liv. Inte ett ord om alla de mord och övergrepp som skett på vita farmare av gäng av svarta beväpnade terrorister.

Vad Scherman vill försöka få fram är hur hemnskt det är när folk bygger murar för att skydda sig mot de fattiga massorna. En mur hon inte besöker är den i Israel som ska stänga ute palestinierna.

Ett program helt i linje med all den skit SVT står för, mångkultur, masskriminalitet, bidragsparasiter ett led i att utplåna den europeiska kulturen.

Av Karsten - 9 maj 2017 14:52

Skulle ni vilja ha dessa dessa gräsliga mynt i en plånbok eller ficka? Så här kommer de förmodligen att se ut om ett årtionde. Kopparn kommer förmodligen att nötas ner till järnet under som kommer att rosta precis som de gamla ettöringarna i järn.

 

 

Av Karsten - 9 maj 2017 14:23

Den 2:e maj hade Metro en artikel om de nya mynten som de skrev kan bli obrukbara. Metro hade nästan rätt när de skrev att de doppat mynten i saltvatten och därefter lagt dem på en tallrik. Själv la jag mynten i saltlösning i en vecka och noterade att vattnet blev svagt blågrönt vilket indikerar att kopparn reagerar med saltvattnet. Efter en vecka såg mynten för jävliga ut. Ni kan själva se skillnaden mellan obehandlade och behandlade mynt.

 

 

Jag anser att hela detta byte av sedlar och mynt bara har ett enda syfte och det är att försöka komma åt svarta pengar. Av ren snålhet och dumhet har man valt att plättera en oäkta metall som järn med koppar vilket är ren och skär idioti. Förutom att de nya sedlarna är oerhört fula och mer påminner om Monopolpengar än om riktiga pengar så är de alldeles för lika i storlek.

Riktiga sedlar ska ha bilder av gamla kungar eller presidenter och se ut som värdefulla papper med snirklingar och utsmyckningar som sedelarna här nedan.

 

Av Karsten - 9 maj 2017 13:27

När jag såg gårdagens Metro undrade jag om de börjat konkurera med Illustrerad Vetenskap, ett helt nummer om rymden. Omslaget pryddes av en löjlig teckning som skulle föreställa en spiralgalax, vår Vintergata. En pil pekade på galaxen med texten "Om Vintergatan är så här stor ...", "så är vårt solsystem mindre än så här...", åtföljt av en pil på en liten punkt. Därunder texten "...och därför kommer vi troligtvis aldrig att hitta liv i universum". 

Ett högst naivt och ovetenskapligt omslag om ni frågar mig. För det första vad menas med liv, intelligent liv eller bakterier? Man har funnit aminosyror i meteoriter så förutsättningarna för enklare former av liv i universum är ganska goda. Alla planeter med vatten borde kunna rymma enklare former av liv.


Sedan fylls denna eländiga blaska med snuttifierade artiklar om varför vi vill åka till andra planeter och en kort historik om hur rymdålder började för 56 år sedan med den första människan i rymden. Sedan har man en helsida om att bo på Mars då denna planet troligtvis blir nästa mål för en bemannad rymdexpedition.

Därefter den obligatoriska artikeln: "Christer Fuglesang: Så ska du göra för att bli astronaut", då börjar jag undra om det är Kamratposten jag läser, för det här kan ju ändå inte rikta sig till en vuxen läsekrets? Sedan en massa strunt skriverier om liv i rymden och UFO. Läs Hesekiel 1:1 - 7:27 i Bibeln där har ni ert UFO. 


Det hela avslutas med den obligatoriska frågerutan: "Hur mycket kan du om rymden?" 10 frågor om rymden och har du läst Metro noga så bör det inte vara några problem att svara rätt på alla frågorna då de ligger på nivån vad en högstadieelev bör kunna. 

Det är bara att konstatera Metro är en blaska skriven av idioter för idioter. Den enda behållning jag har av Metro är att se hur lång tid det tar att lösa deras korsord, mellan en minut till fyra minuter, annars är min hjärna ur form.

Av Karsten - 9 maj 2017 00:55

Fallet med den mördade fyraårige Kevin Hjalmarsson kommer förmodligen att explodera som den värsta rättsskandalen i Svensk historia, mycket värre än fallet med Thomas Quick som erkände mord han inte begått, även om han var en vuxen man som inte hade alla årorna i sjön. Kevin fallet handlar om två små pojkar som av polisen drivs att erkänna en gärning de inte begått. Ett "mordfall" som  drevs tävlingsinriktad, prestationskåt snutjävel vid namn Rolf Sandberg som till varje pris ville leverera resultat, även om det var till priset av att två små killar fick sina liv förstörda. Att denne Sandberg nu på grund av sjukdom säger sig inte minnas klart gör inte saken bättre.

 

Ska vi ha ett rättssäkert samhälle kan vi inte ha den typen av poliser som förhörsledare, man sitter inte och bygger upp ett erkännade på fragmentariska bitar som man mer eller mindre tvingat fram ur barn som vill vara vuxna till lags. Att sedan helt bortse från de vittnen som ger de båda brödernba alibi vid tiden för mordet är ren skandal. Jag undrar hur många oskyldiga som sitter i fängelse tack vare odugliga snutar som är mer intresserade av en bekännelse än att få fram sanningen. Vi svenskar måste inse att våra tjänstemän inte är ofelbara, att det finns rötägg bland dem. Det måste bli ett slut på att statens tjänare täcker upp för varandra och skyddar varandras ryggar. Man påstår att >Sverige inte är korrupt, jag vill påstå att detta är en av historiens värsta och fräckaste lögner. Just genom att inbilla medborgarna att statens tjänstemän inte är korrupta har vi fått ett samhälle där korruptionen kunnat breda ut sig fritt.

 

Försöker man från statsmakternas sida begrava fallet Kevin utan att gå till bottnen och straffa de som medverkat i denna rättsskandal för att på så sätt upprätthålla medborgarnas tro och tillit på det svenska rättssamhället,då vet vi vad det är för sorts samhälle vi är på väg mot. Då finns inga hinder längre, då finns inget ansvar eller respekt gentemot samhället och dess lagar, då är det bara att riva ner och bygga nytt som gäller.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards