Alla inlägg den 6 mars 2020

Av Karsten - 6 mars 2020 17:58

115 konstaterade fall av Corona-smitta i Sverige, jag spådde minst 100 fall i slutet av denna fredag. Nu är jag bredd att skriva upp denna siffra till 200 fall klockan 00:00 i natt. Jag misstänker att Corona-viruset är långt mer smittosamt än vad myndigheterna medger. Misstänker också att nyanlända asylanter som fått svenskt pass och besökt Iran är mycket mindre benägna att testa sig vid inresa i Sverige.


Svenskens närmast sjukliga tilltro till auktoriteter och myndigheter skrämmer mig. Verkar som man från myndighetshåll är mer intresserad av att undvika panik och hamstring av matvaror och mediciner än av att stoppa spridningen av viruset. Att en sådan här pandemi skulle bryta ut förr eller senare var alla experter medvetna om. Kombinationen av djurhållning i Asien och den höga frekvensen flygresor hit och dit bäddar för en snabb spridning av virus och andra epidemier. Förr i världen när man färdades med båt över världshaven tog det år innan ett virus hade spridits över hela världen, idag går det på några dagar.


Det är människans  skövling av regnskogar samt den våldsamma tillväxten av befolkningen i vissa regioner med därpå följande behov av dagligvaror som gjort att vi fått en rad mycket smittosamma och farliga virus. Man håller fjäderfä och grisar i så stora mängder att det är som ett smörgåsbord för virus att växa till i och mutera så det kan få fäste bland människorna. Vår livsstil är det största hotet mot vår hälsa. Stora virusutbrott kan också vara naturens sätt att skapa balans mellan tillväxten av människor och det hot dessa utgör mot alla andra arter. 


Det råder ett samband mellan alla arter och alla växter på jorden. Jorden i sig själv är som en levande organism där moderna människan är som en främmande organism som utgör ett hot mot allt annat levande. Med iskall objektivism hade Jorden mått bättre utan människor. Vi har kort och gott tappat bort oss i tillvaro och låtit vidskepelse och religion fördunkla vår blick. Vi inbillar oss att vi är ensamma om att ha en själ, ett Jag, ett medvetande och behandlar alla andra djurarter därefter. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards