Alla inlägg den 10 mars 2020

Av Karsten - 10 mars 2020 18:48

Vad Sverige saknar i dessa tider av dödliga virus är politiskt ledarskap. Någon som likt Danmarks statsminister kan stå upp inför folket och förklara situationen och vad som behöver göras. Förklara varför man inte ska samlas i stora folksamlingar och varför flygtrafiken från vissa länder måste förbjudas landa i Sverige. En ledare som inte hukar inför att folk kan känna sig kränkta och utpekade. En ledare som ser till landets och folkets bästa, som sätter in de ekonomiska stödpaket som kan behövas för att rädda drabbade företag. En ledare som kan slå näven i bordet och sätta punkt för allt politiskt käbbel. I Sverige låter vi ett litet extremistiskt fyra procents parti sätta käppar i hjulet med sina vanvettiga klimatidéer. 


Kan man inte leverera politiskt ledarskap i orostider så bör man avgå och lämna över till någon som är bättre lämpad. Prestige och makthunger ska inte störta landet i fördärv. Klarar ett parti inte att göra sig av med dåligt ledarskap så är partiet inte lämpat att styra och regera. Det som hänt i Sverige de senaste veckorna kan bara betecknas som skandalöst. Bara detta att det fattas vårdplatser och utrustning för de med andningsbesvär. Var man så naiv i Sverige att man trodde att en pandemi aldrig skulle kunna utbryta? Varje år har vi haft någon form av influensa och forskarna och virologerna visste att förr eller senare skulle ett av dessa influensavirus mutera och bli dödligt. Har vår forskning vid universitetens medicinska fakulteter blivit så politiserad att den inte längre kan leverera? 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards