Alla inlägg under mars 2017

Av Karsten - 17 mars 2017 21:42

Läste på Text-TV att domstolen varit tvungen att släppa en buse på grund av att åklagaren glömt lämna in en anhållan om omhäktning, detta hör väl till ovanligheterna. Valigare är att åklagaren låter häkta oskyldiga, bara fär säkerhetsskull och för att tillfredställa media. Den som tror att det existerar någon rättssäkerhet i Sverige vet ingenting om svensk rättspraxis. Studerar man de svenska rättsskandalerna genom tiderna så blir man mörkrädd och undrar vad för land man lever i. Vi har haft rättsröta i Sverige ända sedan förra sekelskiftet, de verkligt stora affärerna kom på 1950-talet med Haijby och Kejne affärerna som båda inkluderade homosex. Sedan hade vi Geijeraffären och IB-affären där två journalister kom att dömas fär spioneri för att de avslöjat en olaglig organisation.


Från politiskt håll finns inga ambitioner att röja upp i detta träsk, den ena regeringen avlöser den andra och ärver rättsrötan. För statsmakterna är det viktigare att upprätthålla skenet av omutliga domstolar och tjänstemän som står över all form av granskning. Man vill på inga viklkor att folkets tilltro till lagstiftare och domstolar ska kollapsa. Redan som skolpojke insåg jag vilket ruttet land jag levde i och som vuxen jag fick bara bekräftelse på att jag hade rätt. Det var värre än jag trodde. Jag tror invandringen blir dödsstöten för det nuvarande systemet då många invandrare kommer från länder där man av hävd misstror polis och andra myndigheter. 

Bara en sådan sak som att kronofogden är folk som skickar ut bluffakturor behjälpliga och driver in deras pengar. För min del får gärna Sverige rasa samman till grunden, så vi kan bygga upp något nytt just från grunden.

Av Karsten - 17 mars 2017 18:26

Såg ett inslag på Kulturnyheterna där man visade att man faggade på halv stång i Torgny Lindgrens hembyggd, som valigt vajade flaggan exakt på hälften av flaggstångens höjd. När fan ska folk lära sig hur man flaggar på halv stång?

Vid dödsfall och begravning är det vanligt förekommande att flagga på "halv stång". Vid flaggning på halv stång skall flaggan först hissas i topp och därefter sänkas till lämplig höjd. På en fristående flaggstång bör flaggan sänkas till cirka 2/3 av flaggstångens höjd, medan den på en fasadstång kan halas in till stångens halva längd.

Förr i världen såg man aldrig flaggan på halva stångens längd för då kunde folk reglerna för att flagga på halv stång, idag tar idioterna detta begrepp bokstavligt och hissar upp flaggan till exakt halva stångens längd. Det där med att den först ska hissas i topp och sedan firas ned en tredjedel har också undgått de flesta som sköter denna syssla. Kulturförflackning kallar jag det.

Av Karsten - 17 mars 2017 14:31

Att den svenska polisen haft eskalerande organisationsproblem under många årtionden torde inte ha ungått någon. Problemen började redan 1965 då polisen förstatligades från att tidigare ha varit kommunal. Kanske vore det all idé att fundera på att återgå till en kommunal polis, med en kommunaliserad polis får man en polis som har större lokalkännedom och är närmare medborgarna. Sverige hade under den socialdemokratiska eran en övertro på centralisering och sammanslagning. Man trodde att större organisationer var effektivare, historien har visat att det blev tvärtom man fick stora ineffektiva betongorganisationer där gapet mellan ledning och fotfolket blev för stort.


Den allra senaste polisiära omorganisationen med en enda rikstäckande polisorganisation blir förmodligen dödsstöten för svensk polis. Det bästa vore kanske att sparka Dan Eliasson och istället planera för en återkommunalisering av polisen. Öppna alla mindre nerlagda polisstationer så man åter får ut polisen i glesbygden samt återsamla kompetensen i en riksmordkommision. Som det nu är har vi en polis som bara löser vart sjunde brott, den vanliga vardagsbrottsligheten har överhuvudtaget polisen inte tid att befatta sig med. Folket har tappat förtroendet för de rättsvårdande myndigheterna.


Egenligen är läget katastrofalt, för att få in tillräckligt många sökande till polisutbildningen har man varit tvungen att sänka både de fysiska och de intellektuella kraven, idag kan ett totalt obegåvat klenbygge bli polis. Likaså tar man in folk med olämplig karraktär, ibland rena psykopater. Ingångslönerna måste höjas så att polisyrket lockar till sig begåvade människor som förmår lösa brott och andra samhällsproblem på ett mer konstruktivt sätt, inte som nu med batonger och skjutvapen. Vi har fått en militariserad polis som tror på koncentration av resurserna som enda lösningen på alla problem. På den tiden polisen var kommunal var det helt otänkbart att man löste ett lägenhetsbråk där någon drog kniv mot polisen med att skjuta denne i huvudet. 


Det är politikerna som genom sina omorganisationer skapat en polismakt som är hatad och föraktad av stora delar av folket. I takt med att polisen kände sig illa omtyckt skapades en osund kåranda där man höll varandra bakom ryggen. Polisen blev korrumperad och en fara för rättssäkerheten. Detta fattar inte politikerna så länge de ser alla problem som utmaningar istället för vad de egentligen är - PROBLEM! En utmaning tar man sig an, ett problem löser man, så enkelt är det.

Av Karsten - 17 mars 2017 00:13

All religion har sin uppkomst i de övergripande frågorna, varifrån, varför, vart hän och vad händer efter döden? Innan upplysningstiden på 1700-talet var det fritt fram för prästerskapet och filosoferna att spekulera. Jorden var en platta och stjärnorna hål i en ostkupa som välvde sig över plattan. Idag har vi en ny religion som slagit hål på all denna vidskepelse - vetenskapen. Vi vet att universum förmodligen uppstod i en Big Bang ur en singulariet, vi vet att jorden är ett klot med stelnad yta och ett flytande inre. Vi vet att solen är en stjärna bland massor av andra stjärnor i det vi kallar Vintergatan som är en spiralgalax. 


Frågorna om meningen med livet och vad som händer när vi dör har nog sysselsatt människan i tiotusenats år, ja ända sedan den moderna människan uppstod för cirka 45 000 år sedan. Med vetenskapen har många av religionens värsta galenskaper fallit, men frågan om Gud finns har inget svar. Att det skulle finnas en fristående personlig Gud i form av en gubbe på ett moln eller ett Paradis med 72 oskulder tror väl bara de mest primitiva och obildade på. Trots att vetenskapen ger svar på många frågor och visar på många samband så tar vi detta ändå inte till oss utan fortsätter att leva ett liv i strid mot naturen. 


Det är de obildade och primitiva som utgör det största hotet mot vår arts fortlevnad. Obildade människor är lika farliga som politiskt korrekta människor då det sistnämnda också är en form av religion. Man ställer upp en massa teser och försöker tvinga sin omgivning att tro på dessa, precis som de klassiska religionerna. Även vetenskapen kan ibland fastna i teser som den sedan har svårt att förkasta trots övertygande motbevis. Felet är ofta människan och dennas hybris och narcissistiska natur, även vetenskapsmän är människor som inte gärna erkänner att de haft fel efter att ett helt liv hävdat en viss ståndpunkt. Livet är inte lätt och det är inte lätt att vara människa.

Av Karsten - 16 mars 2017 23:32

Fy fan vad less man blir på all skit. Varför kan man aldrig få lite positiva nyheter, typ tusentals utomeuropéer på väg över Öresundsbron på väg hem genom Europa. Hatet och rasismen knäckte dem till slut, de stod inte ut i Sverige och Europa de valde att återvända till Nordafrika och Mellanöstern. Många politiker på flykt från Sverige undan hämndlystna väljare som vill ställa dem till svars för de senaste deceniernas ansvarslösa invandringspolitik. Vänsterpartiet och miljöpartiet är upplösta och ledarna är på flykt. De ledande personerna i Expo ihjälslagna av lynchmobb.


Detta vore något man skulle vilja läsa i Text-nyheterna på TV. I Danmark har börjat så smått, invandrarbarn som inte går i skolan utan istället ägnar sig åt snatterier och åverkan får barnbidraget indraget. Slå mot plånboken på invandrarna, där känns det mest. Drar man in alla bidrag och chockhöjer straffen även för småbrott så ger sig nog många iväg. De flesta har kommit hit enbart av ekonomiska skäl, de har hört att man blir försörjd i Sverige och inte behöver arbeta. Tvinga dem att bygga vägar i Norrland så slipper vi de värsta parasiterna.


Så länge vi har partier som Vänstern och Miljöpartiet i riksdag och regering går det åt helvete. De är båda riktiga kärringpartier som hyllar alla avarter som feminism, HBTQ, massinvandring och allt annat icke önskvärt. Det är folket som avgör, i Östeuropa verkar folk ha vaknat, där vågar man sätta sig upp mot byråkraterna i Bryssel. Svenskarna är de värsta rövslickarna i EU. Svenskar vakna, snart är det för sent.

Av Karsten - 16 mars 2017 20:02

På de regionala Skåne nyheterna tog man upp problemet med stulna cyklar, mobiler och kläder i skolorna. Man intervjuade några etniska svenskar som tyckte det var jobbigt med stölderna. Vad vem som helst med lite hjärna begriper är att de flesta stölder begås av alla "ensamkommande flyktingbarn" som inte har råd att köpa den senaste mobilen eller de senaste modekläderna. Våra skånska skolor är idag nerlusade av afghaner, irakier, syrianer, somalier och folk från andra delar av Mellanöstern. Dessa uppträder ofta i gäng och för ett terrorvälde på vissa skolor, skolledningen ser mellan fingrarna då de ej vill bli anklagade för rasism. På vissa skolor är situationen helt ohållbar men de ansvariga låssas som det regnar, de har ju fått lära sig att det är inga problem med invandringen. Barnens föräldrar blir ju inte speciellt glada när ungarna kommer hem utan cykel och mobil, det blir ju till att köpa nytt. Barnen själva vet säkert vilka förövarna är och även deras föräldrar, men skulle de ringa skolan så får de bara reda på att de har fördomar och är rasister.

Av Karsten - 16 mars 2017 18:08

 Vår högt värderade statsminister Stefan Röfven har sammankallat säkerhetspolitiska rådet för att dryfta gängkriminaliteten (de kriminella invandrargängen) och få ett slut på deras veksamhet. Huruvida detta bara är ett spel för gallerierna eller ett allvarligt försök att få stopp på denna samhällssvulst som de kriminella invandrargängen utgör är väl den stora frågan. Vågar Röfven ge polisen mandat att bekämpa denna form av samhällsomstörtande verksamhet med radikala medel eller stannar det bara vid ett politiskt utspel som ser bra ut? 

Har det svenska samhället stake nog att ge polisen rätten att öppna verkanseld mot dessa "samhällets skadedjur" och få till en permanent lösning. Vet dessa främmande hulliganer att de inte bara riskerar skjutas av sina gängmotståndare utan även av den svenska polisen så blir det kanske inte lika tufft och attraktivt att gå med i ett kriminellt gäng. 

Behandla skiten för vad den är, en svulst på den svenska samhällskroppen. Cancer bestrålar man eller behandlar med celldödande gift. Har man samma typ av tänkande när det gäller de kriminella invandrargängen så finns kanskle en lösning i sikte. Men att tro att man kan klappa dem på huvudet och föra ett konstruktivt samtal med dem och på så sätt leda in dem på "den rätta vägen" så är man inne på fel väg. Dessa odjur förstår bara våldets språk, när de ser sina kompisar ligga med hjärnsubstansen utsmetad på trottoaren förstår de allvaret i vad som gäller.

De ska förstå att nu har det svenska samhället fått nog av deras verksamhet och nu är det hårdhandsakarna som gäller. Grips de levande så annulera deras medborgaskap och utvisa dem tillsammans med hela deras familj oavsett läget i deras hemland. Vad Amnesty och Röda Korset och liknade organisationer tycker är helt ointressant, något som samhället också ska klargöra genom indragna statsbidrag.

Av Karsten - 16 mars 2017 15:26

En av de viktigaste ingredienserna i samhällsdebatten är språket, vilka ord och begrepp man använder. Idag är terminologin journalisternas och politikernas viktigaste verktyg. Förr hade vi en invandringsminister och ett Invandarverk, detta har idag blivit utbytt mot en migrationsminister och ett Migrationsverk. Invandring begriper alla vad det innebär medan migration för många är ett lite mer diffust begrepp. Likaså talar man aldrig om invandringen som ett problem, det är istället en utmaning för politikerna och samhället då detta ord ger positivare associationer. Förortsgetton blir utsatta områden, tiggande romer blir utsatta EU-medborgare och så vidare. 


De flesta medborgare tänker inte på detta, utan låter sig snällt manipuleras med hjälp av språket. Att vi inte har någon fri oberoende press eller media i Sverige märks genom att alla använder de nya begreppen som på kommando. Hade media beskrivit massinvandringen hösten 2015 som ett problem och inte en utmaning hade folk blivit negativt inställda vid en betydligt tidigare tidpunkt, nu fick eländet pågå ända till december. Hade man i Sverige inte haft den naiva generösa synen på asylrätten hade man redan sommaren 2015 insett vad som var i färde och vidtagit de åtgärder som behövdes för att stoppa flyktingvågen från att nå Sverige. Så sent som i september 2015 var det tabu att tala om flyktingarna i termer om volymer eller diskutera ett tak för hur många det svenska samhället skulle klara av.


Av detta förstår man hur viktigt språkbruket är i samhällsdebatten, för oss som vill slippa all vidare invandring är det av vikt att använda ord som: kriminella invandrargäng, invandrargetton, bidragsberoende, tärande faktor, systemkollaps, svenskfientliga krafter, islamisering, kravlös tillvaro, ansvarslös asylpolitik, kulturkrock, normupplösande och så vidare. 

Vi vet alla att vinden håller på att vända och att vänstern och de gröna börjar bli allmer desperata, de känner att marken börjat gunga under dem och att stora delar av medborgarna inte längre delar deras åsikter. Deras taktik är att föra fram enskilda människoöden som snyftare i media, man vädjar till folks empati. Alla mins väl lille Aylan som låg och skvalpade på en strand, denna bild användes tills den var totalt utsliten och sanningen om pojkens far som flyktingsmugglare förmörkade den. Det gäller att vara mycket uppmärksam idag på allt man läser och hör.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards