Direktlänk till inlägg 10 november 2017

En förvriden verklighetsuppfattning

Av Karsten - 10 november 2017 13:44

Är människor så inneslutna i sin egen lilla bubbla att de inte märker vansinnet som breder ut sig i världen omkring dem? Fattar inte folk att om vi låter utvecklingen fortsätta som den gör så är det kört för oss, vi förstör livsbetingelserna för både oss själva och alla andra arter på jorden. En hel del av denna omedvetna destruktivitet har sitt ursprung i religionen och den vantolkning vi har gjort av tankar skapade för flera tusen år sedan. Vi har tagit Guds ord att uppfylla jorden med vår säd bokstavligt utan en tanke på att vår hänsynslösa utbredning drabbat alla andra livsformer. 


Vår syn på religionen har blivit mer och mer materialistisk, många föreställer sig Gud som en antropomorf varelse som man kan be till och prata med. En vis gammal man som har svaren på allt. För muslimerna har världen bortom denna blivit till ett paradis likt jorden fast mycket bättre, med prunkande trädgårdar och porlande bäckar med oskulder som står till männens förfogande, en patriarkalt formad föreställning om dödsriket, något i stil med fornegypternas föreställning om de dödas värld. Dagens människa är så fångad i materialismen att inte ens i döden vill de överge tanken på det materiella.


Den materiella världen är en illusion skapad av oss själva, vi skapar uppfattningen att saker och ting har ett värde. Som guld och andra sällsynta metaller och stenar. Vi har själva skapat ett materiellt fängelse åt oss, ett fängelse som ger oss illusionen att äger vi bara fler prylar så blir vi lyckligare. Det enda du kan ta med dig i döden är den andliga mognad du uppnått under ditt liv, den andliga insikt du kommit fram till. De flesta människor i väst skänker aldrig denna aspekt av livet en tanke, de är som själlösa köttklumpar som dör lika okunniga som de föddes.


Det är denna brist på andlig insikt som gör att jorden ser ut som den gör, vi känner inte det kollektiva ansvar vi borde känna inför jorden och alla andra livsformer som lever här. Vi är oförmögna att leva i harmoni med alla andra livsformer då vi sätter vår egen framför alla andra. Vi är fångna i vår egen egoism och hybris, vi tror på Bibelns ord om att människan är skapad till guds avbild. Vi har vantolkat de religiösa tankarna genom vår brist på att kunna frigöra oss från det materiella. Vi tror att meningen med livet är att slita i sitt anletes svett och försöka skrapa ihop så stora materiella skatter som möjligt. 


Aldrig har människan varit så själsligt vilse som idag, vi söker svaren i New Age och religiösa sekter styrda av karismatiska narcissister. Vissa offrar sin egna liv i självmordsattacker i tron att de tjänar sin gud genom sådana gärningar. För varje dag blir vi fler och fler vilsna själar på denna jord, munnar som ska mättas med de krympande resurser jorden ger. Vårt sätt att leva och tänka leder oss mot den undergång, den apokalyps alla religioner spår ska avsluta mänsklighetens saga här på jorden.

 
 
Catharina

Catharina

10 november 2017 18:33

Jag vill bara säga att berättelsen om Jesus är sann. Han levde och dog för att förlåta våra synder. Jag håller med om att det är sjukt att Sverige ska köpa vapen från USA och det kostar mycket. Jag tror mycket på bön. Prova själv när du har det svårt. Du får ha en bra helg.

http://bokprinsessan.bloggplatsen.se

Karsten

11 november 2017 01:03

Lessen men jag tror inte på bokreligionerna, min tro är mer transcendental och djupare. Visst Jesus fanns säkert men det han predikade var inte den förvridna vantolkade tro kristendomen är idag. Den personlige guden finns inom varje människa och dina synder är vad du själv tolkar som synd och bara du själv kan förlåta dig dem. Det du gör får du skörda och ingen kan ta på sig dina synder.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards