Direktlänk till inlägg 30 november 2017

Nordkorea slår världen med häpnad

Av Karsten - 30 november 2017 18:31

Nordkoreas senaste interkontinentala missil Hwasong-15 sägs kunna nå det Amerikanska fastlandet, huruvida den kan nå Washington på östkusten är väl lite osäkert. Missilen nådde en höjd av 4 500 kilometer vilket får sägas vara imponerande då exosfären börjar 600 kilometer ovanför jordytan. Det intressanta i sammanhanget är var hjälpen har kommit ifrån för Nordkorea är knappast kapabelt att på så kort tid utveckla termonukleära vapen och ICBM som kan nå USA.

 

En del av rakettekniken kommer från Ukraina som hade lager med sovjetiska raketmotorer. Konsten att tillverka kärnvapen är inte längre någon större hemlighet, det är snarare en fråga om pengar och teknisk utrustning. Genom sina kärnkraftverk fick Nordkorea tillgång till plutonium som man sedan lärt sig metallisera så man kan gjuta det i lämplig form. Resten handlar bara om att implodera lämplig mängd plutonium till en överkritisk massa med hjälp av konventionella sprängämnen i form av spränglinser med riktad sprängverkan.

 

Vem som försett dem med tekniken att framställa termonukleära vapen kan man fråga sig då detta är en betydligt knepigare teknisk utmaning. Min gissning är ryska kärningenjörer och kärnfysiker som köptes av Nordkorea vid Sovjets sammanbrott. Hellre mätt och rik i Pyongyang än arbetslös och fattig i Moskva. I dagens värld kan all kunskap köpas, kunde ett U-land som Pakistan utveckla kärnvapen så var det väl märkligt om inte Nordkorea kunde göra det.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Noll koll

2 december 2017 04:15

Du skrev: " Missilen nådde en höjd av 4 500 kilometer"

"Exosfärens nedre gräns kallas exobasen och ligger på ungefär 600 km höjd (kan jämföras med rymdstationen ISS omloppsbana på cirka 400 km höjd). Någon övre gräns kan inte anges: tätheten sjunker gradvis utåt i rymden."

450 mil? Du menade väl 500 eller 45 kilometer?

Karsten

2 december 2017 17:04

Jag hämtade uppgiften ur en nyhetssida på nätet och blev själv konfunderad över höjden. 4.500 kilometer är lika med 450 mil och låter väldigt högt. Antagligen har de fått en nolla för mycket i artikeln. Ska kolla om jag hittar nyhetssidan igen.

 
Elake Karsten

Elake Karsten

2 december 2017 17:09

Hämtat ur YLE nyhetssida: "Missilen nådde en höjd på över 4 500 kilometer under sin 50 minuter långa bana och landade i havet 250 kilometer utanför japanska farvatten".
Tycker själv det låter fantastiskt men tydligen har "Den lille raketmannen" lyckats med det omöjliga.

http://elake-karsten.bloggplatsen.se

 
Elake Karsten

Elake Karsten

3 december 2017 00:38

Saxat ur Aftonbladets nätupplaga:
"– Vår initiala analys av fotografierna visar att det är tydliga skillnader mellan Hwasong-15 och Hwasong-14 när det gäller hur stridsspetsen ser ut, skarvarna mellan robotens första och andra del samt den övergripande storleken, säger Roh på en pressträff.
Enligt Nordkorea nådde roboten som högst 4 475 kilometer och flög 950 kilometer under 53 minuter, innan den slog ner i Japanska sjön.
”Det här är en väldigt stor robot. Betydligt större än Hwasong-14 från tidigare i år”, skriver robotexperten Michael Duitsman vid Middlebury College på Twitter och fortsätter:
”Och jag menar inte ’stort för Nordkorea’. Endast ett fåtal länder kan producera robotar av den här storleken och Nordkorea blev precis medlem i klubben.”


http://elake-karsten.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Noll Koll

3 december 2017 04:16

Det betyder att den lille raketmannens leksak nådde en höjd 9-10ggr över rymdstationen ISS. Den höjden ska dessutom ha nåtts på en sträcka av 950 kilometer?
Tryckfels-Nisse måste ha varit framme.

Karsten

3 december 2017 18:19

Ja och det märkliga är att Tryckfels-Nisse varit framme hos alla media och tidningar för jag hittar samma uppgift var jag än kollar. Hwasong-15 sägs ju kunna nå vilken punkt på jorden som helst. Det är bara att gratulera Nordkorea till den tekniska framgången om uppgifterna stämmer.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - Onsdag 18 juli 14:27

Den lag i Regeringsformen 2:24 som Morgan Johansson tänker åberopa som underlag för ett förbud mot "nazistiska" organisationer är i sin förlängning ett hot mot hela vår yttrande och åsiktsfrihet. Detta tycks bara Vänstern ha insett som satt ner foten...

Av Karsten - Onsdag 18 juli 13:09

Det är märkligt att det brinner i stort sett i hela Sverige men inte i våra grannländer Norge, Finland och Danmark. Har inte torkan drabbat dem också? Eller finns det en annan faktor som man vill tiga om? Kan det vara så att en massa missnöjda asylsö...

Av Karsten - Tisdag 17 juli 22:54

Jimmie Åkessons uttalande i SvD om att “Ingen som har bott i Sverige kommer tvingas återvända” betyder i praktiken att SD kapitulerat inför massinvandringen och den rådande värdegrunden. Den som röstar på SD i tron att partiet kommer att ...

Av Karsten - Tisdag 17 juli 14:22

I mötet mellan Putin och Trump avgick uppenbart Putin med segern då han är en betydligt mer slipad politiker och statsman är Trump som tror man kan driva en nation som ett företag. Gissar att Putin utnyttjat detta och förhandlat med Trump på samma sä...

Av Karsten - Måndag 16 juli 21:24

Tycker den politiska temperaturen börjar bli lika hög som den hetta som drabbat hela Sverige. Det ligger nästan något ödesmättat i luften och september är snart här. Augusti kommer att bli valpropagandans månad, redan nu kan man på sina ställen se ko...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Elake-Karsten med Blogkeen
Följ Elake-Karsten med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se