Alla inlägg den 16 april 2017

Av Karsten - 16 april 2017 23:39

Det blev som väntat ett ja i Turkiet, så nu kan Erdogan sitta kvar till 2029 om han inte hinner få en stroke eller hjärtinfarkt inna dess, man kan ju alltid hoppas. Det var väl som vanligt den dumma obildade massan som röstade ja, det är ju oftast dessa som köper budskapet om nationalism och ett nytt Stor Turkiet. Erdogan har ju spelat på de känslomässiga strängarna inte på förnuftets, för hans del handlade det bara om makt. Jag tror många turkar kommer att beklaga att kuppmakarna inte lyckades ha ihjäl honom på hotellet han vistades på under kuppnatten. Med Erdogan som Turkiets diktator kommer säkert denna region att bli betydligt osäkare, man kan ju fråga sig hur han kommer att ställa sig till Cypernfrågan och grannlandet Grekland? Skulle inte förvåna mig ett dugg om han försöker göra hela Cypern turkiskt och driva ut Grekerna. Detta skulle bli ett stort bakslag för NATO om två av dess medlemmar gick i krig mot varandra.


För USA och NATO är Turkiet en viktig kugge i strategin mot Ryssland, i Turkiet har NATO framskjutna flygbaser som kan nå Ryssland på några minuter, man har även avancerad signalspaningsutrustning i Turkiet. Visserligen är inte Turkiet lika viktigt idag som det var i början av kalla kriget då man idag förlitar sig på satelitspaning. Jag tror att i princip vad som helst kan hända mellan Trump och Erdogan då de är lika galna båda två fast på olika sätt. Jag tror inte världen har varit så osäker och otrygg sedan kalla krigets kallaste period. Erdogan diktator i Turkiet, Kim Jong Un har gjort Nordkorea till en kärnvapennation, fortsatt inbördeskrig i Syrien där Turkiet spelar en roll, Putin i Moskva som inte låter sig hunsas av en impulsiv galning i Vita Huset och Kina som varnar USA för att gå för långt och starta ett krig i deras närområde. Samtidigt som det pågår en massa småkonflikter i Afrika och annorstädes och en värld med ständigt ökande befolkning som behöver vatten och mat. I mina ögon är det en ekvation som dåligt går ihop.

Av Karsten - 16 april 2017 22:15

Talibaner, jihadister och andra islamister är alla outbildade och ointelligenta rädda män, män som är rädda för det moderna samhället, rädda för utbildade kvinnor, rädda för demokrati och framåtskridande. Denna rädsla driver dem att ta till våld mot sin omgivning, med en AK-47:a i sina händer får de den falska maktkänsla de alltid eftersträvat. De läser sin Koran som Fan själv läser Bibeln och lyssnar på äldre rädda gamla gubbar som fyller dem med falska budskap. Ska vi här i Sverige tillåta detta med hänvisning till yttrandefrihet, religionsfrihet och åsiktsfrihet? Ska vi understödja moskéer som sprider hat och intolerans? Vi har sett vad dessa män är kapabla till, vilka illdåd de genomför för att skrämma sin omgivning till tystnad. De tolererar bara sin tolkning av islam och är beredda att döda för sin tro. De betraktar alla kristna eller icketroende som otrogna hundar som man ska skära halsen av. Ska vi låta sådana människor få uppehållstillstånd i vårt land med hänvisning till att de påstår sig vara flyktingar?

Av Karsten - 16 april 2017 19:22

Är det någon som tror att valet i Turkiet inte är riggat så att Erdogan får sina diktatoriska mandat? Enligt prognoserna leder ja sidan med 51,7 procent.Han kommer givetvis att vinna med knapp marginal så att allt ser bra ut i omvärldens ögon. Turkiet är ju ivriga att komma in i EU och om det ser ut somn om en majoriete av det turkiska folket vill ha Erdogan som diktator så måste ju EU acceptera detta. Jag undrar om det blir någon debatt i väst om valet i Turkiet och hurvida Erdogan riggat det. I och för sig har han ju genom att fängsla all opposition redan riggat valet, de som skulle argumentera emot honom sitter i fängelse. Pressen är för Erdogan för alla tidningar mot honom har stängts. Han har agerat presis som Hitler gjorde 1933 inför folkomröstningen i mars samma år då man röstade för att ge Hitler diktatoriska maktbefogenheter. 


Erdogan är ett svin och en mycket farlig man, han lierar sig med de religiösa fanatikerna och stöder IS mot Assad i Syrien. Erdogan vrider klockan tillbaka för Turkiet som under Attatürk förvandlades från ett religiöst kalifat till en sekulär modern stat. Erdogan är en maktgalen despot som vill göra Turkiet till en stormakt på gränsen mellan Europa och Asien. Han kommer att söka konflikt med sina kristna grannar som Grekland och Serbien och genom den sistnämnde resta upp Ryssland. Galningar som Turkiets Erdogan och Nordkoreas Kim Jong Un är en fara för världsfreden precis som USA:s Donald Trump. Tyvärr är en majoritet av svenskarna för dumma och obildade för att fatta detta och se helhetsbilden, de väljer att lyssna på den lille giftspridaren Peter Wolodarski på DN.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards