Alla inlägg den 9 april 2017

Av Karsten - 9 april 2017 20:52

För helvete, ställ den där jävla Anders Ygeman inför riksrätt. Det är han och hans regerings fel att den där uzbekiern kunde gömma sig i månader och planera sitt terrordåd. Han står i TV och försvarar jihadism och extrem islamism med sitt svammel om åsiktsfrihet. Kan man döma nynazister för hets mot folkgrupp för att de har ett hakkors på sin jacka så måste man väl för fan kunna döma de som sympatiserar med IS och al Qaida. Jag håller med Jimmie Åkesson i hans resonemang i kvällen Agenda, han och Kindberg Batra är de som har mest klart för sig.


Se på det som skett i Egypten idag, där extrema islamister gett sig på koptiska kristna kyrkor och dödat och skadat flera tiotals personer. Detta visar med all tydlighet att islam ser den kristna kulturen som sin fiende och är beredd att ta till våld mot kristna. Här i Sverige är vi av tradition en kristen nation och därför har islamister inte i Sverige att göra. Det måste bli betydligt lättare att avvisa folk med extrema islamistiska åsikter.

Av Karsten - 9 april 2017 19:56

Det verkar ju hoppfullt att Löfven på S-kongressen aviserat att det måste bli ordning på migrationspolitiken och de som fått avslag ska lämna Sverige och återvända till sina hemländer. Hur detta rent praktiskt ska gå till säger han däremot inte. Som jag ser det finns bara en lösning, så fort en person fått avslag så fängslas denne och får sitta i någon form av interneringsläger till dess man ordnat med transport hem. Detta är enda sättet för att undvika att personer går under jorden och gömmer sig i Sverige. Det finns alldeles för många vänsterextremister och kristna extremister som gömmer flyktingar. Därför borde man straffbelägga gömmande av flyktingar och skärpa de lagar som redan finns. 


När man hör av polisen, i detta fall polisöverintendent Jan Evensson säga att uzbekiern var en av tiotusen avvisningsärenden polisen har att verkställa blir man skräckslagen med tanke på att 163 000 kom hösten 2015. Ska man tolka detta som att 153 000 ska eller har fått sin asyl beviljad? Jag har ett minne av att Löfven sa att mer än 80 000 skulle avvisas av de som kom hösten 2015. När ska politikerna fatta att vi fått nog av flyktingar i Sverige? Man har låtit det gå för långt och man har släppt in individer med tvivelaktigt ursprung och uppsåt. Görs inget drastiskt så vet jag vem som kommer att vara den store vinnaren i valet 2018.

Av Karsten - 9 april 2017 17:51

Jag fattar inte att myndigheterna tillåtit dessa jättemanifestationer på Sergels torg då vissa terrorister haft som modus operandi att skapa en händelse som drar till sig många människor och sedan utnyttja detta till ännu ett terrordåd. Det är lite chansartat och godtroget att låta så många människor samlas. Man får verkligen hoppas att SÄPO har järnkoll på de jihadistiska kretsarna i Sverige. 

Jag är ganska övertygad om att detta inte är det sista terrordådet vi får se i Sverige. Bara detta att man inte säkrat Drottninggatan med betonghinder så ingen kan göra om bedriften att meja ner fotgängare är i mina ögon över måttan naivt. 

I Malmö hade man på Gustav Adolf torg byggt upp en liten minnesplats där folk kunde lägga ner blommor. 

Av Karsten - 9 april 2017 15:16

Det jag fruktar mest är att terrordådet i Stockholm City inspirerar andra galningar till liknade tilltag. Jag kan också tänka mig att det bland alla dessa hundratusentals asylsökare finns de som nu kommer att försöka hota sig till asyl och uppehållstillstånd. På Migrationsverket har man varit tvungen att nyanställa personal varav många inte klarar av att säga nej till personer som saknar asylskäl, skulle dessa nu också börja hota med att begå självmordsterror så kommer det bli än svårare att säga nej.


Sverige har genom sin internationellt kända generösa asyllagstiftning målat in sig själva i ett hörn som det är svårt att komma ut ur. Det behövdes ett totalt kaos i asylmottagningen innan politikerna vågade skärpa reglerna, det måste bli uppenbart för de mest inbitna flyktingkramarna att situationen var ohållbar innan man från politiskt håll vågade göra något. Nu har Sverige fått sin andra galning som försöker döda och skada så många civila som det bara går och båda verkar ha kopplingar till radikal islamism. Vi är många som varnat för att den islamistiska terrorn skulle slå till mot Sverige också, men det har varit som att tala till döva öron. Sådant händer inte här har det låtit. Men nu har det hänt och Sverige verkar vara ordentligt omskakat.


Kommer nu detta hemska terrordåd att leda till en skärpning i vilka som får asyl i Sverige eller kommer det att bli någon form av den omvända logiken där man istället går ut med att bli ännu generösare och svamla något om att bemöta ondskan med ännu mer människokärlek? Inget förvånar mig när det gäller svenskarna, de tänker inte som andra européer, åtminstone inte många av dem. Det börjar väl bli en viss form av tillnyktring från den "svenska snällismen" som allt för många omfattas av. Många av oss börjar inse att många av dem som kommit inte har enbart goda avsikter. Det finns vargar i fårflocken. Islam har varit och kommer alltid att vara ett hot mot den europeiska kulturen.

Av Karsten - 9 april 2017 13:58

Det har nu visat sig att den 39-årige uzbekiern sök uppehållstillstånd i Sverige och fått avslag, därefter har han gått under jorden och blivit efterlyst av polisen. Motivet till dådet kan mycket väl vara ett allmänt hat mot Sverige som inte lät honom stanna. Bland alla dessa hundratusentals människor som de svenska makthavarna släppt in döljer sig säkert åtskilliga psykiskt labila människor som kan begå terrordåd i sin frustration över ett avslag på sin asylansökan eller sin ansökan på permanent uppehållstillstånd. Vi borde därför skärpa asyllagstiftningen så vi lättare kan avvisa folk redan vid gränsen. Vidare bör det bli lättare att ta avvisningshotade i fängsligt förvar i avvaktan på verkställighet, det ska inte vara så lätt som det är nu att avvika från asylboenden och gå under jorden.


Det är inte fler poliser och mer övervakning vi behöver utan lagar som gör det lättare att göra sig av med oönskade invandrare. Det måste bli möjligt att upphäva ett svenskt medborgarskap för människor som inte har sina rötter i Sverige och avvisa dem och deras familjer. Sverige har varit alldeles för naiva och godtrogna när det gäller utomeuropeisk invandring. Det har varit alldeles för mycket retorik i stil med att "barnen har rotat sig i Sverige och därför måste familjen få stanna av hummanitära skäl", det har varit för mycket känslor och för lite strikta betämmelser. Media har kunnat påverka myndighetsbeslut med snyftartiklar och gjort lagstiftningen till ett lotteri. Gör det mycket svårare att ta sig in i Sverige och sluta upp med att dela ut uppehållstillstånd och medborgarskap per automatik. Alla som fått asyl av dem som anlände hösten 2015 borde få tillfälliga uppehållstillstånd som gör det möjligt att skicka dem tillbaka när kriget i Syrien är slut. För övrigt ska första asylland gälla, det ska inte vara möjligt att ta sig genom hela Europa för att söka asyl i Sverige.

Av Karsten - 9 april 2017 13:14

Justitieminister Morgan Johansson är inne på farliga vägar när han pratar om förbud mot självutbildning i terrorism, exakt vad innebär detta? Förbud mot att inhämta viss kunskap på Internet, förbud att läsa vissa böcker? Hur ska en åklagare föra i bevis att uppsåtet med kunskapsinhämtningen var att utföra ett terrordåd när dådet inte är utfört? Är man en självutbildad terrorist om man Googlar på begreppet "rörbomb" eller "acetonperoxide"?


När man försöker kriminalisera innehavet av viss kunskap är man inne på farliga vägar och sätter rättssäkerheten ur spel. I sin förlängning skulle det innebära att man kan dömas för förberedelse till grovt narkotikabrott om man inhämtar kunskap i hur man tillverkar metamfetamin. Sedan finns det ju ett stort problem då de som har brottsligt uppsåt knappast använder sig av Google Chrome eller Microsofts browser, de använder Tor Browser och då går man inte att spåra. Den mesta kunskapen i terrorism, sprängmedel, gifter och annat otyg finns på det som kallas Darknet och dit får man bara tillträde genom Tor Browser.


Morgan Johansson är inte bara liten till växten han är även en mental dvärg då han inte tänker igenom det han säger. Hade han och hans regeringskollegor gett fan i att släppa in en massa folk från Mellanöstern och Afrika hade vi inte haft något påtagligt terrorhot. I Finnland har man inte haft några större problem med radikaliserade muslimer.

Felet är att man behandlat muslimerna i Sverige med silkesvantar allt för länge, man har inte hållit koll på vad som predikas och sägs i moskéerna runt om i vårt land med hänvisning till religionsfriheten och föreningsfriheten. Våra förorter är som tryckkokare som är på väg att explodera, man har själva skapat förutsättningarna för att extrem våldsinriktad islamism ska uppstå. Ta nu inte terrordådet som en förevändning för en lagstiftning som inskränker på den legala regimkritiken och som ger polisen befogenhet att sticka näsan i sådant de inte har med att göra.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards