Alla inlägg den 15 april 2017

Av Karsten - 15 april 2017 22:43

Varför önskar vi varandra glad påsk? Vi kristna firar påsken till minne av vår frälsares död på korset, vad är det för glatt med det? Vi smäller i oss trettontusen ton godis under påsken som en hyllning till han som hängde där på korset och fick nöja sig med att suga på en svamp med surt vin. Jul och påsk som från början var kristna högtiden har komersialiserats till några jävla jippon av köpmännen. Jesus visste vad han gjorde när han drev ut månglarna ur sin Herres hus och för det fick han lida döden på korset. När han drev ut växlarna, ockarna och månglarna ur Templet i Jerusalem slog han till mot själva själen i judendomen. Judarna är ett förtappat folk som sålt sin själ till Mammon guldets Gud. 


Deras Hashem övergav dem långt innan progromerna och förintelsen, han övergav dem när pengar och guld blev viktigare än tron och religionen. De tror de kan ockra och bedra de dumma gojim bara de ber sina böner och klär sig rätt och låter skägg och tinninglockar växa. Visst finns det undantag, judar som försöker vinna rättfärdighet inför Guds ögon genom tikkun - återställande eller genom mitzvot - goda gärningar, men dessa är få till antalet. Den stora massan är hycklare och det liv de lever är tammeh - orent. Deras pesach - påsk avslutas på tisdag då återgår de till sitt schackrande och ockrande och tjänar den Gud de känner mest - Mammon.

Av Karsten - 15 april 2017 21:29

Nordkoreas ledare Kim Jong Un firar sin farfars 105 års dag med ett påskfyrverkeri i form av en ny missil som lär nå till det Nordamerikanska fastlandet. Trump svarar med att ladda upp med ett hangarfartyg och en rad robotkorvetter samt ubåtar utanför kusten, vilket inte tilltalar Kina som tycker att den amerikanska närvaron stör nattsömnen. Man undrar var detta ska sluta, Trump tycks inte vara mottaglig för vanlig diplomati. Diplomati är väl inget man använder sig av i affärsvärlden. 


Tänk om de där korkade inskränkta amerikanarna för en gång skull försökte sätta sig in i andra kulturers och folks sätt att tänka och handla. De dumma jävlarna trodde de kunde införa demokrati i Irak, ett land styrt av olika klanledare där det enda instrumentet som kunde ena landet var en hårdför diktator som Saddam Hussein. Efter att ha avskedat hela den irakiska armen och hängt Saddam urartade landet i totalt kaos, det var i stort sett bara i den gröna zonen i Bagdad som amerikanarna och deras marionettregering hade makten.


Bush var ett klantaschle men Trump är ett tiofalt större sådant, han är lika impulsiv som en fyraåring med ADHD som tror på tomten och andra sagor. Bara detta att han på fullt allvar verkar tro att Assad skulle använda saringas mot sin befolkning i ett läge där kriget mot motståndarna går bra. Hur jävla dum och naiv får man vara? Trump visade sig tyvärr inte alls vara "The Real Deal" utan samma skit som alla övriga presidenter, ett maktinstrument åt Bilderbergare och kosmopoliter.


Nä, nu återgår jag till att njuta av "Olsenbandet" det är the real deal, originalet till Jönssonligan.

Av Karsten - 15 april 2017 20:11

GLAD PÅSK önskar Elake Karsten

Av Karsten - 15 april 2017 00:32

Så har man fått sin lilla högtidstund på långfredagen då TV2 visade Bo Widerbergs "Mannen på taket" en av svensk films bästa kriminalfilmer. Det var nog bara några veckor sedan jag läste boken "Den vedervärdige mannen från Säfle" som filmen baseras på. Filmen följer i stort sett boken slaviskt utom att de poliser som först beskjuts båda kommer från Skåne och de är inte en kollega som ska till Systembolaget utan en koling vid namn Röven. Sjöwall Wahlöö är svensk kriminalromans obestridliga kungar. Boken "Den vedervärdige mannen från Säfle" sätter fokus på den brutalitet och osunda kåranda som rådde och fortfarande råder inom den svenska polisen. Att invandrarungdomar kastar sten mot polisen i förorterna är polisens eget fel då de är de som satt agendan genom sitt agerande. Jag tar på inga sätt parti för blatteungarna i förorterna, men polisen har sig själv att skylla. De har genom en lång rad årtionden grundlagt en kåranda där man ljuger och täcker upp för varandra, skulle en polis ange en kollega för tjänstefel så blir denne obönhörligen utfrusen och mobbad.


I ett samhälle där medborgarna aldrig kan få rätt mot en polis juridiskt finns det ett inbyggt fel som bara kommer att växa med tiden. Idag ser vi poliser skjuta ihjäl folk för struntsaker, nog fan ska man kunna ta hand om en människa som hotar polisen med en kniv utan att behöva sätta ett skott mellan ögonen på vederbörande? När sådant händer beror det på dålig utbildning och olämpliga personer som blivit poliser. Det finns allt för många skjutglada gossar inom den svenska poliskåren som inget annat önskar än en situation där de kan få göra bruk av sin Sig Sauer. Likaså finns det alldeles för många små klena tjejer som är klart olämpliga för de fysiska krav som kan komma att ställas på en polis. Boken skrevs redan 1971 och filmen kom 1976 men problemen inom polisen kvarstår. Lyckas man inte rensa ut rötäggen utan fortsätter att hålla dem bakom ryggen kommer allmänhetens inställning till polisen att försämras eller i bästa fall vara status quo oavsett kramar och blommor efter Sveriges enda allvarliga terrordåd.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards