Alla inlägg under april 2017

Av Karsten - 2 april 2017 15:22

Ska man summera läget så håller oljan på att ta slut därav utvecklingen av elbilar runt om i världen. Det råder brist på råvaror speciellt åtråvärda metaller därav oroligheterna i Afrika, speciellt Kongo-Kinshasa som är mycket mineralrikt. Både Kina, Ryssland och USA rustar för fullt och moderniserar alla sina vapensystem. Kina satsar på hangarfartyg för att kunna försvara sina intressen i haven runt Kina, man har ockuperat en mängd småöar och gör anspråk på territorialvattnen runt dessa. Förmodligen kommer man inom kort att börja borra efter olja i haven runt dessa. När det gäller Kina och USA så är Kina den största exportören till USA och det råder ett enormt handelsunderskott mellan dessa nationer. Kina har fått betalt i amerikanska statsobligationer och skulle de kräva att dessa löses in skulle USA stå på ruinens brant och dess enda utväg vore att förklara Kina krig. Kina för för övrigt en ganska smart ekonomisk politik, de köper upp allt guld de kan komma över och planerar att binda yuanen till en guldmyntfot. Detta skulle innebära att yuanen blir Asiens reservvaluta och att dollarn mister sitt värde.

Donald Trump vill föra en isolationistisk politik som minskar USA:s importbehov, man vill börja tillverka produkterna i USA istället för Mexiko och Kina. Samtidigt har USA sedan länge krävt att Kina skriver ner värdet på yuanen.


Sammantaget ser det ganska mörkt ut, man rustar för krig runt om i världen samtidigt som världens befolkning ständigt ökar. Redan nu råder det brist på rent vatten och spannmål på flera håll i världen. Orättvisorna ökar också, ett litet fåtal blir ohyggligt rika medan de fattiga ökar i antal. Det räcker med en ekonomisk depression för att rita om den politiska kartan, vi skulle få se samma fenomen som på 1930-talet de populistiska nationalistiska partierna skulle få vind i seglen och detta skulle förmodligen leda till nya politiska allianser olika nationer emellan och ett nytt stort krig i slutändan. Jag tror att detta scenario står helt klart för många politiska ledare som börjar se om sina hus. Se bara på Turkiet, de har skaffat sin egen Hitler i form av Erdogan som börjar tala om Storturkiet. Det skulle inte alls förvåna mig om han är så galen att han anfaller Grekland och de Baltiska staterna i sina ambitioner att skaffa "livsrum" åt turkarna. Det är också mycket tänbart att han lierar sig med muslimska krafter i Asien och Mellanöstern vilket skulle oroa Israel. Detta kan bli den tändande gnistan för ett nytt krig i Europa, det börjar i den östra regionen men kommer snabbt att sprida sig. NATO och EU kommer att falla samman som de korthus de varit efter kalla kriget. Att England lämnade EU var nog ganska smart i ett längre perspektiv.

Av Karsten - 2 april 2017 15:03

Tydligen så byggs det skyddsbunkrar för glatta livet i både Ryssland och USA. Ryssland säger att de har skyddsbunkrar för i stort sett hela sin befolkning. Varför man bygger bunkrar om man inte planerar för krig kan man fråga sig!? Även här i Sverige har intresset för bunkrar ökat, gamla cilvilförsvarsbunkrar som man bommat igen har öppnats och dammats av. Bunkrar som används i annat syfte har återgått till civilförsvaret. Jag ställer mig frågan vad vet statsmakterna som de inte vill tala om för medborgarna?


Uppenbart håller det storpolitiska läget på att trappas upp, man hetsar till höger och vänster. Här i Sverige oroar man sig för att Ryssland ska lägga sig i valrörelsen 2018 med hänvisning till vaga uppgifter från CIA om att Ryssland skulle haft ett finger med i presidentvalet som lett till att Trump vann. Vem skulle Ryssland satsa på här i Sverige, Vänsterpartiet, Feministisk Initiativ eller Sverigedemokraterna? De som är mest hätska i tonen mot Kreml är Röfven och hans socialdemokrater. 

Ja, fan vet vad som är på gång tur man bor i ett gammalt hus som är byggt under kalla kriget och försett med skyddsrum.

Av Karsten - 2 april 2017 14:52

Idag vill 52 procent av svenskarna avveckla kärnkraften, efter olyckan i Japan så har fler svenskar blivit medvetna om riskerna med kärnkraft. Minst medvetna är L, M och SD väljare, bland dessa finner man flest kärnkraftsanhängare. Jag tror den genomsnittlige svenske kärnkraftsanhängaren är en 30 - 40-årig manlig tekniknörd som röstar borgerligt och de som är minst positiva är kvinnliga V och MP väljare. 

Visst är känkraften bra när allt fungerar som det ska och man har en hållbar lösning för avfallet, men verkligheten är inte sådan har historien visat oss. De svenska kärnkraftverken börjar nu bli gamla och kostar massor att underhålla. Den bästa lösningen vore därför att avveckla dem och sikta in medborgarna på ett energisnålare samhälle. Vår samhälle har blivit som en narkoman, det kräver ständigt högre doser energi för att fungera. Samtidigt hänger detta ihop med befolkningsfrågan, ju fler vi blir desto mer energi krävs det. Överbefolkningen driver på energibehovet.

Av Karsten - 2 april 2017 14:30

Läser på Text-TV att polisen vill kunna kalla in militären som hjälp vid större terrordåd, vilket är förståeligt. Men aatt polisen vill ha till en lagändring för att kunna ta mer hjälpav militären finner jag högst oroande. Efter Ådalen 1931 där militären sköt ihjäl ett antal demonstrerande arbetare gjordes en lagändring som förbjöd militären att ingripa mot medborgarna, nu vill man tydligen riva upp denna lagändring. 

Visst vi kanske behöver sätta in militär om landets muslimska befolkning reser sig och kräver att Sverige blir ett muslimskt kalifat. Det otäcka med det är att man från politiskt håll skapat ett problem genom att släppa in främmande kulturelement i landet som kan skada ursprungsbefolkningen, sedan vill politikerna inte ta ansvar för den utveckling man satt igång genom detta. 

Ändar man lagen så kan militären sättas in mot vem som helst som av statsmakterna uppfattas som farlig. Det kan betyda att militären sätts in mot etniska svenskar som fått nog och tycker att nu får landet gränser stängas och vi får kasta ut de värsta rötäggen av dem som kommit. När maktapparaten inte tycker att det räcker med poliser för att skydda den utan vill ta hjälp av militären är det något som är jävligt fel i ett land som kallar sig demokratiskt.

Av Karsten - 2 april 2017 14:14

Dagens stora nyhet här i landet är att en buss kört och vält utanför lilla Sveg och tre har omkommit. Detta föranleder SVT att sätta in extra nyhetsinslag och statsminister Röfven går ut och proklamerar att olyckan: "Lämnar hela landet i sorg", vad blir Röfvens nästa drag, att proklamera tre dagars landssorg? Jag kan inte tänka mig att varken Palme eller Erlander skulle ha kommenterat en bussolycka med tre döda, det hade varit Expressen och Aftonbladet som hade frossat i olyckan med helsidesuppslag med bilder på ddöda och skadade. Det verkar som politiker och media helt tappat proportionerna i Sverige. Hade alla 50 i bussen dött hade jag förstått att man hade betraktat det som en katastrof, men att påstå att hela landet sörjer tre människor verkar huvudlöst. 


Det första jag tänkte när jag såg de extrainsatta SVT nyheterna var, det måste ha varit nyanlända "ensamkommande flyktingbarn" i bussen för att olyckan skulle få så stor uppmärksamhet, för vem fan hade brytt sig om tre döda svenskar förutom familjen och de närmast sörjande? På Text-TV kan man under olyckan i Sveg läsa att över 250 dödats i ett jordskred i Colombia och att 200 saknas, det kallar jag en riktig olycka och katastrof.

Visst är det sorgligt att tre männniskor omkommit i en bussolycka, men jag tycker media och Röfven gör en höna av en fjäder.

Av Karsten - 2 april 2017 00:10

Kollar en repris på Kunskapskanalen, "Preppers" om personer i Storbrittanien som förbreder sig för en samhällskollaps. Så som det ser ut i dagens Sverige borde alla svenskar förbreda sig på en samhällskollaps, Malmö lär väl vara den första stad som faller samman i kaos och anarki. Redan nu finns områden i Malmö där svensk lag inte råder. Patriotiska svenskar borde slå sig samman och köpa upp mark norrut och förbreda sig för den dag samhället kollapsar och lag och ordning upphör att råda. 


Idag kan man förvänta sig vad som helst, från ett globalt krig till en social och ekonomisk kollaps. De sista man ska tro på i dagens samhälle är makthavare och media, de kommer att ljuga in i det sista för att undvika panik. Det minsta man borde skaffa sig är ett lager av konserver, ris, pasta, vatten, fotogen, batterier och ett fotogenkök samt fotogenlampor. Även medicin och första förband bör finnas till hands. Så fort det utbryter oroligheter så kommer alla affärer att plundras och pengar upphör att ha ett värde.


Ett annat scenario är att alla digitala system slås ut och städerna kommer att vara utan vatten och el, likaså kan man inte ta ut pengar längre. Detta kan ske genom en soleruption som skapar en så kallad elektromagnetisk våg som når jorden och slår ut all elektronik. Det kan också utbryta epidemier som lamslår samhället eller naturkatastrofer som översvämningar eller stora vulkanutbrott som skymmer solen i flera år. De flesta människor tar det här sinnessjuka samhället för givet och att myndigheterna alltid kommer till din hjälp. Det är hög tid att sluta göra det, vi bör istället förbreda oss för det värsta. I det postcivilisationens samhälle kommer man inte att behöva designers, dataprogrammerare o.dyl man kommer att behöva riktiga hantverkare, smeder, finsnickare, murare folk som kan arbeta med sina händer. Vi kommer att behöva lära oss göra allt som maskinerna gör idag. Hur många kan tillverka en yxa eller en sax? Idag betraktas en riktig grovsmed som en kuriositet som man kan hitta i vikingabyn i Foteviken eller på Skansen.


Alla borde minst ha 25 - 50 liter vatten i dunkar hemma samt mat för några veckor. Den dag katastrofen slår till går det inte att vara snäll och dela med sig till alla idioter som står handfallna, det gäller att vara egoist och bara tänka på sig själv och att själv överleva. 

Av Karsten - 1 april 2017 22:14

I det gamla svenska klassamhället var det adeln och överklassen som satte agendan, då gällde deras ideal som riktpunkt i samhället. Det var ära, trohet, plikt, ärlighet som var ledorden, vår gamle kung hade som sitt valspråk "Plikten framför allt". Idag är det som man vänt samhällspyramiden upp och ner, det värsta trolösa slöddret styr vårt samhälle. Tjuvar och bedragare sitter i riksdagen och stiftar lagar. Socialismen är en förbannelse den vänder upp och ner på alla begrepp och gör krig till fred. Pöbeln hurrar som vanligt och tycker det är bra, att det innebär deras egen undergång också förstår de inte.

Se bara på SD vilket slödder som samlats i det partiet, det är bara småtjuvar, fifflare och bedragare som skor sig själv i första hand. Men de som degenererat mest är socialdemokratin och vänstern, det är de falskaste hycklare som någonsin suttit vid makten. De har vekligen ställt alla hedersbegrepp på huvudet.

Av Karsten - 1 april 2017 21:43

Det verkar ju nästan som ett makabert aprilskämt att "Papphammar" - Gösta Ekman går och kolar vippen den första april.  Han är ju mest känd för sina komiska figurer, Gunnar Papphammar, Charles-Ingvar "Sickan" Jönsson samt alla figurer han gestaltade tillsammans med Hasse & Tage och i Povel Ramel revyerna. Personligen var jag aldrig särskilt förtjust i Gösta Ekman, jag tyckte det var för mycket slapstick och överspel. När det gäller Jönssonligan så föredrar jag det danska originalet "Olsenbandet" och Papphammar är ju en kopia på Jacques Tati med för korta byxor och regnrock och paraply. Det är ju tråkigt att han är borta då han var den tredje generationen i en känd svensk skådespelarsläkt. När skådespelare dör så där plötsligt så undrar man alltid om det var självmord, jag läser aldrig sladderpressen så jag vet inte om det stått något om sjukdom. 77 år är ju inte så mycket i dagens Sverige och det kom lite plötsligt.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards