Alla inlägg under juni 2017

Av Karsten - 9 juni 2017 08:10

På Nyhetspanelen i SVT Nyheter sitter den gamle kommunisten Lars Orly och tycker det är rasistiskt av Agenda att ställa frågan "Hur mycket invandring tål Sverige?", dessa förbannade kommunister vill att Sverige ska ta emot varenda ekonomisk lycksökare världen kan uppbåda. Vänstern eller kommunisterna som de borde kallas har länge upprepat mantrat: "Ingen flyr sitt land utan starka flyktingskäl", något som tyder på att de innerst inne är medvetna om att den svenska asylrätten missbrukas. Vem som helst som gick ner till Malmö Centralstation hösten 2015 och såg dessa horder av unga muslimska män stiga av tåget från Köpenhamn begrep att alla som kom inte kunde vara flyktingar i ordets rätta bemärkelse. Det var yngre män som såg sin chans att i spåren på Syrienkriget försöka slinka in i Europa och Sverige.


Kommunister som Lars Orly har ju aldrig brytt sig så mycket om sanning och fakta, hans retorik går ut på att med lögner och fagra löften locka folk att rösta på den vidrigaste ideologi världen sett prov på. När en kommunist beskyller någon för att vara rasist eller nazist är det bara de egna sympatisörerna som tror på det, vanligt folk tror inte längre på denna smörja. Alla som någon gång läst eller bläddrat i "Nya Tider" begriper att denna publikation inte är nazistisk eller har några som helst kopplingar till nationalsocialism. Det är däremot en tidning som skriver om sådant som Lars Orly och hans kommunister inte vill att det ska skrivas om, nämligen de negativa konsekvenserna av massinvandringen. Kommunisterna eller Vänstern som de kallar sig har aldrig varit för pressfrihet, yttrandefrihet och demokrati. De är fortfarande ett parti som bakom en tunn fernissa av demokrati när ett hopp om att proletariatetes diktatur en dag ska kunna etableras.

Av Karsten - 8 juni 2017 20:34

Har man inget ämne som riktigt fångar ens intresse är det ganska tråkigt att blogga. Det är som TV bara en massa långfilmer man sett X antal gånger. Då brukar jag kolla på Kunskapskanalen de visar i alla fall program man lär sig något av. Ofta är det program om jorden, naturen eller universum. En jord vi gör vårt bästa för att förstöra. Jag undrar ofta om vi ska lyckas göra slut på oss själva och våra livsbetingelser. Aldrig har utvecklingen gått så fort som den gör nu, våra mobiler är små datorer och våra datorer blir allt mindre, snabbare och effektivare. Den tekniska utvecklingen kan göra att vi mister vår mänsklighet, vi blir till kalla kalkylerande maskiner. Allt blir allt mer specialiserat, folk behärskar sitt lilla område men tappar helheten. Antikens stora tänkare som Euklides och Pytagoras var i grunden humanister och filosofer även om vi idag betraktar dem som naturvetare. Einstein var en stor humanist med ett passionerat intresse för den judiska mystiken och kabbalan. Nu känner jag inte för att skriva mer, god natt.

Av Karsten - 8 juni 2017 13:05

Lyssnar med ett halvt öra till rikdsdagens försvarsdebatt om svenska insattser på olika krigsskådeplatser. Visst det är säkert bra att en handfull soldater får erfarenhet av ökenstrider i Irak eller strid i bergsterräng i Afghanistan, men det stora problemet är att vi inte kan försvara Sverige mot en yttre fiende, vi kan inte ens försvara Sverige mot en inre fiende. Vår försvarsförmåga är urusel, vad än Peter Hultqvist står och påstår i riksdagen. På det internationella planet talas det om 35 personer hit och 60 personer dit, för helvete det är bara piss i Mississippi. 


Se till att bygga upp det försvar som ni politiker började skrota i början av 1990-talet. Med sedvanlig svensk naivitet trodde den svenska riksdagen att nu var faran över när Sovjetimperiet kollapsade, man trodde att Ryssland skulle räta in sig i ledet och bli en del av den globala marknaden. Visst det hade Ryssland kanske kunnat bli om man tagit det lite lugnt istället för att med en girighet som saknade motstycke började plundra ut landet. Det var väst som genom sitt agerande bredde vägen för och skapade Vladimir Putin. Det ryska folket ville ha en stark ledare som återupprättade Rysslands nationella stolthet. Hade man i Sverige haft fler politiker som förstod sig på den ryska nationalkaraktären så hade man aldrig rustat ner i den grad man gjorde. Då hade man vetat att den ryska björnen förr eller senare kommer att vakna igen.


Trots sin omtalade neutralitet så valde Sverige att falla in i kören av fördömanden när Ryssland med all rätt anekterade Krim. Sverige hade mycket väl kunnat utveckla vänskapliga förbindelser med Moskva om vi velat, men vi valde att som vi alltid gjort spela under bordet med USA och NATO. Ryssland har alltid vetat var de hade Sverige, de har de gjort ända sedan 1950-talet. Det är det svenska folket som varit förda bakom ljuset av sina politiker med tal om alliansfrihet och neutralitet. Sverige har aldrig varit neutralt gentemot Ryssland, vi har ända sedan Karl XII dagar betraktat Ryssland som vår huvudfiende. Att i detta perspektiv i stort sett skrota vårt försvar ter sig som rent vansinne. Att i en nationellt perspektiv anse det viktigare att ta emot och försörja en massa ekonomiska migranter än att bygga upp ett trovärdigt försvar är en politisk ansvarslöshet som saknar motstycke. Sverige och det svenska folket kan komma att få betala ett mycket högt pris för denna flagranta missbedömning från våra politiska ledare.

Av Karsten - 7 juni 2017 20:26

 Denna planets ledande art har totalt tappat fotfästet och vet inte längre sin plats i tillvaron. Man har under tidens gång uppfunnit en rad inovationer varav en del är så usla att de aldrig borde ha sett dagens ljus. En av de första och värsta var iden med pengar, från början små stycken av guld eller silver som skulle motsvara värdet av en viss volym spannmål eller kött. Med tiden övergav man de ädla metallerna till förmån för rektangulära pappersbitar med påtryckta siffror, det var då det hela spårade ur. Förutom papperspengar har man uppfunnit bensindrivna bilar, kärnvapen, enbarmligt urusla TV-serier, Melodifestivaler, religion, politiska ideologier och en massa andra dumheter och strunt. 


Ta bara en sådan pryl som armbandsuret, precis som om livet inte var tillräckligt kort utan att man skulle bli påmind om det hela tiden. Tänk så skönt det måste ha varit innan man brydde sig så mycket om tiden, saker och ting fick ta den tid det tog. Idag ska allt gå så djävla fort, ackordet ska hållas. Vi tillverkar enbarmligt dåliga produkter som knappt håller länge nog för att hamna på butiksdiskarna, samma stund garantin går ut går prylen sönder. Sedan har vi mage att kalla det hela framåtskridande. Våra politiska ledare blir bara dummar och dummare och som om det inte räckte så öppnade vi dörren för kärringarna till både politik och religion. Vår art är på fallrepet det är bara att konstatera. De styrande i vår värld kan sno in sig i sina lögner och bedrägerier, den klarsynte ser igenom alltsammans och vandrar sin väg genom livet med högburet huvud. Sanningen har alltid segrat till slut.

Av Karsten - 7 juni 2017 19:13

Det räcker med att ta del av en nyhetssändning för att förstå att islam är det största hotet mot Europa och den europeiska kulturen. Det enda politikerna talar om är ökad säkerhet på offentlig plats efter alla terrordåden runt om i Europa. Sanningen är att ingen vet hur många radikaliserade muslimer som döljer sig i den växande muslimska befolkningen i Europa. Fram till idag har Europa gjort allt för att hindra muslimerna från att etablera sig i Europa, ända in på 1800-talet stod Europa under trycket från det Ottomanska väldet med säte i Istabul eller Konstantinopel som det hette förr. Balkan var länge ockuperat av ottomanerna vilket satt sina spår, både albaner och bosnier är muslimer till konfessionen. Att erövera Europa har stått på muslimernas agenda ända sedan korstågens dagar. 


Under kollonianismens dagar delade de största kolonialmakterna England och Frankrike upp den muslimska världen mellan sig. Detta kan man se på dagens kartor där spikraka gränser skär rätt genom etniskt delade områden. Dessa gränser kom att kvarstå efter det att länderna blivit fria. En folkgrupp som kom i kläm var kurderna som idag bor i både östra Turkiet, norra Irak och västra Iran. Kuwait tillhörde Irak innan hela detta landområde kolloniserades av engelsmännen. Irak var ett brittiskt mandat och Kuwait var ett brittiskt protektorat. Detta var anledningen till att Saddam Hussein ville anektera Kuwait i början av 1990-talet, ett beslut som inte föll de amerikanska oljebolagen på läppen. I den muslimska världen finns en revanchlusta mot de gamla kollonialmakterna som sög ut länderna på dess olje- och mineralfyndigheter.


Att förringa det islamistiska hotet mot västvärlden är det största misstag dagens politiker kan göra, islam är och har alltid varit ett hot mot den kristna världen. Att Israel till slut tvingades skaffa sig kärnvapen för att undanröja hotet från arabvärlden är fullt förståeligt. Idag är det än så länge bara Pakistan i den muslimska världen som förfogar över kärnvapen, men detta kan snabbt förändras då tekniken att bygga atombomber inte är så hemlig längre. Iran har ett pågående kärnvapenprogram.

Av Karsten - 7 juni 2017 12:38

Irans parlament i Teheran har utsats för ett terrordåd där en självmordsbombare sprängde sig, minst sju dödades och många skadades. Ett andra attentat ägde rum vid Ayatollah Khomeinis mausoleum i södra Teheran. IS tar på sig skulden för båda attentaten.

Att det sker attentat i Iran är inte så konstigt då merparten av befolkningen är shiamuslimer och Iran stöder den sittande regeringen i Syrien. Den iranska shiamilisen strider sida vid sida med Assads regeringssoldater mot IS.

IS är fanatiska sunnimuslimer som anser att de som är shiamuslimer är otrogna. Kriget mellan Iran och Irak på 1980-talet fördes med religiösa förtecken då det var sunnimuslimer som var de styrande i Irak och därför såg shiiterna i Iran som en fiende. Befolkningen i Iran är för övrigt inte araber utan perser, en ickesemitisk folkgrupp. Persiskan är på intet sätt besläktat med arabiskan. Fornperserna brukar man räkna till den ariska folkgruppen samma som norrifrån invaderade Indien.


Att IS slår till mot hjärtat i Iran, paramentet i huvudstaden visar hur desperata IS nu är. I takt med att deras territorium i Syrien krymper alltmer börjar de slå till i omvärlden. Slutstriden om IS "huvudstad" Raqqa har redan inletts och vi kan vänta oss en ström av flyende IS-krigare. Många av dem kommer att söka sig till Europa och Sverige, frågan är om vi står rustade för det? Är vi i Sverige beredda att för landets och folkets säkerhet internera misstänka IS-krigare på obestämd tid? Den islamistiska terrorn är det största hotet mot det öppna demokratiska samhället vi sett. 

Av Karsten - 7 juni 2017 12:12

Enligt SCB:s väljarundersökning så har stödet för SD ökat bland utrikesfödda från 2 procent 2014 till 12,8 procent 2017. Största partiet bland utrikesfödda är socialdemokraterna som har 47,7 procent därefter kommer moderaterna med 17,1 procent, Sverigedemokraterna kommer på tredje plats.

Det vore intressant att bryta ner SD:s 12,85 procent i etnicitet och se hur många med utomeuropeisk bakgrund som stöder SD. Könsuppdelningen bland utrikesfödda är att de ökat från 1,6 till 10,3 procent bland kvinnor och från 2,5 till 15,4 procent bland män.


Man ska ha i minnet att bland utrikesfödda finns en stor grupp danskar, norrmän och finnar. Innan araberna tog över Rosengård i Malmö var danskarna den största gruppen som bodde där. Det ökade stödet för SD bland utrikesfödda tyder på att många invandare själva insett att Sverige inte kan ta emot fler migranter nu, även de inser att trycket på statskassan börjar bli för stort. Det gäller nu för SD att inte vika en tum från kravet på stopp för fortsatt invandring. Sverige måste säga nej till fler asylsökande. Alla som kommer landvägen till Sverige har haft möjlighet att söka asyl i första EU-land de kom till så rent juridiskt finns det inga hinder att skicka tillbaka alla som kommer via Öresundsbron.

Av Karsten - 6 juni 2017 14:59

Kollar just nu på "Catch me if you can" med Leonardo DiCaprio och Tom Hanks. Det är otroligt hur lättlurade folk är. Visst var det lättare att vara bedragare på den tiden filmen utspelades 1960-talet, innan det digitala kommit. Legitimationer och pass var mycket lättare att förfalska. På de gamla svenska körkorten kunde man med en sliten filtpenna fylla i stämpeln på det utbytta kortet. I de gamla passen använde man amalgam sådant som man satte i tänderna förr för att tillverka en sådan stämpel som pressade ut bokstäverna på fotografiet. 


Leonardo DiCaprios bedragare begår sina brott med finess och de drabbar ingen fattig, annat är det med dagens åldringsbedragare. Fy fan för sådant folk. Läste om "mattförsäljaren" som rånat en 90-årig gammal kvinna. Det är otroligt hur lätt folk faller för en uniform, den inger auktoritet och folk ifrågasätter inte. Filmen bygger på verkliga händelser. Jag vet inte hur många gånger jag sett filmen, men jag blir aldrig trött på att se den då den är faschinerande. Det är annat än de svenska sol och vår bedragarna, Sverige är annars rena drömmen för en bedragare då svensken i gemen är övermåttan godtrogen och blåögd. Tänk på alla falska läkare som kunnat hålla på i åravis på olika sjukhus utan att bli avslöjade. Jag undrar om de gör som Leonardo DiCaprio i filmen, kollar gamla läkarserier på TV för att lära sig jargongen. En vit rock och ett stetoskop hängande om nacken samt en auktoritär attityd lurar de flesta, jag har själv provat.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards