Alla inlägg under juni 2017

Av Karsten - 15 juni 2017 19:02

Hovrättens frikännande dom mot Kaj Linna som suttit 13 år i fängelse oskyldigt dömd är ännu en spik i det redan sargade svenska rättsväsendet. Kaj Linna dömdes mot sitt nekande till livstids fängelse för ett grovt rånmord. Polis och åklagare byggde upp fallet på mycket dålig bevisning, det fanns överhuvudtaget ingen fysisk bevisning som pekade mot Linna. Åklagaren byggde upp hela sitt åtal på ett vittne som påstod att han hört Kaj Linna planera rånet mot de två bröderna i Kalamark. Något sådant kan bara hända i Sverige, här kan en person baktala någon och lägga ord i någons mun och få denne fälld till livstids fängelse. Kaj Linna har vad jag förstår inget oförvitligt förflutet och är därmed ett lämpligt offer för det svenska rättssystemet.


Det börjar bli lite väl mycket för att det svenska folket ska ha någon tilltro till det svenska rättsväsendet, för ett tag sedan var det mordet på Kevin där två små pojkar utsågs till gärningsmän av en resultatkåt kommissarie som mer eller mindre styrde pojkarna under förhören. Att det fanns vittnen som sett pojkarna leka på en gård vid tiden för mordet brydde sig denne korkade snut sig inte om. Han skulle lösa fallet till vaje pris och förstörde uppväxten för två unga män.

Det är hög tid att se över det svenska rättssystemet, speciellt tingsrätten med sina politiskt tillsatta nämndemän borde avskaffas. Tillsätt en slumpvis utvald jury som i andra rättsstater. Vidare har åklagare och polis alldeles för stor makt i Sverige, rätten ifrågasätter aldrig deras arbetsmetoder. Det finns erkännanden som tillkommit under tortyrliknade former. Advokatens roll i Sverge är skrattretande, han finns bara i rättssalen för att ge sken av rättsamhälle. De flesta tilldelas en advokat av domstolen som i stort sett bara sitter och rullar tummarna och det enda man hör från honom eller henne är när arvodet kommer på tal.


Vi svenskar lever i en skendemokrati, en polisstat där staten har makten över den enskilde medborgaren. Vill det sig illa är denne helt utlämnad åt statens godtycke. Råkar man befinna sig på fel plats vid fel tidpunkt och råka ut för en nitisk snutjävel så kan man få livstids fängelse i Sverige. Staten gör aldrig fel så det är mycket svårt att få rätt mot staten, det är viktigare för den svenska staten att upprätthålla skenet av auktoritet och felfrihet än att skipa rättvisa. Allt skulle behövas omstruktureras i Sverige, det politiska systemet och sättet att välja riksdagsmän. Det skulle behövas en konstitution som reglerade politikernas roll i samhället. Rättsväsendet skulle behövas göras om från grunden. Folk ska inte kunna bli dömda på en människas uttalande, det måste finnas mer substans innan man åtalar någon. 

Av Karsten - 14 juni 2017 20:24

Detta att elevernas kunskapsnivå är skrämmande låg i den svenska skolan och att man sätter glädjebetyg på slöa halvidioter förvånar mig inte ett dugg. Detta anade jag redan på 1980-talet när jag började läsa på universitetet i Lund, där hade jag kurskamrater som kom direkt från gymnasiet som inte ens kunde böja verb korrekt i sina uppsatser. Katastrofen kom när man avreglerade skolan och vilka riskkapitalister som helst kunde starta friskolor, då började betygsinflationen samtidigt som eleverna började fuska i de nationella proven. 


Jag hoppas detta om den svenska skolan sprider sig till omvärlden så att arbetsgivare runt om vet att ett svenskt betyg inte är värt ett ruttet lingon. Situationen idag måste vara fruktansvärd med en massa utomeuropeiska elever som kommer från uppväxtförhållanden där dålig mat och liknande gjort dem mentalt underutvecklade. Många av dessa "ensamkommande flyktingbarn" har inga som helst skolkunskaper, de är i det närmaste halvidioter. Givetvis tiger man från officiellt håll om alla sådana missförhållanden. Dumma svenska lärare tycker synd om dessa små gangsters och ger dem bra betyg. Lägg märke till att UG inte visar några invandrarelever utan försöker ge sken av att det bara rör sig om svenska elever.


En tysk minister varnade för många år sedan om denna situation, han sa rent ut att den nationella intelligensen kommer att sjunka i takt med den utomeuropeiska invandringen, för detta fick han ta mycket skit och man kallade uttalandet för rasistiskt. Ändå förstår den med ett klart intellekt som inte är grumlat av politisk korrekthet att korkade ungdomar från Mellanöstern drar ner kunskapsnivån i skolan. De utländska elever som presterar bäst är asiater och iranier (ett ickearabiskt folk). Sämst är somalierna och andra folkgrupper från Afrika, de har ofta ett IQ vars medel ligger långt under 100. Visst kan man blunda för detta och leva i illusionen att alla är lika men i det långa loppet kommer det att straffa sig.

Av Karsten - 14 juni 2017 15:44

De är de dummaste och de med sämst ekonomi som finasbolagen utnyttjar. Har en bekant som tror han var smart som tog en massa varor och tjänster på avbetaling och sedan betalade av så lite som möjligt varje månad. Att detta kommer att kosta honom i slutänden fattar han inte eller bryr sig inte om.  Likaså faran att bygga på med nya avbetalingsköp. Kreditprövningen är eländig idag, man skiter i att folk med dålig koll på sin ekonomi egentligen inte bör få teckna sig för avbetalingsköp. Folk som är konsumtionsnarkomaner på eBay, köper en massa skit bara för det är roligt att handla och få paket med posten.


Detta med att spara ihop till det man vill ha är helt okända begrepp. Nä, när lön eller bidrag kommer ska det handlas utav bara helvete tills pengarna är slut. Finns det några hundra kvar på kontot vid månadsslutet så är det bara att leta upp någon billig elektronikpryl från Kina och köpa. Vissa borde stå under förmyndare hela livet då de har noll koll på sin ekonomi och inte vet vad en buget är för något. Kallduchen kommer väl den dagen då det knappt finns pengar kvar till hyran och elräkningen när finasbolaget har tagit sitt. Tyvärr verkar det gå tretton på dussinet av sådana idioter idag. Brukar kolla på "Lyxfällan" på TV3 ibland där finns ju idoter man knappt trodde existerade, folk som köper elektronikprylar och lägger dem på hög. De tycks lida av ett sjukligt begär att handla prylar.

Av Karsten - 14 juni 2017 12:50

Den bästa analysen av den moderna människan gör den ack så missförstådde filosofen Nietzsche. Han kritiserar världen för att prioritera den fostrade människan framför den fria vilda människan. Med förakt ser han på husdjuret, hjorddjuret, det sjuka djuret människa - den moderna människan. Då när Nietzsche skrev detta 1888 var kristendomen starkare än den är idag, idag har kristendomen ersatts av samma typ av dogmer som i grunden är baserade på den kristna etiken nämligen humanismen och den politiska korrektheten. När man inte kunde tygla människan med religionen så skapade man åsiktskorridoren, här får du hålla dig människa låt inte dina idéer och åsikter gå utanför denna trånga korridor vi har stängt in dig i.


Hela vår västliga kultur vilar på kristendomens fördärvliga etik, vår bild av oss själva som Guds avbild. Vi förnekar däggdjuret inom oss, det fritänkande vilda djuret människa. Allt det den fria människan föraktar - den Lutherska arbetsmoralen, plikten mot överheten, pessimismen, livsförljugenheten bottnar i den kristna livslögnen som är konsekvensen av tvåtusen år av andlig blodförgiftning. 


Nietzsche gör uppror mot den moral som genomsyrar hela vårt västerländska samhälle och fjättrar människan. Nietzsche såg människosläktet som förfallet, sjukt och tynande och den härskande moralen som livsfientlig. Så farliga har Nietzsches tankar ansetts att man försökt koppla ihop dem med vår tids fascism och nazism i Europa. Samma hyckleri som präglat kristendomen präglar vår tids moral och "humanism", falsk och förljugen försöker den tämja oss till kollektiva zombier som ska bejaka globalismen. 


Nietzsche hade roterat i sin grav om han sett dagens globalism och ockrande finansmarknad styrd av en allt mindre krets av finansmoguler. Idag är inte människan bara andligt förslavad hon är även ekonomiskt förslavad genom det globala låne- och räntesystem som skapats. De flesta människor lever skuldsatta från vaggan till graven tack vare de liberala idealens fria marknad. Nationalism och folkgemenskap motarbetas till förmån för globalisering och etnisk mångfald. De moderna penningockrarna bryr sig inte om varken nationalitet, hudfärg eller religion.


Våra politiska ideologier är lika förljugna och dekadenta som den kristendom Nietzsche föraktar och kritiserar. De svar den moderna människan inte fann i kristendomen tror hon sig idag finna i de politiska ideologierna. Genom att gå och rösta vidmakthåller hon illusionen av parlamentarism och demokrati. Vore vi kloka, förnuftiga och fria varelser hade vi för länge sedan genomskådat detta moderna hyckleri och vägrat deltaga i det. En civilisation som vilar på kristna värderingar kan bara ruttna sönder och falla samman.

Av Karsten - 13 juni 2017 21:24

Oj, jag såg precis att jag skrivit 1000 blogginlägg. Hoppas de varit värda att läsa. Synd att världen inte är en bättre plats att leva på, för det hade den kunnat vara om vi sluppit en del människotyper. Tänk om vi sluppit de där inavlade engelsmännen och deras kollonialism och imperialistiska ambitioner. Då hade Amerika fortfarande varit bebott av indianer och de svarta hade lallat runt i Afrika med spjut och sköld istället för AK 47:or. Det vi kallar utveckling har mest fört med sig en massa djävulskap och elände. Vi snackar om demokrati och rättssamhälle, ändå sitter en massa oskyldiga i fängelse på grund av odugliga poliser och resulltatkåta åklagare som skiter blankt i sanningen.

Måtte det finnas en högre domstol som dömer dessa jävla svin för all skit de gjort på jorden. Jag gillar tanken på reinkarnering, Stefan Löfven återföds som utvecklingsstörd somalier i Mogadishu. Utan högre rättvisa är livet meningslöst.

Av Karsten - 13 juni 2017 19:26

Att otack är världens lön fick mattegeniet Allan Turing erfara efter andra världskrigets slut. Ett slut som Allan Turing tidigare lade med sina geniala konstruktioner för att bryta de hemliga inställningarna av rotorerna på tyskarnas kodmaskin "Enigma". Genom Turings arbete lyckades de allierade läsa all krypterad traffik mellan armekomandot i Berlin och trupperna ute i fält. Likaså lyckades Turing knäcka koden för tyska marinens kodmaskin som övertogs av ryssarna efter kriget och användes under kalla kriget utan att Moskva visste att väst kunde läsa vad de skrev. 


Tacken var att det engelska samhället på 1950-talet straffade Turing för hans homosexualitet genom att han fick välja mellan 12 års fängelse eller kemisk kastrering. Turing hittades död 1953 genom cyanidförgiftning, man hittade ett halvätet äpple på hans nattduksbord som påstods ha innehållit cyanid. Med största säkerhet blev Turing mördad av MI5 den engelska inrikes säkerhetstjänsten. Myten gör gällande att datortillverkaren Apple tog det halvätna äpplet som sin symbol som en hyllning till Turing som gjorde de första banbrytande konstruktionerna till den moderna datorn. 


Allan Turing var långt före sin tid och hade oturen att vara född i det biggotta England, synd han slösade bort sin genialitet på dessa otacksamma moraliska svin. Det hade varit bättre om engelsmännen hade fått lida under den tyska stövelklacken. Utan Turings arbete hade man aldrig lyckats knäcka de tyska koderna så snabbt som man nu gjorde. Utan kodknäckarna på Blechley Park hade invasionen av Normandie och slaget vid Kursk fått ett helt annat förlopp. Av detta lär vi oss att aldrig hjälpa staten eller myndigheterna, ty otack är det enda tacken du får. 

Av Karsten - 13 juni 2017 14:12

För att rikta blickarna från alla inrikerspolitiska problem Trump står inför med olika granskningar och hot om riksrätt, kan han mycket väl inleda ett krig mot Nordkorea. Trumps försvarsminister James "Mad Dog" Mattis varnade i representathuset för att ett kommande krig med Nordkorea kan innebära stora förluster. Han hävdar att Nordkorea är det största hotet mot USA. 


Det är lite illavarslande med den krigshets USA bedriver mot Nordkorea som svarar med ytterligare robottester och hot om nya kärnvapentest. Putin har varnat USA för att skrämma Nordkorea. Jag är alldeles övertygad om att Trump kommer att starta ett krig under sin mandattid. Ett krig mot Nordkorea skulle kunna få det amerikanska folket att sluta upp bakom honom. Inrikespolitiskt och opinionsmässigt ligger han pyrt till, han kommer att gripa efter varje halmstrå som kan rädda honom nu.


Det västa är att ett anfall på Nordkorea kan mycket väl eskalera till en större konflikt. Kina och Ryssland skulle nog inte bli så glada att få en konflikt så tätt inpå sina gränser. Kina har redan klagat på USA:s radar instalationer i Sydkorea med vilka man kan spana in i Kina. Trump bör nog tänka sig för innan han ger sig på Nordkorea och försäkra sig om att han har Kina och Ryssland med på noterna, vilket jag tvekar att de kommer att vara.

Av Karsten - 13 juni 2017 13:47

"Urstark arbetsmarknad" i Sverige skriver man på Text-TV och säger man i TV-nyheterna. Man skriver upp prognosen från 100 000 nya jobb till 149 000 nya jobb mellan 2017 och 2018. Frågan jag ställer mig är; vad för slags sorts jobb rör det sig om? Att det behövs massor av folk inom vård och skola är ingen nyhet, men finns det kompetens? Likaså kommer det att behövsa jobb inom byggsektorn då det måste byggas bostäder till alla nyanlända välfärdsmigranter. Kan även tänka mig att tjänstesektorn söker folk för städjobb och andra enklare sysslor. 


Man får verkligen hoppas att inte dessa nya jobb är fejkjobb skapade av den offentliga sektorn i ett försök att frisera statistiken inför nästa val. Socialdemokraterna har alltid varit bra på att trolla fram en massa AMS-jobb, Fas 3 och allt vad de kallat det. Det rör sig oftast om jobb inom kultursektorn, typ inventering på museer och arkiv. 

Vi får hoppas det handlar om jobb inom industri och tillverkning, något som genererar vinster och skatter så budgeten går ihop. Då det är Arbetsförmedlingen som ligger bakom prognosen ska man nog ta den med en nypa salt, det kan röra sig om ett betällningsarbete från regeringen.


Vi får se vad alliansen och SD säger om denna prognos, är det ett försök att lura väljarna så lär prognosen snabbt raseras. Det verkar som valrörelsen i Sverige börjar bli lika smutsig och oschysst som i USA och andra länder. Det där med att beskylla ryssarna för att genom dataintrång påverka valet har blivit ett standardknep alla kör med. Vi får säkert höra att Ryssland hjälper SD i ett försök att skrämma bort väljarna från detta parti. Samtidigt ger media Fi all draghjälp de kan trots att partiet ligger en bra bit under riksdagsspärren. Det blir bara värre och värre. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards