Alla inlägg under juni 2017

Av Karsten - 12 juni 2017 22:52

Ärans och hjältarnas språk - svenskan är förorenat med en massa låneord från romani, zigenarnas språk. Ordet jycke som alla vet åsyftar på en hund kommer från romani, samma med ordet vichan - landet, tjej - flicka, hak -ställe, hus, ding - tokig, tji - inget, nej, bengen - polisen (inte så vanligt används mest av kriminella) beng betyder djävul på romani men har idag fått betydelsen dum.


Bland dem som förr kallades tattare, idag kallas de för resande är det vanligt med rövarspråket som är fullt med romaniord som: tjuring - kniv, beckna - sälja, lover - pengar, paning - vatten, nasja - fly, minka - klocka. Vi kan i framtiden förvänta oss en massa arabiska och somaliska in lånade ord. Vi borde göra som islänningarna hålla vårt språk rent.


De flesta romaniord går att spåra till sanskrit det urgamla språk som talades i Indien. Gud kallas på romani för devel som kommer från sanskritordet deva som betyder gud, himmelsk därav det anglosaxiska divine. Paning - vatten kommer från sankrit panni som betyder vatten. 

Av Karsten - 12 juni 2017 20:45

Det var ju överraskande att Alice Bah Kunke backade från sin egen beställda medieutredning där man föreslagit att alla medier och tidningar som inte uppfyllde den demokratiska värdegrunden skulle fråntas presstödet. Det var i en intervju i Ekot hon backade med motiveringen att ett sådant förslag hotade press- och yttrandefriheten och kunde slå tillbaka på ett icke önsvärt sätt. Vem som helst förstår att det främst är Nya Tider man vill stoppa från att erhålla presstöd, trots att denna tidning på intet sätt propagerar för antidemokrati eller någon form av totalitärt styre. Kanske har Alice Bah Kunke själv bläddrat i Nya Tider och insett att hon blivit förd bakom ljuset av Expo och DN. 


Alla borde gå in på Nätet och beställa tre gratisnummer av Nya Tider och själv bilda sig en uppfattning. Det är allt för många debattörer som uttalat sig om denna tidning utan att någonsin hållit ett exemplar av den i handen. Man väljer att tro att vänsterextremisterna på Expo serverar sanningen. Även Wikipedia ger en snedvinklad bild av tidningen och kallar den konspiratorisk för den skrivit om Bilderberggruppen. Då även Expressen skrivit om både Bilderberggruppen och frimurare så borde även Expressen kallas konspiratorisk.

Av Karsten - 12 juni 2017 18:18

Att det tunga narkotikamissbruket ökat med 100 procent i Sverige förvånar mig inte ett dugg. Det som förvånar mig är att man inte frågar sig varför? Det finns naturligtvis en anledning till att ungdomar börjar med droger, den största bidragande orsaken är en leda och ett fyrkantigt samhälle som inte är anpassat för alla. I skolan ställs hårda krav på att lyckas, alla vill ha prestigefyllda jobb och bli något. De som känner att de inte passar in och inte kan uppfylla samhällets krav hoppar av hela skiten och söker sin lycka i drogernas värld.


De unga ser en värld och ett samhälle präglat av vänskapskorruption där pengar är den alenarådande drivkraften. Är man inte gammal nog att rösta är man helt ointressant för politikerna men intressant för drogmarknaden. Inflödet av droger till Sverige har nog aldrig varit större än nu. Tullens ökade beslag ger en fingervisning att inflödet har ökat. Vad vi ser är ett samhälle och en civilisation i förfall, något som även ungdomar uppmärksammat. De unga ser ingen framtid utan hänger sig åt att leva för dagen och droga sig med olika substanser.


Det bästa samhället kan göra är att avkriminalisera och legalisera droger som cannabis för att därmed förhindra att de som börjar röka denna relativt harmlösa drog inte kommer i kontakt med tyngre droger genom langare och den kriminella världen. Sätt en åldersgräns på 21 år för inköp av cannabis och belägg det med skatt. Detta skulle rädda många unga från att komma i kontakt med tyngre och mer vanebildande droger. Samtidigt försvinner cannabis som en inkomstkälla för de kriminella nätverken och man frigör polisiära resurser som idag jagar cannabisrökare.

Av Karsten - 12 juni 2017 13:54

Lyssnar just nu på Anders Ygeman som kommenterar den planerade vapenamnestin. Han säger att den inte kan tidigareläggas utan man måste följa polisens plan. Den kräver mycket resurser säger han, det är många vapen som ska tas om hand och kanske knytas till brott som sedan kan kräva ytterligare utredning. Detta ger ju signalen till alla kriminella - lämna inte in dina vapen då du kan bli föremål för brottsutredning. Vad är det som säger att polisen inte i hemlighet fotograferar alla som anonymt lämnar in sina vapen?


Sanningen är att när polisen utlyser en vapenamnesti så är det inte de kriminella som lämnar in sina automatkarbiner och Glock-pistoler utan det är vanliga svenskar som lämnar in farfars gamla hagelbössa som de inte har licens på och gamla antika revolvrar som folk tror de måste ha licens på. Achmed, Abdulla, Fahred och Mohammed i förorterna behåller sina vapenarsenaler för framtida skjutningar. Våra politiker tappar kontakten med verkligheten i samma takt som kriminaliteten och våldet ökar.


Hade Sverige haft ansvarstagande politiker så hade de genomdrivit ett asyl- och migrationsstopp. Man hade sagt vi har inte möjlighet och resurser att ta emot fler, så alla som anländer kommer att avisas till det land de närmast kom ifrån vilket ofta innebär Danmark. En sådan åtgärd kommer med största säkerhet svenska folket ställa sig bakom, med undantag av vänsterpartister och miljömuppar som gud ske lov inte utgör någon majoritet. Sanningen är att det finns varken bostäder, jobb, sjukvård eller skola anpassade till de volymer välfärdsmigranter som väller in i Sverige.

Av Karsten - 12 juni 2017 12:38

Rikspolischef Dan Eliasson har valt att inte offentligöra den lista med åtta nya områden som polisens nationella operativa avdelningen (NOA) klassar som "särskilt utsatta". Till de femton bostadsområden som sedan två år tillbaka klassas som särskilt utsatta på grund av social oro, narkotikahandel och gängkriminalitet har man nu lagt till åtta nya så sammanlagt är det 23 bostadsområden som nu klassas som "no go" områden av polisen.


Folk inom polisen delar inte Dan Eliassons hemlighetsmakeri utan har läckt listan till DN som publicerat den.

DN skriver: "Eliasson har hittills inte velat offentliggöra listan över utsatta områden. ”Jättekänsligt”, säger en källa till DN. Det är djupt oroande om polisens högsta ledning tror att problemen kan döljas eller önskas bort".

 

De nya områdena är Norrby och Hässleholmen/Hulsta i Borås, Tynnered/Grevegården/Opaltorget i Göteborg, Karlslund i Landskrona, Nydala/Hermodsdal/Lindängen i Malmö, Fittja och Alby i Stockholm och Gottsunda i Uppsala.


Att Nydala, Hermodsdal och Lindängen i Malmö klassas som särskilt utsatta förvånar mig inte alls. De ligger alla inom samma utsträckta område i Malmö och har länge varit invandrartäta. Jag bodde själv i Nydala i början av 1980-talet då området fortfarande var förhållandevis svenskt. Redan då var det otrivsamt med missbruksproblem.


I DN skriver man: 

"I korthet: Staten har tvingats till reträtt. I dess ställe har kriminella byggt egna våldsmonopol, på godtyckets grund och med vardagsterror som maktmedel.

Linda Staaf, underrättelsechef för Nationella operativa avdelningen (Noa), säger till DN att myndighetens utökade lista delvis är en fråga om analysmetod. Enligt henne borde fler områden ha räknats som särskilt utsatta redan första gången som sammanställningen gjordes. Det var 2015".

 

Det hela är mycket, mycket oroande, speciellt med tanke på att man spätt på detta problem med alla dessa unga män som anlände hösten 2015. Vad händer när alla dessa kommer ut i samhället upptäcker att det inte finns några arbeten och fångas upp av den kriminella invandrarmiljön? Oroande är också att Sverige per capita har det lägsta antalet poliser i Europa. Från politiskt håll är det bara svammel och rent skitprat, man ägnar sig åt önsketänkade.

Av Karsten - 11 juni 2017 22:53

Vår värld har blivit som en narkoman, ju mer energi vi tillför desto mer kräver den. Energi har blivit som en drog ju mer den får desto mer kräver den, drogen kan vara kol, olja, kärnkraft, solenergi, vindenergi, bara det är energi i en eller annan form. Det mest intressanta idag är att konsumtionen av kol och olja har minskat och förnyelsebar energi som sol och vind har ökat. En av anledningarna är att priset på solceller dramatiskt minskat samtidigt som allt bättre batterier tillverkas. Elbilen håller på att slå ut den bensindrivna bilen, snart är stadsjeeparna ett minne blott, de är som dinosaurier på utdöende. I Kina tillverkar man elbilar som aldrig förr, samtidigt som man bytt ut kolet mot solenergi. Man har insett den förödande miljöpåverkan olja och kol har på miljön.


Det är ungefär som en drogmissbrukare som byter ut det farliga heroinet mot det ofarliga cannabiset. Jag gissar att om fem till tio år består större delen av världens bilpark av elbilar. Idag finns batterier som gör att man kan köra 40 mil på en laddning. Det är kravet från mobil och datormarknaden som skyndat på utvecklingen av allt bättre batterier. Framtiden ligger i supraledare vid rumstemeratur, legeringar som har noll resistans vid rumstemeratur, detta skulle betyda att man kan transportera elenergi över stora avstånd utan energiförluster. Idag förloras stora mängder el genom den resistans som finns i kopparledningar, runt varje högspänningsledning bildas ett elektromagnetiskt fält som är så starkt att lägger man ut en slinga av kopparledning undre högspänningsledningarna kan man tappa systemet på el nog för att driva ett hushåll. 


Vår industrialiserade värld kommer att kräva mer och mer energi då alla produktionssystem kräver stora mängder el. Värst är aluminiumsmältverk som kräver ofantliga mängder el. Vad alla dessa elnät kommer att innebära för oss organiska varelser vet vi egentligen inte, ett är säkert de påverkar oss i en eller annan form. Vår hjärna fungerar på elektriska impulser precis som vårt hjärta. Kanske kommer vi en dag att upptäcka att elen är en lika stor förorenare som oljan och kolet fast i en annan form. Våra organismer kanske kommer att drabbas av idag helt okända fenomen som gör att vi måste överväga om vi ska fortsätta att driva vårt samhälle med elektricitet.

Av Karsten - 11 juni 2017 18:10

I lördags skedde den sjätte dödsskjutningen i området Seved i Malmö, området bebos av många somalier och är känt för narkotikaförsäljning och grov kriminalitet. Jag bara väntar på att någon oskyldig förbipasserande kommer att bli skjuten av misstag. Malmö har på grund av sina många invandrare blivit en problemstad, en delad stad. Det har uppstått parallellsamhällen i Malmö där folk lever sina liv helt skilda från det svenska samhället. Staden är översvämmad av droger, sist jag var på ICA vid Möllevångstorget och gick hem längst Norra Parkgatan blev jag antastad två gånger av narkotikaförsäljare som ville sälja hasch, de hade även amfetamin och ectasy att erbjuda. 


Är det någon stad som kommer att explodera så är det Malmö, idag finns det fler invandrare än svenskar i staden. Även om våra korkade politiker kallar alla som bor i Sverige för svenskar. Vad än dessa ansvarslösa galningar hävdar så har invandringen blivit ett problem för Sverige, man har tagit sig vatten över huvudet.Man har tagit emot så många människor att man inte längre förmår att integrera dem i det svenska samhället. Många vill inte heller bli integrerade de vill leva i ett parallellsamhälle. Många av de gamla arbetskraftsinvandrarna i Malmö stödjer idag SD då de inser att regeringens migrationspolitik är totalt misslyckad. Det finns inte bostäder åt alla dessa nya som hela tiden anländer, det finns inte skolplatser och lärare. Sjukvården är inte anpassad åt dessa horder av migranter som många gånger för med sig tropiska sjukdomar okända för den svenska sjukvården.


Malmö är nog Sveriges otryggaste stad. Staden skulle behöva fördubbla sin poliskår och samtidigt höja kvaliteten på de poliser man har. Många av dem som anlände via Öresundstågen till Malmö hösten 2015 har gått under jorden i Malmö. Jag tror ingen vet exakt hur många illegala invandrare som gömmer sig i Malmö. Vaje dag ser man dessa gäng med fem sex afghaner med mongoliskt utseende dra runt på gator och torg iförda sina nya modekläder, kaxiga utav bara helvete. Detta kommer att växa till ett problem som varken stat eller kommun kommer att klara av. Framtiden ser mörk ut för Malmö kommun.

Av Karsten - 11 juni 2017 17:15

Kollar på filmen "Red Tails" om Tuskegee Airmen en av de första flygförbanden med afroamerikaner under andra världskriget. Som film är den inget annat än  propagandistisk orealistisk smörja. Förbandet som stred i Italien hade från början gamla Curtis P-40 Warhawk plan med en topphastighet på 364 m.p.h på 20 000 ft. I filmen möter de Messerschmitt Me-109 G som har en topphastighet på 387 m.p.h på 22 970 ft. dessa har två 13 mm kulsprutor och en 20 mm automatkanon medan P-40:an bara var utrustad med sex 0,5 inch kulsprutor ändå vinner dessa svarta piloter över krigserfarna tyska piloter!? 

Nästa fel är när förbandet utrustas med P-51 Mustang, i filmen ser man P-51D med bubbelhuven medan de första planen som "Red Tails" erhöll var P-51 C den som kallas Razzorback. Då alla flygscener är dataanimerade borde det inte vara så svårt att få till rätt flygplanstyp. Den löjligaste scenen av alla är när en ensam P-51:a anfaller en tysk jagare och sänker denna med sina sex Browning 0,5 inch kulsprutor, här underskattar man verkligen tittarnas intelligens.

Den scen som tar det absoluta priset i orealism och galenskap är när förbandet under ett eskortuppdrag över Berlin möter Messerschmitt Me-262 jetflygplan. Detta formidabla plan har fyra stycken MK 108 30 mm kanoner i nosen, en enda av dessa explosiva granater räcker för att förstöra ett annat flygplan ändå möter en av de svarta piloterna en Me-262:a nos mot nos och överlever trots att hans P-51:a träffas av flera granater som av någon egendomlig anledning inte exploderar i filmen. En djävla propagandistisk dynga av sämsta sort skulle jag vilja kalla filmen.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards