Alla inlägg den 11 april 2019

Av Karsten - 11 april 2019 18:58

Den här klimathysterin håller på att gå mig på nerverna, begriper inte folk att det är för sent? Det hjälper inte att höja bensinskatten eller skatten på flygresor i Sverige. Man skulle ha tagit itu med dessa frågor redan på 1960-talet när de första varningarna kom. Med den utveckling vi ser med en våldsam industrialisering i både Indien och Kina kommer både miljön och klimatet att få betala ett mycket högt pris. Vad hjälper det om svenskarna tvingas sopsortera när Kina satsar på kolkraftverk för att utvinna energi? Hela denna klimathysteri vi har i Sverige med lilla Klimat-Greta i spetsen är bara spel för gallerierna iscensatt av politiker och media för att det ska verka som makthavarna gör något. 


Ska det bli några mer bestående resultat av klimatarbetet så måste det ske globalt och vara av tvångskaraktär, ingen nation ska kunna slippa undan. Tyvärr är det nog redan för sent, vår miljö och vår jord är så förstör av människan härjningar att någon bot inte finns. Det enda som skulle kunna rädda jorden är om människan försvann genom ett dödligt virus eller något i den stilen. Vår jord klara inte av industrialisering med allt det innebär av riskavfall och ett ständigt behov av energi. Vi lever redan på lånad tid, vi har bedrivit en rovdrift av sällan skådad art på naturen som gett obotliga skador på många håll. 


Värst är att andra arter som valar och delfiner faller offer för plastavfallet i världshaven, liksom vissa insekter och amfibier håller på att försvinna. Groddjur är de som först faller offer för miljöförstöringen. Försvinner bin och humlor och andra pollinerande insekter så hotas vi snart av världssvält. Det man lagstiftningsvägen nu håller på med är slag i luften av politiker som hoppas ta poäng på sin miljömedvetenhet. Det man kan hoppas på är att mänskligheten på sikt kommer att bli så förgiftad av sina mediciner och alla andra kemikalier att människan blir steril och inte längre kan reproducera sig och dör ut. Jag ser ingen nackdel med en jord befriad från människor. 

Av Karsten - 11 april 2019 11:27

En av de mest ältade händelserna i modern tid är Palmemordet. I en nyligen utkommen bok framkastar Claes Hedbergs en ny teori kring Palmemordet. En teori som mycket väl kan stämma, Palme hade fått HIV och det hela var ett teatermord för att Palme skulle kunna avgå med flaggan i topp och bli ihågkommen som en stor man och martyr. De invändningar som man får höra mot denna teori är att för många skulle ha varit inblandade för att sanningen inte skulle komma fram. Jag är inte så säker på det, Sverige har alltid varit duktiga på att lura folket och inblandade går att köpa för pengar och höga poster. Folk vill helt enkelt tro att det var Christer Pettersson eller någon annan som sköt honom. 


Jag har själv tidigare snuddat vid tanken på att Palme var sjuk och iscensatte sitt eget "mord" samtidigt som det gått rykten om att Lisbeth Palme och sönerna var inblandade i mordet. Om det nu var som Hedberg påstår att Palme blivit smittad med HIV-virus vad hade han att välja på? Avgå som partiordförande och statsminister med en krystad förklaring om svår sjukdom eventuellt cancer? Detta skulle ju oundvikligen lett till en massa spekulationer och sedan skulle allt kring Palme tystna och han skulle försvinna från offentlighetens ljus och en dag skulle vi få läsa och höra att Palme avlidit. 


Jag tror inte detta var hans egen bild av den sorti han ville göra, jag tror han själv i ett sådant läge insåg att ett iscensatt politiskt mord var den bästa lösningen. Det finns dock en hake i denna lösning och det är att ett sådant iscensatt mord inte kan hemlighållas för utländska underrättelsetjänster och stormakternas regeringar. Man skulle få en hållhake på Sverige med ett sådant mord. Kanske är massinvandringen och vår plötsliga vändning i EU frågan resultatet av sådana hållhakar? Sverige har av övriga EU-länder tvingats ta emot oproportionerligt många flyktingar med hot om att man annars skulle avslöja sanningen om Olof Palme.


Bara några månader efter Palmes försvinnande så ansökte Ingvar Carlssons regering om EU-medlemskap. Palme själv var motståndare mot EU eller EG som det hette då. Det skedde en rad drastiska förändringar i svensk politik åren efter "Palme mordet" som får en att spekulera. Det var som det skedde en statskupp i det fördolda. Jag finner det egendomligt att man försöker tysta ner Claes Hedbergs bok om teatermordet på Palme, för om det inte finns ett uns sanning i hans teorier så är de så snurriga att man inte kan ta dem på allvar och då finns det ju ingen anledning att förbigå boken med tystnad.


En fråga jag ställer mig är, om det nu är sant det Hedberg skriver när dog då Palme? Han skulle enligt Hedberg ha flugits ut ur Sverige med destination Frankrike där han skulle ha inkvarterats på ett av familjen Rothschilds slott. HIV är en sjukdom man kan ha länge innan den utvecklas till AIDS så rent teoretiskt kan Palme ha levt en bra bit in på 2000-talet. Han kan även ha hunnit behandlas t med bromsmediciner. Något som Hedberg gjorde mig uppmärksam på i en intervju på nätet var de oansenliga minnesmärkena över Palme. En liten bronsplakett på trottoaren och en oansenlig gravsten. Hade han verkligen blivit mördad så hade man kunnat förvänta sig mer storstilade minnesmärken.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards