Alla inlägg under april 2017

Av Karsten - 15 april 2017 20:11

GLAD PÅSK önskar Elake Karsten

Av Karsten - 15 april 2017 00:32

Så har man fått sin lilla högtidstund på långfredagen då TV2 visade Bo Widerbergs "Mannen på taket" en av svensk films bästa kriminalfilmer. Det var nog bara några veckor sedan jag läste boken "Den vedervärdige mannen från Säfle" som filmen baseras på. Filmen följer i stort sett boken slaviskt utom att de poliser som först beskjuts båda kommer från Skåne och de är inte en kollega som ska till Systembolaget utan en koling vid namn Röven. Sjöwall Wahlöö är svensk kriminalromans obestridliga kungar. Boken "Den vedervärdige mannen från Säfle" sätter fokus på den brutalitet och osunda kåranda som rådde och fortfarande råder inom den svenska polisen. Att invandrarungdomar kastar sten mot polisen i förorterna är polisens eget fel då de är de som satt agendan genom sitt agerande. Jag tar på inga sätt parti för blatteungarna i förorterna, men polisen har sig själv att skylla. De har genom en lång rad årtionden grundlagt en kåranda där man ljuger och täcker upp för varandra, skulle en polis ange en kollega för tjänstefel så blir denne obönhörligen utfrusen och mobbad.


I ett samhälle där medborgarna aldrig kan få rätt mot en polis juridiskt finns det ett inbyggt fel som bara kommer att växa med tiden. Idag ser vi poliser skjuta ihjäl folk för struntsaker, nog fan ska man kunna ta hand om en människa som hotar polisen med en kniv utan att behöva sätta ett skott mellan ögonen på vederbörande? När sådant händer beror det på dålig utbildning och olämpliga personer som blivit poliser. Det finns allt för många skjutglada gossar inom den svenska poliskåren som inget annat önskar än en situation där de kan få göra bruk av sin Sig Sauer. Likaså finns det alldeles för många små klena tjejer som är klart olämpliga för de fysiska krav som kan komma att ställas på en polis. Boken skrevs redan 1971 och filmen kom 1976 men problemen inom polisen kvarstår. Lyckas man inte rensa ut rötäggen utan fortsätter att hålla dem bakom ryggen kommer allmänhetens inställning till polisen att försämras eller i bästa fall vara status quo oavsett kramar och blommor efter Sveriges enda allvarliga terrordåd.

Av Karsten - 14 april 2017 19:14

Såg ett inslag på TV4:a Nyheterna om två ligor som specialiserat sig på att föra ut folk i skogen och under hot tillskansa sig deras bankkort och PIN-kod. Medan ett par ligamedlemmar vaktar offren åker en in och tömmer kontot på så mycket han bara kan. Ledaren för en av ligorna var en 16-årig pojke. Genom spaningsarbete och mobilloggar har polisen lyckats gripa två ligor. Man behöver ju inte vara speciellt begåvad för att förstå att det rör sig om "ensamkommande flyktingbarn" eller marockanska gatupojkar. Ännu ett exempel på hur den slappa invandringspolitiken mot dylikt slödder drabbar hederliga svenskar. Jag undrar vad för staff de får, samhällstjänst eller några månader på LVU-hem?


De jävlarna borde misshandlas av ett gäng gamla piketpoliser och sedan förpassats ut ur Sverige för gott. Men som vanligt är det gärningsmännen som det är mest synd om, de kommer ju från så svåra förhållanden och bär på svåra traumatiska minnen. Vi vet ju hur det här pissliberala samhället fungerar. Vill man veta hur det rör sig i folkdjupet får man gå in på Flashback och liknade forum där folk vågar vädra sina åsikter. Det behövs nog inte så mycket till för att det ska ta hus i helvete i Sverige. Jag tror stora delar av svenskarna fick nog i efterdyningarna av Akilovs terrordåd, speciellt nu som det framkommit att uzbekiska myndigheter varnat svenskarna för Akilovs kontakter med IS. Varningar SÄPO negligerade och vägrade dela med sig av till andra myndigheter.

Av Karsten - 14 april 2017 17:52

Jag känner personligen betydligt större oro för vad USA (läs Trump) kan ta sig till gentemot Syrien och Nordkorea än jag oroar mig för fler inhemska importerade terrorister och vad de kan hitta på. Jag tror inte läget varit så spänt sedan kalla kriget som det är just nu. Börjar den där impulsive Trump beordra flygningar över Nordkorea vet man aldrig var det slutar, Kina kommer inte stillatigande åse några militära aggressioner i ett område de betraktar som sin bakgård. Lika lite som Ryssland tolererar ännu ett angrepp mot Syrien med kryssningsmissiler. 


Är det ett tredje världskrig som Donald Trump sucktar efter så är han på god väg att lyckas, men innan har fortsätter borde han ta sig ett titt på kartan och inse hur stort Ryssland och Kina är till ytan. Hur många kärnvapenmissiler han än skickar iväg kommer de inte att täcka allt. Däremot är det ganska enkelt att slå ut stora delar av USA då bebyggelsen är ganska koncentrerad till ett fåtal områden. Framför all är det som kinas utrikesminister sa, det finns inga vinnare i ett sådant krig, bara förlorare.

Av Karsten - 14 april 2017 14:35

Jonathan Cristoll på CNN gör en intressant analys av förhållandet mellan Kim Jong-Un och Donald Trump. Han skriver att sett ur ett internationellt perspektiv så är Kim en betydligt rationellare och mer statsmannamässig aktör än Donald Trump som kommit med det ena uttalandet vansinnigare än det andra.

Cristoll skriver att:

"Kim kanske är ond, men att vara ond är inte detsamma som att vara idiotisk och irrationell. Donald Trump å andra sidan kan anklagas för att inte alltid tänka klart. Till dags dato har Trump förödmjukat handikappade, krigsfångar och mexikanare; besvarat frågor inom alla områden som ställts med att diskutera sin kampanjseger; hotat med att sända trupper till Mexiko; slängt luren i örat på Australiens premiärminister Malcolm Turnbull; enligt uppgift sagt till Angela Merkel att Tyskland är skyldig USA 374 miljarder dollar i beskydd. Listan kan göras lång."

 

Kim Jong-Un har ett mål som han fokuserar på och det är att hans regim ska överleva. För att försäkra sig om detta har han skaffat sig kärnvapenkapacitet då historien visat att USA aldrig angripit en motståndare som har kärnvapen. Åtmintone fram till dags dato, men med Trump i Vita Huset verkar vad som helst kunna hända då han är lika impulsiv som ett fyraårigt barn. 

Kina har som en följd av förhandlingar med USA stoppat att import av kol från Nordkorea, kol har stått för Nordkoreas största exportintäckter. 83 procent av Nordkoreas export gick till Kina och 85 procent av deras import kom från Kina, så Kina är det land som kan sätta störst ekonomisk press på Nordkorea att sluta med sina kärnvapenprov.


Det bästa sättet att få ett slut på denna konflikt är väl att Trump sätter sig ner och förhandlar med Kim personligen, något som Trump sagt sig villig att göra. Att hålla på med vapenskrammel utanför Nordkoreas kust är ingen bra diplomati, det kommer förr eller senare att leda till väpnade konfrontationer. USA har bland annat sänt ett hangarfartyg och kärnvapenbestyckade ubåtar till området. Vi bör nog hoppas att Trumps tid som USA:s president blir så kort som möjligt om inte annat så för världsfredens skull.




Av Karsten - 14 april 2017 13:54

Efter Donald Trumps uttalande om att problemet Nordkorea kommer att hanteras har Kina skärpt tonen mot USA. Kinas utrikesminister Wang Yi varnar för att krig kan utbryta. Han säger bland annat enligt nyhetsbyrån AFP:


"Om ett krig bryter ut så blir resultatet en situation där alla är förlorare och där det inte finns några vinnare".


Som ett led i upptrappningen har Trump beordrat ett antal amerikanska örlogsfartyg till havet utanför Koreahalvön. Det otäcka med situationen är Trumps impulsivitet och oöverlagda beslut, kan han beordra en missilattack mot Syrien så är han säkert kapabel att göra detsamma mot Nordkorea. En amerikansk attack mot Nordkorea hade uppfattats som en krigsförklaring av Kina som är en av Nordkoreas få allierade. Både Kina och Nordkorea förfogar över kärnvapen och jag är övertygad om att även Ryssland skulle dras in i en konflikt av denna dignitet.


Kanske får jag ändå rätt i min förutsägelse att om Trump blir president blir det världskrig. Med Trump i Vita Huset är det hökarna i Pentagon som styr och dessa galningar vill inget hellre än att få tillfälle att använda den vapenarsenal som står till deras förfogande. Det finns, hör och häpna, generaler i Pentagon som tror att ett kärnvapenkrig kan vinnas. Trump kanske går till historien som USA:s siste president.

 

Av Karsten - 13 april 2017 23:09

Att ta alla utlånade brottsutredare och förhörsspecialister från Malmö till Stockholm för att de ska jobba med utredningen av terrordådet som Rakhmat Akilov erkänt verkar i mina ögon som vansinne. Visst är det ett brott med nationellt intresse men det måste finnas proportionalitet i de prioriteringar man gör. Det är minst lika viktigt att få ett stopp på det gängkrig som tycks pågå i Malmö. Kommer polisens omprioriteringar att innebära att folk som gripits i Malmö sätts på fri fot och skjutningarna fortsätter så finns det allvarliga organisationsproblem i den svenska polisledningen.

Man får inte tappa huvudet för att en galen uzbekier kör ihjäl fyra och skadar femton, vi ska vara jävligt tacksamma att det inte blev värre. Det är inte ens säkert att detta dåd verkligen var ett terrordåd med islamistiska förtecken, det kan lika gärna vara en fruktansvärd hämndattack av en frustrerad galning som inte accepterade en utvisning ur Sverige och bestämde sig för att kopiera de dåd som begåtts i Nice och London.

Visar det sig att polisens ompriopriteringar får ödesdigra konsekvenser för Malmös del kommer detta att få politiska efterverkningar. Man kan inte samla all expertis för att utreda ett enda brott hur stort det än verkar rent massmedialt. Vidden av Akilovs brott börjar tappa all proportionalitet, Sverige består av mer än Stockholm och Drottninggatan.

Av Karsten - 13 april 2017 19:50

De elever med utländsk bakgrund som hotar lärare eller stör lektionerna samt sexuellt trakasserar kvinnliga elever ska omedelbart skiljas från utbildningen och sättas i fängsligt förvar där de under sträng uppsyn kan fullfölja sin skolgång. Det måste bli slut med detta daltande med elever med utländsk bakgrund som missköter sig, de ska fatta att fri utbildning är ett privilegium som de ska vara tacksamma för.

De som sökt asyl i Sverige och beviljats uppehållstillstånd ska ha fullständigt kklart för sig att detta uppehållstillstånd kan återkallas för hela familjen om en medlem missköter sig grovt. Detta skulle sätta press på föräldrarna att hålla efter sina ungar. 


Det råder inget tvivel om att klimatet i skolan förändrades i takt med massinvandringen, många lärare valde att sluta och söka sig till andra yrken. Som vanligt ville media och politiker inte kännas vid dessa problem och absolut inte koppla det till massinvandringen. Unga män från dysfunktionella patriarkaliska kulturer i Mellanöstern var som vilka pojkar som helst enligt politikerna. De förstod inte alls de problem kvinnliga lärare hade med dessa arabslynglar som vägrade lyda tillsägelser från kvinnor. 


Nu är det hög tid att sätta punkt för en katastrofal invandringspolitik som förts allt för länge. Sverige har gjort mer än nog och bör stänga sina gränser för all vidare invandring av utomeuropéer samt säga upp alla asylavtal. Kort och gott det ska inte längre vara möjligt att söka asyl i Sverige. Alla statliga och kommunala bidrag till olika asyl- och flyktinggrupper dras med omedelbar verkan in. Samtidigt ses alla beviljade uppehållstillstånd över och de som erhållits på falska grunder dras in och personen i fråga utvisas. Jag tror stora delar av svenska folket delar dessa åsikter och gärna ser dessa förslag förverkligade.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards